Şimdi Ara

Suya düşen araca ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Haberlerde hep görüyoruz kanala,dereye,havuza düşen arabalar oluyor. O araçlar direk hurda mıdır? Kapı cam vs hepsi kapalı kalsa sorunsuz kurtarır mı? Bilen ya da başından böyle bir şey geçen varsa yardım etsin çok merak ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bunu ben de merak ediyordum hep. takip...
  • Sahibinden com'da "1 parca boyali ama sigorta sirketinin abartmasi sonucu 57bin hasar kaydi var" seklinde satilmaya calisiliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tam tamina pert olur.

aracin tek su alabilecek yerini cam kapi zannediyorsan sana koymaz sen satin alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 6 Temmuz 2017; 22:44:18 >
  • Dostum bende çok bilmem ama nası bi şey olmaz ya. En kötü klimadan sızar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyasız pert kayıtlı olarak satılan araçlar. O kadar mekanik ve elektronik aksam illa ki zarar görür. Metallerde paslanma, elektroniklerde kısa devre

• Millet espri yapicam diye bilsede bilmesede yaziyor arkadas. Adam bi soru sormus adam gibi bitane cevap yok.

Pert oluyorsa neden oluyor? Asiri yagmurda, basincli makineyle yikandiginda, dereden selden gectiginde girmeyen su suya dusen aracn neresinden girip neresine zarar veriyor ?

Haha malum site, haha citir hasarli yazmak kolay tabi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • alexander.supertramp kullanıcısına yanıt
    Kaputu actiginda gorursun bazi araclarda bazi kisimlarin uzerinde isaretler olur su gelmesin diye. Bir kere bu aksamlar su ile doluyor. Sen cami pencereyi kapali tutsanda bir ton delik aciklik var aracta.. Buralardan giren suyu temizleyebilmen icin tum parcalari tektek sokup pirince yatirman lazim😄 boyle birsey mumkun olmadigindan direk perte ayrilir arac. Duzen tutmaz. Fakat malum kisiler galeriler bu araclari bir sekilde tamirini yapip satabiliyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sadece su değse başta elektronik kısımlar zarar görür;ama bu gibi durumlarda birde kum,mil dolar ki bu da işi iyice içinden çıkılmaz bir hale sokar.

• Birde tuzlu su tatlı su ayrımı var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavercanturk

Millet espri yapicam diye bilsede bilmesede yaziyor arkadas. Adam bi soru sormus adam gibi bitane cevap yok.

Pert oluyorsa neden oluyor? Asiri yagmurda, basincli makineyle yikandiginda, dereden selden gectiginde girmeyen su suya dusen aracn neresinden girip neresine zarar veriyor ?

Haha malum site, haha citir hasarli yazmak kolay tabi.

Yağmurda aracın sadece dış kaportası ıslanır. Alt yürüyen aksamın bile çok az bir kısmı ıslanır. Buna rağmen yağmurlu havalarda "gacırt gucurt" sesler gelmeye başlar.
    Araç suya düştüğünde ise bütün hareketli aksamlarının içine kadar su girer (poyra, aks, mafsal v.b). Tüm buradaki yağları uzaklaştırır, bir de paslanmaya sebep olabilir.
    Tüm elektronik aksam suya maruz kalacağı için kısa devreler, korozyon v.b gerçekleşebilir, tüm elektronik aksam ileride sıkıntı çıkarmaya gebedir.
    Tabii bu su birikintisinden geçmeyle pek zarar geleceğini sanmam ama araç suyun içinde beklerse su nüfuz etmeye başlar.

Kısaca alttan gelen su arabalara iyi gelmez.

• Bütün Elektronik aksam biteceği için pert olur

• güzelce o aracı kuruturlar, iç dış bir güzel yıkayıp temizleyip kaskoluysa boyasız sigorta pertli diye, kaskosuzsa hatasız diye satarlar.
    Birkaç ay sonra oksitlenmeye bağlı olara suyla temas etmiş elektronik donanımlar yavaş yavaş su koymaya başlar.
  • aracın bir saat gıbı suda kaldıgını dusunerek yazıyorum bence pert olmaz sadece elektronik aksamları değiştirmek gerekebilir oda araç sudan çıkınca deneme ile anlaşılır kesin değil iç döşemeleri değişir motor sıvılarına su kaçabilir onlar değişir yürüyen aksam ve motor bloguna bır sey olmaz benım dusuncem bu
  • elektronik arızaları bitmez, ses bitmez heryerden ses gelir, Tuzlu suya düşen arabada temizlemek çok daha zor olur. Erken korozyon görülür. En önemlisi ne yaparsan yap, eski haline gelmez. binlerce parçadan oluşan, ve suyla temas etmemesi gereken binlerce parçası olan birşeydir otomobil. Hangi birini temizleyip yenileyeceksin.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Peki mesela adamlar deniz kiyisinda falan geziyorlar bayagi beine kadar arac suyun icinde gidiyor o an zarar vermiyor mu? Iste bu farki bi cozemedim

• quote:

Orijinalden alıntı: yavercanturk

Peki mesela adamlar deniz kiyisinda falan geziyorlar bayagi beine kadar arac suyun icinde gidiyor o an zarar vermiyor mu? Iste bu farki bi cozemedim

Aracı beline kadar deniz suyuna sokuyorsa illa ki zarar veriyor. Tuzlu su sonuçta. Ama toz lastikleri, körükler falan sağlamsa yürüyen aksam parçalarını kısa süreli su temaslarından korur.

Ama araç sel hasarlı durumuna düşecek kadar suya girmişse, o arabanın su değmedik pek yeri kalmıyor.
  • 2013 model jetta sele kapıldı bartında, ön farlarından tutun navigasyonuna motorun içine varıncaya kadar suyun içinde kaldı. far ampulleri yüzüyordu yani düşünün. kısacası hayır gelmez o araçtan, heryeri söküp temizlemek bile fayda etmez. elektrik aksamının hasar almaması mümkün değil. mekanikte kurtarmaya çalışacağınız parçalarında yüzü astarını geçer.
  • Sudan cikartilir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.