Şimdi Ara

Tek başına eve çıkmak !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
3
Favori
957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asgarî ücretle tek başıma 1+1 eve çıkabilir miyim rahat yaşayabilir miyim ? Kira su elektirik falan ne kadara patlar lütfen yardım edin. Çok sıkıldım artık tek eve çıkmam lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Askeri maaşta olup Iphone almaktan farkı yok kardeş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende asgari ücretle çalışıyorum, bu ay ki zamla 1000 TL alacağız inş. Ailem le kalıyorum kardeşim üni. de okuyor bir kısım ona gönderiyorum bir kısım ev kirasına destek oluyorum ve kendime yeni ehliyet aldım onun borcu falan derken sigara alacak para bulamıyorum ki, işe yeni girdiğim zaman gaza gelip 3000 TL lik sistem dizmiştim bu ay elim çok dar diye ekran kartını sattım biraz rahatlattı.

İşe yeni girdiyseniz bekleyin biraz, bakın her ay cebinize kaç lira kalıyor, ona göre hesabı yaparsınız. Misal ben güya geçen ay araba alıyordum, bu ay para yok diye ekran kartını sattım biraz nefes alayım deyip. (Allahtan banka kredi vermemiş yoksa arabayı da aldığım gibi bu ay satacaktim heralde:) ) Ayağını yorganı göre uzatacaksın, haddini bileceksin... (kendim için söylüyorum yanlış anlaşılmasın).

Belki benim param bereketsizdir ama inanın sigara harici (Maalesef kaçak sigara içiyorum paketi 3.25 TL) kendime bir masrafım yok, giyim alışverişi bile yapmıyorum. Yine de yetmiyor. Asgari ücretle yaşam sürdürmek gerçekten çok zor. Ve hayatta beklenmedik masraflar da çok oluyor. Dediğim gibi işte bir ehliyet alayım dedim 1200 e mâl oldu ve 5 aydır onun bende açtığı mali yarayı kapatmaya çalışıyorum, kredi kartı vs. Eve bir bulaşık makinası alayım dedim, 850 lira/6 taksit, Arkadaşlarla bir hafta sonu pikniğe ya da bir avm ye, cafe ye gidelim dersiniz bir bakmışsın 50 lira gitti, bir ayakkabı+pantolon+gömlek de ortalama 150 lira (iki ayda bir bu masrafı yaptığını varsay).

Ne alkol var, ne sigara var, ne arkadaş ortamı, dışarıda hayatta yemek yemem, 6 ayda bir giyim alışverişi yaparım, ot gibi yaşarım (yanlış anlamayın lütfen) derseniz belki olabilir. En basitinden internet + telefona her ay 100 lira gitmiyor mu?

Basit bir hesap,

Ortalama ev kirası : 450 TL (Kaldığınız şehre göre 150 lira +/- olur heralde.
    Evin doğalgaz+elektrik+su : 100 TL yazın, 500 TL kışın.
    İnternet + Cep telefonu faturası : 70+30 = 100 TL
    Mutfak masrafı :300 TL/ay (Günde 10 lira)

Gördüğünüz gibi ek geliriniz yoksa eğer, kış aylarında eksiye giriyorsunuz, yaz aylarında ise 50 lira cebe kalıyor, bozdur bozdur harca misali... :)

Ve cep telefonu, bilgisayar, Led tv, beyaz eşya vs hiçbir taksidinizin olmadığını ve olmayacağını, hiçbir şekilde dışarıda hiçbir şey yemek içmek yok, asla arkadaşlarınızla veya tek başına parkta çekirdek çıtlatmak dahi yok, hele hele yolda hararet yaptım bir cola alayım, şekerim düştü, canım çekti bir gofret alayım falan, evin yolunu bulamazsınız vallahi :) Sinemaymış, tiyatroymuş, konser vs hak getire zaten, tatil falan desen rüyada dahi görmek zor (benim mesalâ yılık iznim geldi geçiyor, aha yaz bitiyor, ama izin almadım. Alsam ne yapacağım cepte para mı var, belki yıllık izin kullanmadan iş yerinden kovulur ya da istifa verirsem kullanmadığın yıllık izninin de parasını alırım diye hesap yapıyorum ) Ha birde kapı kapı gezip eski giyecek dilenmemiz gerekiyor, hemde külot a kadar, bir boxer olmuş 5 lira :)

