Şimdi Ara

Düz taban ameliyatı olacağım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
4
Favori
40.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Doğuştan rijit düz tabanlığım var. Yaşım 17. Küçükken pek önem verilmedi ve şuan çok daha geç olmadan tedavi ettirmek istiyordum. Isparta Kemik Hastanesi'ne gittim. Onlar Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde bir doktora yönlendirdiler. Doktor özel muayene yaptığından 2-3 gün bekledim ve bu sabah gittim. Muayenemi oldum ve doktor filmlerden de yararlanarak ameliyat dedi ki başka yolu olmadığını zaten biliyordum. Ayak gelişimi tamamlamış bu yüzden vida olmaz dedi. Kalça kemiğinden kesi alıp ayağımın dış kısmına ekleyeceklerini söyledi. Bu operasyon 'Evans Calcaneal Osteotomy' olarak geçiyor. Doktor her iki ayağı birden yapmayacaklarını tek tek yapacaklarını söyledi. Bir ayak operasyondan sonra 1 ay alçıda kalmak zorundaymış ve iyileşme süreci 3 aymış. Ameliyattan sonra koşmamda, ayakkabı seçimlerimde vs herhangi bir kısıtlama olmayacakmış sıradan birinden farkım olmayacakmış. Her şey yolunda giderse tabii (kemik kaynarsa, uyuşmamazlık yapmazsa). Risk yok yani dedim ben de o da ameliyata giriyorsun sonuçta her ameliyat risklidir pıhtı atabilir ölebilirsin bunun garantisini kimse veremez dedi. Hani ölmeyeceğimi bilsem de biraz tedirgin etmedi değil bu söz

    Fakat tek bir yere bağlı kalmayacağım tabii ki. Yaşadığım şehre dönüp bir süre sonra da Gazi Üniversitesi'ne gitmeyi düşünüyorum. YGS öğrencisiyim aynı zamanda bu durum da canımı sıkıyor biraz. Ama yapacak bir şey yok yattığım yerde çalışacağım gerekirse bunun için. Sizlerden istediğim şey bana tavsiye edebileceğiniz hastaneler veya doktorlar var mı? Sonuçta bu ameliyat da ne kadar öyle tehlike düzeyi yüksek bir ameliyat olmasa da cerrahtan cerraha fark eder. Ve eğer bu operasyondan geçiren varsa konuya yazsın lütfen. Çok mutlu olurum. Konuyu ilerleyen günlerde yeni sonuçlar aldıkça güncelleyeceğim.







  • Şart mı hocam?

    Ayak çok önemli yani dengen,yürüyüşün bozulabilir. Eğer canını yakmıyorsa boşver derim. Askerlikten muaf durumu var düz tabanın ne kadar doğru bilmiyorum..

    Benimde ayaklarım küçük büyütmek istiyorum,doktorla konuştum önermedi
  • Duz tabanlar askerlikten muaf oluyor kardeşim, gitmeme gibi bir niyetin varsa yaptirma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet şart. Zaten yürüyüşüm bozuluyor git gide. Ayaklarım birbirlerine çarpıp duruyor yürürken aksi yönlere bakıyorlar. Koşamamak ve ağrısı da cabası. Giydiğim her ayakkabının istisnasız şekli değişiyor. Halı sahaya gitsem ertesi gün yürüyemiyorum acıdan. Yaptırmazsam yaşlandıkça imkansızlasacak ve zorlaşacak tedavi. Ayak deforme olmaya baslayacak topuk kayacak baş parmakların şekilleri değişecek. Tedavi olduktan sonra (sorun çıkmazsa) zaten sıradan bir insanın ayağına sahip olacağım. Zaten suan her sey kötü daha da kötü olması zor. Askerlik konusunda da her düz tabana çürük vermiyorlar artık. Askere giden çok düz taban biliyorum. Yapmak istemezsem bedelli yapabilirim. Tıp Fakültesi hedefim eğer gidebilirsem askerlik ertelenir sürekli zaten.

