Şimdi Ara

Teknik Yardımlar : Denenmiş ve Güncel (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
375
Cevap
4
Favori
89.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla benim de işime yarayan bilgiler var. Ellerine sağlık. Teşekkür ederim.
  • asus p4 s800d-x soket478 sis 655fx 4 ddr ram agp 8x
    anakart ddr2 yi çalıştırır mı
  • arkadaslar kolay gelsin hp compaq diz üstü pc kullanıyorum ve toucpad de sayfaları aşağı indirmesi gereken yer fonksiyonu çalışmıyor her yolu denedim ama yapamadım yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tesekkürler
  • çok sagol hepsini arşivime ekledim
  • es 1869 ses kartım var driverını internetten indirdim ama pc ye tanıtamıyorum
    pc açılıyor yeni donanım bulundu diyor gözattan driverı gösteriyorum sürücü bulunamadı diyor.
    bilgisayarda sessiz çekilmiyor
  • ellerinize sağlık gerçekten çok güzel olmuş her bilgisayarcıya lazım yada her eve
  • çok teşekkürler çok yararlı bilgiler vermişsin
  • Cidden super bi paylaşımmış be ellerine saglık koluna saglık ne diyim okuamya takamtim kalmadı bile helala olsun walla ..cidden cok işe yarayan bilgiler
  • Bu sorun bende 2 gün önce olmaya başladı. Önceleri sadece bir oyundayken 5 dakika içinde oyundan atıp bilgisayar kendini yeniden başlatıyordu. Artık müzik dinlerken bile böyle olmaya başladı. İnternette gezinirken sorun yok ama. Her neyse bilgisayar kendini yeniden başlatınca mavi bir hata ekranı geliyor ve şöyle diyor:

Bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görmesini önlemek için Windows kapatıldı.
    DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Bu durdur hatası ekranını ilk kez görüyorsanız bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bu ekran yeniden karşınıza çıkarsa aşağıdaki adımları izleyin.
    Yeni tüm donanım veya yazılımların doğru yüklenmesini sağlayın. Bu yeni bir kurulumsa gereksinim duyabileceğiniz windows güncelleştirmelerini donanım veya yazılım üreticinizden isteyin.
    Sorun devam ederse, yeni yüklenen tüm donanım veya yazılımları devre dışı bırakın veya kaldırın. Önbelleğe alma veya gölgelendirme gibi BIOS bellek seçeneklerini devre dışı bırakın. Bileşenleri kaldırmak veya devre dışı bırakmaka için güvenli mod kullanmanız gerekirse bilgisayarınızı yeniden başlatın, F8'e basarak önce gelişmiş başlatma seçeneklerini sonra güvenli modu seçin.
    Teknik Bilgiler
    ***STOP:0X000000D1 (0X0A220004, 0X00000002, 0X00000001, 0XF7A0E63D)

***smwdm.sys-Addres F7A0E63D base at F7A00000 datestamp 3defc7ab

Fiziksel belleğin dökümüne baş(ğ)lanıyor.

Hiç yeni bir donanım yüklemedim. En son 2 yıl önce RAM, ekran kartı değiştirdim o kadar. Sadece 2 gün önce de internetten 2 oyun indirmiştim; onunla bi alakası olduğunu sanmıyorum ama gene de söyleyeyim.

• @ cougarf1

Bu sorun sıcaklıklardan da meydana gelebilir. Bilgisayarınızın sıcaklıklarını buraya yazın. Daha net bilgi verelim.. Ayrıca kasanının içini temizlemeyi ihmal etmeyin. İşlemci oc ' lu ise oc sıfırlayın..
  • Valla az önce müzil dinlerken bile res atınc BIOS ekranına baktım. sıcaklık 63 idi. Klimayı açtım 57'ye indigini görünce foruma girip yazayım dedim. Ki 57'ye 20 dk anca indi. Fan hızı olarak da 4200 RPM falna yazıyor. Acaba fanda mı sorun? 3,4 gün öcne içini süpürgeyle bi güzel süpürmüştüm, bu sorun varken yani.
  • http://www.resimekle.com/images/qhzm5zo4nbc9x3d2zid.jpg

Bu siteden birinin verdiği ısı ölçme programı gibi birşey de baktım böyle yazıyor. Az önce söylediklerim BIOS'tan bakmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cougarf1 -- 30 Haziran 2008; 14:30:23 >
  • Sıcaklar aslında iyi ama kötü. Yani daha düşük olsa iyi olur. Dediğim gibi oc varsa kesinlikle iptal edin. Ben P4ü 3.8 kadar çekebilirken 3.7 anca cekıyordum. Bu aralar 3.7 mavi ekran almaya basladım simdi 3.4 civarlarında kullanıyorum. Oysa düşünün 3.7 de de 50-55 dde de..
  • Overclock yok bilgisayarım, zaten pek anlamıyorum o işlerden. 2.4 işlemci var bende aöa bilgisayarım özelliklerden bakınca 2.3 yazıyor. BIOS ekranında gezinirken dikkatimi çekti 2400MHZ yerine manual ayarlanmıs frekans 133/33 yazıyor. Ben de ellemedim, daha önce bi tamire yollamıştım herhaldeo sırada ayarlanmıştır diye. Dikkatimi çeken verdiğim resimdeki değerler ile BIOS ekranında gezinirkenki değerler ile çok farklı olması.

Bu araada fan hızım çok mu düşük? Değiştirmem gerekir mi? Bu 6 yıllık bir bilgisayar.
  • Fan hızı gayet iyi. Hatta fazla bile. Tahminim P4 2.4ghz işlemci kullanıyorsunuz. Sorun %75-80 sıcaklıktan kaynaklanıyor.

- Kasanın içini komple temizleyin.
    - İşlemcinize termal macun sürün.
    - Sürekli olarak SpeedFan programı ile işlemci sıcaklığını takip edin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janti -- 30 Haziran 2008; 16:29:11 >
  • Kasanın içini komple değiştirinden kasıt? Bunu yapabilecem param yok. Yeni bir ekrana kartı, işlemci vs alamam mümkün değil.
  • Pardon. " Kasanın içini komple temizleyin. " olacak orası. Düzeltiyorum
  • Dediğin speedfanı yükledim, 2 tane harddiskim sıcaklığını bi tanecik fanımın hızını gösteriyor. işlemci sıcaklığı yamzıyor sanırım. Verdiğim resimdeki programda( bu forumda biri önermişti) gösteriyordu, ama o biraz daha karışık geldi bana. SpeedFanda işlemci sıcaklığı nerede?

ayrıca 2. fan eklemeyi düşünüyorum.
  • 2. bir fanın neredeyse hiç faydası olmaz. SpeedFan'da cpu veya temp olarak geçer işlemci sıcaklığı. Kesinlikle macun sürmenizi öneriyorum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.