Şimdi Ara

Steam'in 'Region Lock' Sürprizi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
6
Favori
9.933
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2-3 gün öcne g2a dan almıştım oyunları ve aktive etmiştim, hatta indirmeye başlamıştım, acaba bir lock gelicek mi onlara?
  • @theRoot7

    usta ilk mesajda onu belirttim.Eldekilere bir şey olmayacak.Sadece yeni alınan oyunlarda.

    @Basteryus

    resmi konuya ekliyorum.teşekkürler.
  • Oldu, oyun satın aldığın için birde para ödesin sana Steam? Bu nasıl bir mantıktır ve doyumsuzluktur. Yıllardır oyun fiyatları ucuzlasın yada en azından herkes gibi bizde normal fiyatlardan oyun alalım diyorduk. Steam 2.4 TL olan kuru 1.5 TL'ye sabitledi, şimdi de 1 TL olsun diyorsunuz. Kur 1TL olsun bu seferde beleşe versin üstüne para versin dersiniz. Steam elinden gelenin en iyisini yaptı Türk oyuncular için. Senin ülke paranın değerinin düşük olması Steam'in suçu değil, olaylara yanlış yönden bakıyorsunuz. Orjinal oynamamak için yüzlerce bahane bulabilirsin o yüzden kasma kendini o kadar. Ve kendimizi Rusya ile kıyaslamayalım, çünkü korsanın anavatanı olan Rusya bile oyun sektörü konusunda bizi 3'e 4'e katlar..

    2015 için bizi en mutlu edecek olan şey Finansbank'ın Enpara kampanyasını uzatması olur. Yeni çıkan oyunları 45-50 TL'ye almak zaten neredeyse Ruslarla yakın fiyatlarda almak demek.




  • Artık Kış indirimlerinde veya yaz indirimlerinde oyun alabilicez o zamam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TL ye geçişten sonra her oyunun fiyatı artmadı bu konuda yanlış bir algı var sanırsam.Tamam bazı oyunlarda ciddi artış oldu ama genel tablo TL ye geçişten sonra az da olsa düşmeler oldu.En azından benim gözlemlerim bu yönde.
  • Evet aynen öyle düşünüyorum. Pardon ama ben collector edition bile olmayan ubisoftun oyununa 179 lira veremem. Aylık 25 lira harcıyorum en para sağ olsun. (O 179 liranın sorumlusu da aral ona da günde 3 öğün sövüyorum zaten)

    Yoo ben korsana başvurmayacağım. Far Cry 4 oynamak istiyorum. Watch Dogs istiyorum, önceki indirimleri alamadım dediğim gibi en para.. Belki bi 6 sene sonra oynayabilirim ben de o oyunları.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @andelip

    Doğru hocam.Ubisoft türkiye ayağı olarak aral la anlaştığı ve onu bitirmek istemediği için fiyatları düşürmedi.Onun dışında her oyunun fiyatı düştü.1.5 tl ye sabitlendi.Lakin Ruslardan almanın keyfi de bir başkaydı :D mesela geçenelrde 25 liraya Evolve u kaptık endonezyadan ya da ben 4-5 ay kadar oldu sanırsam witcher 3 ü 35 liraya denk gelen bir fiyattan almıştım.Hal böyle olunca bizde ucuz olsada AAA oyunları çok güzel fiyatlardan kapma imkanı oluyordu.İnsanı üzen kısmı o :D zaten bu tarz ticaretlere bulaşmamış biri için store un yeni hali aliyyül ala.

    @wolfallen

    Rusların milli geliri bizimkinden yüksekken fiyatlar bize göre yine baya ucuz kaçabiliyor.Öyle olunca varsın 3-4 kat bizden çok alışveriş yapmış olsunlar.Ayrıca o 3-4 e katlayan kısmı yine dışardan alan insanların yaptığını düşünüyorum.2015 in sonundaki satışları çok merak ediyorum Rusyadaki.umarım bir açıklama falan olur da görmüş oluruz.




