Şimdi Ara

TEK BÖLGE PROGRAMIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
7.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konu dışına açmıştım cevap gelmeyince buraya açayım dedim

    Arkadaşlar 8 aydır spor yapıyorum artık hocanın yazdıgı 3-4 günlük programlardan sıkıldım gelişim gösterdiğimi hissetmiyorum.

    Bende kendimce bir program yazayım dedim biraz araştırdım tek gün programına geçmemi önerdi bir arkadaşım bende bu programı hazırlamıştım yalnız gögüs ve kanat antrenmanım sorunlu gibi geldi. Gögüste bazıları max 4 diyor bazıları 7-8 olabilir diyor kişiye baglı falan gögüsü yazarken arkadaşımın çalışmasından örnek olarak yazdıydım onunda önerisiyle ama 8 hareket daha sonra baya fazla geldi bana. Kanatta ise bi kaç sıkıntılı hareket var gibi içime sinmedi kısacası.

    Spora başlarken 59 kilo 178 idim şuan 70-71 kiloya ulaştım ve çalıştıgım programlarda eskisi kadar geliştigimi hissedemiyorum.

    Fikirlerinizi almak istiyorum arkadaşlar.

    Güncel hali
    TEK BÖLGE PROGRAMIM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirinle Beni Sirin Baba -- 8 Ekim 2018; 22:42:22 >







  • Tek bölge haftanın her günü 1 bölge mi az geliyo bana 7 günde kendine gelecek tahribatı nasıl yapacaksın
  • barisdragon B kullanıcısına yanıt
    Evet öyle ama zaten agır ve 4 set giriyorum 3 seti 12 tekrar son sette yapabildiğim en fazla agırlıkla 4-5-6 artık kaç tekrar çıkarsa. Zaten çeşitli bölgeleri çalışırken yardımcı bölgeleri de çalıştırmış oluyorum.

    3-4 günlük splitlerde zaten 3 hareket yapıyordum haftada 2 defaya denk geliyordu birazda insandan insana değişiyor bu durum deneyip görmek lazım.
    Her program herkeste aynı faydayı göstermiyor.

    Bugun gögüs baya yorucu geçti benim açımdan bakalım daha sonrasında ne olacak. Merakla bekliyorum zamanım bol.
  • en iyi gelişimi tek bölgede gördüm ben
  • Tek bölge çalışmak en ideali ama misal biceps zayıftır onları yanına ek yapabilirsin 1 kere değilde 2 kere yogunlasırsın sonucta biceps kasları görüntü icabından en önemlisi. Şimdi bunların yanında karın da çalışmak lazım tabi eksik yapmamak lazım. Bende zaten tek bölge çalışıyorum ama misal sırt girdiğimde biceps etkin olduğundan 2 hareket'de biceps girerim...
    sonraki çalışmamda triceps-biceps süper set şeklinde ayrı bir gün ayırırım. bana böyle mantıklı geliyor şahsen..zaten küçük kas grubu hemen biter.
  • hareketleri yazmışsın ama set/tekrar sayısı ile ilgili bir şey yok. 8 hareket göğüs demişsin 5’er set yaparsan çok tabi ama 3’er set tek bölge 24 set yapar, bana göre yine çok ama eh yine de fena değildir 40 sete kıyasla. bana kalırsa aynı günde aynı hareketin hem dumbell versiyonunu hem de barbell versiyonunu yapma. en ideali büyük kas grupları için 5 hareket 4 set şeklinde bir metod olacaktır.
  • Hafta da bir gün çalıştırdığın bölgeyi fazla geliştiremezsin bak gelişemezsin demiyorum ''fazla geliştiremezsin'' sorsan biceps, triceps küçük kaslar hafta da bir gün yeter zırvalıklarını çok duyarsın ama yok öyle bir dünya adam akıllı gelişmek için her bölgeyi hafta da 2 kere çalıştırmalısın.
  • @uygunsuzadam Bu sporda kesin olan bir şey yok her bünye farklı. Deneyip doğru yolu bulmak en önemlisi bir süre deneyip verim alamaz isem full body'e geçmeyi düşünüyorum zaten. Gelişen bir çok kişi var ezbere konuşmamak lazım.

    @acy23 3 Set 12 tekrar yapıyorum + olarak kaldırabildiğim en fazla ağırlıkla son 1 set daha giriyorum tekrar sayısına bakmaksızın 3-4-5 pek önem vermeden yapabildiğim kadar yapıyorum.

    @gladyo38 Dinlenme günlerinde evde karın çalışıyorum onu yazma gereği görmemiştim açıkçası evde yapıyorum diye. Kollarım şuan için iyi gögüs kaslarım biraz zayıf o yüzden kollarımı fazla çalıştırıp orantısız bir görüntü oluşturmak istemiyorum o sebepten ötürü yardımcı kas grubu olarak aktif oldukları gün çalışma gereği görmüyorum. Süper sete bir bakayım hocam teşekkürler.




