Şimdi Ara

Steam'in 'Region Lock' Sürprizi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
6
Favori
9.988
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle bilgi için teşekkür ederim. Başlık altında yazılanları okumuştum ama her kafadan farklı yorumlar yazılmış ve o yüzden kafam karışmıştı. Steam kampanyası konusunda da yazılanları okuyunca da kafa karışıklığı oldu. Ama şu bir kaç gün sanırım herşey netleşene kadar oyun almak için beklemek gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Öncelikle bilgi için teşekkür ederim. Başlık altında yazılanları okumuştum ama her kafadan farklı yorumlar yazılmış ve o yüzden kafam karışmıştı. Steam kampanyası konusunda da yazılanları okuyunca da kafa karışıklığı oldu. Ama şu bir kaç gün sanırım herşey netleşene kadar oyun almak için beklemek gerekiyor.

Aynen hocam.Bizdeki bilgilerde tamamen fuzuli.Resmi bir açıklama sonrası sitelerde kendilerine çeki düzen verecekleri ya da açıklama yapacakları için beklemek en iyisi.
  • ya beyler şimdi ucuz olan ülkelerden yüksek olanlara gift olayı kilitlendiyse bu demek değil ki biz region free olan oyunları alamayacağız? plati.ru'da mesela sürüyle region free oyunlar var ucuza. bu olay türk satıcıları etkiler benim anladığım. yanlışım mı var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kollaps

ya beyler şimdi ucuz olan ülkelerden yüksek olanlara gift olayı kilitlendiyse bu demek değil ki biz region free olan oyunları alamayacağız? plati.ru'da mesela sürüyle region free oyunlar var ucuza. bu olay türk satıcıları etkiler benim anladığım. yanlışım mı var?

O region free oyunlarden nerden çıkma onlar önemli görünüyor .17 ülkeden kilit vurulmayan sadece 7 ülke var.Onlardan alındıysa oyun sıkıntı yok.
  • ilk mesaja keşke doğru ve asıl, özet bilgi gelse.
  • Aramızda gerçekten okuduğunu anlamayan yada anlayarak okumayan çok arkadaş var. Yapılan açıklama da "Steam key" diye birşey yazmıyor ki bu kadar kafanız karışsın. "artık humblebundle alamıcaz, gamersgaten den oyun alamıcaz" gibi bir kanıya nasıl varıyorsunuz

Herşeyi unutun, burada kilit nokta "GIFT" yani "HEDIYE" olan oyunlar, envanterde görünen yada son zamanlarda populer olan "bir arkadaşına hediye olarak gönder" şeklinde alınacak oyunlar için geçerli. Key satan siteler bu olaya dahil değil onların mantığı zaten farklı. Bu olay sadece Steam ve Steam mağazasıyla ilgili. Bunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek?
  • GTA V i artık 180 liradan kitlemeye çalışıcaklar. Uzun süredir bekliyordum. Almayız artık ne yapalım.
  • bi bu kadar daha gift kitlenmiş bende

Steam'in 'Region Lock' Sürprizi

EDIT: DÜZELMİŞ BEYLER

Steam'in 'Region Lock' Sürprizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Down -- 17 Aralık 2014; 22:15:53 >

• Yani TR hesaptan gift olarak aldığımız oyunu yabancı bir ülkedeki birine satamayacağız ama TR içi satabileceğiz öyle mi?

Dışardan edindiğimiz oyunlar ise Bölge kilitli olmadığı sürece yine ekleyebileceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ridianod

quote:

Orijinalden alıntı: vollkan59

Öyle birşey olmaz dostum.forumun %90 i zaten yurtdışından alıyor oyunu.steam kendisine kalınca ülkemizde yılbaşı ve yaz indirimleri hariç oyun satamaz.diğer türlü oynamadığimiz oyunu bile alıyoruz yurtdışından uygun fiyatı görünce

Öyle bir şey olmazı yok usta..Ekonomiye bakınca zaten son zamanalrda ruble nin dolar karşısında %50 değer kaybetmesi normalde %50-75 olan ucuzları daha da ucuzlatmış olacaktı.Bu da tamamen baltalamak oluyor yapımcıları.Zaten ayrı store yapılmasından,giftlere vurulan kiltilere kadar buna hazırlıktı bence...Lakin bu ruble-dolar durumu sürecin hızlandırılmasına neden oldu kanımca..Zaten yukardaki steam grubunda dönen muhabbetten de bunu anlayabilirsiniz.

Rusyadaki krizin erkenden bu row olayına el atılmasına etken olduğunu düşünüyorum senin gibi.

