Şimdi Ara

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Suriye,resmi olarak TSK'dan askeri yardım istedi)-[ANA KONU] (445. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.060
Cevap
83
Favori
408.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 443444445446447
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • - DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan:

"Bu işin muhatapları olan bizlere neden sormuyorlar? Özerklik istesek açıkça isterdik, bedelini ödüyoruz zaten. Fakat istemiyoruz. Biz demokrasi olsun istiyoruz.."

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Suriye,resmi olarak TSK'dan askeri yardım istedi)-[ANA KONU]
    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Suriye,resmi olarak TSK'dan askeri yardım istedi)-[ANA KONU]x (formerly twitter)
    23 DERECE (@yirmiucderece) on X
    https://x.com/i/status/1923081606060744806
  • Trump, Suudi Arabistan ile 142 milyar dolarlık askeri alım anlaşması yaptı, Katar ise 243 milyar dolar değerindeki anlaşma kapsamında ABD’den 42 milyar dolarlık silah alacak. Trump şu an Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitti ve ne anlaşmalar olacağı belli olacak. Suudlar, Katar ve BAE; ABD korkusundan ne yapacağını şaşırmış durumda. Hemen aklınıza Katar bizden neden bu kadar silah almıyor gelebilir. Evet almıyor!!! Aklınıza BMC geldi dimi, hani o Katar’ın çok büyük potansiyel taşıdığını fark edip yarısını satın aldığı BMC, şu an o BMC Altay tankını yaptı ve bir sürü motor projeleri var ve TOGG’un %20 hissesi BMC’nin. Evet fikri ve sinai hakları Türkiye’ye ait bunların, ama Katar BMC’nin kârına ortak. BMC’nin potansiyeli çok büyük. Yani Katar Türkiye’de para kazanacağı karlı bir iş yaptı, ama zengin Katar parayı ABD’ye saçıyor.

• AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt

Bu ülkelerin ABD ile olan ticari ilişkisi tamamen politik zira ABD ile böylesi dev anlaşmalar yaparak kendilerini İsrail'den koruyorlar. Arap ülkeleri son 10-15 yıldır İsrail'le anlaşma politikası güdüyor ve ABD'yi tav edebilmek içinde büyük silah anlaşmaları yapıyor.

Ayrıca her arap ülkesinin kralı-prensi-şeyhi'nin kişisel servetleri altın ölçeğinde city of london'da tutuluyor..Eğer bu arap ülkelerini yönetenler İsrail'e saldırır yada İsrail'e ciddi zarar getirecek hamleler yaparsa kişisel servetlerine el konulması riskide yaşıyorlar.

Tabi arap ülkelerinin durumu tarihsel derinliğe sahip. Her arap ülkesini birer aşiret olarak görmek gerek. Bu aşiretlerinde inandığı mezhepsel ve kendi çıkarlarına göre inandıkları şeyler var. Bu farklılıklarda arap ülkeleri arasında sürekli olarak bir çekişme, çatışma ve ezeli rekabet ortamı doğruyor. Her arap ülkesi arap dünyasının hamisi-sözcüsü olmak uğruna biribiryle çatışıyor. Misal geçmite Saddam arap kökenli olmasına rağmen yine arap ülkesi olan Kuveyti işgal etmişti çünkü Kuveyt ayrı bir aşiret olarak görülüyordu. Tarihte her dönemde, dünyanın her yerinde aşiretler yada gruplar birbirlerine üstünlük kurmak için savaştığı görülür. Saddam'da ekonomik anlamda büyük avantajlara sahip Kuveyti rakip aşiret gözüyle bakıp işgal etmişti. Sonrası ise malum..Bugünde arabistanı, katarı yada bae'si birbiri ile çekişmesi devam eder. Çok yakın bir geçmişte Arabistan Katara saldıracaktı ve ilhak edecekti..Türkiye engel olmuştu ve Katar ile ilişkiler o dönem sonrasında büyük ilerleme kazandı. Yani arap ülkelerinin durumu bu..Güçlünün yanında durmayı kendi hanedanlıklarını korumak için yapıyorlar..Böylece bu ülkeler ABD'si İngiltere'si yada İsrail'i tarafından kullanışlı aparatlar oluyor çoğu zaman..

• DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Suriye,resmi olarak TSK'dan askeri yardım istedi)-[ANA KONU]
  • instagram
    Hüseyin Tuna 🇹🇷 on Instagram: "2004 yılında Banu Avar’ın TRT 1'de yaptığı program:“Büyük İsrail Projesi için Suriye'de Esad yönetimi yani Suriye Devleti çökertilerek Suriye 4'e bölünecek…”"
    https://www.instagram.com/reel/DJuYnM4oqMa/?igsh=MXhuZ3V4eWJ0anhkeg==

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Banu Avar'ı yıllardır ben de dinler okurum ama çok da güvenmeyin doğruların arasına algı yönlendirme için yanıltıcı bilgiler de katar. Beyin fırtınası yapmak için dinlemeye okumaya değer biridir.
    Detaylara dikkat edip unutmazsanız bazı söylemleri,düşünceleri birbiriyle çelişir,bunun sebebi de okurda,dinleyicide oluşturduğu güveni kullanıp bulunduğu klik uğruna yönlendirme,yönetme amacındandır. Bu hırs herkeste var zaten.

• Şakacı'ya bu seferde 90 gün ceza vermişler. Bakalım kaç gün sonra yazmaya başlayacak

öte yandan "barış tek kanatlı bir kuş değildir" diye açıklama yapmış Bahçeli.

Önce YPG olayı şimdi de bu. Açılım V2 daha haftası dolmadan çatırdamaya başladı.

Daha en başından dedik PKK zaten silahlı kanadını TAK ve YPG gibi kanatlarına bıraktı diye. Operasyonlarla beli kırılan PKK zaman kazandı. Yığınak yapma fırsatı buldu

Şu işten vaz geçin. Yapmayın etmeyin. Sonra çok pişman olursunuz. Bu eli kanlı örgüt bu zamana kadar tam 6 kez silah bırakma açıkladı zaten. Bu işin sonu hendek günlerine doğru gidiyor.

• - ABD Dışişleri bakanı Rubio:

"Suriye birkaç hafta içinde çok büyük bir iç savaşa gidebilir ve mevcut yönetim çökebilir.."

"ABD'nin yaptırımları kaldırması Suriye'ye komşu ülkelerin yatırımlarını artırmasına yardımcı olacak. ABD olarak mevcut yönetimin düşmesini istemiyoruz."

- MİT başkanı İbrahim Kalın Şam'a resmi ziyarette bulundu ve Ahmet şara ile ile görüştü.

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Suriye,resmi olarak TSK'dan askeri yardım istedi)-[ANA KONU]

Rubio başkanı olduğu Dış İlişkiler Sekreterliğinin bütçe görüşmesinde konuşuyor. Amerika'nın neden Suriye'de ilişki kurduğunu argümante ediyor ki, bütçe alabilsin.

Yani, ortada ne Suriye için ne de Türkiye için tehlike arz edecek bir durum yok.

• PKK'nın İran kolu PKK/PJAK terör örgütü sözde eşbaşkanı Emir Peyman:

"PKK'nin aldığı fesih kararı kendi kararıdır. 

Biz PJAK olarak ne kendimizi fesih ediyoruz, ne de silah bırakıyoruz. 

Bunu açık ve net belirtiyoruz ki, herkes bilsin."

Bu açıklama doğru mu ? Eğer öyleyse süreç zortladı gibi

• - Cumhurbaşkanı Erdoğan:

"Önümüzdeki günlerin çok kritik olduğunu değerlendiriyoruz. Kurumlarımız muhataplarıyla bütün silahlı grupların Suriye ordusuna dahili sürecini izliyor YPG ile ilgili konuyu çok yakından takip ediyoruz. Şam yönetiminin konudan dikkatini ayırmaması önemli."

