Şimdi Ara

yeni c4 start stop problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
14.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi günler. benim kullanmakta olduğum 2012 model c4 aracımda şöyle bir sorun var. aracın kliması çalıştırıp kapattıktan sonra start stop sisteminde sorun oluşuyor. frene basınca start stop devreye giriyor, ayağımı frenden çekmeden start stop anlık olarak kendiliğinden devreden çıkıp motor çalışmaya başlıyor. bu soruna servis bir türlü çözüm bulamıyor. start stop alternörünü değiştirdi, yeniden program yüklendi, almanya genel merkezden uzaktan yardım alarak program yüklemelerde bulundular fakat sorun cözülmedi. bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • cevap verecek kimse yokmu
  • hocam servis elemanı değilim tabi ama yazılımsal bir sorun gib her şeyi baştan yüklemeleri lazım. artı almanya merkez ne ya fransa merkez olmasın o.
  • bence görünüşte bir sorun yok sonuçta araç o anki istekleri karşılamayadığından motoru çalıştırıyor ki bunda klima önemli bir etken sorun yok bence..
  • hocam bir saniye eğer klimayı açık bırakıyorsanız bu çok normal. yazdığınız şey açıp kapattıktan sonra demiş, start stop devreden çıktığında klima açık mı bu soruyu bir cevaplasanız.
  • Hocam sorun klimanın düğmesine basıp kapattıktan sonra oluyor. Sorun burada yani frene basinca motor duruyor ve ayağımı frenden çekmeden aniden 1 saniyede tekrar çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bencede bir sorun gözükmüyor. benim aracımda da kendiliginden devreden cıktıgı cok oluyor. özellikle mesela kalorifer açıksa yaklaşık 20-30 snden sonra hoop çalışıyor. bazen kalorifer kapalıyken de kendiliginden calisiyor. sorun yasamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ldeniz

    Hocam sorun klimanın düğmesine basıp kapattıktan sonra oluyor. Sorun burada yani frene basinca motor duruyor ve ayağımı frenden çekmeden aniden 1 saniyede tekrar çalışıyor.

    hocam araç bazı durumlarda tekrar çalışıyor zaten, araç içi sıcaklık, motor ısısı, akım ihtiyacı gibi etkenlerden dolayı.

    sık yaşanmayan bir durum ise normal. bir iki kez devreden kendi çıktıktan sonra normal çalışıyor mu ?
  • Hocam sorum devamlı oluyor. Kontağı kapatıp tekrar aracı çalıştırınca düzeliyor. klima ne zaman kullanılıp kapatılırsa o zaman tekrar aynı sorun gerçekleşiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ldeniz

    Hocam sorum devamlı oluyor. Kontağı kapatıp tekrar aracı çalıştırınca düzeliyor. klima ne zaman kullanılıp kapatılırsa o zaman tekrar aynı sorun gerçekleşiyor.

    hımm bu durumda cidden yazılımda bir sorun var gibi. sıkıştırın servisi çözmek zorundalar.
  • Hocam servise zaman verdim eğer 1O gün içinde çözemezlerse mahkemeye gideceğimi söyledim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar problemin yoğun çabalarım sonunda yazılımdan kaynaklandığı anlaşıldı. daha önce geçiştirdikleri sorunu çözdüler. aynı benim gibi problemi olanlar hava şartlarından kaynaklanıyor diye düşünmesin araçta yazılım aırzası var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ldeniz

    arkadaşlar problemin yoğun çabalarım sonunda yazılımdan kaynaklandığı anlaşıldı. daha önce geçiştirdikleri sorunu çözdüler. aynı benim gibi problemi olanlar hava şartlarından kaynaklanıyor diye düşünmesin araçta yazılım aırzası var.

    Sizin adınıza sevindim hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ldeniz

    arkadaşlar problemin yoğun çabalarım sonunda yazılımdan kaynaklandığı anlaşıldı. daha önce geçiştirdikleri sorunu çözdüler. aynı benim gibi problemi olanlar hava şartlarından kaynaklanıyor diye düşünmesin araçta yazılım aırzası var.

    Arkadaşlar merhaba bende bu sorunu yaşıyorum şuan bire bir aynı sorun. Servis ile görüşmemde ısrarla yazılım olmadığını söylüyorlar. Arıza tespit için bize bırakmanız lazım 200 TL fiyatı var onunda diyorlar. Boşuna 200 tl ödeyip bir de akü değiştirmeleriyle vs uğraşmak istemiyorun açıkçası. Siz hangi serviste yaptırmıştınız?
  • Merhaba konuyu hortlatmakta zarar görmüyorum. Start stopsisteminin çalışması için gerekli birçok kriter bulunuyor. Motor ısısı hava şartları akü zayıflığı emniyet kemeri takılmaması klimanin açık olması el freninin çekilmesi park esnasinda geri vitese almak gibi. Aracınızda bir sorun olduğunu düşünmüyorum bu yüzden.

