Şimdi Ara

## Test: 200$ Civarı Hangi Ekran Kartı ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet özellikle ekran kartı piyasası 150-200$ civarı olan ürünler ile sürekli hareketlidir. Bu fiyatlardan dahalı pahalı yada daha ucuz tabiiki birçok kart var ama üreticler özellikle bu fiyat aralığındaki ürünlerde lider olmak isterler.

Ülkemizde bu fiyat aralığında çok farklı modeller bulunabilmekte. Tomshardware'nin yaptığı testlerde X850XT, 7600GT ve X1800GTO dahil olmuş ki bu modeller bizim pazarda da çok popüler olan modeller. Bizde hep beraber testler eve sonuçlara bakalım.

İlk Modelimiz X850XT

X850XT'nin teknik özellikleri;

130nm üretim teknolojisi
    16 pixel shader, 6 vertex shader
    16 texture unitesi, 16 RasterOps işlemcisi
    256-bit bellek veri yolu
    520 MHz çekirdek, 1080MHz bellek hızı

X850XT hakkında diyebilceklerimiz kart hala gerçekten hızlı. Birçok oyunu iyi bir seviye de detaylı olarak oynatabiliyor. Kartın belki de en büyük dez avantajı DirectX 9b / Shader Model 2.0 desteği ile birlikte gelmesinden dolayı günümüzün en güncel oyunlarındaki bazı yeni gölgelendirme ve ışıklandırma efektelerini desteklememesi. Ama bu değilki bu kart ile o oyunları oynayamazsınız oynarsınız hatta ço tatminkar bir şekilde de oynayabilirsiniz sadece en yeni efekterli alamazsınız.

DirectX10 çıktığında şuan satılan kartlarda DirectX10 oyunlarını oynatabilcek sadece DirectX10'nun yeni olarak getirdiği efekt ve benzeri durumları gösteremiycekler.

İkinci Modelimiz 7600GT

7600GT'nin Teknik Özellikleri;

90 üretim teknolojisi
    12 pixel shader, 5 vertex shader,
    12 texture unitesi, 8 RasterOps işlemcisi
    128bit bellek veri yolu
    560 çekirdek hızı, 1400MHz MHz DDR bellek hızı

7600GT'de kendi fiyat kategorisinde son zamanların popüler kartlarından. Nvidia'nın 6600GT ile yakaladığı başarıyı devam ettirmek üzere çıkardığı 7600GT Nvidia'yı üzmeyen kartlardan.

Kart desteklediği DirectX 9c / Shader Model 3.0 ile oyunlardaki güncel tüm efektleri kendi kapasitesi çercevesinde gösderirken gayet akıcı şekilde oynatabiliyor.

Üçüncü Modelimiz X1800 GTO

X1800GTO'nun Teknik Özellikleri;

90nm üretim teknolojisi
    12 pixel shader, 8 vertex shader,
    12 texture unitesi, 12 RasterOps işlemsicis
    256 bit bellek veri yolu
    500 MHz çekirdek hızı, 1000Mhz bellek hızı

Ati X1800GTO'yu özellikle X1600XT'nin 7600GT ile başa baş mücadele edememesi sonucu hazırladı. Son günlerde oldukça popüler olmaya başlayan X1800GTO'nun en dikkat çekici özelliği modlanabilme yeteneği. Bildiğiniz gibi X1800GTO büyük abilernin biraz kırpılmış hali ve modlanıp en ez X1800XL ayarında bir kart olabiliyor. X800GTO'da firma bazlı modlanabilme garantisi vererek X800GTO2'yi çıkaran Sapphire X1800GTO içinde özel X1800GTO2 modelini de hazırlamış durumda fakat şuan ülkemizde bulunmuyor. X1800GTO'da da DirectX9c / Shader Model 3.0 desteği bulunmakta aynı 7600GT de olduğu gibi.