"PKK’nın silah bırakma ve fesih süreci örgütün Suriye kolunu YPG'yi de kapsamaktadır."

İki gün önceki haber ile bunu üst üste koyduğunda, Suriye'de de baş kaldıracak YPG gibi görülüyor. Bu durumda ses çıkarmaz "sürece zarar gelmesin aman," şeklinde bir düşünce olursa sınırda bir terör devleti tehlikesi ortaya çıkar. Karşı çıkılan senaryoda da operasyon olabilir diye düşünüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu Suriye’ye elektrik gaz ihraç edecekmişiz Suriye nasıl ödeyecek bunların borcunu hani pyd elindeki petrol tesislerimi devlete teslim edecekti noldu

• X de Altay zırhının Kore’den ithal edileceğine dair haber çıktı bir baktım kansız vatan hainleri doluşmuş altına hemen cevap verdim tabi bu süprüntülere

• - ABD'nin Suriye elçisi Tom Barrack :

"Batı'nın müdahalesinin dönemi sona erdi ve önümüzdeki çözümler bölgesel, ortaklıklara ve karşılıklı saygıya dayalı olacak."

"Batı'nın bölgeyi ve Suriye'yi bölüşmesi nesillere mal oldu ve biz bu hatayı bir daha tekrarlamayacağız.

"Suriye'nin trajedisi bölünmüşlükten doğdu. Yeniden doğuşu ise halkına gösterilen onur, birlik ve yatırımdan geliyor."

"Yeni bir Suriye'nin doğuşu, bölgeyle hakikat, hesap verebilirlik ve iş birliğiyle başlar."

"Biz orduların, nutukların, hayali sınırların değil, Türkiye'nin, Körfez ülkelerinin ve Avrupa'nın yanındayız."

"Esad rejiminin devrilmesiyle barışın kapısı açıldı, yaptırımların kalkmasıyla Suriye halkının bu kapıyı açmasına olanak tanıyoruz."

Bu düşünceler, Batı'nın son 100 yıldaki davranışını değiştirdiğinin ve değiştireceğinin bir kanıtı bence.

• Suriye İçin Şam’da Koordinasyon Birimi Kurulmuş..

Suriye Yeni Hükümetinden Koordinasyon Biriminin Şam/Suriye’de görev yapması yönünde davet alınmış, Türkiye, Suriye ve Ürdün’den müteşekkil Koordinasyon Birimi 19 Mayıs tarihinde Suriye’de göreve başladı.

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Suriye,resmi olarak TSK'dan askeri yardım istedi)-[ANA KONU]x (formerly twitter)
    Mavi Savunma (@mavisavunma) on X
    https://x.com/mavisavunma/status/1927998669514756289
  • Esad rejiminin devrilmesi ile suriye'de bambaşka bir dönem başladı. aşağıdan birileri tanklarla, toplarla suriyeyi gıdım gıdım işgal ediyor gibi gözlemliyorum. yukardan bombalıyorlar zaten. esad rejimi varken de yukardan bombalıyorlardı.

barış falan hikaye. değişik isimlerle kamu oyu oyalanıyor gibi görünüyor. sahada enteresan süreçler mevcut gibi.

içerde de benzer naneler dönüyor gibi. içerdeki bu naneler özellikle partili olmayan Türk milliyetçilerini derinden üzüyor diye düşünüyorum. partili olanları bilemiyorum, elbette bu insanların da arasında üzülen vatandaşlarımız vardır herhalde.

bakalım içerde ve dışarda söylemler ve icraatler nerelere evrilecek. Ülkemizin sade vatandaşına yarayacak gibi durmuyor, ama bakalım.

• AKP, bu günler için kuruldu. RTE ölmeden yeni anayasa ile Türk egemenliğini sonlandıracaklar, Türk devletini ortadan kaldıracaklar.

CHP - MHP, bu günler için dizayn edildi. vakti zamanı geldiğinde yeni anayasa destek verecek kıvama getirildiler.

• 
Sayfa: önceki 443444445446447
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.