Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (789. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40.649
Cevap
596
Favori
1.971.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
32. Sırada  bugün en iyi #10
Sayfa: önceki 787788789790791
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ilyasova19

Merhaba herkese,

Samsung Q70T siparişi verdim, SW8500 arka hoparlörle birlikte.

PC'mi direk soundbara bağladığımda (4k60 HDR passthrough özelliği var) ve soundbarı HDMI ARC (4k30 destekliyor) slotuna bağladığımda,

4K 60fps ile Dolby Atmos ses alabilir miyim?

q70tnin passtrough işlemini 4k 30hzde yaptığı bilgisine nereden ulaştınız

• quote:

Orijinalden alıntı: sadays

q70tnin passtrough işlemini 4k 30hzde yaptığı bilgisine nereden ulaştınız

Alıntıları Göster

merhaba,

Q70T'nin 4K60hz passthrough özelliği var, mesajımda belirttim. Zaten bu yüzden tercih ettim :)

4K30hz destekleyen HDMI ARC portum TV'deki.

PC'yi soundbara bağlayıp, soundbarı HDMI ARC'a bağladığımda 4K60hz Dolby Atmos alabilir miyim, yoksa HDMI ARC 4K30hz olduğu için beni limitler mi, sorum bu.

• sesle alakası yok ama fps olarak limitler

o zaman hdmi 2 ya da 3e bağla philips arc yoksa onlar da en fazla tvnin sesini alamazsın arc olan hdmi 1 ise evet 30hz limit var görünüyor

sen pcyi direkt soudnbara bağladığında arc ile işin yok hdmi 2 ya da 3e bağlarsan 4k 60hz ve atmos ses alırsın bu durumda tvyi soundbara optik bağlaman lazım ki tv yayınlarında filan ses alabilesin ya da her seferinde değiştireceksin ki bu da pek mümkün olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 1 Şubat 2021; 11:42:0 >
  • sadays S kullanıcısına yanıt

yani 4K60 passthrough olduğunda HDMI ARC olmadan hem ses hem görüntüyü aktarıyor, ARC'ı kullanmama gerek yok? Süpermiş, ARC 30hz'de limitler diye korkuyordum.

Normal TV yayını izlemiyorum zaten, optik kablo vs. bağlamama da gerek yok o zaman.

Bu şekilde bağladığımda CEC özelliğini de kullanabilirim değil mi?

• quote:

yani 4K60 passthrough olduğunda HDMI ARC olmadan hem ses hem görüntüyü aktarıyor, ARC'ı kullanmama gerek yok? Süpermiş, ARC 30hz'de limitler diye korkuyordum.

Normal TV yayını izlemiyorum zaten, optik kablo vs. bağlamama da gerek yok o zaman.

Bu şekilde bağladığımda CEC özelliğini de kullanabilirim değil mi?

merhaba pc nin windows 10 işletim sistemi olması yeterli oluyor mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: milyoncubaba

merhaba pc nin windows 10 işletim sistemi olması yeterli oluyor mu ?

Alıntıları Göster

yeterli oluyor sanırım. Win10 mağazasındaki dolby uygulamasını indirip bakabilirsiniz.

• quote:

yeterli oluyor sanırım. Win10 mağazasındaki dolby uygulamasını indirip bakabilirsiniz.

Alıntıları Göster

evet bu bende hazır var daha önce de kullandım aktarım ile alakalı sorun yaşamadım ama bahsettiğiniz ince detayları net bilmediğim için sordum farklı bir durum var mı diye.

• LG SN11R 40 adet geldi iniyor depomuza düşünen varsa yardımcı olurum.
  • milyoncubaba kullanıcısına yanıt
    PC’de oynatacağınız filmlerden 5.1 ses almak için film oynatmak için kullandığınız vlc vs gibi programlarda ses çıkışını bitstream/passthrough olarak ayarlamanız gerekiyor.

Ben program olarak mpc yada mpc-be kullanıyorum. O programın ses ayarlarını başka bir başlıkta paylaşmıştım. Linkin ilk mesajının sonunda ilgili görselleri bulabilirsiniz.
    Aynı mantıkla diğer programlarda da gerekli ayarlamayı yapabilirsiniz.

https://forum.donanimhaber.com/giris-seviye-avr-ses-sistemleri-tavsiye-ve-ekipmanlari--87054142
  • LG SN11R kullananlarin cihaz firmware'leri nedir acaba? Mobil uygulamadan bakabiliyorsunuz.

