16 senelik kaput filmini sökmeye çalışıyorum. Bir çok yeri çatlamış durumda ve filmi çatlama yerlerine getirince kopuyor. Buz küreme plastiğiyle dibine girerek kaldırıyorum. 1.5 saatte onda birini ancak bitirebildim. Kaynar su dolu şişeyi üzerinde beklettikten sonra daha rahat sökebildim. Üzerine döke döke gitsem daha hızlı olacak. Sizce boyaya veya farlara zarar verir mi? Farları çatlatabilir diye düşündüm o yüzden kaputun ortalarına gelince yapmayı düşünüyorum. Tecrübeleyen veya tavsiyeleri olan arkadaşların mesajlarını bekliyorum. Teşekkürler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kaputa kaynar su döksem bir şey olur mu?

-
-
Kaynar su işe yarayabilir. Kaynar sudan önce
https://www.hepsiburada.com/selsil-2k-mdf-hizli-yapistirici-200-ml-50-g-p-HBV00000JUGJ7
bundan alın bi tane. Bunun spreyini sıkıp çıkartmayı deneyin. Veya etiket sökücü deneyin olmazsa kaynar su denersiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yanıtınız için teşekkürler. Biraz kalın bir film ama etiket sökücü deneyeceğim. Attığınız üründe yapıştırıcı diyor o yanlışlıkla oldu sanırım.
-
🤔 -
kaynar su ya da saç kurutma makinesi ile ısıtıp ısıtıp çıkarın . Saç kurutma daha kolay olacaktır
-
Yok bilerek attım sprey kısmı(yapıştırıcı kısmı değil) etiket sökmekte iş görüyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yapılan kaput filmi değil folyo imiş maalesef. Poliüretan film olsa tek parça çıkardı.
Kaynar suyu dökmeniz en azından parçaları biraz daha kolay çıkartmanıza yarar. hatta buhar makinesi daha iyi iş görür. Ama bütün halinde çıkartamazsınız. Parça parça çıkacak ve uğraştıracak .Kimyasallar işe yaramaz. Sabır gerektiren bir iş. Allah kolaylık versin.
-
Kablo ayarlayabilirsem deneyeceğim hocam teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sağolun hocam. Haklısınız. Cam filmleri daha beter durumda. Hele arka camdaki çıkarken ısıtma iletkenlerini söktü ısıtıcsı da çalışmıyor artık. Hepsi aynı yerde kalitesiz maldan yapıldı sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmfalper -- 14 Mart 2021; 23:28:7 >
Arabanın markası nedir hocam, eğer civic gibi japonsa işiniz çok daha zor. Şirkette var bitane kazı kazan gibi neredeyse boyası.
Araç Kia 2005 model hocam. Bir kısmını söktüğümü yazmıştım. Şükür boyada kalkma gibi bir durum yok. Hatta çatlak yerlerde ton farkı olmasını bekliyordum ama olmadı. Sadece filmin bütününün olduğu kısım biraz daha koyu duruyor ama sorun edilmeyecek bir fark. Çizikli çizikli olmadığı için böyle kalır.
-
Isıtırsanız kolay çıkar. Sıcak suyun kaportaya farlara bir zararı olmaz.
En kolay yöntem ise m600 temizlik tineri kullanmak. M600 tinerde aracınızı boyalı vernikli ve plastik yüzeylerine sorun çıkarmaz.(m600 klasik selülozik veya sentetik tinerlerden değildir zarar vermez)
İçiniz rahat değilse izopropil alkol de işinizi görür -
Yanıtınız için teşekkürler. Yazdıklarnızı değerlendireceğim.
-
Deneyeceğim hocam. Yanıtınız için teşekkürler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: zotacing
Bu mesaj silindi.fön kısmına katılıyorum
hatta bende ısı tabancası var biçilmiş kaftan..)
alkol başka bir konunun detayı.
-
Benim film de o şekilde kötü durumdaydı. Profesyonel fön makinesi (teknik bir adı var mı bilmiyorum, film çekme vb işlemlerde kullanılan) ve kaynar su ile 5 saatte halloldu küçücük (eski kasa 3008, sedanların yarısı kadar) kaput, üstelik yapan da yılların yıkama ve boya bakım ustası. Boyaya herhangi bir zararı olmadı.
En iyisi https://www.hepsiburada.com/hyundai-hhg604-sicak-hava-tabancasi-2000w-2-kademe-p-HBV000019SEEF şu tarz bir alet gibi, benim de aracımın kaput folyosunu sökerken bununla ısıtıp sökmüşlerdi. Gerçi benimki o kadar uzun süre beklememişti ama. Sonrasında da pasta atıp kalan yapıştırıcılar olursa giderebilirsiniz temiz olur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X