Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (2681. sayfa)

8 Kayıtlı Üye (4 Mobil) ve 12 Misafir (4 Mobil) - 12 Masaüstü8 Mobil
5 sn
53.629
Cevap
1.387
Favori
3.561.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
15. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 26782679268026812682
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir şeyler açık kalmış, kabin soğutma, güvenlik modu v,b.

Bir diğer ihtimal araçta çok fazla zaman geçirilmiş,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onurkarakas94 O kullanıcısına yanıt

Teslayı tutabilene aşkolsun.

Eski VW gibi sürekli zam yapıyor.

Sanırım tekrar almak artık hayal olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: x-rayted

Teslayı tutabilene aşkolsun.

Eski VW gibi sürekli zam yapıyor.

Sanırım tekrar almak artık hayal olacak.

En azından bir üst vergi matrahına girmemiş. Fiyat kaç olursa vergi matrahına giriyor?

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt

2.475 son sınır onun üstü sonraki vergi dilimine giriyor.

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt

Herşey kapalı, o yüzden sıkıntı ettim zaten.

• Legacy model kullanıcıları filtreleri değiştirdi mi?

Benim 2 sene oldu 2 araçtada; yavaştan değiştirmem lazım...

https://shop.tesla.com/tr_tr/product/model-3_y-air-filter

• daha yüksek çözünürlüklü ekran koymuşlar performans için. buna ihtiyaç var mıydı?

apple macbooktaki gibi yansıma yapayan ekran olsa güzel olmaz mı?

• tanriseven T kullanıcısına yanıt
    Ben 50 küsür binde değiştirdim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yarın sabah Kocaeli-Muğla şeklinde ilk uzun yolumu yapacağım. 9 günlük bir araba kampı planladık eşimle. Daha doğrusu planlamadık bile. Akyaka’dan başlayacağız artık canımız nereye isterse oraya. Komple araçta konaklamayı planlıyoruz yatak ve buzdolabı tedarik ettik bu sebeple. Go-e’nin taşınabilir şarj cihazını da alıyorum yanıma. Artık yolda kalır mıyız şarjımız yeter mi gece nerde yatar nerde kalkarız hiç bilmiyorum ki hafif de gerginim bakalım kısmet

• FSD 13.2.9 versiyonu Avustralya ve Yeni Zelanda da yayınlanmaya başladı. Bu versiyon bir-iki ay içinde gelecek 10 kat fazla parameterli V14 versiyonu yayınlanınca resmen çöp pozisyonuna düşecek.

Kullananlar resmen "şok geçiriyor", videolar geliyor yavaş yavaş, tabi adamlar şimdiye kadar en son 2021 de güncellenmiş, ondan sonra da "zorunlu güvenlik güncellemesi" haricinde hiçbir geliştirme yapılmamış Auto-gerzek-pilot sürümünden doğrudan Yapay Zeka özel şoföre geçince şaşırmamaları mümkün değil. Aradaki fark teknoloji olarak Nokia 3310 dan doğrudan Iphone 16 Pro Max a geçmek gibi birşey.

Avrupa ise "2019 model autopilot kullanılacak, FSD yasak, aşırı gelişmiş" demeye devam ediyor, 2021 model Autopilota bile izin yok, şerit bile değiştremezsin diyor. Neyse, UK ve Norveç sırada FSD ye onay verecek ülkeler arasında, Japonya ve Koreye de gelecek görünüyor bu yıl sonuna kadar.

Seneye her ülkeye gelmesi gerekir bu teknolojinin, bu saatten sonra kimse engelleyemez, engellemeye çalışanın bir argümanı yok çünkü "insan kusuru kaynaklı kazalar, ölümler devam etsin" haricinde, ki tüm kazaların %99u "insan kusuruna" dayanıyor, her yıl bir milyondan fazla kişi ölüyor, bu rakamın 10 katı kadar insan da yaralanıyor veya sakat kalıyıor.

