Şimdi Ara

TCDD kadin-erkek yan yana oturamaz yasagini yine getirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
5.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Su yasak resmen insan haklarindan biri olan seyahat ozgurlugune karsi verilmis bir karar, nedir bu rezillik?

Milletin sapikligina karsi ise asgari ucretle de olsa ozel guvenlik falan ayarlayamiyor mu koca devlet?

Ulan kadinlarin yani bos sadece, bilet bulamiyoruz baska anasini satayim bu nasil bir uygulamadir…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 14 Temmuz 2022; 15:33:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• asıl sorun, kadın yolcuların sürekli olarak cam kenarında bilet almak istemesi.

pek çok otobüs firması, 2 den fazla boş kadın yanı varsa, 3. kadın yolcuyu

onlardan birinin yanını almaya yönlendiriyor. başka koltuk almasına izin vermiyor.

basit bir yazılım bu.

ama tcdd de bu yok! yok yani.

sonra da sen ben mağdur oluyoruz!

Yapay Zekanın Yanıtı

TCDD'de Kadın ve Erkek Yolcuların Yan Yana Oturma Yasağı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), hızlı trenlerinde kadın ve erkek yolcuların yan yana oturma yasağını 2023 yılında yeniden uygulamaya koymuştur. Bu karar, yolcular arasında birçok tartışmaya neden olmuştur.

Yasağın gerekçesi olarak, bazı yolcuların yan yana oturmanın rahatsızlık verici bulduğu belirtilmiştir. Ancak bu karar, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve ayrımcılığa yol açtığı gerekçesiyle eleştirilmektedir.

Yasağın uygulanmasıyla ilgili kurallar şöyledir:

• Hızlı trenlerde (YHT) kadın ve erkek yolcular yan yana oturamazlar.
    • Trenlerde belirtilen kadın ve erkek bölümlerinde oturulması zorunludur.
    • Bu kurala uymayan yolcular, görevli personel tarafından uyarılabilir veya trenlerden indirilebilir.

Kadın ve erkek yolcuların yan yana oturabildiği tek tren türü, normal hızlı trenlerdir. Ancak bu trenler, YHT'lere göre daha yavaştır ve daha az sıklıkla çalışmaktadır.

Bu yasağın, yolcuların seyahat deneyimlerini nasıl etkileyeceği henüz bilinmemektedir. Ancak konuyla ilgili tartışmaların önümüzdeki dönemde de devam etmesi beklenmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bu fikir sahipleri sonra el ayak çekilince erkek erkege emmeli gömmeli muhabbet ediyor .....

• Ben bu karara karşı değilim.

Ülkede milyonlarca ne idüğü belirsiz göçmen varken eş, çocuk, anne, kız kardeşinin bunlarla yanyana oturmasını isteyen var mıdır?

Siz kadın erkek vagonları ayırmadıklarına dua edin.

• Ortamı düşünemiyorum bile :(

2. söylediğine gelicek olursak: Zaten uzun zamandır erkekler, kadınların yanında seçemiyordu. Kadınlar sadece isterlerse erkeğin yanına koltuk alıyordu. Yani kadının isteğine bağlıydı. Şimdi o da kalkmış

• quote:

Orijinalden alıntı: fractal design

Ben bu karara karşı değilim.

Ülkede milyonlarca ne idüğü belirsiz göçmen varken eş, çocuk, anne, kız kardeşinin bunlarla yanyana oturmasını isteyen var mıdır?

Siz kadın erkek vagonları ayırmadıklarına dua edin.

Acil bir durumda bir yere gitmeye çalışırken annen ve baban yan yana oturamadığında yada eşinle kızınla yan yana oturamadığında görürüm seni.

• TCDD'de bilet sıkıntısı var. Zaten bilet bulamıyorsunuz, bir de kadın erkek ayrı olursa bilet bulmak iyice zorlaşır. Bu sıkıntıyı ancak bilet almak isteyip alamadığınız zaman anlarsınız.

• asıl sorun, kadın yolcuların sürekli olarak cam kenarında bilet almak istemesi.

pek çok otobüs firması, 2 den fazla boş kadın yanı varsa, 3. kadın yolcuyu

onlardan birinin yanını almaya yönlendiriyor. başka koltuk almasına izin vermiyor.

basit bir yazılım bu.

ama tcdd de bu yok! yok yani.

sonra da sen ben mağdur oluyoruz!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kangroo kullanıcısına yanıt
    Bileti alırken tek seferde en az 2 koltuk alırsan erkek kadın yan yana secebiliyorsun ki?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kadın olmaya gerek yok ki.

