Şimdi Ara

Sürekli Şişkinlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim sürekli şişkinlik şikayetim var yaklaşık 4 yıldır devam eden. Ancak son dönemde ciddi anlamda arttı. Yemek yediğim anda bagirsagim yanıyor sisiyorum kalbimde çarpıntı oluşuyor ve buda başımda dönme yapıyor.

Kardiyoloji ve nöroloji tahlilleri temiz çıkınca dahiliye mide için gittim endoskopi ve kolonoskopi 2 yıl önce temiz çıkınca ve helicobakter tedavisinde gördüğüm için tomografi ve ultrason bakıldı onlarda temiz ne kabız ne ishal sadece yemek saatlerce midemde kalıyor ve şişkinliğim sabah şu içtiğim anda başlar gece uyuyunca bile devam eder. Artık yaşam standardigimi mahvetti huzursuzluk yapmaya başladı.

Bana yol gösterebilecek biri var mı? Nedir nedendir ne yapabilirim?

Beyler yardımcı olabilecek birinin konuyu görmesi için öne çıkarabilir miyiz?

• Sibo seçeneğini değerlendir. Ayrıca mide asidi,(hızlı yemek yemek, yemekle birlikte su içmek, gluten alerjisi, geçirgen bağırsak sendromu) geçmiş antibiyotik kullanımı gibi baş etkenler ihtiva eder. Bunları tanımlayan veya bilen dahiliye doktoruna git.

https://sozluk.solargezi.com/sibo-tam-olarak-nedir-bagirsakta-asiri-bakteri-cogalmasi/

Geçirgen bağırsak sendromu

https://sozluk.solargezi.com/gecirgen-bagirsak-sendromu/

Ek;

https://sozluk.solargezi.com/neden-bu-kadar-cok-insan-mide-bagirsak-sorunlarindan-muzdarip/

• İş arkadaşım 1 hafta şişkinlik yaşadı sonra hastanelik oldu, meğersem apandisti yırtılmış…

Ama o doktora kontrole gitmemişti, sen bir takım testler yaptırıyormuşsun, illa ki çıkardı bir şeyler.

Önerim su tüketimini arttır, her gün 1 sade soda bünyeye iyi geliyor diye okumuştum.

Yemek kültürünü değiştirmeye çalış, yağlı ve hamur işini azalt, porsiyonunu küçült vb. Karnın miden bi nefes alsın, Geçmiş olsun.
  • Bu kaynaklardan faydalanacağım ancak teşhis koyamadıktan sonra tedavi sürecide başlamıyor acılarla kalıyorum. En büyük sorunda bu malesef. @farego

• Dostum geçmiş olsun. Ben de zamanında çok çektim. Aşağıda atacağım linki açıp okumanı tavsiye ederim.

https://www.detoks.org.tr/iyi-bir-sindirim-en-iyi-detokstur-once-neyi-duzeltmeliyim//

Sonrasında aşağıdaki yazıyı okumanı tavsiye ederim

https://www.detoks.org.tr/sizdiran-bagirsaklar-ibs-bagirsak-sagligi-ve-agir-metaller//

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albequerr -- 27 Kasım 2023; 19:15:27 >

• muhammet.dmr M kullanıcısına yanıt

işte tıp dünyası bağırsaklara ve ağır metallere odaklanmıyor. Çünkü her şey orada başlıyor bitiyor.

• Başka doktorlara ve diğer hastanelere gidin. Finansal durumunuz el veriyorsa mümkünse özel hastaneye gidin. Belki çok paranız gidecek ama ızdıraptan kurtulursunuz. Şişmeye karşı da şimdilik az yiyerek veya iyi gelebilecek gıda ve içecekleri keşfetmeye çalışarak idare etmeye çalışın.
  • Gecmis olsun.Maalesef ayni sorun annemde var. Ama cozum ne kimse bilmiyor. Yenilebilir karbondan tutun,ilaclar vs akliniza gelem her seyi denedik. Dahiliye bu isi cozemez. Annem yemek yemese dahi ki; cok az yer ve ekmegide fazla tuketmez. Fazla ayakta durdugunda,stres oldugu ve yurudugu zaman daha cok kendini hissettiriyor siskinligi..

Ben annem icin tek cozumun ENDOKRİNOLOJİ uzmani oldugunu dusunuyorum. Ve sizin icinde tavsite ediyorum. Su an arastirma asamasinndayim.. Bu isi dahiliye vs cozemez..

Birde suphelendigim diger konu ise ÇÖLYAK hastaligi. Bakalim umarim kotu bir sey cikmaz.
  • anason çayının gaz düşmanı olduğunu söyleniyor

• Biraz egzersiz yapmaya ve enerji harcamaya çalışın. Metabolizma hızlanınca belki rahatlarsınız.
  • Bağırsakta titreme huzursuzluk ve şişkinlik çok fazla. Bu olunca ellerimde buz gibi oluyor omuzumda baskı oluşuyor etrafa uyaranlara aşırı tepki veriyorum o anlarda sanki biri bağırsa elektrik çarpmış gibi tepkim oluyor ve arada kalp çarpıntısı bazen tekliyor gibi.

Bunlar bir yapboz gibi birleştirince bir hastalık yada teşhis koyulması gerekiyor gibi ama çözüm bulamıyorum.

Çünkü mide bağırsaktaki sorun kalkınca çok enerjik neşeli bir insana dönüyorum.

Mide ve bağırsak mı bu durumları yapıyor yoksa bende mi psikolojik bir sorun veya hastalık mide bağırsağımı tetikliyor tüm bunları yaşıyorum anlamlandıramıyorum.

Gerçekten buna çözüm olacak kimse yok mu?

Egzersiz, nefes egzersizi diyet herşeyi deniyorum ama fayda etmiyor.

• Hocam konuyu hortlatıyorum müsadenizle.

60-70 gündür inanılmaz şişkinlik yaşıyorum.
    Yemek yiyorum midem nasıl şişiyor var ya. Boş mideye su içiyorum yine midem şişiyor.

Sırtımda, böbreklerimde, böğrümde ağrı oluyor.
    Ön tarafta, tam kaburga kemiklerimin altında ağrı oluyor.

Dün endoskopi ve kolonoskopi randevum vardı. Maalesef kolonoskopi esnasında uyandım. Sancıya dayanamadığım için işlemi bıraktılar.
  • muhammet.dmr M kullanıcısına yanıt

Benzer şeyleri yaşıyorum size doktor teşhis koydu mu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.