Şimdi Ara

internetten psu ve ekran kartı aldım. uyumlu mu nasıl anlarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    internetten küçük araştırmalarım sonucu bana yetebilecek özellikte ekran kartı ve gereksinimini karşılamak için psu siparişi verdim. ürünler henüz elime geçmedi ve dolayısıyla deneme şansım olmadı. ama şimdi durup dururken içime kurt düştü. acaba kendi anakartımla bu ekran kartı ve psu'yu kullanabilir miyim diye. olur da sorun çıkaracaksa paketi hiç açmadan iade edeceğim. bu arada anakartımın tam serisini bilmemekle birlikte foxconn p4m900 serisi olduğunu biliyorum. en kötü ihtimalle serinin en düşüğü olanhttp://www.foxconnchannel.com/product/Motherboards/detail_overview.aspx?ID=en-us0000243 modelidir. bu arada işlemcim pentium d 2.8, ram 2x2 gb ddr2 667 mhz... belki çok olacak ama ürünler elime geçtiğinde montajı kendim yapabilir miyim? ve neyi neye takmam gerekli? yardımcı olursanız sevinirim.

ekran kartı:http://www.powercolor.com/images/awards/Computers%200809%20(141)%20PowerColor%20HD%204730%20512MB%20GDDR5.pdf

psu:http://www.hepsiburada.com/xilence-xp480-480w-sessiz-powersupply/productDetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd70995

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deadly Sto(R)m -- 12 Aralık 2009; 23:57:44 >

• İkiside sistemine uyar sorunsuz kullanırsın, bu arada aldığın xilence psu kötü.
  • psu kötü derken? 450-480 watt civarında bunu bulabildim 75 liraya... ayrıca montaj esnasında eski psu'yu çıkarıp yerine bunu takıp kabloları aynen eskisi gibi mi takacağım? kasada zaten sadece anakart, işlemci, ram, hdd, dvd-rw, ethernet, ses kartı var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deadly Sto(R)m -- 13 Aralık 2009; 0:06:05 >
  • Güç kaynağının şu bağlantılarını yapmadan çalıştırma:
    1.24 uçlu power-atx dediğimiz anakartın sağ orta tarafındaki ana güç bağlantısı,
    2.İşlemcinin çevresinde bulunan 4 ya da 8 uçlu güç bağlantısı,
    3.Harddiskler, floppy sürücüler, optik sürücülerin 4lü güç bağlantıları,
    4.Ekran kartı 6 uçlu pciexpress güç bağlantıları.
    5.İşlemci fanının ve kasadaki tüm diğer ana fanların ufak 3-4 girişli kablolarının anakarta bağlantıları. Büyük kablolar güç kaynağına bağlanacak. Boşta ucu açıkta sallanan kablo bırakma, güç kaynağından çıkanlar değil bahsettiklerim.
    Güç kaynağının yetip yetmeyeceğini denemen gerekecek. En emin marka değil xilence bence, ekran kartın da hd47 ile başlasa da hd4870 kadar güç harcıyor neredeyse ve hd4870 için önerilen güç kaynağı 500-550watt. Kolay gelsin!

• Anakart-powersupply uyumsuzluğu gibi bir durum hiçbir şekilde mümkün değil zaten.Powersupply'nin ekran kartına yeterli olmaması gibi bir sorun olabilirdi ancak,fakat Xilence 480W HD4730'a gerekli olan gücü sağlayabilecek nitelikte,yani o konuda da sıkıntı yaşamazsınız.Montajı tabiki de evde kendiniz de yapabilirsiniz,bu konuda çeşitli videolar var,biraz araştırma ile bu videolara ulaşarak montaj konusunu da halledebilirsiniz.
  • kasada

1. işlemcinin,
    2. ekran kartının (eski ekran kartım x550xtx)
    3. kasanın arkasında 1 adet fan var. bunların bağlantıları anakarta mı yapılacak yoksa psu'ya mı?

bir de sadece internetteyken işlemci 60, sistem 40 derece görünüyor. işlemci için termal macun aldım. başka ne yapabilirim? kasa ekstra fana küçük gelir mi bilmiyorum...

