2 adet beyaz eski nesil orj. samsung adaptör var. Birisi 1.55 amper diğeri 2.0 amper. Şuan 2.0 ile şarj ediyorum bu değerleri veriyor tam 2.0 amper vermesi gerekmez mi ? Kablo yan sanayi etkiler mi ? Diğer sorumda düşük amperle şarj etmek batarya verimliliği için daha mı iyidir ? Sanki düşük amperde şarj edince batarya uzun gidiyor gibi geldi ( psikolojik olabilir ) Model samsung A24 5000 mah lion ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Telefon bataryası yüksek/düşük amper farkeder mi ?

-
-
Düşük amperde sarj batarya sagligi icin daha iyi diye biliyorum.
2a maksimum çıkiş gücüdür.1,9 a de verebilir.
Yanlıssam düzeltin lütfen.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Düşük akım sıcaklığı çok artırmaz. Yüksek sıcaklık batarya kimyasını bozacak bir etkendir. Bu nedenle mecbur kalmadıkça düşük akımda yavaş şarj yapın.
Yavaş/hızlı şarj etmeniz bataryadaki enerji birikimini değiştirmez. Pilin daha uzun gitmesi çok mantıklı gelmedi.
-
1.55 amper 5v de sarj ediyorum eski samsung j7 prime adaptoruyle tesekkur ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Adaptör üzerinde yazan amper değeri maximum çekilen amperi gösterir. Ne kadar amper çekilceğinede telefon kendisi karar veriyo. Kablonun orijinal olup olmaması pek bişey farketmez eğer 2 kabloda örneğin 15W destekliyosa problem olmaz. Amperi düşüren 2 etmen var telefonda ilki sıcaklık batarya sıcaklığı 30 derece altındayken 2A ile şarj eder sıcaklık yükselince amperi kendi yavaş yavaş düşürürki sıcaklık artıp pile zarar vermesin. İkincisi ise pilin voltaj değeri voltaj 4.2 ye yaklaşınca telefon amperi düşürür ve yavaş şarj eder.
Diğer sorun düşük amperde pil daha uzunmu gidiyor sorusu. Bunun pili daha iyi doldurduğunu gösteren bi kanıt yok öyle bir inanç var aslında her ikiside aynı ekran süresini veriyor. Sonuçta pilin kapasitesi 5000mah ister 9v2a ile 18w doldur ister 5v1a 5w doldur. Ama genele bakarsan düşük amperde telefon ısınmayacağı için uzun sürede batarya ömrün daha yavaş azalacaktır. O yüzden piyasada 120w 240w şarj aletleri çıktı ama sonra baktılarki olmuyor geri 100 w altına düştüler. Samsung ta bu değer 45w mesela.
Umarım açıklayıcı olmuştur.
-
Benim bildigim telefon kendisi ayarlıyor akımı maximum ne cekerse onu alır
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X