Şimdi Ara

Superonline'dan TürkNet'e Geçişte Modem Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selam. Bir yıldır Telekom altyapısı üzerinde Superonline kullanıyordum ve yakın zamanda TürkNet'e geçtim. Geçiş sonrasında TürkNet'in yeni modem göndereceğini düşünüyordum ama Superonline'dan gelen modemi iade etmememi söyledi ve aynı modem üzerinden hizmeti aktif ettiler. Ama internette araştırdığım kadarıyla modem Telekom üzerinden alınmamışsa (Superonline tarafından), mülkiyet Superonline'a aitse iade etmem gerekiyormuş. (Şimdilik süreçte, iade etmem gerekecek gibi görünüyor).

Benim şu an evden çalıştıım için internetsiz kalma gibi bir lüksüm pek yok. O yüzden tedbir amaçlı "TP-Link Archer BE230" alıp doğrudan ont cihazına bağlayarak kullanmayı düşünüyorum (süperonline cihazını iade edip). Bu mantıklı olur mu, yoksa Türknet'ten mi cihaz talep etmeliyim? BE230 alıp dediğim şekilde kullanırsam sorun yaşar mıyım yoksa daha mı iyi olur? Bu tarz bir sorunla karşılaşan ya da konu hakkında bilgisi olanlar bilgilendirirse sevinirim.

• evet cihazı iade etmen gerekiyor ama daha önce bu şekilde türk net den cihaz alan da görmedim

• Ben de aynı şekilde Turknet'e geçmeyi planlıyorum o yüzden bu konuyu araştırıyordum. Burada anladığım kadarıyla Superonline'ın bir saçmalığı var. Normalde Telekom üzerinden alınan hizmette modem mülkiyeti sağlayıcıya geçiyor sadece ve iade edilmiyor. Ama Superonline iade edilmezse fatura çıkarıyor. Siz şimdi Superonline'a iade etseniz bile ilerde Turkneti iptal ettiğinizde Turknet bu sefer o modemi isteyecek ve faturalandıracak. Garip bir durum. İki tarafla da konuşmak lazım ama net bilgi vermezler büyük ihtimal.

TürkNet'in konuyla ilgiliği verdiği yanıt:

"Türk Telekom altyapısıyla hizmet sağlayan tüm firmalar Türk Telekom'un tahsis ettiği mülkiyetli modemi kullanır ve firma değişikliği yapıldığında ilgili modemin mülkiyeti geçiş yapılan firmaya geçer. Bu aşamada firmamıza geçiş yaptığınız için ilgili modemin mülkiyeti firmamıza geçmiş olup herhangi bir şekilde modem iadesi yapmamanız gerekir. Resmi geçiş evraklarınıza online işlemler menümüzden hesabım belgelerim kısmına girerek Churn evrakları kısmından bakabilirsiniz."

Ama şöyle bir sorun var "Türk Telekom altyapısıyla hizmet sağlayan tüm firmalar Türk Telekom'un tahsis ettiği mülkiyetli modemi kullanır..." deniyor ama göründüğü kadarıyla Turkcell kendi modemini gönderiyor. Yani mülkiyet TürkTelekom'a ait değil o yüzden başka bir sağlayıcıya aktarılması da söz konusu olmuyor. Ben şimdilik TürkNet'le görüştüm, bilerek (iade sürecini hızlandırmamak için) Türkcell ile görüşmedim. Bu yüzden sorunu kendim çözmek için şahsıma ait bir router olmayı düşündüm ama sorun yaratır mı yaratmaz mı bilmediğim için henüz almadım, buradan konu hakkında bilgilendiren olursa ona göre hareket edeceğim.

• ChuckGage C kullanıcısına yanıt

Turknet'in dediği doğru. O modem Turknet'e geçiyor ve Superonline'a normalde iade edilmemesi gerekiyor. Modemin üzerindeki logo önemsiz. Kendiniz router alarak kullanabilirsiniz fakat yine o modemi iki taraf da isteyecek. Superonline'ı arayıp onlara açıklamanız lazım, ama bence yine iade isteyecekler. Zaten illa iade istiyorlarsa, Superonline ile konuşmasanız bile birkaç hafta sonra size faturası gelir diye düşünüyorum.