• arkadaşlar t650 kullanıcısıyım ama daha önceki grundig soundbar tecrübelerimden sonra, gsb 950 modeli birkaç saatliğine 1347'ye düşünce sipariş vermiştim. t650 ile kıyaslarım, beğenmezsem geri gönderirim diyordum.

ağırlıklı olarak müzik için kullanacağımdan yorumumu müzik açısından yapacağım ;

genelde r&b, metal ve pop müzik dinleyen biri olarak bass ve sahne derinliğini samsung t650'ye göre daha başarılı bulduğumu söyleyebilirim. vokallerde t650 bir tık daha net. mid ve tizler başabaş(belki midlerde de samsung azıcık daha iyi olabilir)

tabi ses rengi olayı çok göreceli bir kavram ama ben daha tok daha yoğun bir ses rengi sevdiğim(lg ck43'ten kalma bir alışkanlık ) için grundig daha iyi geldi. hifi sistem gibi ses veriyor gerçekten. cihaz ses yüksekliği olarak t650 kadar olamıyor ama.

bass olarak grundig kesinlikle çok daha başarılı , samsung'da woofer 6 üzerinden 5'e ayarlı iken, grundig'de 5 üzerinden 3'e ayarlı. buna rağmen grundig bass tonlarını daha derinden veriyor ve düşük ses şiddetinde bile bass'ı hissediyorsunuz ve bass rengini daha güzel bulduğumu söyleyebilirim. t650'de bass'ı duymak için 100 üzerinden 40lara çıkarmam gerekiyordu sesi. ve grundig'in subwoofer'ı basslarda çok daha düşük frekanslara iniyor kesinlikle. t650'de sanki bassları uzatmak isterken biri durduruyormuş gibi geliyordu. grundig'de bass'lar rahat rahat uzayarak derine iniyor.

1347'ye yakalayabilen kaçırmasın derim. total olarak samsung t650den daha başarılı bir cihaz bence. grundig bir kez daha şaşırtmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 1 Şubat 2021; 14:9:32 >

• Merhaba arkadaşlar bugün Amazon.de nvidia shield pro siparişi verdim. İki sorum olacak ilki acaba ekstra gümrük vergisi ödeyecek miyim? İkinci sorum ise geldiğin de soundbara direkt taksam sorun olur mu veya hangisini önerirsiniz ?
  • bilgiler şu şekilde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tbyy

Merhaba arkadaşlar bugün Amazon.de nvidia shield pro siparişi verdim. İki sorum olacak ilki acaba ekstra gümrük vergisi ödeyecek miyim? İkinci sorum ise geldiğin de soundbara direkt taksam sorun olur mu veya hangisini önerirsiniz ?

vergi falan ödemeyeceksiniz hocam

direkt sound bara takıp kullanabilirsiniz. ben öyle kullanıyorum.

aradaki kablonun kaliteli hdmi 2.0b yada hdmi 2.1 olmasına dikkat edin.

ucuz kablolarla kaliteli sesve görüntü formatlarını aktaramazsınız.

not: içinden hdmi kablo çıkmaz.

• Sipariş verdim sizlerin verdiği bilgiler doğrultusun da elimden geldiğince forumları okuyorum. Çok teşekkür ederim
  • josh-r J kullanıcısına yanıt
    Bişe daha soracam ps4 tivibu gibi cihazları da soundbara bağlamamız sorun yaratır mı ?
  • WalterWhite00 kullanıcısına yanıt

Hayirli olsun. Alternatif urun olmasi her zaman guzeldir. Midler Equalizer veya bas tiz ayari hangi konumdayken bu sonuca ullastiginizi da yazarsaniz kullanicilar subin yaninsira tiz yuksekligini de belki degerlendirebilirler.

Saygilarimla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eiskent

Hayirli olsun. Alternatif urun olmasi her zaman guzeldir. Midler Equalizer veya bas tiz ayari hangi konumdayken bu sonuca ullastiginizi da yazarsaniz kullanicilar subin yaninsira tiz yuksekligini de belki degerlendirebilirler.

Saygilarimla.

çok teşekkürler hocam. ayarlarım şu şekilde;

grundig gsb 950 :

*bass'ı 3 , tizleri 1 olarak ayarladım. (max seviye 5)

*ses modlarından sport modunda (en tok sesi veren bu gibi geldi)

*vertical surround: açık

samsung t650 :

*bass: 5 , tiz 2 ( max seviye 6)

*smart ses modu

bu ayarlarla gsb 950'nin ses derinliği ve netliği çok daha iyi(tabi benim müzik zevkime göre). lg ck43 kullanmıştım daha önce. ileri düzey bir hi-fi sistem olmasa da giriş seviyesi bir hi-fi sistem denebilir belki. bu ayarlarla ses derinliği ve netliği ck43 gibi oldu neredeyse, ama ondaki vokallerin arada bir perde varmışçasına arkadan gelmesi gibi bir durum yok grundig'de.

tek sorunu sesin çok aşırı yükseltilememesi. apartman dairesi için fazla fazla yeterli elbette ancak müstakil evde yaşayıp sesi köklemek isteyenler için az gelebilir :)

• Selam dostlar. Bende nvidia shield pro aldim amazon de uzerinden. 2.100₺ ye geldi turkiye kargosuyla. Deniycem bakicam begenmezsem satarim. Bu fiyatlara rahat satilir zaten. Bakalim umarim pisman etmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tbyy

Bişe daha soracam ps4 tivibu gibi cihazları da soundbara bağlamamız sorun yaratır mı ?

yanlış hatırlamıyorsam. digiturkün kutusu sıkıntı yaratabiliyordu.

dolby atmos dts-x gibi ses alınmayacaksa tv ye takılp arc den soundbara ses aktarımı yapılabilir.

sound barlarda hdmi girişi daha kısıtlı tv ye göre.

• 
Sayfa: önceki 787788789790791
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.