Velhasıl, verdiğim ehliyet örneğini de göz önüne alırsanız, eve çıkmak, hele ki tek başınıza çok çok zor, hatta imkansız bir olay. Söylediğim gibi ben ailemin yanındayım ama geçinemiyorum, (tabii kardeşime para gönderiyorum falan, benim hesap farklı)

Onun yerine belki veriyorsunuzdur tabii bilmiyorum ama, her ay evin internet faturasını siz ödeyin hatta elektrik ve suyu da siz ödeyin, hiç yoktan eve mali desteğiniz olduğundan evde huzurunuz artacaktır diye inanıyorum. Kalan parayla da istediğiniz cep telefonunu, bilgisayarı alabilirsiniz. Arkadaşlarla hafta sonu gezmesi yapabilir hatta tüm bunları aşırıya kaçmadan yaparsanız her ay kendinize şık şeyler alabilirsiniz.

Asgari ücretle çalışıp, ek iş yapmayan tanıdığım yok. (Bir çoğu da hâlâ ailesinden destek alıyor) Asgari ücretle çalışan tanıdıklarımın büyük çoğunluğu bekâr ve bu duruma maddiyatın sebep olduğunu söylüyorlar, evliler ise hiç huzurlu değil, çünkü ya ailesiyle aynı evde yaşıyor ya da eşinin kendisini ezecek kadar farklı bir maaşı var ve bu da evin bütün huzurunu kaçırıyor.

Bir de asgari üret deyince aklıma şu videolar geliyor, ilk video da ki abimizin durumu farklı ama bende aynı hisleri yaşıyorum... :)

(( Bu video da küfür var umarıım sıkıntı çıkarmaz;

Meşhur ibrahim Tatlıses sahnesi:

Bizim patron geliyor altında 400 bin liralık bmw, Maaşları on gün geciktiriyor. O on gün bize neler yapıyor adam ya farkında değil ki o kadar mal mülk sahibi olan bir insan bunu hesap edebilir heralde, ya da umurunda değil işte.

Kapitalist sistemin temel taşları biz oluyoruz heralde...

Çok konuştum, içimi döktüm aslında biraz :) Ama asgari ücretlinin durumu bu... Dövlet böze bahmıyööğgğgiıoioıioi :)

Düzenleme: Videoları doğru koymamışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.Frankenstein -- 30 Temmuz 2015; 3:33:23 >

• dr.Frankenstein kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizi harfi harfine okudum. Bu söylediklerini düşünmek istiyorum. Gerçekten zorlandığınız şeyleri başkalarına anlatmanız çok hoş bu yüzden teşekkür ediyorum. Aslında bakarsak benim hayatımla sizinki benziyor. Bende ailemle yaşadığım süreçte 4000 tl sistem dizdim fotoğraf manikamı aldım telefonu mu aldım bir çok şey yaptım. Dediğiniz gibi ayrı eve çıkarsam belki bunun gibi eşyalar istediğim şeyleri yapamayacağım. Belki değil cidden yapamam. Ama hayatın zorluklarını öğrenmek istiyorum. Yalnız olmayı merak ediyorum. Belki biraz daha beklemeliyim kafam çok karışık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.Frankenstein

Bende asgari ücretle çalışıyorum, bu ay ki zamla 1000 TL alacağız inş. Ailem le kalıyorum kardeşim üni. de okuyor bir kısım ona gönderiyorum bir kısım ev kirasına destek oluyorum ve kendime yeni ehliyet aldım onun borcu falan derken sigara alacak para bulamıyorum ki, işe yeni girdiğim zaman gaza gelip 3000 TL lik sistem dizmiştim bu ay elim çok dar diye ekran kartını sattım biraz rahatlattı.