*kasa-psu uyumsuzluğunu merak etme nedenim internette kimi kullanıcılar psu'larının kasaya sığmadığını söylemişler. o yüzden merak ettim... bendeki kasa 2007 model beko'dan alınmış bi bilgisayar kasası..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deadly Sto(R)m -- 13 Aralık 2009; 0:14:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deadly StorRm

kasada

1. işlemcinin,
    2. ekran kartının (eski ekran kartım x550xtx)
    3. kasanın arkasında 1 adet fan var. bunların bağlantıları anakarta mı yapılacak yoksa psu'ya mı?

bir de sadece internetteyken işlemci 60, sistem 40 derece görünüyor. işlemci için termal macun aldım. başka ne yapabilirim? kasa ekstra fana küçük gelir mi bilmiyorum...

*kasa-psu uyumsuzluğunu merak etme nedenim internette kimi kullanıcılar psu'larının kasaya sığmadığını söylemişler. o yüzden merak ettim... bendeki kasa 2007 model beko'dan alınmış bi bilgisayar kasası..

PSU kasaya uıyar o ihtimali unut.

FAN'larıda ister güç kaynagına ister anakarta tak fark etmez, ama anakarta takarsan kac rpm'de döndüklerini görebilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kasanın arkasında bağımsız olan fanı anakarta bağlarım da işlemci üzerindeki ve yeni gelecek ekran kartımın üstündeki fanı benim biryere bağlamam gerekli mi? yoksa deneme yanılma yoluyla mı bulucam? baktım fanlar dönmüyor, hemen shut down

bu arada şimdilik içime su serptiğiniz için teşekkürler. parçalarım pazartesi gelir, söylediklerinizi yapar bağlarım umarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deadly Sto(R)m -- 13 Aralık 2009; 0:20:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deadly StorRm

kasanın arkasında bağımsız olan fanı anakarta bağlarım da işlemci üzerindeki ve yeni gelecek ekran kartımın üstündeki fanı benim biryere bağlamam gerekli mi? yoksa deneme yanılma yoluyla mı bulucam? baktım fanlar dönmüyor, hemen shut down

bu arada şimdilik içime su serptiğiniz için teşekkürler. parçalarım pazartesi gelir, söylediklerinizi yapar bağlarım umarım...

O fan otomatik ekran kartının pcb'sine takılı olarak geliyor, yani bir şey yapmıcaksın.

Ekran kartını pci-exp slotuna takıcan, vidalican, güç kablosunu takacan ve kullanmaya başlıyacaksın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 13 Aralık 2009; 0:24:22 >
  • Belki güç sistemini takmakta zorlanabilirsin. Onun dışında ekran kartına biraz fazla para harcadığını düşünüyorum. Dx11 destekli bir ekran kartı daha iyi olurdu
  • ekran kartını 141 liraya 6 taksitle aldım. zaten finansbank go karta %25 puan veriyor. yani 141x0,25=35 lirasını geri alıyorum. bu şekilde ekran kartı 105, psu da 75 liraya geldi... :D

psu takarken zorlanmam umarım...
  • ekran kartimla psu bugun gelmis. Ben de montajina yeni basladim ama dakka bir gol bir, sorun cikti. Sorun ne derseniz anakartim 24 pin, psu da 20+4 pin kullandim. Oni halettim ama islemcim 4 pin ama psu kablosu 8 pin. O yuzden takamadim. Bi durumda ne yapabilirim? Off ya bilgisayarsiz kaldim. Cep telefonumdan yaziyorum... :(

