TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (81. sayfa)

-
-
-
Bu görüntüler bir çok şeyi gösteriyor aslında:
Çok fazla yurtdışı alışveriş yapıyoruz
Gümrük çok yoğun
Gümrük personelleri yetersiz
Gümrük prosedürü çok karışık ve zorlu
Bunları çözmek için bulunan yöntem:
"Gümrük sınırını azalt, vergiyi arttır"
-
hocam aynı sipariş 3 e bölünüyor, hepsijetle, aras 5 gün önce teslim ediyor, mng hala gümrükte..
mng'nin işleyişinde sıkıntı var.
-
Kesinlikle sorun mng de
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gümrükte sıkıntı yok mng de sıkıntın var mng ile gelen 22 temmuzda gelen paket hala havalimaninda ama 25 temmuzda gelen paket 31 temmuzda teslim edildi WE world experes.. nasıl işliyor sistem çözemedim neye göre nasıl gümrükleme oluyor kimin Ürünü mng öle 27 temmuzda geliyor gumrukleniyor kiminin 20 temmuzda mng ile geliyor oda gumrukleniyor ama bazı paketler bekletiliyor çözemedim gerçekten sırayla işleyen bir durum değil..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İşleyiş çok garip 49 parçalık ürün aldım 2 pakete böldüler havaalanına daha sonra ulaşan paket dün teslim edildi 1. paket hala daha gümrükleme sürecinde
-
temudan 1 ağustosta 4 adet ğrün siparişi verdim 2 ürün ucuz 500 tl kadar bunlar bir pakette we transfer ile gönderildi diğer 2 ürün ise 3500 tl kadar tutar ile mng kargo şeklinde görünerek gönderildi we olan sonra paketlenmesine rağmen ve uçağı sonra kalkmasına rağmen gümrükleme sürecine girdi asıl 30 avro üstü olan ikinci paket hala paket hava limanına ulaştı diye günlerce aynı duruyor mng ile alakalı heralde 20 ağustosa kadar yetişmezse alamayacağım ürün beklemede olmasına acayip canım sıkılıyor aynı durumda olan var mı mng ile alakası var mı durumun geriden gelen paket nasıl gümrüklemeye girdide bu girmedi çözemedim var mı öneri ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Temu'nun yapay zeka müşteri hizmetleri, normal temsilcilerden daha akıllı. MNG şikayet ettim daha iyi çalışsın diye teşvik ediyoru vs. dedi :D Müşteri temsilcisi olsa anlatana kadar taş çatlar
-
mesajınızı yeni gördüm ürünler teslim edildi , ancak temu ' yu bir daha tercih etmem.
-
Cnbc-e'den Fırat Gazel'in haberine göre Gümrükler Genel Müdürlüğü, bundan böyle Türkiye’ye gelen her paketin hangi alışveriş sitesinden geldiğinin dijital ortamda kendisine bildirilmesini istedi. Kargo ve lojistik şirketleri her paket için bu bildirimi yapacak.
Hangi alışveriş sitesinden ürün alındığı takip edilecek
Böylece kimin yurt dışından hangi alışveriş sitesinden ürün aldığı takip edilebilecek. Coğrafi sınırlama yapılmaksızın tüm ülkelerden gelen paketler için bu uygulama yürürlüğe girecek.
Yeni sistem 15 Ağustos'a yetişecek
Yeni sistemin 15 Ağustos’a yetiştirilmesi istenirken, uygulamanın basitleştirilmiş gümrük beyannamelerinde "pazaryeri" isimli bir alan oluşturularak yapılması talep edildi. Doğru bilgi aktarılmaması durumunda operatör şirketlere ceza uygulanacak.
Kısa süre önce Cumhurbaşkanlığı kararıyla Türkiye’ye hızlı kargo ya da posta yoluyla getirilen ürünler için gümrük vergileri büyük oranda artırılmış, gümrük müşaviri olmaksızın çekilebilecek ürünler için toplam değer sınırı 150 Euro'dan 30 Euro'ya düşürülmüştü.
2009’da 1500 Euro olan sınırın zaman içinde önce 150 Euro'ya, şimdi de 30 Euro'ya düşmesiyle birlikte yurt dışından alışverişlerin, gümrük müşaviri bedeli, gümrük vergisi ve ek gümrük vergisi yükü sebebiyle büyük oranda düşeceği hesap ediliyor.
-
Ayın 5 ile 6 sında 3000 ve 1000 sipariş geçtim vergi 30 du
Şimdi henüz ürünler tedarik aşamasında 20 sine yetişmez
Bu durumda iptalmi etsem sonra başımıza bela almayalım
Temmuzun son haftasında sipariş verenlerin bile şu an gümrükte hocam bende dahil. Temmuzun 3.haftasında sipariş verenlerin bile yeni yeni gümrükten çıkıp kargoya veriliyor. Bence hiç riske girmeyin iptal edin.
-
Yeni üyelere indirim kuponlarını nasıl aktif ediyorduk? Arama kısmına bir kod yazıyorduk. Özelden ya da buradan birisi yardımcı olabilir mi?
-
yeni üyelik kodları alsan da limit yüzünden bir işe yaramıyor.
mh yaz %20 tanımlasınlar.
-
Türkçemi yazdın yoksa ingilizce mi? Tam olarak ne yazdın?
-
Türkçe. Çeviri yapıyor sistem. Aşağıdakini yapıştır.
Türkiye'de Temu siparişleri için devreye alınan yeni mevzuat yüzünden kuponlarımı kullanarak sipariş veremiyorum. Alt sipariş limiti ile sipariş üst sınırı birbirini tutmuyor. Sipariş alt limit sınırı olmayan kupon verirmisiniz bunların yerine? Lütfen.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X