  • tek bölgeye geçmek için 8 ay çok az bir süre özellikle naturaller için
  • joof kullanıcısına yanıt
    10 gün oldu geçeli etkisini hissetmeye başladım açıkçası hocam. Ama ne gibi eksisi olur bilmiyorum bilginiz varsa paylaşırsanız memnun olurum neden yapmamalıyım gibisinden.
  • Tek bolge calismasinda ciddi bir kas kutlesine ulasmis olmak lazim. Bu oyle hatlarin belli oldugu vs degil gercek anlamda kutle

    8 ay gibi kisa bir surede bu imkansiz . Eger ilacli degilsen



    Su an icin her bolgeyi haftada iki kere calistirmak gelisim icin daha hizli ve faydali olur
  • tek bölgenin amacı genelde yarışmacı sporcuların veya bu işi daha profesyonele yakın yapan kişilerin hatları biraz daha belli etmek için kasların detaylarına indikleri programlardır. çok çok verim alırsın anlarım ama doğal bir sporcunun tek bölge çalışması ne yazık ki mantıksız. ayrıca protein sentezini çift bölgeye göre düşürdüğünü de araştırmalar göstermiş.
  • nasıl keyif alıyorsan öyle çalış ama göğüs gününde 6 tane press ile verim alman çok zor.25-30 dkkadan sonra güç kalmayacak bu kadar üst üste girip hangi press de zorlayabileceksin...

    tek bölgede ısrarcıysan 2 press yap ama kasın canına oku.bazı günler maksimum ağırlık bazı günler direnç antrenmanları gibi. pressde kendini geliştirmek istiyorsan birine çok iyi odaklanman lazım.örnek dersen flat 7-8 set yapıyorum incline 3 set dumbell yapıyorum gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JazHoyt -- 19 Ekim 2018; 21:4:21 >
  • 8 göğüs hareketi. Yarışmacıların göğüs günü bu kadar dolu değil. Her güne 1 bölge yapma bence daha erken. Tabi vücut, kas kütle i bilmiyorum ama. Verim alamazsın. Hele bacak günü bu kadar hareketi ağırlıkla ben yapsam 1 ay yerimden kalkamam zaten yapamam da.

    Benim sporda tarzım az hareket ama ağır kilolara. Mesela sırt için 3 hareket ideal bence orta seviye bir sporcu için. Ama ağırlık arttırarak ağır kilolara çalışınca verim alabiliyorum.

    Örnek antrenman programı istiyorsan veya örnek antrenman programı isteyen herkese önerdiğim kişi youtube da kanalı olan bilgehan koç. Haftada 3-4-5 günlük programları var. Çok faydalı bilgiler veriyor.

    İyi forumlar
  • Konu sahibi arkadasım, yanlis ya da dogru calisma programi diye birşey yoktur. Her programdan her kas grubu ile verim alabilirsin, sana söylenen max min gibi şeyler tamamen boş laftan ibaret. Programındaki 8 hareketli günler biraz gereksiz olmuş diyebilirim, örnek olarak gögüste mutlak gördüğüm 3 ana hareket vardır bench press incline dumbbell press ve dumbbell fly bunları genelde her hafta yaparım ve form durumuma göre yanına 2 veya 3 hareket daha eklerim, diğer hareketler de büyük ölçüde aynı bölgeyi çalıştırıyor olur. Burada asıl önemli olan nokta çekirdek sayısını nasıl yükselttiğin ve hareketlerinden kaslarını gereçekten ne kadar calistirdigin. Çok tekrar az ağırlık mı daha iyidir yoksa fazla ağırlık az tekrar mı? Tabiki ikisi de yerine göre önemlidir. Şunu unutmamalıyız ki kas grubu ağırlık kapasitesi artırılmadan gelişme sağlayamaz. Yani sen vücüdunun el verdiği en büyük kas hacmine ulaşmak için aynı kilolarla devam edip gelişimi bekleyemezsin. Ağır kaldırabilen kas grubu kendi çekirdek sayısını yükseltiyor demektir, sen bu kas grubunun iç hacmini yükselttikçe elbette çok tekrarlı ve nispeten daha az kilolu çalışmalardan da çok güzel verim alabilirsin. Benim tavsiyem bunları hafta içine ya da bir hafta biri bir hafta biri olarak kombinlemen. Ben şahsen en çok verimi bu şekilde alıyorum. Yapılan bilimsel arastirmalarda büyük kas gruplarında haftada 60-120 total tekrarın ve küçük gruplarda 30-60 tekarın yeterli olduğu görülmüş ancak bu standartlara bağlı olmak zorunda değilsin. Sonuç olarak olay yine senin genetiğine ve vücudunun el verdiği gelişim imkanına bağlı olarak sonuclanacak. Başarılar diliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frozensoul -- 21 Ekim 2018; 10:51:24 >




  • gladyo38 G kullanıcısına yanıt
    Valla mesela gogusten ya da sirttan sonra kollari yapocak enerjin kaliyorsa bence bir sıkınti var.Zaten sirt ve goguste yeterince kol calisior.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.