Şimdi Ara

Trafiğe kapalı alanda ehliyetsiz araç sürmek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
15.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Böyle bir şeyin herhangi bir cezası varmıdır?Arsada falan ehliyetsiz araba sürsem yanımda babam olsa ceza yazarlarmı yardım ederseniz mutlu olurum.



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Trafiğe Kapalı Alanlarda Ehliyetsiz Araç Kullanmak: Bilmen Gerekenler

    Trafiğe kapalı alan ne demek?

    Trafiğe kapalı alanlar, motorlu araçların geçişine izin verilmeyen özel mülklerdir. Bu alanlar genellikle özel otoparklar, alışveriş merkezleri ve okul bahçeleri gibi kamuya açık alanları içerir.

    Trafiğe kapalı alanda ehliyetsiz araç kullanmak yasak mı?

    Evet, trafiğe kapalı alanlarda ehliyetsiz araç kullanmak yasalara göre yasaktır. Bu alanlar kamu güvenliği için tasarlanmıştır ve ehliyetsiz sürücülerin araç kullanması riskli olarak kabul edilir.

    Trafiğe kapalı alanda araç kullanma cezası nedir?

    Trafiğe kapalı alanda ehliyetsiz araç kullanan kişiler, para cezası ve ehliyetlerine el konması gibi cezalarla karşı karşıya kalabilirler. Cezanın miktarı, ihlalin ciddiyetine ve sürücünün geçmişine bağlı olarak değişebilir.

    Ehliyetsiz araba nerede kullanılır?

    Ehliyetsiz araç kullanımı yalnızca özel mülkler ve belirlenmiş pistler gibi trafiğe kapalı alanlarda yasalara uygundur. Kamuya açık yollarda ehliyetsiz araç kullanmak yasa dışıdır.

    Trafiğe kapalı alanlar nerelerdir?

    Trafiğe kapalı alanlar şunları içerebilir:

    • Özel otoparklar
    • Alışveriş merkezleri
    • Okul bahçeleri
    • Parklar
    • Yaya bölgeleri

    Trafiğe kapalı alanlardaki özel mülk sahipleri, araç kullanımı kurallarını belirleyebilir ve ihlal edenlere yaptırım uygulayabilir.

    Ehliyetsiz araç kullanmanın risklerini ve sonuçlarını anlamak önemlidir. Trafiğe kapalı alanlarda bile ehliyetsiz araç kullanmak tehlikelidir ve yasalara aykırıdır. Kamu güvenliğiniz için trafiğe kapalı alanlarda yalnızca yetkili sürücülerin araç kullanmasına izin verin.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam arsa etradı diyorsun eğerki yerleşim yerlerinden uzak ve insanların olmadığı bir yer ise sorun olmaz siye düşünüyorum ama siz yinede bir bilene danışın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chemicals

    Hocam arsa etradı diyorsun eğerki yerleşim yerlerinden uzak ve insanların olmadığı bir yer ise sorun olmaz siye düşünüyorum ama siz yinede bir bilene danışın.

    Cevap için teşekkür ederim hocam.
    Yerleşkelerden uzak yerlerde sürcem zaten hocam,köy yolundada sürsem bişey olmaz ama mazallah jandarma falan çıkar sakata gelmeyelim.
  • Bişey olmaz.Arazide falan sürersin orda polis'in hayatta işi olmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fadafaka

    quote:

    Orijinalden alıntı: Chemicals

    Hocam arsa etradı diyorsun eğerki yerleşim yerlerinden uzak ve insanların olmadığı bir yer ise sorun olmaz siye düşünüyorum ama siz yinede bir bilene danışın.

    Cevap için teşekkür ederim hocam.
    Yerleşkelerden uzak yerlerde sürcem zaten hocam,köy yolundada sürsem bişey olmaz ama mazallah jandarma falan çıkar sakata gelmeyelim.

