< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1114. sayfa)

-
-
Apple’ın saçma sapan işleri işte. Bu cihazı sen üretmedin mi kardeşim? Senin fabrikandan çıkmadı mı? Yurtdışı cihaz götürünce öcü muamelesi yapıyorlar. Sanki başka gezegenden aldık geldik telefonu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bir önceki yeni C kasada defalarca orta ekranım kitlendi ve kapandı. Servise güncellemeye götürdüm, 2 defada ancak güncellediler, orta ekranı 4 saate yakın sürede ancak güncellediler. Şu an tüm aracı yazılımı indirdikten sonra 30 dk'da güncelliyoruz.
Carplay arada kopuyor ve takılıyordu. Birkaç defa ara sokakta kitlendi ve rotayı kaybettim.
Araçta multimedia dediğin kusursuz olacak. Trafik ile uğraşırken navigasyon, müzik, klima vs. hantallığı ile uğraşacak tahammülüm yok.
Tesla'nın da silecek belası var. Her yazılımda iyice içine ediyorlar. Trafik ile uğraşırken bir de sileceği ekrandan sürekli 1-2-3 yapıyoruz. Bir inat etti çözemediler.
-
2012'den beri Bmw Mercede Audi araçlarında navigasyon deneyimledim kendi araçlarımda.
Hiçbirinde bugüne kadar aracın orjinal navisinden fayda görmedim kullanmadım.
Trafik verisi olmayan
Otomatik güncellemesi olmayan navi hiç bir işe yaramıyor.Mecburen google maps ve carplay ile yön buluyorduk.
T
Mercedes kamera açıyor çok güzel görsel sunuyor ama işlev yok.
Bu yazılımlar konusunda bence Tesla çok ileride.
-
Merhaba bir Model Y alarak aranıza katılmak istiyorum.
Long Range 19" // 20"
Performance 21"
3 aracı da test ettim açıkcası konfor olarak çok fark hissedemedim belki kullandığım yerler ve süre yeterli olmalı ancak aralarında bariz bir performans farkı hissettim ve aklımı çeldi.
Performance menzil ve konfor açısından üzüyor mu kullanıcılar ne düşünüyor acaba
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draqonn -- 6 Mart 2024; 11:24:36 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Menzil ve konfor yerine lastik değişim ( 2 ön, 2 arka ayrı ebat bulmak ve maliyet) jant hasar görmesi halinde şahsi takılma psikolojinizi ön plana alarak karar vermenizi tavsiye ederim. Performance araç 1 cm dolaylarında yere daha yakın. Şehiriçi kullanım ağırlıklı ve zamanla oluşan şarj alışkanlıklarımız çerçevesinde menzil farkının dikkate alınmaya değer olduğunu düşünmüyorum. Kararınız hangi versiyon olursa olsun şimdiden hayırlı olsun.
-
İyi günler
MYP aldım memnunum LR alırsanız 19” 20” siyah-metalik jant, LR upgrade vs düşünmezsiniz, dikkatli kullanırsınız jantlara hasar vermemeye özen gösterirsiniz, kaldıki park yerlerinde hasarlı 19” 20” jantlı LR araçlara rastladım
performansı test edip beğendiysen ve lr alırsan aklında hep soru işareti kalacak, p mi alsaydım diye.
o yüzden --->>> P
-
LR kullanıcısı olarak cevap vereyim.
Spor süspansiyonlu 19 jant sedan bir araçtan geçiş yaptım ve 20' lastikler özellikle 40 psi lastik basıncında gayet konforlu.
42 psi basınçta ise rahatsız edici. 2 PSI'ın bu kadar fark yaratacağını hiç tahmin etmemiştim.
Dolayısıyla test ettiğiniz aracın lastik basıncına mutlaka bakmanızı tavsiye ederim. Aynı şart ve aynı güzergahta test etmekte fayda var.
Performans ile arasında benim tespit ettiğim farklar:
- Batarya altta olduğundan araç yüksek olursa olası darbelere karşı kafanız daha rahat oluyor. Performans model 2 cm daha alçak. Bir defa valenin altını ucu ucuna sürtmeden geçtiğini gördüm. Performans olsa sürtmüştü.
Diğer taraftan aracın alçak olması tüketimi azaltıyor. 18 jant taktığınızda uzun yolda LR'den daha az bile tüketebilir.
- 21 jant 10-15 km menzili negatif etkiler. Lastik değişim bedeli oldukça yüksek ve daha az yanak olduğundan konforu negatif etkiliyor.
- Performans araçta sakin ve sport modu var. Sport modu çok hızlı. Cogu performans kullanıcısı bu yüzden sakin modda kullanıyor. Araya standart mode koysalar daha iyi olurdu. LR'nin standart modu oldukça yeterli.
Soguk iklimlerde aracı sport modda kullanmak aracın ısınmasını geciktiriyor. Araç bataryayı maksimum performans için hazır tuttuğundan ısı pompası kabine öncelik vermiyor.
- Performance paketlerde olan track mode çok keyifli bir özellik. Özellikle arkadan itişe ayarladığınızda sürüş zevki artıyor.
- 0-100 hızlanması performans ile LR arasında geceyle gündüz kadar fark ediyor. Nadiren bile kullanacak olsanız pedalın altında o gücü bilmek çok keyifli.
- LR modellere acceleration boost alınabiliyor. Tesla zamanında track mode u bu ilaveye alanlara açacağını söylemişti ama henüz açmadı. Sadece 0-100'ü 0.5 azaltıyor.
Her şeyden önce LR'nin 0-100'ü bile Taycan'ın giriş modelinden daha hızlı. Dolayısıyla oldukça yeterli bir hızlanması var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali® -- 6 Mart 2024; 12:27:29 >
-
maliyet önemliyse LR, değilse P. bu kadar basit :)
-
Tesla Akasya Pop-Up yerinde yeller esiyor. Ne zaman gitti bunlar buradan, bir garip hissettim kaçmışlar gibi
👍
Performans kullanıcısı olarak yine alsam performans alırdım. Fiyatlar yakın, premium markalarda bu performans farkının bedeli çok yüksek. Performansta track mode var güç dağılımlarını değiştirebiliyorsunuz araca drift attırabilirsiniz, vs gençlerin seveceği ekstraları var. İkinci elde de daha çok talep görüyor.
Metropol İstanbul Avm’de açılmış artık bilg
Menzil konusunda ne durumda peki , kafamı kurcalayan doğal olarak 2-3 model daha var siz alırken bu modelleri değerlendirdiniz mi acaba ?
EQB
iX1
XC40 veya C40
Aslında Model Y ye ve Model Y özelinde de Performance modeline daha yakın olmakla birlikte bu üstte ki 3 model de kafamı kurcalamıyor değil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkiye’den çekilmesinler
Sağolun bilgi için
Yüzde yüz sarjda 470 km gösteriyor 25 bin km’dir kullanıyorum. Long range’ler ne kadar gösteriyor bilmiyorum. Kullanıma göre de belirliyor menzili ben yüzde 80 şehir dışı kullanıyorum. Belirttiğiniz araçları biliyorum kesinlikle tesla ile kıyaslanmaz. Bende i5’de var konfor dışında tesla’dan hiçbir artısı yok pek çok eksiği de var.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X