< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Suriye,resmi olarak TSK'dan askeri yardım istedi)-[ANA KONU] (453. sayfa)

-
-
- Suriye, Türkiye'den resmi askeri destek talebini BM'ye bildirdi.
-
Çok önemli bir gelişme , bunu beklediğimi geçen haftalarda belirmiştim . Türkiye sabırlı , akıllı , dengeli ve uluslarası hukuka uygun şekilde hareket ediyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Abdi'nin Fransa'ya girişi yasaklanmış hocam. Bu da Fransa'nın sürece destek verdiğini gösteriyor gibi ne dersiniz
-
- Mazlum Abdi ile Ahmet şara'nın yapacağı görüşme ileri bir tarihe ertelendi..Suriye hükümeti konuya ilişkin açıklama yaptı;
"Suriye, tehditleri, ön koşulları ve devlet otoritesi dışında oluşturulacak ayrı askeri yapıları reddediyor. Silahların elde tutulması ya da bağımsız güçler kurulması yönündeki talepler, Mart ayında Mazlum Abdi ile varılan anlaşmayla çelişiyor. Ulusal ordu dışında hiçbir silahlı yapı meşru kabul edilmiyor. Ayrı bir kimlik oluşturma yönündeki her türlü girişim, ayrılıkçılık olarak görülüyor ve reddediliyor. Suriye, tüm vatandaşlarını koruma ve ulusal diyalog yoluyla barışı sağlama taahhüdünü sürdürüyor."
YPG Terör örgütü Sözcüsü terörist Ferhad Şami ise Suriye yönetimi ile masada olduklarını ancak boyun eğerek entegrasyon şartlarını kabul etmeyecekelerini açıkladı. YPG'ye yakın kaynaklar ise YPG'nin entegrasyon sürecine katılmayacağını açıklıyor. Arap medyasına görede YPG üçe bölünmüş durumda; Bir grup silah bırakrak entegrasyonu desteklerken diğer grup entegrasyona karşı duruyor. Bir diğer grup ise İsrail ve Dürzilerle hareket edilmesini istiyor..
ABD ise YPG'ye ağustos sonuna kadar entegrasyon sürecini tamamlamalarını istemişti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 24 Temmuz 2025; 19:21:20 >
-
False flag operasyonu yapılıyor anlayanınız oldu mu?
Mazlum Abdi'yi ve YPG'yi bir an önce Şara'ya saldır,yani Türkiye ile savaş diye sıkıştırıyor ABD ve Avrupa.
Siz sanırım tam tersini düşündünüz,Türkiye'ye ve Şara'ya biat et anlaş diyorlar sanıyorsunuz. Barrack'ın "Kürtlere devlet sözü vermedik" ifadesi de kışkırtmaydı. Yani kendi işinizi kendiniz halledin diyor. Terörsüz Türkiye sürecinden dolayı YPG beklemede,Türkiye ile çatışmak istemiyor belki Türkiye tutsakları ve Demirtaş'ı serbest bırakır bekleyeyim diyor. Centcom ve Pentagon ise durma savaş diyor.
Bahçelinin İyi Polis Kötü Polis oyunu işe yaramıyor değil,pkk ve ypg yi umutlandırıyor beklemeye geçiriyor.
Savunma ve saldırı sanayimizin geliştiği şu zamanda,Trump'un Centcom ve NSA ekibini tasfiye edeceği şu süreçte bi 6 ayı top çevirerek geçirmek bizim için iyi. Bize zaman lazım. 4 ay bile önemli. 2 ay içinde Netenyahunun tutuklanıp İsrail başına Trump'ın adamı geçme ihtimali var. Trump'a rüşvetiini İsrail'i oyuncak diye eline verir oynatır.