FSD şu anda %60 sürücüden daha iyi. Bunu ben söylemiyorum, Avustralya'da yıllarca Tesla Autopilotu yerden yere vurmuş ve dün FSDyi denemiş kişilerden bazıları böyle söylüyor. İkinci nokta ise FSDnin öğrenmekte-gelişmekte limiti yok. Insan gibi kısıtlı görüş açısı, dalgınlık, yorgunluk, alkol, bilinçsizlik, hastalık vs.. sınırlı değil.

Ortalama sürücü şu anda Tesla FSD tarafından sollanmış durumda, ki "ortalama sürücü" aslında FSDden 10 kat daha tehlikeli gelip sizin veya bir yakınınızın canını almak veya sakat bırakmak açısından.

Chasing Carsyoutube
    Finally, Tesla’s Full Self Driving (Supervised) software is available in RHD markets and Chasing Cars road test editor John Law was among the first members of the public to sample it in Brisbane. Over an honest two-hour drive loop, the pre-update Model Y navigated country roads, motorways, main arterials and urban challenges in and around Brisbane. But is it good enough to convert a skeptic? Still a long way from a self-driving car, Tesla’s Full Self Driving (Supervised) is certainly the best system on the Australian market. Time codes: 0:00 - Intro 0:43 - Why we’re sceptical 1:55 - Setting up FSD(S) 3:08 - First thoughts! 5:05 - FSD vs roundabout 5:38 - Merging onto motorway 6:58 - Getting undertaken 7:37 - City driving 8:50 - Complaints 9:44 - Driving thoughts 13:25 - Verdict As always, we don’t accept advertising from car manufacturers, and we’re powered by Budget Direct. Subscribe now! https://www.youtube.com/user/ChasingCarsAustralia?sub_confirmation=1 Chasing Cars on Facebook: https://www.facebook.com/chasingcarsaustralia/ Follow Chasing Cars on Instagram: https://www.instagram.com/chasingcars.com.au/ Chasing Cars is Australia's most independent source of new car reviews, car industry news, comparisons and car guides. We give you a critical look at every new car you should consider!
    https://www.youtube.com/watch?v=h406fHRsI_o

• İsmail2190 İ kullanıcısına yanıt

Var mı öneriniz değişim öncesi?

• tanriseven T kullanıcısına yanıt
    Ben önden gelen cik cik sesi için servise gitmiştim. Bu arada da zamanı geldi değiştirelim dedim. Serviste değişti.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bodysolid B kullanıcısına yanıt

Oled olmadıktan sonra hiç önemi yok aslında.

• Elf Mariachi kullanıcısına yanıt

Bir kalibrasyon yapın bence.

• BK2000 kullanıcısına yanıt

Şarj cihazında sadece yeşil ışığın yanıyor olması gerekiyor. Diğer renklerinde yanıyor olması , cihazın kurulumunu yapmadığınızı gösterir. Youtube wall connector kurulumunu nasıl yapacağınıza dair videolar var. Net hatırlamıyorum ama tesla one değil tesla mobil uygulaması üzerinden yapıyorduk sanırım, QR ı okutarak wifi tanımlıyoruz. Ve şarj sırasında kullanılacak maksimum amper değerini belirliyoruz. 16 amperde 11kw ile şarj yapabiliyoruz. (Mobil uygulamada 10kw görünürken Araç ekranında 11kw görünüyor, farkın sebebini bilmiyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi major24 -- 29 Ağustos 2025; 14:53:44 >
  • Elf Mariachi kullanıcısına yanıt

Juniper benim ilk teslam. Kesin bir bilgim olmadığı için Kendi tecrübemi aktarayım.

Eğer ki Nöbetçi modu, Aksesuar, Kabin Koruma, Summon ... şeyleri kullanmadan TEK SEFERDE bu mesafeyi yaptıysanız. aşağıdaki tüketim değeri ile yukarıdaki kalan batarya değeri birbirini kısmen tutuyor. (%2-3 civarı bir fark olabiliyor) Park halinde enerji yiyecek bir şeyler olursa da menüde "yeşil" renkli bir yer var. Orada "Park" halindeki tüketim değerini buna eklemeniz gerekiyor.

