Şimdi Ara

Fırın Sigorta Attırıyor Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
97.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar biraz önce bir akrabamız aradı yeni bir eve taşındılar.Fırını prize taktıklarında sigorta atıyormuş.Eski evlerinde böyle bir sorun olmuyormuş yeni evlerinde başlamış bu sorun hatta fırını bir tamirciye götürmüşler orda da bir sorun bulamamışlar evde tesisatta bir sorun var ne gibi bir sorun olabilir.Acil yardımlarınızı rica ediyorum yarın gidip bakcam.Benim aklıma kaçak akım rölesi geliyor ama tecrübeli olanlardan biraz bilgi istiyorum.Saygılarımla



  • Kullandığı sigortanın amperi düşüktür.Kaçak akım rölesi varsa direk atar.Eğer kaçak akım rölesi atıyorsa sigorta kaldırmıyodur. Fırın rezistanslı olduğu için yüksek akım çeker bide fırının düğmesine basıp çalıştırmaya başladığın an demeraj akımı çeker, yani normal de çektiği akımın 2-3 katı fazlasını çeker.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qestiyonas

    Kullandığı sigortanın amperi düşüktür.Kaçak akım rölesi varsa direk atar.Eğer kaçak akım rölesi atıyorsa sigorta kaldırmıyodur. Fırın rezistanslı olduğu için yüksek akım çeker bide fırının düğmesine basıp çalıştırmaya başladığın an demeraj akımı çeker, yani normal de çektiği akımın 2-3 katı fazlasını çeker.

    Sayın qestiyonas bugün baktım sigortaya fırını taktıkları sigorta 16 Amperlik bir sigortaydı yerine 25 Amperlik sigorta taktım Kaçak akım rölesi yine attı.Yani tekli otamatlar atmıyor sadece kaçak akım rölesi atıyor.Kaçak akım rölesi bana eskimiş gibi geldi yenisini taksam sorun çözülürmü acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edison3838 -- 8 Ekim 2013; 23:18:26 >
  • Sigortaların hepsini kapatın ve tek tek deneyin hangisinde KAR atıyorsa o hatta kaçak akım vardır demektir o hattı kontrol ede ede kaçak akımı bulun. Fırın 3lü prizle falan takılıysa çıkartın direk duvar prizine takın belkide 3lü prizle takılan başka cihaz attırıyordur

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • modrizzt kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi prize takarsak takalım kaçak akım atıyor ama fırında bir sorun yok tamirciye gitti tamircinin orada sorunsuz çalışmış.Kaçak akım rölesi resimde görüldüğü gibi bu ismi hiç duymamıştım röle bozuk olabilirmi?
     Fırın Sigorta Attırıyor Acil Yardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edison3838 -- 9 Ekim 2013; 9:20:23 >
  • yapılacak her şeyi yapmışsın hocam kaçak akım rölesini değiştir bence siemens tak yada her hangi bir alman malı
  • qestiyonas Q kullanıcısına yanıt
    hocam sorunu anladım sorun fırındanmış fırının düğmesini 2. konuma aldığımızda sigorta attırıyor alttaki rezistans gövdeye kaçak veriyo galiba yarın tamirciye götürcekler..Teşekkürler mesaj atanlara
  • merhabalar, bir sorum olacaktı.. dün akşam ankastre fırınımız yaklaşık 40 dk 200 derecede çalıştıktan sonra kaçak akım rölesi attı. önce ne olduğunu anlayamadık. yeni bir buzdolabı alınmıştı, ondan mı kaynaklanıyor diye onun prizinin sigortasını kapadık ancak yine atıyordu. sonra fırının termostatını kapatınca herşey normale döndü, elektrikler geldi. sonra hemen tekrar yeniden açmayı denedik fırını ve yine attı.