Trump'ın ABD derin devletini tekmelemesini bekliyoruz heyecanla. Sonrası biz Trump ile anlaşırız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
YPG/SDG su kaynaklarını vr petrol kaynaklarını Şara'ya bıraksa aslında YPG/SFG 'ye diğer bölgelerde özerklşkten de daha özgür serbestiyet verilecek ama YPG/SDG petrol yataklarını ve su kaunaklarını vermediği gibi alanını genişletiyor işgal ettiği bölgeleri arttırıyor. Barrack uyardıkça YPG daha da ileri gidiyor çünkü Barrack aslında sana süre saldır Şam'ı al sonra tek Suriye Devleti olsun başında sen ol diyor.
Şara'ya 1 ay süre verilldi argümanıyla birlikte düşünüldüğünde Mazlum Abdi ve SDG'yi Şam'a oturtacaklar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
- Suriye dışişleri bakanlığı YPG'nin entegrasyon sürecine tam olarak henüz katılmak istemediklerini ve süreci tıkadıklarını açıkladı. YPG'nin sözde dış ilişkiler sorumlusu İlham Ahmed'de bölgede Deaş terörünün bitmediğini ve şuan için Suriye ordusuna katılmalarının riskli olduğunu öne sürerek silah bırakmayacaklarını açıkladı.
MHP lideri Bahçeli ise YPG'nin entegrasyon sürecini tıkaması konusuna "çirkeflik" tanımlaması yaparak bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.
- YPG'nin entegrasyon sürecini tıkamasının hemen ardından sosyal medyaya TSK'nın havada karaya atılan en güçlü konvansiyonel bombası olan "GAZAP" isimli MK84 termobarik bombanın görüntüleri yaynınlandı..
Düştüğü 500 metrekare alanda tüm oksijen emen, termobarik basınç dalgası oluşturan yeni nesil bombanın basınç etkisi büyük dikkat çekti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 26 Temmuz 2025; 20:49:50 >
-
O zaman ypg ye operasyon düzenlenmesi gerekmez mi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 26 Temmuz 2025; 20:51:9 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İşin ironik kısmı ABD entegrasyon yapılmasını istiyor YPG'den ve ağustos ayı sonuna kadarda süre vermişti. şimdi YPG ayak diretiyor ABD'ye karşı..
Türkiye'nin çok net şekilde entegrasyon sürecine destek vermiş, bu gerçekleşmez ise YPG'ye karşı askeri harekat yapma hakkını saklı tutmuştu. Süreç boyuncada Suriye hükümeti ile yakın ilişkiler içerisinde bulunuldu ve yardımcı olundu. Bu konuda siyasi destek verildi..
2 gün önce ise Suriye yönetimi Türkiye'den resmen askeri destek istedi ve bunu BM'yede açıkladı. YPG'nin bu tavrından sonra Türkiye, resmi prosedürleri hızlıca tamamlayarak Suriye yönetimiyle ortak olarak anlaşılan noktalara yeni askeri üsler kurulması söz konusu artık. Suriye'nin askeri destek talebinin zamanlamasıda manidar bu arada.
-
Amerika'nın Ortadoğu'da bir devletten hele ki bir örgütten bir şey istemesi gibi bir şey söz konusu olamaz. Amerika ya emreder ya dayatır ya da boğar. Söz konusu oluşum doğrudan doğruya ABD destekli bir yapı. Öyle sana 1 ay verdim hadi entegre olun gibi bir şey sadece uydurulmuş bir iddiadan ibaret olabilir. Amerika böyle bir şey talep ediyor olsa hemen ertesi gün bu olurdu.
Oysa gerçekler böyle değil. 2026 bütçesinden bile SDGye pay ayrılmış. Hangi entegre yapıya müstakil bütçeden pay ayrılır. Kaldı ki ABD ve SDG ortak operasyonlara da devam ediyor.
Türkiye'nin Suriye'de üs kurması, askeri tanzimler yapması İMKANSIZ. Büyük harflerle yazıyorum İMKANSIZ. Sebebi SDG falan değil. Doğrudan doğruya İsraildir. İsrail ilmek ilmek işleyip HTŞ'yi Şam'a Kral yapmışken Türkiye'ye Suriye'yi yar etmez. Hayal görmeyin. Colaninin bir sıkımlık siyasi canı var.