  • Beyler şimdi benim mi mantıkta bir problem var olayı çözemedim.Şimdi biz storedan aldığımız oyunu tamam sadece türk oyunculara gönderebiliyoruz dışarıya satamayız kilitli oluyor.Bahsedilen 4 regiondan oyun alındığı zaman o bölge içinde kısıtlı olucak tıpkı rusya gibi.
    Fakat row sürümünün kalkacağına dair birşey olduğunu sanmıyorum öyle bir anlam çıkarmadım şahsen.Yani dışardan row sürüm alıp yolumuza bakabiliriz.Sadece marketten alıp dışarı satamıcaz.Steamin TL ye geçmesiyle oyunlar zaten eskisine göre ucuzladı birde enpara muhabbeti gelince sanırım Türk satıcı miktarında artış oldu ve steam bunun önüne geçmek istedi.

    Uykuluyum kelimeler birbirini tekrar etmiş olabilir umarım anlatabilmişimdir demek istediğimi.Biri aydınlatsın beni , yanlış mı anlamışım olayı




  • Ridianod kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • Yok hocam doğru anlamışsınız.Row olayı ortadan kalkmamış görünüyor.O yüzden bütün storelara gelen kilit olayının üzerini çizdim.Lakin TR satıcıların olması steam için tehdit olduğunu düşünmüyorum :D kaç kişi olabilir ki sonuçta.Bahsedilen 4 region olayı konuyu açan arkadaşın yorumu bence.Düşük fiyattan oyun satan region listesinde en üstteki ilk 4 lüyü paylaşmış olabilir ler diye düşünüyorum.Steam özellikle belirtmemiş çünkü dediği sadece ucuz olan region pahalı olana veremeyecek.Bunu nasıl sağladılar bilmiyorum lakin fiyat kıyası yaparak vuruyor kilidi heralde.US de böyle bir kilit olmaz ise ubi oyunlarını falan da eski store fiyatından alma imkanımız olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 17 Aralık 2014; 11:26:26 >
  • @Teecem

    O zaman olaya yine ters açıdan bakıp yanlış kişileri suçluyorsun hatta asıl suçlunun kim olduğunu bildiğin halde yine de "Steam kendi kaşındı" diyorsun. Steam oyun fiyatlarını kendi belirlemiyor, oyun yapmıcıları kendileri belirliyor. Yani senin Far Cry 4, Civilization Beyond Earth, Borderlands The Pre-Sequel oyunlarını oynayamamanın sebebi Ubisoft/2K ve Aral'dır.. Call of Duty Advanced Warfare'yi 140 TL yerine 90 TL'ye, Shadow of Mordor'u 120 TL yerine 75 TL alabiliyorsun değil mi

    @Ridianod

    Bir ülkenin oyun sektörünün büyüklüğü yalnızca oyun satışlarıyla ölçülmez. Rusya'nın oyun sektörü bizi 3'e 4'e katlar derken hem oyun satışları hemde oyun stüdyoları açısından söyledim. Ayrıca satışların içeriden mi dışarıdan mı olması o kadar önemli değil bunu zaten isteseler Region Lock yaparak engelleyebiliyor oyun yapımcıları. Hala Rusları örnek göstererek fiyatların o düzeye gelmesini bekliyoruz diye komik yorumlar yapmayın, öyle birşey imkansız. Zaten şuan Amerikalılardan bile ucuza alıyoruz kuru hesaba katarsak. Diğer konular siyasi ve ekonomik konular, bunlar Steam'in suçu değil. Niye herşeyin sorumlusu Steam'miş gibi yorumlar yapıyorsunuz ben bunu anlamıyorum?




  • Yani ozaman ortada ağlanıcak bir durum yok hocam Storedan alıp satan kesim düşünücek bunu onların işi baltalanmış oldu.Zaten bizden düşük satılan 2 region var brezilya ve rusya.Rus giftleri zaten kilitli oluyordu çoğu, row sürüm alıyorduk ki row sürümlerinde fiyatı tr den pahalı.Bu durumda alabiliyoruz , storedan alıp satamıcaz.
    Yani bizim açımızdan değişen hiçbir olay yok.
  • Ben bölge kilidinden bahsetmiştim. Fiyat olayı ayrı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seems like Valve took the effect of AllowCrossRegionTradingAndGifting=No and applied it to everything. Every gift from these regions is now restricted, regardless of publisher settings:
        - Russia/CIS
        - Southeast Asia
        - South America
        - Turkey
    This does not apply to already existing gifts - RU gifts in my inventory didn't get the red text and they can still be activated.
    RIP in pepperonis, cheap games. You will be missed.