• iyi oldu bu. TL'ye geçti steam Türk oyuncular daha rahat alabilsin diye. çoğu oyunda 3-5 lira fark bile yok rusya ile kaldı ki onu da paypal vs ile ödeyip 1-2 lira da masraf ve kur farkı verince yine benzer fiyata geliyor. oyun TR'de 20 lira Rusya'da 15 liraymış hobaaa çabuk şikayet edelim diye bir şeye gerek yok. TR'nin seviyesi belli ki adamlar 1,5 TL almışlar kuru. Bence gayet iyi fiyatlar. Ubisoft ve 2K firmasına diyecek bir şey yok. Onları aral denen dengesiz firmaya sormak lazım.
  • Evet Rusyadan alınan steam gift oyunların hepsi artık region lock. bu siteden bilmeyen arkadaşlar bakabilir

http://www.steamlocks.tk/index.php

bende önceden aldığım oyunlar vardı buradan.şimdi baktığımda ise region free olanlarda lock yazıyor artık
  • envanteri sağlam ve güvenilir olan trader biliyor musunuz? Malum zor günler kapıda...

Bu arada elimde 3 tf2,3 csgo keyleri vardı hepsini markette sattım çok değer kaybediyor. Daha haberi almayanlar var onlar alınca piyasa iyice allak bullak olacak tahminimce.
  • Gift olarak şuan tek açık olan japonya :D
  • Güvenilir bir siteden alıntıdır:

STEAM'den TÜRKİYE'ye Kısıtlama Geldi

Ürün takası kısıtlandı!
    Yazan Emre Ozdemir

Biz oyunların el yakan, cep kavuran fiyatlarından kaçmaya çalıştıkça Steam elinde değnek ile kovalamaya devam ediyor.

Steam'de yapılan yeni düzenleme ile bölge kısıtlamasına dahil olan ülkelere Türkiye de eklendi. Ayrıca kısıtlama 3-5 değil, tüm oyunları kapsıyor.

Bildiğiniz üzere Rusya ve Brezilya gibi oyunların daha makul fiyatlara satıldığı bölgelerdeki kullanıcılar, ellerindeki oyunları satıp hediye olarak diğer kullanıcılara gönderebiliyordu. Yeni düzenleme sağ olsun, bu durum da "eskiden böyle yapardık abi." geyiklerinin yanında yerini almış oldu.

Kısacası artık Türkiye'de bulunan oyuncular, diğer bölgelerdeki kullanıcılarla takas/hediye işine giremeyecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eksen52

Gift olarak şuan tek açık olan japonya :D

İlk mesajda paylaştım tek japonya açık değil.Kırmızı çerçeveli ülkelerden direk isme gönderildiği takdir de alınabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ridianod

quote:

Orijinalden alıntı: eksen52

Gift olarak şuan tek açık olan japonya :D

İlk mesajda paylaştım tek japonya açık değil.Kırmızı çerçeveli ülkelerden direk isme gönderildiği takdir de alınabiliyor.

Ben steam lock sitesine bakarak söyledim hocam gift olarak yani.O siteden gift seçince bazı ülkeler yok o yüzden dedim.Japonyodan alınan bazı oyunlarda uygun oluyor tabi alma yöntemini bulmak lazım steam den bu zamana kadar alamadım origin den almıştım
  • Steam bir şekilde bu açığı kapatması gerekiyordu, sonuçta burada oyun ucuz olduğu için dışarıdan insanlar, kendi steamlerini değil buradan tercih etmeleri normal.Tabii ki, bu da Steam'in işine gelmiyordu ve önüne geçmek için bunu yaptı.Zaten Region Lock olayı vardı, şimdi bir kademe daha yükselttiler.

Yani işin olayı şu, benim anladığım kadarıyla, makul fiyata satılan ülkelerden oyun aldığınız da, bu oyunu dışarıya satamıyacaksınız ya da dışarıdaysanız alamayıcaksanız.Yani Rusya'dan falan gelen gift olayı bitti.Tabii Global keyleri yine alabileceğiz yani g2a'dan gmg'den falan yine key alabiliceğiz, eğer bunlar global keyler ise.Ayrıca yine bölge kısıtlaması olmayan yerlerden hediye de alabiliceğiz.Oyun takas ve gift olayını ise biz sadece kendi ülkemizdeki adamlara yapabiliceğiz.Ki ben bunda bir sorun görmüyorum.İtem takasları yine olucak dışarı ile.

İnsanlar sürekli abartıyor pahalı diye, Ubi ve 2K'nın oyunlarının fiyatları yüksek diye tüm Steam pahalı mı oldu arkadaş, Dolar gelmiş, 2,40 falan olmuş, çoğu oyun hala kuru 1,5 , 2'den duruyor Steam'de.Bunlar mı pahalı şimdi, 2 firma oyunlarını mı oynuyorsunuz hep ben buna anlam veremiyorum.Ubi ve 2K oyunlarını gidin gmg'den alın, Uplay keyi bulun, kutulu falan alın, sanki hepsi pahalı olmuş gibi konuşmayın yav.