Daha Dürzilere bile söz geçiremedi. Nerede kaldı SDG daha sahada olmayan Rus destekli Nusayriler.
Özet: Güçlü olan konuşmaz icraat yapar. Girdik girecez 1 ay zaman verdik vs demek palavradır. Tarih bunu gösteriyor.
Üzgünüm. Gerçekler bunlar. Dürüst birinin gördüklerini yazması gerekir. Birbirimizi gazlayıp hüsrana uğramak anlamsız.
-
hocam haklısınız, insan kafayı yemek üzere.
küçücük israil, amerikadakı söz geçiricilerin hepsini bir şekilde kafalamış, avrupada o şekilde, birleşmiş milletlerde
karar alma mekanizmalarını çökertmişler. yemenle savaşıyor, lübnanla savaşıyor, iran ile savaştılar, filistin hamas
el fetih bilmem ne, ürnüdü kafalamışlar, mısır öyle zaten.
biz iç cephe muhabbetine terör örgütü ve destekçilerine gül uzatmakla meşgülüz.
vuracaksın, başka yolu yok. vurmadan gücünü kimse görmüyor, seni de takmıyor tam da dediğiniz gibi.
kuracaksın kardeşim mossad gibi bir örgüt senin aleyhine olan herşeyle herkesle ölümüne savaşıp dünyanın
her yerinde bunlara karşı aynı şekilde mücadele edeceksin ki anlayacaklar yıllardır senin üstüne taşeronlarla
saldırmayı. israilde gerekirse örgüt kur yahudilerin hepsi tek parmak değil ya. hazar yahudileri var kullan,
avrupada milyonlarca kullanacağın bu vatan için can verecek insanlar var kullanamıyorsun, müslümanlar arasında
da aynı şekilde. bunları kullanamıyorsan büyük devlet değilsin. küçücük mossad ile mücadele edemiyorsun çünkü
mossad dediklerin pentegonu kafese almış istediğini yaptırıyor.
biz hep siyaset bilmem ne diye zaman veriyoruz vs ama olan hep bizim aleyhimize oluyor.
-
Devlet sana ufacık görev verse ilk görevden kaçacaklar akıl veriyor, akıl alır şey değil.
Ülke yönetiliyor ülke, evde avradına su verdiremeyenler burda ahkam kesiyor ya bitiyorum valla.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
mossaddakiler robotlara mı yaptırıyor bunu. sen avradınla nasıl bir ilişki içerisindesin bilmiyorum ama.
bana vermesin kardeşim, mitin yokmu, askeriyen mi yokmu, devlet niye var ozaman.
mossad nasıl yapıyor, ne konoşuyorsun sen.
avradına su verdiremiyorsan bence onunla uğraş sen, buralarda dolanma.
devlet bana niye görev veriyormuş, ben devlet elemanımıyım, aklın fikrin ne kadar senin.
devletin görevi zaten bunları yapmak, halkın görevi mi.
bak şu alttaki yorumlardakilere.
bunları ben mi bulacağım, devletmi bulacak.
x (formerly twitter)
Mossad Commentary (@MOSSADil) on Xhttps://x.com/MOSSADil/status/1949225895606022546
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozoz15 -- 27 Temmuz 2025; 16:24:5 > -
İSRAEL 8 milyon nüfuslu
Balıkesirden bile küçük TERÖR DEVLETİ
Mossad daha ülkesindeki olaylara bile ön alamıyor.
Ülkemizde en az 30 milyon KRİPTO lakırdıları dönüyor, vatanının her yaptığı işe İSTEMEZÜK diyen kitle var iken iyi bile dayanıyor MÜMİNLER.
Bu arada avradına su bile getirtemeyeceğin konusunda hala mutabıkım.
Getirtte alem TAŞFIRIN görsün hele.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
olmaz olur mu
-
avradın ile ilgili konuları burda açmana gerek yok, artık avradına su mu getirtiyorsun getirtemiyormusun o senin
sorunun.
israilin nüfusu küçük ama herifler heryerde senin lehine olan her politikada seni eziyor.
