Yarbay
12 Ocak 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme
Toplam: 65 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Arakadaslar sizlere bir sorum var, dizel otomatik

70-75bin TL bütçe ile Captiva mi? Xtrail mi?

2009 civarı xtrail veya 2011-2012 Captiva bulunuyor,

Artisiyla eksisisyle bu araçları karsilastirirmisiniz ?

Araziye çıkmayacak, uzun ve s.ici emekli insan için..

Sorunsuzluk ekonomiklik konfor keyif gibi konular?
Merhaba arkadaşlar hep dizel araç kullandım ancak 2 ay önce Toyota Corolla 1.6 132bg Multidrive S(otomatik) şanzımanlı Sıfır km araç aldım... Lpgni mantıklı olup olmadığı ile ilgili sorularım mevcut siz ne dersiniz?...?

-Aracım 6-7 sene lpg ile kullanırım sonra satarım yıllık ortalama 15000 km için hesap edersem
- Aracımızı 6-7 sene sonra satarken uzun km ler lpg ile yaptığından değeri düşüyormu?

Eğer aracım lpgli olduğu için değer kaybediyorsa işler değişir,
Lpgli km yaptığı için 1000 tl ordan düşük 2500tl de lpg montaj masrafını da düşmemiz gerekir
hesap yaparsam...

benzinde yakacağım en düşük (6.2lt) 27 kuruştur,,, lpg de (7.2lt) 2.3tl/lt gaz için enfazla 16 kuruş bu durumda,,,
( yani benzin en ekonomik- lpg en fazla yakıta göre hesapladım)

Yaklaşık km de 11 kuruş yani 0.11 tl ekonomi yapacağım,
yılda 15000 km için,*0.11 tl: 1650 tl yılda ekonomi demek,
Aracımı enaz 6 sene kullanma mantığındayım, 6*1650tl: 9900 tl ekonomi demek bu da...
Brc seq11 Herşey dahil kabaca 2500 tl malolur sanıyorum..
Brc bakım masrafları nekadar bilmiyorum kabaca 6yıl/500 tl desek, ( yanlışım varsa düzeltin)
9900 tl-2500 tl(lpg) -1000(lpg değer kaybı) : 6400 tl kar eder...

Bu 6400 tl 6 yıl yani 72 aya bölersek ayda bütçeme 89 TL bir yük getiriyor , hadi aylık 30 tlde benzinden lpgye geçiş bedeli olsa, 60 tl KAR
buda benim katlanabileceğim bir değer, lpg ile uğraşmaktansa, siz ne dersiniz?...?...?
Arkadaşlar 1 haftalık xbox one 500 gb kullanıcısıyım, cihazımla 2-3 gün oyun oynadım daha...

Bu akşam açmaya çalıştım cihaz çalışıyor ışık ve ses belirtisi var ancak tv den sinyal yok uayrısı alıyorum,

Başka Hdmi kablo ve tv ile de denedim, sorun devam ediyor...

Nasıl aşarım yardım lütfen yoksa garanti yolu u gözüktü bize???
Cihaz kapalıyken şarj ünitesi beyaz ışık yanıyor sonra turuncuya dönüyor buarada..
Aile kullanımına yönelik araç araştırıyorum, senede 15000 km yapıyoruz en fazla, 7-8 sene kullanmak istiyorum..
Motor ve donanım olarak, 1.6 advance cvt olarak sipariş geçmeyi düşünüyorum. 72 civarına bayiler bırakıyor..
Corolla sahipleri olarak tekrar alsanız corolla alırmıydınız? Artı ve eksileriyle siz kullanıcılar ne der?
Aile kullanımına yönelik araç araştırıyorum, senede 15000 km yapıyoruz en fazla,
Motor ve donanım olarak, 1.6 advance cvt olarak sipariş geçmeyi düşünüyorum. 72 civarına bayiler bırakıyor..
Corolla sahipleri olarak tekrar alsanız corolla alırmıydınız? Artı ve eksileriyle siz kullanıcılar ne der?
Arkadaşlar iyi günler,

70 civarı bütçe ile alınabilecek aile kullanımına uygun, geniş bagaj ve iç hacimli konforlu ve donanımlı otomatik araç bakıyoruz, uzun süre kullanacağımızdan sorunsuz ve ekonomik olmalı, dizel benzin farketmez. Sıfır olursa çok iyi olur.. olmazsa 2-3 yaşından eski olmaması gerekiyor..
1 hafta içinde almayı düşünüyoruz..

tavsiyeleriniz için, teşekkürler
Arkadaşlar sorunsuz konforlu, otomatik ve dizel 1.6-2.0 farletmez, donanımlı, 3-4 yaşını aşmamış en az 6 sene ailecek binebileceğim bir araç bakıyorum, açıkcası c sınıfı bakıyprdum ama 2 sene yaşlı olsun enazından konfor ve bagaj derdim olmasın bütçem maximum 70-75000 tl km olarak da 60-70000km geçmesin tercihim...
İlk aklıma gelenler,
Suberb elegance
Mondeo titanyum
İnsignia cosmo

Sizce hangisi daha iyidir, sorunsuz, donanımlıdır, keyiflidir bakım ve parç masrafları uygundur, yakıt olarak karma 6 lt çok geçmezse iyi olur...
Arkadaşlar, bütçe bu civarda,
Aradıklarım 3 kişilik aile kullanımına uygun sedan bagajlı
Devamlı değiştirmek istemiyorum, uzun süre kullanılacak sorunsuz binilecek
Ekonomik konforlu ve nispeten dolu donınımlı
Dizel/ otomatik
En fazla 2-3 yaşında olabilir,

Octavia, insignia, 508, focus, gibi seçenekleri gördüm..
Siz ne dersiniz, hertürlü tavsiyeye açığım..
Arkadaşlar, bütçe bu civarda,
Aradıklarım 3 kişilik aile kullanımına uygun sedan bagajlı
Devamlı değiştirmek istemiyorum, uzun süre kullanılacak sorunsuz binilecek
Ekonomik konforlu ve nispeten dolu donınımlı
Dizel/ otomatik
En fazla 2-3 yaşında olabilir,

Octavia, insignia, 508, focus, cmax gibi seçenekleri gördüm..
Siz ne dersiniz, hertürlü tavsiyeye açığım..
Arkadaşlar iyi günler,

Tv memnunum 1.5 senedir kullanıyorum ancak dijitürk yayını izlerken hafif takılmalar oluyor, aynı şey pc bağlantısı yapıp film izlerkende oluyor, hd yayınlarda daha çok diye düşünüyorum, sebebi ne olabilir, belki dijitürk yayın kaynakğı yetersiz olabilir mi?
Teşekkürler..
Hakkında
Forum İkinci El İmzası:
referanslarım; @IWBMY @cardiomania @l3g3nt @Slayer_ @metintekin @ilhanathema @fenerli_ulash @nightmareee @DELGADOOO @eagen @DjiNN @Darksky @romeo28 @menem @Buzmavili @infernox @RüZGaRıN_OGLu @cixhan @oz58 @taktik
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 5 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 5 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7.416
İkinci El Bölümü Mesajları: 622
Konularının görüntülenme sayısı: 420.961 (Bu ay: 544)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 71 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.