    Bakalım Ankara'da nasıl bir yol izlemek isteyecek doktorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cholo -- 6 Temmuz 2015; 21:17:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence askerlikten muaf ol ondan sonra ameliyat ol
  • Leonardo DiCaprio. kullanıcısına yanıt
    Zaten dediğim gibi tıpa gidersem askerlik diye bir dert kalmayacak. Hem o zamanki vücudun kendini toparlamasıyla bu zamanki bir olmayacak. Her açıdan daha zor olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlara baktım da o zaman bende ki düz tabanlik fazla değil . Ayakların duruşunu kendim duzellttim ama ne ağrı oluyor ne koşuma engel . Aynı zamanda askerden muaf olma gibi bir durum yok belirteyim. Sadece rahat bir yere gönderiyorlar , kesin sonuç için ilk gataya falan yolluyorlar , normal doktorun lafına bakmıyorlar .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elLbufFer kullanıcısına yanıt
    Yaş kaç hocam? Evet askerlik konusu dediğiniz gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşım 24 üniversite okuyorum
  • elLbufFer kullanıcısına yanıt
    Bunun da düzeyleri var. Siz yine de isterseniz bir muayene yaptırın hocam. Yaşlanınca ciddi sıkıntılara yol açabiliyormuş ve yaş ilerledikçe tedavi haliyle zorlasıyor. Ameliyat yaptırın demiyorum tabii ki ama iyi birine görünün bence bir.
  • Düztabanlara erkenden teskere veriyor ordumuz, kötü şans getirdiklerine inanılıyor
    Ben olsam askere gidip gelip öyle ameliyat olurdum illa ameliyat olması gerekiyorsa (ki dediğine göre gerekiyor)
  • Meniz kullanıcısına yanıt
    Yok hocam çürük vermiyorlar düztabana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeTissier

    Yok hocam çürük vermiyorlar düztabana

    Yok zaten ben de öyle demedim. Alıyorlar askere ama erkenden teskere veriyolar
  • Meniz kullanıcısına yanıt
    Ha evet pardon. Hocam ben en cok koşacağım zamanda 1 saat halısaha maçı yapınca dünyanın ağrısını çekmekten bıktım. Yürümek falan işkence oldu git gide. Attığım her adım ayağa da zararken beklemek istemiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek düz tabanın da seviyesi var . Ben yıllardır futbol oynarım , sigara içmeme rağmen de iyi kosarim . Senin bileceğin elbet bir iş fakat vücuda müdehale konusunda temkinliyim .
  • Ben duztabanin kraliyim :) 40 yasima yaklastim.askerligimide yaptim hic bi sorun yasamadim simdiye kadar.if it is working keep it working.yani kurcalama bozarsin.
  • Düztabanın kralı olup sorun yaşamamanız ilginç



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cholo -- 8 Temmuz 2015; 16:39:25 >
  • elLbufFer kullanıcısına yanıt
    Yakın zamanda daha prestijli hastanelere de başvuracağım. Ama Türkçe İngilizce ne kadar makale okuduysam cerrahi müdahalenin yapılması gerektiği yönünde. Vücudun daha büyük zararlardan korunması için.
  • %100 olumlu sonuç veriyorsa amenna.
  • elLbufFer kullanıcısına yanıt
    (Bu yöntem olursa) leğen kemiğimden alınan kemik ayağıma uyum sağlarsa kesinlikle olumlu sonuç veriyor. Çok fazla komplikasyonu yok ameliyatın. En kötü komplikasyonlar bölgede çok şiddetli acı ve ağrı tabii ki geçici. Ve çok çok çok düşük ihtimal pulmoner emboli imiş yabancı bir kaynaktan edindiğim bilgiye göre. Pulmoner emboli çok kötü bir şey. Ölümcül. Ama emboli riski bademcik ameliyatında bile olan bir risk. O yüzden dediğim gibi çok çok çok nadir olan bir şey. Fakat tabii ki uzun istirahatli operasyonlarda buna dikkat etmek gerekiyor ne olursa olsun. Bu konuda çok ameliyat yapmış bir cerrah seçeceğim. Bakalım gideceğim 2. yer ne diyecek. Konuya yazacağım
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.