80 milyonunun 30nu çıkaralım senin hesabına göre. geri kalan 50 milyondan adam mı bulamıyorlar.
boş konuşma birader, karınla arandaki avradınla arandaki muhabbetlerden konuşarak sulandırma.
adam gibi erkek gibi delikanlı gibi konuş konuşacaksan.
istemezük kitle var evet. istiyoruz diyen kitle yok mu.
sen bence kendin eziksin onuda ezikliğinle kabul etmişsin.
senin ülken için ülken adına bile mücadele edecek bir sürü arap aşireti var bölgede.
bir sürü filistinli var bölgede, sen kullanamıyorsun.
bunu söyleyen insanlara da hadi yap sen yapabiliyorsan diyebilmen de ne kadar ciddiyette bir tiniyete sahip
olduğunu avradını karıştırarak burda belirttin.
mossad ülkesindeki olaylara ön alamıyor ama ülke dışında her yerde faaller. bu nasıl oluyor.
bizde ülkemizdeki olaylara önlem alamıyoruz bak kendin diyorsun 30 milyon kripto var diye.
üstüne ülke dışında da bir kazanım yapıyoruz sonra karşı hamleler geliyor kaybediyoruz.
gerçekci ol, delikanlı ol konuşacaksan.
müminlerin içinde israil için savaşacak adam mı bulamayacak devlet.
hadi onu geçelim bilader devlet ne yapıyor.
israil mossadla heryere yetişiyorda biz orda insanlar açken bir halt edemiyoruz görmüyormusun.
devletin miti demek ki mossaddan geride. bu bunu gösterir ve bende bunu demek istiyorum.
sen israilin lehine karar alacak kişileri, ülkeleri kendi lehine göre çeviremiyorsan mitin birşeylerde eksik demek.
mitin gidip gerekirse israilde adamı indirecek, ortalığı karıştıracak. bunları ben yapayım yada biz yapalım mı
dedik anlayışın nasıl bir anlayış senin.
üstelik insanları tanımadan etmeden sen şöylesin böylesin muhabbeti yapan birinin gerçekten ruh hali iyi değildir.
müminlikten bahsedip ettiğin konuşmalar senin karakter olarak geride olduğunu gösteriyor.
bir kendine gel bence önce. sonra devlet muhabbetlerini yaparsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozoz15 -- 27 Temmuz 2025; 23:7:5 >
-
valla hocam ben şunu bekliyorum.
nasıl ermenistanda herkese herşeye rağmen dik durup her türlü desteği verdiysek aynısını suriyede yapmalıyız.
neticede suriyede olabilecek her türlü bölünme çatışma bizi etkileyecektir, ama bakıyoruz bugün haberlerde
gördüm amerika bizim suriyeden 12 ayda çekileceğimizi ve üs kuramayacağımızı söylemiş. daha önce de girmeyin
dedikleri yerlere girdik eyvallah ama hep israil bölgede ypgyi kullanarak ve şimdide dürzileri kullanarak ne
işler açacak belli oluyor az çok. direk git israile savaş açma tamam ama sende onlar gibi yap arkadaş.
sende israili karıştır bi ya amerika yı karıştırt bi ya.
hep biz karışıyoruz bunu söylüyorum.
bizimkiler malesef uçup kaçıyor ama sonuç görüyoruz işte.
esad gitti güzel ama şu an esad kadar başına bela ypg var dürziler var.
birşey kazanamadın yani bölgede sıfırlandı yine.
biz ne yapıyoruz apoya güller atıyoruz, bölücülere kucak açmaya çalışıyoruz. iç cephe sıkı olacak diye.
sen dışarı karşı saldır iç cephe zaten sıklaşır. ben öyle düşünüyorum.
-
Allah Hakan Fidan 'dan razı olsun, batmış miti çok profesyonel kaliteli aktif bir örgüt bir devlet kurumu yaptı, şimdi bu mit devlet politikasına yön veriyor. Bazı menduburlar kırk yıl hakan reis in kapısında yatsa hakkını ödeyemez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 28 Temmuz 2025; 22:57:49 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X