İlk mesajdan anladığım kadarıyla zaten önceden elimizde olan keylere zarar gelmiyecekmiş, yani korkmayın onları takas edebiliceğiz ya da gift olarak verebilceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fingolfin. -- 18 Aralık 2014; 13:15:49 >

• @eksen52

Extreme bir yönteme gerek yok.Eğer orda ucuz ise g2a ya düşecek demektir.Oradan alınabilir.Zaten bir sürü alternatif site var.Mesela alternatif sitelere BURADAN bakılabilir.

@Fingolfin.

AC,FC,Civilization,Borderlands,Evolve gibi belli yıllarda çıkan AAA oyunlardan bahsediyoruz ve bunun nedeni de adi bir şirketin attığı kazık olduğu için insanın canı sıkılıyor.Mesela GTA 5 leride almış bu adi şirket ( konsollarda) pc yide alacak görünüyor.Eğer rockstar da aral'ı ezmek istemezse oda 200 liraya yakın bir fiyattan çıkacaktır.uplay olunca inceleme veya ss paylaşamadığı için hoşlanmayan insanlar olabilir.O yüzden boşuna atar yapmanın anlamı yok bence..2D ve moba oyunlardan hoşlanmayan biri olarak civ dışındaki bu 4 oyun mesela benim ilgimi çekiyor ve steam'den almak istiyorum.Yapılan yorumlarda özellikle belirtiliyor zaten.Steam çok pahalı yav gibi yorumlar görmedim ben.ubi ve 2k oyunları pahalı diyerek konuşmaya giriyor herkes.

• Ben görüyorum insanlar Steam TL'ye geçtikten sonra pahalı hale geldi diye yazıyorlar hep, hatta geçmeseydi daha iyi olurdu diyen bile aşırı var.Mağazaya bakmadıklarından yoksa diğer şeylerden mi bilmem ama çoğu pahalı diye tutturdular.Yani ubi ve 2k oyunlarını gidip gmg ya da benzeri satış yapan sitelerden amerika fiyatına alabilirsin, hem de bu bölgeler region lock yemediği için bir sıkıntıda değil.Yani bir kaybın yok neredeyse, bir tek steam'in indirimleri kadar çok yemezler o kadar.Ama kazancına bakalım, SoM mesela, çok zevkli bir oynanışa sahipti, konusu Orta Dünya'ya tersti belki ama çok alakası olmayan arkadaşlar için konusu da ilgi çekici sayılabilir.Oyun 50 Dolar, yani çevirince 116 küsür lira fakat bize kaçtan sunuluyor 75 lira.Daha popüler bir oyuna bakalım, Call of Duty:AW, oyun 60 dolar yani 139 küsür lira ama bize 99 liradan veriliyor.Ve bunlar yeni olmalarına rağmen %33 ve %25 indirimler gördüler.Indie oyunlara bakalım, This War of Mine, bence aşırı başarılı bir oyun mesela, bakıyoruz, 20 dolar, yani 46 küsür lira, ama tr'de kaç, 31 lira.Bunların hepsi kardır bence.

AC:U tamamen rezil buglarla çıkmış olursa olsun, tr fiyatı pahalı, diğer saydığın oyunlar da iyi oyunlar benim ilgimi fc4 dışında çekeni yok ama sonuçta olmaması gereken fiyatlar ama bu steam pahalı, yok tl'ye geçmeseydi daha iyiydi yazan insanları haklı çıkarmaz

http://www.greenmangaming.com/s/tr/en/pc/games/action/assassins-creed-unity/ -- al amerika fiyatı ile aynı, uplay keyi de olsa, sonuçta ucuz.(ac:u)
    http://www.greenmangaming.com/s/tr/en/pc/games/shooter/borderlands-pre-sequel/ -- bu da amerika fiyatı ile aynı, hem de steam key.(borderlans pre squel)

Bu ya da benzeri siteleri kullanarak pahalı oyunları alabilir ve geri kalınıda kendi istediğiniz gibi harcayabilirsiniz.Burada atarlanma yok, sadece daha geniş bir açı ile bakın diyorum.

Ayrıca başka bir değişik ayrıntı vereyim, Ubisoft'un eski ac oyunlarının kuru sadece 1'den hesaplanmış, yani 20 dolarlık oyun, tr'ye 20 liraya gelmiş, evet eski olabilirler ama uygun fiyatlar.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.