Şimdi Ara

bilgisayarıma bir program indirdim ve biri sırayla her şeyimi ele geçirmeye çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir bateri programı illegal yollarla indirmeye çalışıyodum biraz salaklığıma geldi rastgele bişey indirmiş bulundum. İndirdiğim anda bi anda youtube açıldı ve telefonuma hesabınıza erişilmeye çalışıyor dendi ve instagramımda bir kardan adam resmi paylaşılıp 15 tane bot hesap takibe aldırdı. Direkt interneti kesip bilgisayara format attım google hesabımın, instagramımın her şeyin şifresini değiştim. Spotify'ım hakkında bile mailime şifreniz değişti diye mail geldi ama hala erişebiliyordum oradan da şifreyi değiştirip tüm cihazlardan çıkış yaptım. Korkudan da hesaplardaki tüm parayı aile yakınıma yollamıştım.Tam okey düzeldik diyordum şimdi ziraatden telefonuma bildirim geldi 600 tl satın alma işlemi yetersiz bakiyeden başarısız oldu diye. Arayıp sordum Samsung Paris Art diye bir şeyden para çekilmeye çalışılmış. Şimdi de kartı iptal ettirip yeni kart istedim. Başka bu oeler neyime erişebilir konu hakkında bilgisi olan, Şunu da yapmalısın dediğiniz bir şey var mı cidden dünden beri canım çıktı.

• Google hesabına yetki verildi diye düşünüyorum
    Google hesabına mı bağlıydı kart
    Eğer o hesaba erişebiliyorsan 3.parti her şeyi silmeye çalış
    Ve o hesabı başka cihazlarında açma

Google chrome google hesabın açık kullanıyorsan bu dediğim geçerli

Eğer açık değilse daha büyük sorunlar olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortak parolanın olduğu tüm hesapların parolasını
    Tüm kart vs bilgisi online e ticaret siteleri üyeliklerini bir kontrol et

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun baya bir iş çıkmış. Şöyle yapabilirsin:

İlk olarak önemli dosyalarını boş bir harici diske kopyala

Pcye temiz kurulum yap. Windows içinden sıfırlama değil, usb’den temiz kurulum yapman gerek.

Kurulum sonrası ilk iş sağlam bir antivirüs yükle. Kaspersky yada Malwarebytes tercih edebilirsin. Uygun fiyatlı aktivasyon keyleri nette satılıyo.

Antivirüsü kurduktan sonra güncelle, ayarlara girip istisnasız tüm dosyaları tarayacak şekilde ayarla ve harici diski takıp tüm diski antivirüsle tara.

Virüsten şu an kurtuldun ama hesaplarının güvenliğini sağlaman gerek.

Google hesabına giriş yap ve bu hesabla giriş yapılabilen tüm uygulamaların hesapla ilişiğini kes.

2 faktörlü doğrulama seçeneğini aktif et. Önerim Google Authenticator uygulamasını kullanman.

Diğer site ve uygulamalardaki erişebildiğin tüm hesaplarının şifrelerini değiştir. Büyük küçük harf rakam ve özel karakterlerden oluşan uzun şifreler kullan ve bunlar birbirlerine benzemeyen dizilimlerde olsun.
    Yine bu hesaplarda ek güvenlik seçenekleri varsa bunları da aktif et.

Şifresi değiştirilmiş, bu olay yüzünden banlanmış yada bir şekilde erişemediğin hesapların varsa siteyle iletişime geç, durumu anlat. Onlar gerekli yönlendirmeyi yapacaktır.

Telefonunda appstore veya playstore gibi orijinal kaynakların dışında kurulmuş apk varsa yada root, jb gibi işlemler yaptıysan rehber, fotoğraflar gibi önemli verilerini yedekleyip telefona hard reset at.

Kartını zaten iptal ettim demişsin ama başka kartların varsa o bankaları da arayıp bilgi ver.

Tüm bunlar bittiğinde de crack’lerin hayır duası için yapılmadığını, bu işlerde kullanıldığını,
    bedavaya hiçbirşeyin olmayacağını kendine hatırlat.

Kolay gelsin. 👍

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.