Şimdi Ara

SSK dan Yaş bekleyenler bakabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar 42 yaşındayım ssk dan prim gün sayısı doldurdum ve 60 a kadar beklemek zorundayım. Haliyle muhasebeci sigortalı çalışmaya devam edersen bağlanacak emekli maaşın düşer dedi bu sebeple mecburen ssk dan çıktım.

Şimdi sorum şu

Ben mecburen sigortasız çalışmaya devam edeceğim ama maaşımla da geleceğe yönelik bir yatırım yapmak zorundayım ki geçinebileyim. Ne yapmalıyım

Kimisi bese para yatır diyor kimisi enflasyon karşısında gelecekte değersiz bir para alırsın diyor kimisi dövizle yatır vs vs

Yaş bekleyen arkadaşların tavsiyesi ne yönde olur ?

• ev alacak kadar paran varsa ev al.. yoksa altın.

• Başta tavsiyesi olan ?

• Thomas Anderson kullanıcısına yanıt

Teşekkürler.

• Ben olsam yatırım fonları sepeti yapardım. Yatırım tavsiyesi değildir.

• Hocam selamlar. Benim de niyetim sizinle aynı aslında. Sizin yaşlarda ben de prim gün sayısını doldurup tazminatı alıp çalışmayı bırakmak istiyorum. Muhasebeci doğru söylemiş. Emeklilik dilekçesini verdikten sonra çalışırsanız maaşınız düşecektir.

Sigortasız işinizden elde ettiğiniz gelirle fon yatırımı yapabilirsiniz. BES ' i çok önermiyorum çünkü hem sigortasız çalıştığınız için işveren katkısından faydalanamazsınız hem de normal fon yatırımı kadar esnek değil. Tefas üstünden alabielceğiniz birçok farklı tipte fon var ve getirileri iyi denebilir. İyi gelir youtube kanalında da bu fonlar hakkında bolca video var. Elinize geçen parayla düzenli alım yapabilirsiniz. Bir de pm den birkaç soru sordum size dönüş yapabilirseniz çok sevinirim.

• Emekli olsaydım Birleşik Devletler'e kaçacaktım ama "11 sene daha çalış" dediler...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Avukat vs. olan bakabilir mi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

sen ofis insanısın orda ne is yapıcaktın???

• tonbalıklı T kullanıcısına yanıt

Bunu ya kum torbasını niyetine her türlü işte kullanırlardı ya da amariganın sidik kokan arka sokaklarında homeless olarak yaşayıp giderdi...

• dekareme kullanıcısına yanıt

bu adam yaman biri evirir cevirir bi yolunu bulurdu gibi

• tonbalıklı T kullanıcısına yanıt
    Orda da napar eder mamur olurdu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hahahahh masa bası isi bulurdu yine diyosunnn koptum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.