Özet geçersek , Enerji harcayan şeyleri kullanmadan sadece aracı kullanırken enerji harcadınız diyelim. Eğer tek seferde A noktasından B noktasına giderseniz bu fark neredeyse olmuyor. AMA Bataryayı günlük 15-20km sürüşlerle 1 hafta içinde bitirirseniz %20 , 2 hafta içinde bitirirseniz %30 ları bulabiliyor, nereye harcandığı belli olamayan enerji farkı.

Nereden uyduruyorsun derseniz de , Başlarda Excell tutmuştum oradan biliyorum. Artık tutmuyorum. Şehir içi iş-ev arası 300-350km , şehirler arası 400-450km menzil alabileceğimi biliyorum artık (Tek tabanca)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi major24 -- 29 Ağustos 2025; 14:48:25 >

• onurkarakas94 O kullanıcısına yanıt

Performance modeli muazzam bir şeymiş. Performanstan ziyade adaptif süspansiyon kullanılması çok iyi olmuş.

O haliyle aracın tek kusuru, çok büyük olması. Güya C segment ama D segmentten daha büyük, E segmentine yakın boyutu var. Aynı özelliklerde Avrupa ölçülerinde C segment yapsalar, Avrupa'da da en çok satılan araç olabilirdi.

• Merhaba Arkadaşlar.27 Ağustos 16.30 teslimatli aracimi saat 14 civarinda ağabeyimle teslim aldim.hava sicak ve yorgun olduğumdan teslim almadan once detayli inceleyemedim.teslim aldigimda sarj %22 falandı.şarj etmek için biraz dolaşmak zorunda kaldik.daha önce araç hakki da fazla bilgi sahibi olmadigimizdan yolda kalirız endişesiyle panik yaptik.aonra bir tane avm nin önünde %100 şarj edip tekrar 970 km yola çıktık.

normalde navigasyonda 12 saat gözüken yola 27 saatte varabildik :) radara yakalanmamak için 90-100 km arasi hizla gittik.yolda çok mola verdik.klimayi da bazen açip kapattik.ben yeni sürücu oldugumdan hic kullanmadım :)yolda bir tam şerit değiştirirken araci kullanan ağabeyim arkadan araci farkemediğinden az kalsin bize çarpiyordu.tesla sağolsun buna izin vermedi.yani aracı elinden aldi.tabi Allah da yardim.etti bize

başka araç olsaydi kesin bize çarpacakti.kendisi 15 senedir golf 1.4 tsi kullancisi.aracini hiç değişmek istemiyordu.fakat benim araci kullaninca fikri değişmeye başladi :)

bu arada benim ön kamera acilmiyor.siyah bir ekran var

birde arac hareket halindeyken 2 kez durduk yere dörtlüler yanamaya başladi.tabi biz nerden kapatılacagini bilmedigimizden cok ugraştik.birde durduk yere silecekler çalişiyor.bu sorunlari nasil çözebilirim.?

• STumhaM S kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun yeni aracınız.

Direksiyondaki silecek butonuna basın ekranın sol alt köşesinde silecek ayarları ve hız seçenekleri çıkacak. O oto'da kalmıştır o zaman kendi kendine çalıştığı oluyor onu kapalı konuma getirin.

Araç güvenli bir konumda park halindeyken direksiyondaki tekerleklere aynı anda basıp 30sn basılı tutun ekran ve sistem kapanacak yeniden başlayacak. Ayarlar silinmiyor merak etmeyin. Ön kamera hala çalışmıyorsa donanımsal sıkıntı var demektir telefondan servis kaydı oluşturun derim.

Dörtlüleri açıp kapama ise yukarıda iç aydınlatma ışıklarının ortasında dokunmatik yüzeyde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 29 Ağustos 2025; 15:31:59 >
  • x-rayted kullanıcısına yanıt

Araç, Aksesuar ve Premium bağlantının geldiği fiyat bantları normal olsa da abonelik sistemine tabi olan premium bağlantının %133 oranında bir artışı habersiz yapması hataydı.

• 
Sayfa: önceki 26782679268026812682
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.