    Benim aracım 2012 citroen c4. Aracı aldığımda aküsü baya zayıftı uzun süre bu şekilde kullandım (malum bu günün fiyatı ile 1500 tl civarı ). 1 buçuk yıl önce start stop ariza verdi service ışığını yaktı. Özel servise götürdüm aküyü yeniledim. Lakin aküyü yenildiğim halde arıza düzelmedi. Servis start stop beyninin arızalı olduğunu o günün parası ile (yıl 2019) ikibin lira ücret çıkardı. Maliyeti yüksek olduğu için o şekilde bıraktım. Her kontak açışımda ikaz sesi servis yazısı katlandım napim.

    15 gün önce ABS sensörü arıza yaktı yine ayni servisime götürdüm hem yağ bakımı yapıldı hemde arızalı ABS sensorüne bakıldı o sırada ustama şu start stop ikazını kapatabiliyorsak kapatalım hiç değilse o kötü ikaz sesini duymam dedim. Usta tamam dedi.

    Aracı bıraktım yağ değişimi yapıldı ABS sensörü arızalı değilmiş temizlemişler çalıştı. Ustaya sordum start stop ikazını kapattınız mı diye. Direk ustanın söylemini yazıyorum " evet dedi ben onu yeni akü takılmış gibi kandırdım artık ikaz vermiyor service yazısı yanmıyor. Ama ileride tekrar verebilir" dedi.

    Aracımı aldım evime giderken kırmızı ışığa denk geldim. Durdum bir de ne göreyim araba stop etti. Benim start stop çalışmaya başlamış 😊😊

    Şu anda 15 gündür hic bir sorun yok inşallahda olmaz.

    Sonra düşündüm arızalı denen 2000 lira masraflı startstop demekki arizalı değilmiş ve tamamen belkide tabi bu benim düşüncem akü zayıflığından arıza verdi aküyü degistrdim lakin aracın sistemine akü değiştiği tanıtılmadığı için arıza bu güne kadar devam etti. Bana göre bunun başka bir açıklaması yok. Umarım bu yazdıklarım birilerinin işine yarar. Saygılar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustilim M kullanıcısına yanıt

    O zaman ben bu konuyu şu şekilde güncelleyim. Eğer Start&stop düzgün bir şekilde çalışıyor. Bu şekilde aracın aküsünü değiştirdiyseniz aracı bilgisayara bağlamanıza gerek yok. Yeni aküyü takın devam edin. Ama eğer Start&stop düzgün çalışmıyor veya hiç çalışmıyor ve siz de aküyü yenilediyseniz araç bir sıkıntı olduğunu varsayarak bozulmayı engellemek için Start&stop sistemini devre dışı bırakıyor. Dünyanın en kral aküsünü de taksanız aracı bilgisayara bağlamadan (ben sana yeni ve kaliteli akü taktım korkma sorunsuz çalışabilirsin) komutu vermeden çalışmaz. Benim araç da Citroën C4 2014 E-hdi. Herkes citroen ve Peugeot grubu araçların elektroniğine çamur atar ama bilmemeleri, mantığını çözememeleri sebebiyle konuşup dururlar. Bu araçların dilinden anlayan motor ve elektrik ustanız varsa uzun yıllar kaliteli ve konfora ucuza binebilirsiniz. Ama ustanız yoksa bu araçlara hiç bulaşmayın elinizde kalır. Servis de iliğinizi emer cebinizde para bırakmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah rızası için deli olacağım artık C4 marka aracımı kaç kez servise götürdüm sanayide yattım kalktım arızası bitmiyor yolda giderken kendini eco moduna alıyor ben basmasam bile daha sonra bi anda trafikte dururken n de mars yap diye uyarı veriyor mars yapıp devam ediyorum sürekli problemim kaynağı ne olabilir?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Benim de aracım Citroën c4 2012 model, otomatik vites, 1.6 e-hdi. Aracı alalı 6 ay oldu. İstanbula ocak ayında ilk kar yağdığında aracımı 5 gün kadar kullanmadım. 5 gün sonra aracımla markete gittim. Marketten çıktıktan sonra aracımı çalıştırdığımda servis ışığı yandı ve motor arızası uyarısı verdi. Ne yalan söyleyeyim bir kadın olarak böyle şeylerden hiç anlamam. Aracı da tek başıma bulup almıştım zaten. Panik yapıp bakımını yaptırdığım ustaya götürdüm. Arızanın motorla alakası olmadığını start-stop arızası olduğunu söyledi. Akü de sağlammış. O ana kadar arabada böyle bir özellik olduğunu bile bilmiyordum çünkü start-stop deyince benim bildiğim arabanın kırmızı ışıkta durunca falan sönmesi gaza basınca çalışması gerekir. Aldığım ilk günden beri frene basınca ekranda sadece yeşil eco ışığı yanardı. Araç stop etmezdi. Neyse bu start-stop un değişmesi gerektiği onun da 12bin TL olduğunu söylediler. 😨 Yaptıramam, servis ışığını söndürün bari dedim beceremediler. Her arabayı çalıştırdığımda servis uyarısı veriyor araba. Bazen seyir halindeyken kafasına göre devreye giriyor eco modu ve servis ışığı sönüyor.🤦‍♀️Ne yapayım nereye gideyim kadın halimle işin içinden çıkamadım. Nasılsa anlamaz diye ustalar kazıklama derdinde. İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum. Rica ediyorum bana bir akıl verin. Önereceğiniz helal süt emmiş bir usta var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.