Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (788. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40.638
Cevap
596
Favori
1.970.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 786787788789790
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yolla gelsin herkes faydalansın eyvallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: fitamino

Farklari ne iki formatin hocam.

• Gamer007_ kullanıcısına yanıt

Teşekkürler. İleriye dönük olarak zf9 alacağım galiba. Başka eğlencemiz yok. Emekliyiz. Vakit bol. Bahçeden kalan zamanda film ve dizi. İzlemişkende kaliteli ses ve görüntü olsun istiyorum. Pandemiden dolayı sinemaya gidemiyoruz çünkü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mehmetcan3445 kullanıcısına yanıt
    Bende link rica edicem hocam:)
  • josh-r J kullanıcısına yanıt
    üstad kesinlikle öyle hep atmos indirip izliyordum bu dts x ayrı bir zevk verdi buraya önermek istedim hemen :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmetcan3445

üstad kesinlikle öyle hep atmos indirip izliyordum bu dts x ayrı bir zevk verdi buraya önermek istedim hemen :)

Eywallah eline sağlık teşekkür ederiz

• josh-r J kullanıcısına yanıt
    ne demek , deneyimleyip beğendiklerimi yazıcam buraya 👍🏼
    Açıktan torrent linki paylaşmayın. Ceza alırsınız, benden söylemesi :))
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    bizim ülkemizde öyle bir yasa yok diye biliyorum henüz araştırmıştım 😄 yurtdışında biliyorum yasak olduğunu :)
    Ben forum kurallarına istinaden yazmıştım. Uzaklaştırma vs gibi cezalar verilebiliyor
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    onu bilmiyordum teşekkürler 🤲
  • fitamino kullanıcısına yanıt
    Bende avr sistem var. Tavanda 4 hoparlör var, zeminde de klasik 5.1, yani kurulum 5.1.4 şeklinde.

Dolby Atmos, baz dolby sesin üzerine ayrı bir veri katmanı şeklinde işleniyor. Misal avr sistemlerde tavan hoparlörü yada hoparlör üzerine koyulan atmos hoparlörü yoksa film atmos sesli bile olsa avr ekranında dolby yada dolby true hd olarak görünür.

Dts-x ise tamamen farklı ve obje bazlı bir ses kodlama şekli. Dts-x için illaki tavan hoparlörü olmasına gerek yok. Ses farklı şekilde kaydediliyor ve ses sistemi kaç tane, yada hangi pozisyonda hoparlör varsa ona göre dağıtıyor.

Benim kendi sistemimde edindiğim izlenime göre, ki yurtdışı forumlarda da benzeri yorumlar okumuştum, dts-x ile tavan hoparlörlerine daha tiz sesler gönderiliyor. Atmos’ta ise tavan hoparlörleri biraz daha orta sesleri de veriyor gibi. Hali ile Atmosta tavan hoparlörleri biraz daha dolgun bir ses veriyor ve anladığım kadarıyla çoğu kullanıcının bu daha çok hoşuna gidiyor.

Yalnız şunu unutmamak gerek, her filmin ses kalitesi aynı değil. Filmin yönetmeni için ses o kadar da önemli değilse pek de özen gösterilmiyor. O yüzden atmos yada dts-x karşılaştırırken filmin tarzına vs’ye de bakmak lazım.

• DTSX film listesi

https://www.nextgenhometheater.com/dtsx-blu-ray-movies//

bu sitede dts x film listesi var amazona bağlantı yapıyor bluray cd si için afişi kontrol edip dts x varsa sizin verdiğiniz siteden aratıp indiriyorum 8-10 tane kontrol ettim hepsinde dtsx versiyonu var indirmek isteyenler bakabilir

@josh-r @fitamino @sadays @eiskent

• srknzr S kullanıcısına yanıt
    Bilhi icin tesekkurlet hocam ellerine saglik.
  • conan1978 C kullanıcısına yanıt

Rica ederim müdür ev keyfi en iyisi

• quote:

Orijinalden alıntı: srknzr

DTSX film listesi

https://www.nextgenhometheater.com/dtsx-blu-ray-movies//

bu sitede dts x film listesi var amazona bağlantı yapıyor bluray cd si için afişi kontrol edip dts x varsa sizin verdiğiniz siteden aratıp indiriyorum 8-10 tane kontrol ettim hepsinde dtsx versiyonu var indirmek isteyenler bakabilir

@josh-r @fitamino @sadays @eiskent

çok teşekkürler

• Herkese merhaba,

Dahili subwoofer'ı olan bir soundbar arıyorum. Bulabildiğim tek model SONY HT-X8500.

Cumartesi günü MediaMarkt'ta 2200 liraydı. 1 gün sonra 2500'e çıktı. Şu anda 2400 civarına bulunabiliyor.

Başka öneriniz var mı?

• Merhaba , dahili subwoofer model olarak Samsung HW-MS651 modelini yaklaşık 2 senedir kullanmaktayım. 180 W ses çıkışı bulunmakta. 30 m2 salonda sesi 15 i geçemedik. (max 100) Sesi gayet doyurucu ve dolgun. Bizi fazlası ile tatmin etti özellikle müzik konusunda. Film lerde de baslar yerinde ayrı subwoofer gibi olmasada yine de çok iyi. Ürünün sıfırı olmasada 2.el piyasasında bulunabiliyor. Bu soundbar 3.0 kanallı. Bilginiz olsun diye belirtmek istedim. Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dertlim -- 1 Şubat 2021; 11:9:30 >

Hocam özelden link alabilir miyim bende?

• Merhaba herkese,

Samsung Q70T siparişi verdim, SW8500 arka hoparlörle birlikte.

PC'mi direk soundbara bağladığımda (4k60 HDR passthrough özelliği var) ve soundbarı HDMI ARC (4k30 destekliyor) slotuna bağladığımda,

4K 60fps ile Dolby Atmos ses alabilir miyim?

• 
Sayfa: önceki 786787788789790
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.