Bunlar erkek erkeğe de yapıyor...

yani seyahat :)

• Kadın erkek birlikte bilet almışsa yan yana oturur kimseyi rahatsız etmeden isterse sex bile yapsın (kendilerine ait kapalı bölümde)

Bir kadının yanına yabancı bir erkek oturamaz nokta

12 saat yolculukta kadının yanına bir suriyeli veya afganlı erkek otursa o yolculuk kadın için zehir olur

şimdiki kültür yobazlıktan gelme suriyelisi ve afganlısı da dahil

AKP den önce Türkler Misafirperver olarak geçerdi şimdi millet YOBAZLAŞTI

Kültürünü kaybetmiş toplumdan bahsediyoruz

Eskiden düğün vardı şimdi altın gidecek diye kimse düğüne gitmiyor

Eskiden camiye giderdik siyaset yapılmazdı şimdi siyaset ve ticarethane olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 15 Temmuz 2022; 13:33:11 >
  • Bir kadının yanı dolmadikca boş koltuğa alınmıyor otobüste.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaw zaten bi kadının yanına otururken 10 kez düşünüyoz artık.tamamen yasaklasınlarda kurtulsak.

• Sen yanlış anlamışsın konuyu kardeş, tek oturan bayanın yanına tanımadığı, ne idüğü belirsiz sap oturmasın diye bu olay Yoksa sen git sevgilinle iki kişilik bilet al otur, tabi kendine hatun yapabilecek imkan ve kabiliyete sahipsen 

• general4242 kullanıcısına yanıt

daha önce babam kalp operasyonu geçirmek için Ankara'ya gitmesi gerekiyordu. İnternet üzerinden yan yana alamadım sistem izin vermedi. müşteri hizmetlerini aradığımda ise yapabilecekleri bir şey olmadığını sistemin böyle olduğunu söylediler.

Hocam girdim denedim secebiliyorum yan yana erkek kadin ve halihazirda yan yana erkek kadin seçilmiş bir sürü koltuk var.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İnsanlara rızaları olmadan zorla ne olduğu belli olmayan ruhsatsız aşıları çakarken de seyahat özgürlüğünden bahsettin mi acaba sen merak ediyorum. Kadın senin yanına oturmak istemiyor belki. Niye seyahat yasağı olsun kadın senin yanına oturmak istemiyor kardeşim. Bilet bulamadın mi defol git otobüse bin.

Orada çift koltuklarına izin verilmiyor denmiyor.

Şehirlerarası toplu taşıma kullanmamışsan bilmeyebilirsin belki. Bayan yanı diye satılan biletler vardır. (Burada bayan kadın muhabbetine hiç girmeyelim, tabiri bayan yanıdır) 2'li koltuğun tekini daha önce bir bayan rezerve etmiştir, yanını sadece bayana verirler.

Bu iki bayandan biri son durağa gelmeden inecek olursa kalan yolculuk için yanındaki koltuk yine sadece bayana verilir. Olması gereken de budur.

Ben üniversite yıllarımda kız arkadaşımla birlikte yolculuk yaptım sürekli. Biletleri 2 koltuk alınca zaten cinsiyet sorulmaz.

Edit: Eskiden eşler için de sorun çıkartmışlar. Bu işbilmez yöneticilerin beceriksizliği.

t24
    TCDD “kadın yanı” uygulamasını kaldırdı ama sorun bitmedi: Kadınlardan, “cinsiyet seçeneği kaldırılsın” şikâyeti
    https://t24.com.tr/haber/tcdd-kadin-yani-uygulamasini-kaldirdi-ama-sorun-bitmedi-kadinlardan-cinsiyet-secenegi-kaldirilsin-sikayeti,975577

"Eşlerle ilgili terminal kişi görevlendirilmişti

Önceki uygulama eşlerle ilgili de soruna neden olmuştu. Eşler birlikte bilet alamayınca TCDD yetkilileri sorunun çözümü için bir “terminal kişi” görevlendirmişti. Gişe memuru, bilet satışı öncesinde, eşin beyanını ilgili kişiye iletiyordu ve kadın yolcunun yanındaki koltuk açılıyordu. TCDD yetkilileri önceki uygulamaya ilişkin eleştirilerle ilgili olarak, "Uygulama erkekler için de geçerli. Bir erkeğin yanında boş koltuk olduğunda, bilet almak isteyen kadınsa erkeğin kendisine sorulur ve bilet ona göre verilir" açıklamasını yapmıştı. "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 15 Temmuz 2022; 14:6:47 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.