    http://www.reddit.com/r/SteamGameSwap/comments/2pj8zj/psa_all_gifts_are_now_regionlocked_if_bought_in/


    Edit. Örnek olarak, önce keyleri verip satıcı arkadaş steam üzerinden oyunu direk bize alırsa ( "Doğrudan steam üzerinden gönder" ) hala bir sorun çıkmayacağını düşünüyorum. 30 gün oyun trade banından sonra bu yöntem popüler olmuştu. Bu yöntemde mi patladı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 17 Aralık 2014; 11:59:26 >




  • @wolfallen

    Olay yanlış yerlere gitmeye başladı.Ruslar bu kadar veriyorken ben neden şu kadar veriyorum tribinde değilim.Bizim fiyatlarımız güzel oldu evet.Kilit vurma konusunda da parası dolar karşısında %50 değer kaybeden Rusya'ya gelen bu kilit onlar açısından çok haklı bir gerekçe.Bizde var olmayan bir sektörü 3 le çarparak katladığını belirtmenize yorum yaptım sadece.Developer olmadığı için biz de alıcı bazlı değerlendirme yaptığınızı düşünerek yorum yaptım.1 e 1 olsun gibi bir isteğim falan da yok,olmayacağını bilecek kadar aklım var çok şükür.Bize normal kurdan daha aşağı hayatta hesaplamaz bu steam diye bi ton tartışmaları olmuş birisiyim ben.Ki şok edici oldu store un bu hale gelmesi benim için.Toparlayacak olursak benim savunduğum olay bizimkide 0.50 kuruştan çarpılarak satılsın olayı değil.Sadece son durum hakkında bilgilendirme yapıyorum.Eldeki oyunlar kilitlenecek mi o zaman sorusunu falan soran bir sürü kişi var çünkü.


    @XanthiN

    Aldım başkan linki..En azından şu an alınmış olan giftlerin kilitlenmediğine dair bir bilgimiz oldu.

    @.CorpsE.

    Güzel fırsatlar oluyordu yalnız.Konuda yazdığım gibi shadow mordor ve witcher 3 gibi başta kilitli gelmeyenler de vardı.Benim açımdansa zaten ucuz oyunları kovaladığım için 5 lira kar edip bir 5 daha koyup yeni oyun alıyordum o durum kalkmış oldu ortadan :D AAA oyunlarda nadir durumlar görülüyordu fiyat açısından onları baz alarak konuşmamak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 17 Aralık 2014; 12:11:13 >




  • Ben daha 30 gün olayı geldiğinde demiştim trade işini bitirecekler diye harbiden öyle oldu geçmiş olsun
  • XanthiN kullanıcısına yanıt
    O yöntemde patladı sanırım çünkü giftler region lock değilde sadece 30 gün boyunca "takas edilemez ve pazarlanamaz" şeklindeydi. Ama şimdi giftler direkt olarak Region Lock'lu olacak yani büyük bir ihtimal "send as gift" olarakta yollanamayacak çünkü gift aktifleşemeyecek. Eski giftler bu olaya dahil değil sanırım birkaç kişiye baktımda herhangi bir lock ibaresine rastlamadım.

    Şuıan piyasadaki giftler hint kumaşı olmuştur, normal oyun fiyatlarından satılır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scritous

    HumbleBundle IndieGala BundleStars da region lock mu?

    Onlar oyunları us bazlı alacağını düşünüyorum. o tarz yerlerde kilit olmaz kanımca. Humble dan bir açıklama gelene kadar beklemek lazım lakin olacağını düşünmüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biri şu son olay nedir tam açıklasın...Şimdi region free, row, bunlar sorunsuz çalışacak mı? NUUWEM,G2A,GMG gibi sitelerden alınan oyunlar sorunsuz çalışır mı?



    https://www.g2a.com/call-of-duty-advanced-warfare-steam-preorder.html Call of Duty: Advanced Warfare STEAM CD-KEY GLOBAL

    https://www.g2a.com/far-cry-franchise-pack-steam-cd-key-eu.html Far Cry Franchise Pack STEAM CD-KEY EU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 17 Aralık 2014; 12:41:51 >




  • nasıl yani? artık Humblebundle'dan veya Gamersgate'ten oyun alamayacak mıyız?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.