Şimdi Ara

start stop sistemine güvenilirmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
5.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • özellikle yoğun trafikte start stop sistemi, büyük bir yakıt tasarrufu sağlar. ancak buna güvenilirmi.inceledim ve en ekeonomik arablarda bile bu sistem var. mesela punto.
    yani, sanki çok kolay arıza verir gibi bir düşüncem var. ben gün içinde işe gidiş gelişte köprü trafiğine giriyorum. belkide günde 300 defa dur kalk oluyor. ayrıca bu sistem çalışırken klima nasıl çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sefa KC -- 14 Kasım 2011; 14:57:05 >
    CİVİC Elegance Smart Eco Otomatik Vites 1.6 Benzinli / LPG
  • Punto'da dur-kalklarda start&stop sistemini devre dışı bırakabiliyorsunuz. Klima açıkken da sistem devreye girmiyor zaten.
  • Annemim Punto Evo aracında Start&Stop var. Öncelikle, araç öyle geç falan çalışmıyor. Durduktan sonra tekrar çalışması 1 saniyeden daha uzun değil. "Kırmızı ışıkların Drag King'i benim" gibi bir sanrınız yoksa, bir sıkıntı da yok. Sistemin arıza vermesi mümkündür. Ama şanzıman da, motor da, yakıt ünitesi de arıza verebilir. Sonuçta kul yapımı hepsi. Benim bildiğim kadarıyla Start&Stop'lu araçlarda güçlendirilmiş alternatör kullanılıyor.

Çok sık dur-kalk yaptığınızda Start&Stop devre dışı kalır. Yani boğaz trafiğindeki milyon dur-kalk'ın hepsinde devreye girmez. Zaten yakıt tasarrufu için motor durdurmayı 1 dakika ve üzeri kırmızı ışık gibi durumlarda tavsiye ediyorlar. Start&Stop da sizin yerinize bunu yapıyor. Makul bir trafikte ilerlerken kırmızı ışıkta durduğunuzda devreye giriyor, yeşil yandığında ayağınızı frenden çeker çekmez tekrar aracınız çalışıyor.

Son olarak, klima, müzik sistemi falan çalışırken Start&Stop devre dışı kalır demişsiniz. Hayır, devre dışı kalmıyor. Müzik sisteminde bir değişiklik görmedim ama, ancak klimayı en alt düzeye alıyor. Araç çalıştıktan sonra da normale dönüyor.

• Turbo dizel araçlar için önerilen turbonun yağlanmasının ve soğumasının sağlanması için motoru kapatmadan 1 dak. rölantide çalıştırma tavsiyesi start-stop özelliği olan dizel turbo araçlarda sorun teşkil etmezmi? Bu husus nasıl çözümlenmiş acaba?
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sefau571

Dengesiz start stoplar var ama iyi çalışanıda vardı.Yanlış hatırlamıyorsam bu forumda biri doblonunkinden şikayetçiydi park ederken stop ediyormuş araba geç çalışıyormuş felan felan

Doblonunkini ben kullandım. Hiç öyle bir geç çalışma gözlemlemedim. Yeşil yandığı anda debriyaja basıyorum. Anında çalışıyor araba. Kimse arkadan dat dat kornaya bile basmıyor. Arabayı boşa almazsanız stop etmiyor motor. İlla vitesi boşa almak gerekiyor. Yani dur-kalk giderken vitesi boşa almadığınızda çalışmaya devam ediyor. Doblo böyle.

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: sefau571

Dengesiz start stoplar var ama iyi çalışanıda vardı.Yanlış hatırlamıyorsam bu forumda biri doblonunkinden şikayetçiydi park ederken stop ediyormuş araba geç çalışıyormuş felan felan

Doblonunkini ben kullandım. Hiç öyle bir geç çalışma gözlemlemedim. Yeşil yandığı anda debriyaja basıyorum. Anında çalışıyor araba. Kimse arkadan dat dat kornaya bile basmıyor. Arabayı boşa almazsanız stop etmiyor motor. İlla vitesi boşa almak gerekiyor. Yani dur-kalk giderken vitesi boşa almadığınızda çalışmaya devam ediyor. Doblo böyle.