Duzenleme: sonra islemciye takilacak soketin 4+4 pin oldugunu buldum. Benim islemciye uyacak 4 pini islemciye taktim. Simdi de psu kablosunu takip bilgisayarin acma dugmedine basinca dizt diye bi ses geliyor. Fanlar 2-3 mm hareket ediyor. Ama basks hareket yok. Sorun nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deadly Sto(R)m -- 15 Aralık 2009; 1:17:47 >
  • Aldığın PSU hakkında biilgilere bakılınca, kablolarında 8 pin 4+4 diye 1 şeyden bahsedilmiyo standart kablo yapısında olan 1 PSU gibi duruyo ama belki sana gelen farklı 1 revizyon olabilir , 1'de 24 pin soketi olan anakart 20 pin kablo kullanan PSU ile'de çalışır o kısımı dert etme, senin CPU kablosu diye taktığın 4 pin kablo olayında 1 yanlışlık yoxa, Ekran kartının üzerindeki güç bağlantısını yapmadığın'dan systemin açılmıyo olabilir, VGA güç bağlanrısını yaptıysan ve açılmıyorsa, kablolama 1 yanlışlık ve akabinde oluşucak 1 arıza olabilir, tabi aldığın ürünlerin herhangi 1 inin sorunlu olması ihtimalide vardır, eski
    PSU veya VGA duruyorsa onlar ile denedinmi systemin eski haline getirilince çalışıyomu diye ?

Edit : Muhtemelen VGA güç bağlantısını yapmamış olabilirsin diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 15 Aralık 2009; 1:44:42 >

• Simdi kontrol ettim Eski ekran kartimi takinca sistem aciliyor. Zaten eski ekran kartima ekstra guc kablosu takmiyorum. Anakarttan aldigi gucle calisiyor. yeni ekran kartimda ya sorun var ya Ben baglantisini yapamadim. Soyle anlatayim, ekran kartinin en ucunda 6 pinlik bos yer var. Ona da psu daki Tek 6 pin kabloyu taktim. baska kablo secenegim yoktu cunku. Ekran kartina zarar vermis olma ihtimalim nedir? Ya gece gece bosa moral bozuklugu :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deadly Sto(R)m -- 15 Aralık 2009; 1:52:35 >
  • VGA üzerindeki 6 pin'lik kısıma PSU dan gelen 6 pin dışında başka 1 kablo takmadıysan, zarar vermiş olman neredeyse imkansız .
    Yeni VGA'nı tekrar takıp dene fakat PC elektrik bağlantısını keserek yeni VGA'yı tak, açılmazsa yeni kartını başka PC de denemen gerekir deniyemezsende anakartının tam modelini tespit edip (anakart üzerinde 1 yerlerde illaki yazıyordur) anakartının üretici sitesinden yeni bios update i varmı araştırman lazım, eğer yeni sürüm bios varsa bios update yapman bu sorunu çözebilir.
  • yok yok olmuyor... bios'um güncel, kaç kere ekran katını çıkarıp taktıysam sistemi çalıştıramadım. bu arada diyelim ki ekran kartım çalıştı, şimdi de gördüm ki benim tarihi eser 17 inç crt monitörüm için ekran kartında giriş yok. sadece iki tane dvi giriş var. onu nasıl halledeceğim? ekran kartının başka ne problemi olabilir? psu'nun 6 pin kablosu arızalı olabilir mi ki?
  • Ekran kartının kutusunda aşağıdaki gibi 1 dönüştücü çıkması gerekiyo eğer çıkmadıysa mecbur alıcaxın.

internetten psu ve ekran kartı aldım. uyumlu mu nasıl anlarım?

VGA systeminde açılmıyorsa sorunlu olup olmadığını anlamak için ancak başka 1 pc de denemen lazım, 1 arkadaşında olabilir veya sana en yakın oem satıcısının teknik servisine rica edersin ama VGA çalışırsa o anakartı değiştirmen gerekicek herhalde.
  • sanırım saat itibariyle ne yapığımı bilmiyorum. şimdi kutuya baktım zaten vga dönüştürücü çıkmış kutudan. ekran kartı çalışmıyor diye çok bozuldum. ama bir türlü halledemedim. neyse yarın biyerde dener sonucu sizinle paylaşırım. umarım anakartım değişmeyecek...
  • inş. senin istediğin gibi olur, fakat bazı VGA ların bazı anakartlar ile uyumsuzlukları nadiren'de olsa görülüyo iyi geceler sana
  • şimdi foxconn'a mesaj yolladım. ekran kartıyla anakart arasında uyumsuzluk var mı diye. umarım sonuç gerçekten benim istiğim gibi olur :) sancılı günler başladı :p iyi geceler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.