    Hocam gündüz vakti arsa tarzı yerlerde jandarma pek bulunmaz ama sakata gelme sen yanında babam bile olsa direksiyonda seni bulunman ceza sebebi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehrin pek işlek olmayan bir yolunda kullandım ben babam yanımdaydı. Öyle tek tük araba geçiyor. tek tük insan falan. Polis geldi selektör falan neyse durdurdu beni çektim sağa. Geldi dediler eh fena kullanmıyor ama trafiğe çıkartmayın dikkatli olun falan binip gittiler. Trafik ekibi değildi belkide ondan bişey demediler tam kesin bilgi veremicem. Bilen varsa Yalova tigem tarafında
  • Ben apartmanın yanında boş bir arazi var oralarda sürüyorum, arabalar park ediyor pek sıkıntı olmuyor arada devriye geçiyor ama pek taktığı söylenemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8E64D309 -- 16 Ağustos 2013; 20:35:06 >
  • selamun aleykum

    arsa ya da boş arazi olduğu sürece trafik kanununda öngörülen kazaları yapmanız mümkün değil. trafik kazası karayoluna özgü bir durum.

    ehliyetsiz araç kullanmak başkadır araç kullanmayı öğrenmek başkadır. sınava hazırlık amacıyla test sürüşleri insan olmayan arazi parçalarında yapılabilir.

    farklı bilgisi olan varsa paylaşsın sevinirim.
  • Ehliyetsiz araç sürmek her türlü yasaktır.
  • Polatlıda oturman kötü olmuş. Bende ankaradayım. Ehliyet almadan önce direksiyon öğrenmek isteyen herkes bilir ovacık kurban pazar yerini polis gelse dahi müdahele etmez. Polatlıda da varsa böyle bir yer gidip sürebilirsin polisler hiç birşey demiyor. Tecrübeyle sabit
  • Sürücü kurslarının kullandığı mekanlar var oralarda sürebilirsin sıkıntı olmaz.
  • cezası vardır. offroad nedir ne değildir araştırmalısın,misal atv denen motorsiklet türleri vardır bu motorlar onroad-offroad diye ayrılır. offroad ehliyetsiz trafiğe kapalı alandı sürülebilir. fakat arabada böyle bir şey söz konusu değildir.
  • 18 yaşından küçük çocuk bir hastayı acilen hastaneye götürmek için araç kullanıyor ve kaza yapmadan hastaneye ulaştırıyor.

    polis ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza yazıyor. çocuk ise gecikmesi geri dönülmesi imkansız zarar doğuracağından ötürü aracı kullandım diyor.

    sizce bu çocuğa ceza verilebilir mi?
  • Herkese cevapları için teşekkür ederim.
    Çocukken hep köyün içinde veya yolunda yani köye girerkenki yoldan sürerdim arada jandarma falan çıkardı bişey demezlerdi herkes orda pratik yapardı köyün içindede artık hiçkimse yok zaten,jandarma falanda yok köy binevi terkedilmiş ama yolları hep yokuş,düz arsa bulmak kolay olur herhalde umarım bir sorun çıkmaz.Çıksa bile bizim burda böyle şeyler yaygın olduğu için yetkili kişiler anlayışlı oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HADO77

    18 yaşından küçük çocuk bir hastayı acilen hastaneye götürmek için araç kullanıyor ve kaza yapmadan hastaneye ulaştırıyor.

    polis ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza yazıyor. çocuk ise gecikmesi geri dönülmesi imkansız zarar doğuracağından ötürü aracı kullandım diyor.

    sizce bu çocuğa ceza verilebilir mi?

    Ya şimdi küçük yerlerde polisle yan yana gitsen bir şey yazmıyorlar. Dediğin durumdada yazmazlar, çok küçük olay bunlar. Türkiyede yere çöp atmakta yasak anla yani
  • Yasak. Trafiğe kapalı alanda dahi ehliyetin olmadan araç kullanamazsın.
    Sürücü kursları eğitim esnasında K-1 belgesi diye bir şey düzenlerler.
    Bu eğitimde kullandığın geçici ehliyettir. Sana verilmez. Hocanın elindeki dosyadadır.

    https://www.haberler.com/surucu-adayina-direksiyon-egitimi-sirasinda-3625481-haberi/
  • Her turlu yasak ama mıllet boyle boyle araba surmeyı ogrenıyor sadece kursun verdıgı egıtımle olmaz hatta kursa yazılmadan once az da olsa surmeyı bılmen gerek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.