İşe yeni girdiyseniz bekleyin biraz, bakın her ay cebinize kaç lira kalıyor, ona göre hesabı yaparsınız. Misal ben güya geçen ay araba alıyordum, bu ay para yok diye ekran kartını sattım biraz nefes alayım deyip. (Allahtan banka kredi vermemiş yoksa arabayı da aldığım gibi bu ay satacaktim heralde:) ) Ayağını yorganı göre uzatacaksın, haddini bileceksin... (kendim için söylüyorum yanlış anlaşılmasın).

Belki benim param bereketsizdir ama inanın sigara harici (Maalesef kaçak sigara içiyorum paketi 3.25 TL) kendime bir masrafım yok, giyim alışverişi bile yapmıyorum. Yine de yetmiyor. Asgari ücretle yaşam sürdürmek gerçekten çok zor. Ve hayatta beklenmedik masraflar da çok oluyor. Dediğim gibi işte bir ehliyet alayım dedim 1200 e mâl oldu ve 5 aydır onun bende açtığı mali yarayı kapatmaya çalışıyorum, kredi kartı vs. Eve bir bulaşık makinası alayım dedim, 850 lira/6 taksit, Arkadaşlarla bir hafta sonu pikniğe ya da bir avm ye, cafe ye gidelim dersiniz bir bakmışsın 50 lira gitti, bir ayakkabı+pantolon+gömlek de ortalama 150 lira (iki ayda bir bu masrafı yaptığını varsay).

Ne alkol var, ne sigara var, ne arkadaş ortamı, dışarıda hayatta yemek yemem, 6 ayda bir giyim alışverişi yaparım, ot gibi yaşarım (yanlış anlamayın lütfen) derseniz belki olabilir. En basitinden internet + telefona her ay 100 lira gitmiyor mu?

Basit bir hesap,

Ortalama ev kirası : 450 TL (Kaldığınız şehre göre 150 lira +/- olur heralde.
    Evin doğalgaz+elektrik+su : 100 TL yazın, 500 TL kışın.
    İnternet + Cep telefonu faturası : 70+30 = 100 TL
    Mutfak masrafı :300 TL/ay (Günde 10 lira)

Gördüğünüz gibi ek geliriniz yoksa eğer, kış aylarında eksiye giriyorsunuz, yaz aylarında ise 50 lira cebe kalıyor, bozdur bozdur harca misali... :)

Ve cep telefonu, bilgisayar, Led tv, beyaz eşya vs hiçbir taksidinizin olmadığını ve olmayacağını, hiçbir şekilde dışarıda hiçbir şey yemek içmek yok, asla arkadaşlarınızla veya tek başına parkta çekirdek çıtlatmak dahi yok, hele hele yolda hararet yaptım bir cola alayım, şekerim düştü, canım çekti bir gofret alayım falan, evin yolunu bulamazsınız vallahi :) Sinemaymış, tiyatroymuş, konser vs hak getire zaten, tatil falan desen rüyada dahi görmek zor (benim mesalâ yılık iznim geldi geçiyor, aha yaz bitiyor, ama izin almadım. Alsam ne yapacağım cepte para mı var, belki yıllık izin kullanmadan iş yerinden kovulur ya da istifa verirsem kullanmadığın yıllık izninin de parasını alırım diye hesap yapıyorum ) Ha birde kapı kapı gezip eski giyecek dilenmemiz gerekiyor, hemde külot a kadar, bir boxer olmuş 5 lira :)

Velhasıl, verdiğim ehliyet örneğini de göz önüne alırsanız, eve çıkmak, hele ki tek başınıza çok çok zor, hatta imkansız bir olay. Söylediğim gibi ben ailemin yanındayım ama geçinemiyorum, (tabii kardeşime para gönderiyorum falan, benim hesap farklı)

Onun yerine belki veriyorsunuzdur tabii bilmiyorum ama, her ay evin internet faturasını siz ödeyin hatta elektrik ve suyu da siz ödeyin, hiç yoktan eve mali desteğiniz olduğundan evde huzurunuz artacaktır diye inanıyorum. Kalan parayla da istediğiniz cep telefonunu, bilgisayarı alabilirsiniz. Arkadaşlarla hafta sonu gezmesi yapabilir hatta tüm bunları aşırıya kaçmadan yaparsanız her ay kendinize şık şeyler alabilirsiniz.