Test Sistemi;

Performans Testleri;

Sonuç;

Bizim yaşlı kurt ki aslında çok yaşlı sayılmaz ama teknoloji çok hızlı gelişiyor neyse X850XT hala çok hızlı ve birçok kişiyi tatmin edebilcek sonuçlara imzaa atabiliyor. Ama yeni nesil gölgelendirme ve ışıklandırma efektlerini desteklememesi oyunlar ile çok içli dışlı olan kullanıcıları üzebilir. 7600GT ve X1800GTO'ya gelirsek standart halde performansları birbirlerine yakın iki kart. Tabii X1800GTO'nun modlanabilme ve en az X1800XL performansına ulaşabilme imkaanı var. Gerçi voltaj modu ile 7600GT'nin ile gözle görülür performans sonuçlarına ulaşabildiği söyleniyor ama bu konuda somut örnekler X1800GTO'dan yana.

Türkiye fiyatlarına bakarsak eğer.

- X850XT: Ortalama olarak 175-185$ civarı bulunabilir. İkinci elde de bulnabilcek bir ürün.
    - 7600GT: Ortalama olarak 215-225$ civarı bulunabilir. İkinci elde nispeten bulması zor bir ürün.
    - 1800GTO: Ortalama olarak 220-230$ civarı bulunabilir. İkinci elde ise bulunması çok zor zira sıfır bile kolay bulunamıyor.

Bu noktada ilk tercihiniz X1800GTO olmalı performansı ve modlanabilme özellikleri ile diğer iki karttan özellikle diğer iki karttan daha önde bir ürün.

Kaynak:
    Toms Hardware

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 27 Ağustos 2006; 20:15:09 >

• son zamanlarda ekran kartıyla ilgili sorulan sorulardan yarısından fazlası bunlarla ilgiliydi
    ben bunu bookmarklayayım da sonra dan soran kişilere iyi bir rehber olur
  • 3400+(venice) diye bir işlemci varmı yaw?
  • sonuçları bekliyoruz
  • forumda bağırıyom x1800gto alın daha üstün diye artık kanıtım da var
  • quote:

Orjinalden alıntı: bahrikutlu

sonuçları bekliyoruz

Test Sonuçlarını görünmüyordu ama artık görünüyor.
  • Clawhammer var diye biliyorum bende ama. belki yurtdışında vardır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    100-130 tl bütçeli ekran kartı
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: resrous

forumda bağırıyom x1800gto alın daha üstün diye artık kanıtım da var

walla doğru söylemişsin x1800gto diye,
    aradaki fark cok değil ama performans olarak x1800gto biraz daha önde 7600gt'den
    ama fiyatı da biraz daha pahalı bir de zor bulunuyor tabi unutmamak lazım
  • Cok yararlı bır konu olmus elıne saglık Fx57
  • inceleme forumda da bayağı sorulan bir konuya açıklık getiriyo
  • Güzel inceleme sağol fx57
  • bence alınacak en uygun kart hala x850xt... o son efektler bence hikaye;)
    7600gt ye verilecek 30$ değmez x850xt varken.
  • quote:

Orjinalden alıntı: resrous

forumda bağırıyom x1800gto alın daha üstün diye artık kanıtım da var

ben bu olayı çok önceden herkese gösterdim testlerle birlikte hatta adamlar yabancı forumlarda x1800gto yu 650/700yaklaşık750 arası stok fanla çalıştırmışlar ve stabil olark kullanabiliyorlarmış...Fakat ufak bir sorun var modlanabilme olayı sapphire'nin son seri x1800gto lar ve his,connect3d lerde %100 oluyormuş
  • X850'de sm3 olmadığı için yapay bir başarı sağlamış olabilir mi diğer 2 karta nazaran ???
    diğer kartlar sm3 ile uğraşırken performans kaybı yaşamış olabilirler
  • sapphire in gto2 si X1800/X1900XT/XTX lerin üstündeki taşıdığı büyük soğutucuyu kullanıor stok fan ile bir nebze daha iyi gidebilir core.
  • saol kardeş çok işime yaradı bu konu Fx57 kardeşim sana kolay gelsin
  • emeğine sağlık ama yine yeni yeni konular açılır yok 200dolara kdr bana ekran kartı önerin vs. araştırma sıfır
  • teşekkür eden herkese teşekkürler Dediğim gibi 200$ civarı fiyat kategorisinde şuan için alınabilcek en iyi kart X1800GTO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 28 Ağustos 2006; 10:33:11 >
  • fx57 ellerine sağllık
  • Ellerine sağlık arkadaşım ,

Yazılımcı arkadaşlarla görüşsende "200 usd ye ekran kartı" diye açılan her konu başlığına hemen bu konu yapıştırılsın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.