Çok saçma ve müşteriyi mağdur eden bir durum. TürkNet'in kurumlaşma dahilinde gerekirse Telekomdan yeni modem sağlaması en sağlıklısı aslında. Çünkü sözleşmelerde açık var: Türkcell hizmeti kapatırsan modemi iade edersin diyor ve bu sayede beni faturalandırabiliyor. TürkNet'te sözleşmede modem tahsis edeceğini söylüyor ama ben modem istiyorum dediğimde tahsis etmek yerine Tükcell'in modemini kullan diyor. Sonuçta 2 firma da kazanıyor ve müşteri kaybediyor. Hayır sonuçta Türkcell'e cezayı ödesem modemi alsam bile muhtemelen TürkNet'ten ayrılacağım zaman o da modemi isteyecek ve ben parasını verdiğim bir modemin sahibi bile olamayacağım (modem de modem olsa içim yanmayacak). Sözleşmelerde bu konular detaylandırılmış olsa müşteri geçişi vs. elindeki bilgiye göre yapar.

Türk net in dediği doğru değil. Superonline, Vodafone vb firmalar telekom fiber altyapısında ont ye kadar tt ye kurdurup daha sonra kendi ekiplerini yönlendirip kendi router unu kurduruyor. O cihazin mülkiyeti de superonline a ait oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Öyle cidden. Çok saçmalıklar var. Türk Telekom üzerinden Superonline kullanan çok nadir abone vardır, biz de onlardan biriyiz. Ben nakil yaptığım için ve taşındığım yerde sadece Turk Telekom olduğu için mecburen geçtim. Önceki Superonline paketim taahhütlüydü nakilden sonra taahhütsüz Türk Telekom paketine geçtim ama önceki taahhüte ne oldu, şimdi iptal etsem cayma bedeli çıkacak mı orası da belli değil. Ben Turknet'e geçiş yapmak yerine Superonline'ı iptal edip Turknet'e başvurmayı düşünüyorum ama o durumda da tekrar kurulum ücreti vs. ödeyeceğim. Her türlü durumda tokatlanan müşteri oluyor maalesef.

Evet bunu da biliyorum ama işte iki durum arasında bir karışıklık var. Vodafone'da aynısını yaşayanlar Vodafone'a durumu anlatmış ve Vodafone faturaları iptal etmiş. Bu durumda sorun Superonline'da diye düşünüyorum. Net bir bilgi yok.

İlginiz için teşekkür ederim. TürkNet forum üzerinden zaten iletişim sağladım ve iade etmemem konusunda bilgilendirildim. Şu an forumlarda okuduğum kadarıyla Türkcell'in iade yada ödeme talebinde bulunması. Böyle bir şey gerçekleşirse tarafınızla tekrar iletişime geçeceğim. Şu an sadece böyle bir durumla karşılaşan varsa, kendi router ımı alıp kullanmam (cihazsız kalma ihtimaline karşı) sorun olur mu bilgilendirirlerse sevinirim. İnternette bu tarz sorun yaşayanlar var ama sorunun nasıl sonuçlandığını ya da çözülebileceğini dair bir bilgiye rastlamadım.

• Bugün turkcell cihazların iadesi talebi bulundu. Yukarıda @C4L0X 'un dediği gibi ont'den sonrası kurulan cihazlar turkcell'e ait olduğu için mecbur iade edeceğim. Şükür ki bahsettiğim router'ı almıştım ve kurulumunu yaptım ve internetsiz kalma gibi bir sorun yaşamayacağım.

Endişelerimden biri olan TürkNet'in iptali durumunda onlar da herhangi bir cihaz iadesi talebinde bulunursa (cihazı iade etmememi söyledikleri için) Türkcell den alacağım iade edilmiştir kağıdını iletebilirim (en azından Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmam gerekirse elimde belge olur).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChuckGage -- 19 Aralık 2025; 3:55:33 >

Üzerinde yalnızca Türk Telekom logosu olan emanet cihazlar devreder, firmaların kendisine ait cihazlar devretmez. Zaten TurkNet e benim zimmetimde olan cihazın seri numarasını verin derseniz size sadece ONT nin seri numarasını verebilir.

Dediğiniz gibi ben de akıl edip yazılı olarak modem seri no'sunu istedim inatla ont yi verdiler, en son artık ont nin modem in görselini çekip; bakın bu ont bu modem filan diye yazdım (uzatmıcam ama müşteri hizmetleri ciddi sorunlu)... Türknet tarafından bana modem tahsis etmediklerine dair bir yazı isteyip en geç salı günü cihazı Turkcell e teslim edeceğim (ki Türknet paketinde 125 tl modem kira ücreti alındığı faturada yazıyor). İnatlaşmaya devam ederlerse de yazışmaları, teslim belgelerini vs. yi BTK'ya gerekirse THH'ine filan göndereceğim onlar uğraşsın artık. İndirimli süresi bitince de muhtemelen başka sağlayıcıya geçerim. Bir onu ara, bir bunu ara, yok şubeye git gel filan; hem işimden kalıyorum, hem gereksiz stres yaşıyorum.

