Kasanın içini açın ve işlemci fanının çalıştığından emin olun.
Çalışır vaziyette açmadan emin olmam mümkün mü? Çünkü durum itibariyle hem çalışıp hem kenarından bakmam zor da.
Bi de BIOS da bakınca CPU fan speed 4200 vs Chasis Fan Speed N/A yazıyor. Acaba çalışmayan fan o mu?
Bi de termal macun aldım bunu tam olarak nereye sürücem işlemci üzerinde? Fanı çıkarmayı sanırım beceremem de ...
Sanırım bu konuda pek bilgi sahibi değilsiniz. İlk önerim bir bilgisayarcıya başvurmanız. Yok ben yapıcam diyorsanız anlatayım. İlk önce fanın çalışıp çalışmadığını sistem kapalıyken anlayamazsınız. Bulunduğunuz durumu kestiremdiğim için birşey diyemeceğim ama kasanının yan kapagını açıp sistemi çalıştırmadan olmaz. Bıos ekranında yazan cpu fan speed değeri (4200rpm) fanın dönüş hızı. Termal macun aldınız. Ve sürmeyi bilmiyorsunuz. O macunu sürmeniz için işlemci fanını çıkarmanız gereck. Fanı çıkardıktan sonra işlemcinin tam ortasına bir bezelye tanesi kadar sıkın. Ondan sonra fanı simetrik olarak işlemcinin üzerine otutturun ve clibsleri kitleyin....
Fanı nasıl çıkarıcam derseniz, ilk önce bilgisayarınızı kapatın ve güç kablosunu çıkarın. Fanın 4 kenarında clibsler göreceksiniz. Üzerinde bir ok işareti olacak. O ok işaretinin olduğu yere düz tornavida ile bastırarak gösterdiği yöne cevirin. 4 üne aynı şekilde uygulayın. Ondan sonra fan anakarttan çıkmış olacak. Yavaşça fanı yukarı doğru çekin. İster fan kablosunu cıkarın ister bi tarafa cekin öyle işinizi yapın. Macunu sürdükten sonra tekrar fanın ayaklarını delikler girecek şekilde yerleştirin. Clibsleri cevirip üzerine basın. Clibse bastırdığınz anda oturduğuna dair ses gelecek...Ondan sonra o okları tekrar cevirin.. Fanın oturduğuna emin olun. Ayrıca bu konuda kendinize güvenmiyorsanız uğraşmayın derim ben. Biraz riskli işler. Fan oturmadığı takdirde işlemciye hiçbir etkisi olmayacak ve işlemci fansız çalışır gibi olacak. Ufak bir şeyde işlemcinizi kaybedebilirsiniz....
İlgin için çok teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: cougarf1
İlgin için çok teşekkürler
Ben teşekkür ederim. Her zaman buradayız. Sorun olursa yazın , ilgilenen her zaman olur. Sonucu yazarsanız sevinirim
Açtım baktım en dışa yakın olan fan da işlemci fanı da çalışıyor.
Tüm fişleri çıkarıp fanı çıkarmaya çalıştım, clips falan göremedim 4 tane vidayı çıkarıp fanın dönen kısmını çıakrdım sadece ama altında böyle baya bi dönmesini sağalyan kısım diyim artık o kaldı. O çıakrdığım yerdeki hayvan gibi toz yumaklarını bi güzel aldım. Baktım fanı çıkaramayacam geri taktım dönen kısmı, vidaları vs kapattım.
Artık fan hızı 4700 çıktı. Ama speed fanda hala cpu temp falan yok.
Birazdan ( duuş aldıktan sonra ) klimayı açıp FIFA 2008 oynamayı deneyecem acaba ne kadar ısınacak.
Fanı temizlemeniz iyi olmuş. Bu şekilde fan daha hızlı dönüp işlemciye daha iyi hava vercktir. Ama termal macun gerkli
Benim bilgisayarı tamirciye götürmem imkansız. Eğer sorun termal macun ile hallolucaksa ki benim de aklıma yattı bu, tamirciyi buraya cağırıcam gelip fanın arkasına artık nere sürülecekse sürmesini isteyecem.
Zaten oyun oynarken hemen atmaması, ısınma problemi olduğunu kuvvetlendiriyor bence. Bir de mesela oyun oynarken attı yani epey ısında, soğumadan açar açmaz müzik falan dinlesem yine ısındığı için reset atıyor bu ihtimal da mantıklı geliyor.
Bence de macunla hallolucak gibi. Çağırıcam adamı gelsin yapsın. Ama önce şu komşuya bi sorayım az çok içerileri kurcalamışlığı varmış; açıp sürüversin.
Dikkat edin. İşlemcinin üzerinde kağıt inceliğinde yayılacak. Fazlası zarar... Kolay gelsin.
süper bir çalışma ellerine sağlık bro
Hehe bi maç yaptım bile. Oyunun yüklü olduğu harddisk 51 dereceye kadar çıktı. İşlemci 49 oldu ve reset atmadan bitirdim maçı. Yardımların için tekrar tekrar teşekkürler; şu macunu da bi halleedeyim.
quote:
Orjinalden alıntı: cougarf1
Hehe bi maç yaptım bile. Oyunun yüklü olduğu harddisk 51 dereceye kadar çıktı. İşlemci 49 oldu ve reset atmadan bitirdim maçı. Yardımların için tekrar tekrar teşekkürler; şu macunu da bi halleedeyim.
Önemli değil. Macunu sürün ondan sonra kafanız da rahat olur işlemcinizde...
tşkrler
quote:
Orjinalden alıntı: PMD soru: kaspersky internet security yüklüyken antivirus programa gerek var mı??
Cevap verildi , birde buradan söyleyeyim. Kis yüklüyken başka güvenlik programlarına gerek yok. Fakat kullanıcı fazla yaramaz ise ek olarak bir spyware programı yüklenebilir. Tavsite SuperantiSpyware veya Spyware Doctor..
ya benim bilgisayar bekleme moduna alıp tekrar başlatığımda bilgisayar kapanıp yeniden açılıyor. bu konu hakkında ne diyorsun?
çok güzel va yararlı bi konu,ellerine sağlık
quote:
Orjinalden alıntı: cemsnbc
ya benim bilgisayar bekleme moduna alıp tekrar başlatığımda bilgisayar kapanıp yeniden açılıyor. bu konu hakkında ne diyorsun?
Hazırda beklet yöntemini kullanın. Bunun için; Masaüstü - Sağ Click - Özellikler - Ekran Koruyucu - Güç - Hazırda Beklet - Etkinleştirin uygulayın ve çıkın. Hazırda bekletmek istediğinizde Başlat - Bilgisayarı Kapat - Shift basılı tutun ve Hazırda Beklet seçin. Sonra power basarak açmayı deneyin, aynı sorunu yaşarsanız buraya yazın...
hızlıca göz attım önce teşekkür edeyim dedim... sonrada arşive ekleyeceğim ve yazıcıdan çıktı alıp üzerinde biraz çalışacağım... ellerine sağlık... küçük bir şikayetim var ama bu güzelliğe gölge düşürmez... hoşçakal...