Şimdi Ara

Superonline'dan TürkNet'e Geçişte Modem Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Turknet yanlış biliyor Ağustos 2024 den beri Superonline ve Vodafone Tt den yalnızca ont alıyor.

Zaten Superonline da o zamandan sonra TTFiber satmaya başladı cc üstünden pilot yerlerde. 2025 yılbaşında tüm Tr cc üstünden. Mart 2025 de civarı da online da da satmaya başladı.

Online daki taahhütsüz ve e kadar hız olan teklifler TTFiber teklifleri. Düz hız yazanlar ise Tsol Fiber teklifleri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Mantık olarak ve senin yaşadığın süreç olarak mantıklı bir işlemden bahsediyorsun ama bende yada başkalarında süreç farklı işleyebiliyor. İnternette böyle mağdur olan çok insan var herkes farklı süreç yaşamış.

Benim süreçte, işlem; telekom altayapısında süperonlinedan türknete geçiş (churn) işlemi. Mantıklısı dediğin gibi ont nin kalması (çünkü telekpm logolu ve telekom kurdu), modemin superonline a iadesi (turkcell logolu ve turkcell kurdu) ve türknetin bana modem vermesi yada modemini kendin al demesi.

Benim yaşadığım süreç; süperonline hem modemi hem ont yi istiyor, türknet modem de ont de bizim üstümüze geçti diyor. Bu iki firma churn işlemi olması rağmen senkronize yada anlaşmalı bir şekilde süreci yönetmiyor. Böyle bir şey varsa en basitinden demeleri lazım ki "biz süperonlinedan geçiş yapmıyoruz".

Gelgelim bu tarz sorunlarda internette gördüğüm herkes maddi zararı kabullenmiş ya modemi iade etmeyip cezasını ödemiş yada hem modemi iade etmişler hem türknetten çıkış yaparken oraya olmayan modemin parasını vermişler (şikayetvar vs de bu mağdurlar var orada birebir yazıp konuştum bir kaç kişiyle).

• kütahyalı_ramazan kullanıcısına yanıt

Türknetin en büyük eksiği müşteri hizmetleri zaten, yukarıdaki mesajlarda açıkladığım gibi sürekli kopyala yapıştır mesajlarla hatalı açıklamalara devam edip duruyorlar. İddia ettikleri haklarını hiçbir şekilde kanıtlayamıyorlar. Sitelerindeki bilgilendirmeleri ya eksik ya hatalı. Bu kadar hata üstü üste gelince şahsen ben kötü niyet arıyorum artık, şaşırdığım noktaysa bu kadar sorunun hala devam ediyor olması ve düzeltilmemiş olması.

Hocam turknet e modem seri numarasını sor söyleyemezler çünkü sistemde yok çünkü tt modem yok ki devir olsun.

Aktif abonelik yok iken gözükür mu bilmiyorum da Turkcell uygulamasinda superonline sekmesinde talep durum sorgulama var tek cihaz iade görüyor isen sadece modemdir.

Kritik olan şu , sen superonline a fesih talebi ilettin mi ? Fesih ile churn ekipleri ayrıdır. Fesih churn den önce işler ise ont de iade düşer. Yok churn girip ellemedi isen ve benim üstteki sms gibi sms geldi ise ont iadesi düşmez.

Ben fesih etmedim türknete churn talebinde bulundum işlemi onlar yapıyor zaten. Ama sana gelen mesaj bana gelmedi seri no yada cihaz adı belirtmeden iki tane iade talebi geldi ( biri 2400 tl biri 1200 tl) modemi zaten iade edip kendim router aldım. 2400 modem ücretiymiş onun için borcu yoktur mesajı geldi, ama ont iade etmediğim için 1200 tl lik faturayı kesecekler onunda mesajı geldi. Turkcelle hem arayıp hem şubelerine gidip durumu anlattım hatta churn evrağının çıktısını alarak gittim ama iptal etmediler. O yüzden 1200 ü ödeyip sonra THH ye başvuracağım mecbur.

Şimdi iade ettiğim modemin parasını muhtemelen türknette isteyecek benden (çünkü bütün belgeleri türkcell mesajlarını vs iletmeme rağmen durumu anlamamakta yada umursamamakta ısrar ediyorlar. Anlayacağın süreç sende farklı işlemiş, bende farklı işliyor nede olsa canım ülkemde kurumsallık bunu gerektiyor sanırım.

• Buradaki ana sorun muhtemelen Türknetin churn işlemini superonline bildirmemesi yada işlemin superonline sistemine düşmemiş olması. Dolayısıyla superonline sistemi sanki fesih işlemi yapılmış gibi davaranıyor zaten bu yüzden churn evrağıyla gittim ve sistemlerini kontrol etmelerini istedim ama onlar sistemde iade görünüyor biz bir şey yapamayız dediği için iadeyi ve ödemeyi yapmak zorunluluğu doğdu. Türknet tarafına sistemenizi kontrol edin bana modem seri numarasını yollayın dememe rağmen mantıksız ve hazır mesajlarla cevap verdikleri için orada, duvarla muhatap olmaya çalışıyorum gibi bir durum oluştu. Ki duvar olsa anlardı şimdiye.

• Ben de Superonline dan Türknet'e geçmeyi düşünüyordum ancak sizin modem sorunu, başka arkadaşların yaşadığı bağlantı sorunu vs gözümü korkuttu. Superonline da bağlantı sorunu neredeyse hiç yaşamadım.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.