Zaten test ettim demedim.Bu forumda birisi yazmıştı bunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: yutuna

Turbo dizel araçlar için önerilen turbonun yağlanmasının ve soğumasının sağlanması için motoru kapatmadan 1 dak. rölantide çalıştırma tavsiyesi start-stop özelliği olan dizel turbo araçlarda sorun teşkil etmezmi? Bu husus nasıl çözümlenmiş acaba?

Güzel soru,turboyu elimize almayalım sonra...

Orijinalden alıntı: etnaxy

quote:

Turbo dizel araçlar için önerilen turbonun yağlanmasının ve soğumasının sağlanması için motoru kapatmadan 1 dak. rölantide çalıştırma tavsiyesi start-stop özelliği olan dizel turbo araçlarda sorun teşkil etmezmi? Bu husus nasıl çözümlenmiş acaba?

Güzel soru,turboyu elimize almayalım sonra...

Start-Stop sistemini kullanan araç üreticileri bunuda düşünmüştür mutlaka. Bana kalırsa motor stop ettikten sonra belirli bir süre yağlama ve soğutma faliyetlerine devam ediyordur. Yoksa Start-Stop turbo dizeller için eziyettir.
    Türkçe'de cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter.Bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole Türkçe değildir; Bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle denir. Türkçede q, w, x harfleri yoktur dolayısıyla we denmez ve denir. Soru ekleri kelimeden ayrı yazılır: Oldumu denmez oldu mu? denir. Dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Bende denmez ben de denir. Yani "de" ekini cümleden attığınızda anlam bozulmuyorsa o zaman ayrı yazmanız gerekir. Ayrıca mesajlarınızdaki vurgular da ifadelerinizle hayat bulur, parmağınızın bir tuşa basılı kalmasıyla değil. Seviyoooommmmm yaaaaaaaaaaa denilmez, gerçekten çok seviyorum denir. Klavyeniz İnglizce ayarlı değilse i, o, s, g, u, c harfleri ı, ö, ş, ğ, ü, ç yerine kullanılmaz. pasha tarzındaki yazımlar Türkçe'yi yozlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz.
  • bu sistemden bende şüpheliyim bizim trafiklerde araçlar cacık oluyor zaten o sistem nasıl dayanır bilemiyorum sonrasında senede bir defa marş motoru değişmek zorunda felan kalmayalım biraz daha denense daha iyi gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 14 Kasım 2011; 16:09:41 >
  • katalog değerleri değilde, gerçek kullanımda ne kadar avantaj sağlıyor bu sistem. örneğim benim imzamdaki araçla, şehiriçi 8 litre tüketim oluyor. kullanıcı arkadaşlar, yani daha önceden start stopsuz kullanan, sonrada start stop sistemli araç kullanan arkadaşlar, azçok bilir bunu. kaça düşer benim oratlama aşağı yukarı?

çünki yakıt ekonomisi çok önemli. almaya değermi diye öğrenmeye çalışıyorum.
    2016 AUDI A4 AVANT, DYNAMIC 1.4 TFSI, BEYAZ
    2016 HONDA JAZZ, ELEGANCE CVT, GRİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaRiS

Annemim Punto Evo aracında Start&Stop var. Öncelikle, araç öyle geç falan çalışmıyor. Durduktan sonra tekrar çalışması 1 saniyeden daha uzun değil. "Kırmızı ışıkların Drag King'i benim" gibi bir sanrınız yoksa, bir sıkıntı da yok. Sistemin arıza vermesi mümkündür. Ama şanzıman da, motor da, yakıt ünitesi de arıza verebilir. Sonuçta kul yapımı hepsi. Benim bildiğim kadarıyla Start&Stop'lu araçlarda güçlendirilmiş alternatör kullanılıyor.