Biraz tasarruf edelim diye bir iş yapalım dedik şimdiden yaklaşık 3k zararım oldu sorun çözülmezse daha da çok olacak gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChuckGage -- 21 Aralık 2025; 1:28:3 >

Hocam sonuç ne oldu? Turknet hala ısrarcı mı modemle alakalı, yoksa modem olmadığını kabul ettiler mi? Umarım ücretini yansıtmazlar.

BTK üzerinden yazışıyorum ama hala kopyala yapıştır cevap veriyorlar. İnatla ont cihazının seri no'sunu modem seri no'su diyerek yolluyorlar. 3 ay sonra başka firmaya geçiş yapacağım o zaman muhtemelen faturaya yansıtacaklar bende BTK yazışmalarını ve faturayı THH ye yollayacağım. Benim için çok sinir bozucu bir süreç oluyor ama peşini bırakma niyetinde değilim. Firmalar iş bilmezliklerinin bedelini müşterilere ödetmeye alışmışlar gördüğüm kadarıyla.

Bu aynı durumu yaşayan başkalarıyla da konuştum. Sorunun tamamen Turknet'te olduğu kesin, sadece ONTye sahip aboneleri daha çözebilmiş değiller. Bir kullanıcıya Turknet yeni router yollamış, sanırım şans işi bu olay da.

Geçiş süreçlerinde tamamen sıkıntı var benim gördüğüm kadarıyla her firma kafasına göre kural koymuş gibi. Şu an mesela Superonline modemi iade ettiğimde ont yide istediler. Ben internetsiz kalacağımı ve Türknet in ont seri nosunu ilettiğini söylerek ont yi iade etmedim. Ont tarafıma 1200 tl olarak faturandırılacak onu da ödeyip makbuzu THH ye gönderip açıklayacağım durumu. TürkNeti de aynı şekilde yapacağım hatta vermedikleri modemin kira ücretinide alıyorlar, sitelerinde ücretsiz modem sağlıyoruz demelerine rağmen ödenen faturada 125 tl gibi bir modem ücretinin paket ücreti içinde olduğu yazıyor. Süreç uzun sürecek ama elimden geleni yapacağım. Parası filan neysede s*lak yerine koymaya çalışmaları kabul edilebilecek bir şey değil.

Sana direk en net süreci söylüyorum

Superonline dan Ttfiber i aldin di mi ?

Evine ont yi kim kurdu Tt ekipleri kurdu. Modem verdi mi hayır. Çünkü Superonline tt den sadece ont aliyor. Ttfiber de modem zorunluluğu kalkınca Superonline ttfiber satmaya başladı. Superonline in tt modemli müşterisi yok gibi bir şeydir. Ortada tt den gelen modem falan yok. Yani özetle Ttfiber de artik modem zorunli değil. Firmalarin yoğurt yeme şekli.

Hatta Vodafone un yeni müşteri leri de ayni şekilde tt den sadece ont alıyor.

Modemi kim getirip kurdu Turkcell. Turkcell telekom un modemini kurabilir mi ? Hayır.

Sen yalnızca churn yapti isen yalnızca modemin cihaz iadesi düşmüştür buna dair de bilgilendirme sms i gelmistir.

Senin churn talebin sisteme düşmeden fesih girdi isen hem ont hemde modemin iadesi düşer.

Superonline dan gelen sms :

1781xxx765 numarali Fiber hizmetiniz ve ALCLFDxxxC79 seri numarali cihaz TURKNET P/T (12012 NETONE ADSL) firmasina devredilmistir. Bu nedenle Turkcell Superonline 'a iade etmenize gerek yoktur. Ancak, Turkcell Superonline 'a ait (Turkcell logolu) modeminizin iadesi gerekmektedir. Modem iade islemiyle ilgili detayli bilgiler kisa mesaj yoluyla size iletilecektir. B018

Aynı şekilde Superonline dan Turknet e gectim yalnızca ont li musteri oldugumu anlayip modem gondermeleri 10 günü buldu belki.

Diger devreyi tiklanet e taşıdık ayni gün kargo ile modem gönderdi.

Su anda Turkcell ve Vodafone un yeni TTFiber müşterileri sektörün aksine kendi modemini verdiği için yalnızca ont lidir. Alıcı firmanin ont liden modemliye dönüşüm iş emri girmesi gerekir ya da kendi stoktan modem gönderecek

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.