Asgari ücretle çalışıp, ek iş yapmayan tanıdığım yok. (Bir çoğu da hâlâ ailesinden destek alıyor) Asgari ücretle çalışan tanıdıklarımın büyük çoğunluğu bekâr ve bu duruma maddiyatın sebep olduğunu söylüyorlar, evliler ise hiç huzurlu değil, çünkü ya ailesiyle aynı evde yaşıyor ya da eşinin kendisini ezecek kadar farklı bir maaşı var ve bu da evin bütün huzurunu kaçırıyor.

Bir de asgari üret deyince aklıma şu videolar geliyor, ilk video da ki abimizin durumu farklı ama bende aynı hisleri yaşıyorum... :)

(( Bu video da küfür var umarıım sıkıntı çıkarmaz;

Meşhur ibrahim Tatlıses sahnesi:

Bizim patron geliyor altında 400 bin liralık bmw, Maaşları on gün geciktiriyor. O on gün bize neler yapıyor adam ya farkında değil ki o kadar mal mülk sahibi olan bir insan bunu hesap edebilir heralde, ya da umurunda değil işte.

Kapitalist sistemin temel taşları biz oluyoruz heralde...

Çok konuştum, içimi döktüm aslında biraz :) Ama asgari ücretlinin durumu bu... Dövlet böze bahmıyööğgğgiıoioıioi :)

Düzenleme: Videoları doğru koymamışım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• hayatın zorlugunu ailenden para almadan okumaya calisarak da ogrenebilirsin. asgariye tek basina ev imkansiz gibi bisi..
  • Bu lanet ülkede çok zor.

1500 lira olsun istiyoruz %50lik kesim kızıyor sanki kötü bir şey istiyoruz
  • Leonardo DiCaprio. kullanıcısına yanıt
    Nee...1500 tl mi..Yunanistan oluruz sonra..

950 Tl yi alıp şükretmeyenler bık bık ötüyor sürekli...

Halbuki yıkama yağlama yapmayı bilseydiniz ayda 5000 Tl ye para demeyecektiniz...

Kpss olmadan istediğiniz gibi belediye - kamu kurumlarına girip rahatınıza bakabilecektiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 30 Temmuz 2015; 14:50:50 >

• bunlar anlamaz hocam.
  • Genç yaşta iş hayatına girmişseniz zannedersem yeterince zorlanmışsınızdır, fazlasına gerek yok riske atmayın kendinizi, canınıza psikolojinize yazık :) Bence de biraz daha bekleyin, hem koalisyon olursa iyi bir zam alırız belki :)

Bende size teşekkür ederim samimiyetinizden... @Regulation
  • Leonardo DiCaprio. kullanıcısına yanıt
    O zaman 950 tl ye çalışıp, Mercedes filolarına, saraylara alkış tutup şükretmeye devam..
  • SANA 3 FOTOĞRAFLA HAYATI ANLATMAYA ÇALIŞTIM UMARIM ANLARSIN.
     Tek başına eve çıkmak ! Tek başına eve çıkmak ! Tek başına eve çıkmak !

• quote:

Orijinalden alıntı: Leonardo DiCaprio.

Bu lanet ülkede çok zor.

1500 lira olsun istiyoruz %50lik kesim kızıyor sanki kötü bir şey istiyoruz

Asgari ücret yükselse ne olur bu ülkeye devlet değil halk yön veriyor.Asgari ücret yükselse kiralar artacak yediğin bulgur,prinç ekmek vs yükselicek bunu yapan kim?Yine halk yani esnaf maaşa göre illa ayar çekiyor.İlk kendimizi düdüklemeyi bırakmamız lazım.En basitinden şöyle örnek vereyim bir ev kiralican ben asgari ücretle çalışıyorum diyorsun he tamam kira 500 tl ama aynı eve ben memurum de o kiralık ev 750 tl oluyor yani maaşa göre muamele yapıyor ev sahibi bizzat yaşadıgım olaydır bu.İlk önce dediğim gibi halk kendine çeki düzen vericel birbirini düdüklemek için uğraşmayacak sonra devlete tepkimizi gösterebiliriz.Hatta şöyle bir söz vardır "Devlet içinde bulunduğu topluma göre şekillenir" diye.

• Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Devlet arz-talep dengesine bir yere kadar karışmaz serbest piyasa sistemindeyiz.

Ama devlet spekülatörlere karışır, bulgur, makarna fiyatları haddinden fazla yükselirse sebepsiz yere o zaman TMO devreye girer piyasaya basar bulgur, makarna ve diğer temel ürünleri ,halka kazık atmak isteyenleri cezalandırır.

Yakın zaman patateste oldu benzer olay 5 tl oldu patates, dışardan ithalat yaparız denince tak diye fiyat 2-3 lere indi.

Yani halkın menfaatini düşünen bir devlet böyle davranır.

Ev kiralarına gelince tamamen arz-talep meselesi, devlet buna karışamaz, devlet alan ve veren arasında anlaşma yapıldıysa gerisine müdahale edemez konut kiralarında vb..

Siz eğer kirayı yüksek bulursanız daha ucuza ev kiralayan yerler ararsınız ve sonunda da arayan bulur.

Eğer talep düşük olsa yüksek kira fiyatı çekemezdi kimse.Ama talep var ki fiyat yükseliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

Devlet arz-talep dengesine bir yere kadar karışmaz serbest piyasa sistemindeyiz.

Ama devlet spekülatörlere karışır, bulgur, makarna fiyatları haddinden fazla yükselirse sebepsiz yere o zaman TMO devreye girer piyasaya basar bulgur, makarna ve diğer temel ürünleri ,halka kazık atmak isteyenleri cezalandırır.

Yakın zaman patateste oldu benzer olay 5 tl oldu patates, dışardan ithalat yaparız denince tak diye fiyat 2-3 lere indi.

Yani halkın menfaatini düşünen bir devlet böyle davranır.

Ev kiralarına gelince tamamen arz-talep meselesi, devlet buna karışamaz, devlet alan ve veren arasında anlaşma yapıldıysa gerisine müdahale edemez konut kiralarında vb..

Siz eğer kirayı yüksek bulursanız daha ucuza ev kiralayan yerler ararsınız ve sonunda da arayan bulur.

Eğer talep düşük olsa yüksek kira fiyatı çekemezdi kimse.Ama talep var ki fiyat yükseliyor.

Yanlış biliyorsunuz patates olayından örnek vereyim yurtdışıdan getiririz dedik ucuzladı değil.Jandarma depolarda patatesleri buldu sırf fiyat yükseltmek için yapılan bişeydi bu ve baya ciddi bir rakamdı isterseniz geçmiş haberleden bulabilirsiniz.Yani devlet yurtdışıdan angusları getirdi et fiyatı düşmedi yani ne yaparsan yap esnaf işini biliyor huylu huyundan fazgeçmez.

• Esnaf isini biliyorsa sen de bil? Sen almazsin oburu almaz sonra goruruz bakalim o fiyatlari bir daha gorebiliyorlar mi? Mucadele ederek duzelecek bu ulke, baska turlu sittin sene boyle gider

• quote:

Orijinalden alıntı: PunisherLord

Esnaf isini biliyorsa sen de bil? Sen almazsin oburu almaz sonra goruruz bakalim o fiyatlari bir daha gorebiliyorlar mi? Mucadele ederek duzelecek bu ulke, baska turlu sittin sene boyle gider

Biz almıyoruz ama milletin canı tatlı alıyor. Geçen sene kayısı uçtu bu sene de pahalıydı sadece 1 kere aldım bir daha almadım ama millet pahalı da olsa yemese ölecek sanki alıyor.Domates pahalandı almadım, patates almadım, hala zeytinyağı almıyorum bir sürü şeyde böyle spekülasyon yapıldı almadım ama millet alıyor.Bu halkla hiçbirşey yapılmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.