Çok sık dur-kalk yaptığınızda Start&Stop devre dışı kalır. Yani boğaz trafiğindeki milyon dur-kalk'ın hepsinde devreye girmez. Zaten yakıt tasarrufu için motor durdurmayı 1 dakika ve üzeri kırmızı ışık gibi durumlarda tavsiye ediyorlar. Start&Stop da sizin yerinize bunu yapıyor. Makul bir trafikte ilerlerken kırmızı ışıkta durduğunuzda devreye giriyor, yeşil yandığında ayağınızı frenden çeker çekmez tekrar aracınız çalışıyor.

Son olarak, klima, müzik sistemi falan çalışırken Start&Stop devre dışı kalır demişsiniz. Hayır, devre dışı kalmıyor. Müzik sisteminde bir değişiklik görmedim ama, ancak klimayı en alt düzeye alıyor. Araç çalıştıktan sonra da normale dönüyor.

Punto Evo'da klima üst seviyedeyse start&stop sistemi devreye girmiyor benim aracımda, ama alt seviyedeyse devreye giriyor. Ayrıca emniyet kemeri takılı değilse, motor yeterli sıcaklığa ulaşmışsa, araç park yapacağınızı anlamışsa ve dediğiniz gibi dur-kalklarda ilk duruş kalkıştan sonra devreye girmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hayalci79

quote:

Orijinalden alıntı: BaRiS

Annemim Punto Evo aracında Start&Stop var. Öncelikle, araç öyle geç falan çalışmıyor. Durduktan sonra tekrar çalışması 1 saniyeden daha uzun değil. "Kırmızı ışıkların Drag King'i benim" gibi bir sanrınız yoksa, bir sıkıntı da yok. Sistemin arıza vermesi mümkündür. Ama şanzıman da, motor da, yakıt ünitesi de arıza verebilir. Sonuçta kul yapımı hepsi. Benim bildiğim kadarıyla Start&Stop'lu araçlarda güçlendirilmiş alternatör kullanılıyor.

Punto Evo'da klima üst seviyedeyse start&stop sistemi devreye girmiyor benim aracımda, ama alt seviyedeyse devreye giriyor. Ayrıca emniyet kemeri takılı değilse, motor yeterli sıcaklığa ulaşmışsa, araç park yapacağınızı anlamışsa ve dediğiniz gibi dur-kalklarda ilk duruş kalkıştan sonra devreye girmiyor.

Fiat doblo'da böyle değildi ama. Dur-kalklar sırasında vitesi boşa alırsam her seferinde stop ederdi. Hatta sıkılmıştım bu durumdan. Start/Stop özelliğini pasif etmeyi istemiştim. Ama becerememiştim. Yani bulamadım. Bunun yerine durduğum zaman ayağımı debriyajdan çekmemeye başladım.

Sistemi şimdi hatırladım. Durduğunuz zaman vitesi boşa alıp ayağınızı debriyajda basılı tutarsanız stop etmiyor. Vites boşta iken ayağınızı debriyajdan çekerseniz stop ediyor. Doblo panorama bu şekilde.

• quote:

Bencede sıcak motoru ikidebir durdur çalıştır olayı pek mantıklı değil. 3 kuruş yakıt tasarrufu için başka sorunlar ortaya çıkabilir.

Bu start-stop olayını hiç araştırmadım bi araştırayım bakalım nasıl çalışıyormuş.

http://green.autoblog.com/2009/02/26/which-cars-in-europe-have-stop-and-start-technology-these-do/
    JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• Şahsen kendi aracımda ki çok güzel çalışıyor ve emniyet kemeri takılı olmadan sistem devrede değil bu beni teşvik ediyor takıyorum klimayı bilmiyorum ama çalışıyor ve sarsıntısız çalışıyor ekranda da kaç dakika boyunca stop ettiği yazıyor.Saygılar.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.