    10-15 dk sonra tekrar denedik (fırın az da olsa soğumuştu) bu sefer atmadı ama yine de fırını çalıştırmadık. bu atma sorunu sizce fırının ısınmasından mı kaynaklanıyordur? bununla alakalı olabilir mi? fırını daha önce defalarca çalıştırdık ama böyle bir sorun olmamıştı, buzdolabı etkilemiş olabilir mi? yoksa sigortalara mı baktırmak gerekir öncelikle?

    kaçak akım rölesi markası legrand, ve sanıyorum üzerinde 63A yazıyor.

    teşekkürler,
  • ım rolelerinin atma sebebi olarak ortamda bir arıza yoksa bazı basit sebeblerden atabilir.
    mutfak gibi yerler genelde ocakta yemek pişimi su ısıtılması gibi olaylar olduğu için nemle ve rutubetli olabilir.
    havadaki su molekülleri biraz fazla olduğunda ve yoğuşma meydana gelip soğuk yüzeylerde su damlacıkları oluştuğu gibi mutfakta çok olan prizlerdede
    su molekülleri oluşur
    kaçak akım roleniz kaliteli ve hassas ise prizdeki bu nemlenme fiş vasıtası ile toprak hattına kaçak olarak su molekülleri üzerinden iletilir ve kaçak akım rolesi atar.
    birde fırın, elektrikli ocak, gibi aletlerin içindeki resistans bir boru içinde ve bu borunun içindede toz içerisinde sarılıdır.
    ısınma meydana geldiğinde yine kablo bağlantı noktalarından şaseye nemlenme den dolayı düşük kaçak meydana gelir yada azda olsa statiklenme sebebi ile kaçak akım rolesini attırabilir.
    yani orada arıza yoktur.
    hiç bir arıza bulunamıyorsu bunlarada dikkat etmek gerekir.




  • Selamlar,
    BOSH marka ocaklı fırınım var. Aynı apartmanda başka daireye taşındık. Fişi prize takıyorum sorun yok, doğalgaz baglanti vidasi değdiği anda şalter atıyor. Başka prizlerde de denedim aynı sorun var. Koridordan uzatma çektim sorun yok ama belirli süre sonra şalteri atmış bulduğum oldu. Durumun elektrik akımının düzensizliğinden olduğunu düşünüyorum. Daha sonra mutfaktan ara kabloyla denedim daha önce atmıştı ama bu sefer atmadi. Fırını da sorunsuz çalıştırdı. Ama bir ara yine şalter birden attı. Sorunun kaynağı yine fırındi. Kaçak akım ve sigortalar Simens ve amperi yüksek. Sizce sorun ne olabilir. Yardım lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buzdolabi bulaşık makinası firin ayni hatta beraber calisinca sigorta atıyor sigortalar 20 amper 32 yapsam ne olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi depocu69 -- 22 Mayıs 2019; 12:33:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sorunu bende yaşıyordum 7 yıl çalıştırmadığım arçelik ankastre fırını çalıştırır çalıştırmaz aşırı akım rölesini attırıyordu kontrolkalemi forum sitesinde fırının ısıtıcısı rezistansı nemden dolayı akım kaçırıyor topraksız şekilde 20-30 dk çalıştırın nem kaybolunca sorun düzelicektir yazmışlardı bende denedim ve fırın sorunsuz çalışıyor... dikkat etmeniz gereken fırını topraksız çalıştırdığınızda kontrol kalemi ike kontrol ettiğinizde fırında elektrik kaçağı olduğunu farkettim sakın fırına dokunmayın ve sürekli olarak sakın sakın topraksız prizde çalıştırmayın... ilginç olan fırın ısındıkca ortalama 10dk sonra kontrol kaleminde görünen kaçak akım ışığı gözle görülür derecede azaldı 30 dk sonra kontrol kalemi ile kontrol ettiğimde tamamen kaçak elektrik kayboldu siz yine de tebiri elden bırakmayın... fırını kapatıp (ben ara kablo 3lü prizdeki toprak kablosunu söküp fırını prize bağladım) topraklı prize bağladım kaçak elektirk kontrolu yaptım dediğim gibi kaçak akım görünmüyordu fırını bşrde topraklı prizde 10 dk çalıştırdım sıkıntım düzelmişti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.