Şimdi Ara

Sosyalizm Düşmanı Ağzı Kokan Fakir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adam kirada oturuyo arabasi yok ama gelecekte dolar milyoneri olacagina inanip sosyalizme dusmanlik yapiyo

Devlet hastanesinde 50 lira isteseler küfür eder devlet hastanesi parali mi olur diye

Ama sosyalizme düşman :D

İnsanlara zenginlerin kölesi olduğunu anlatmak cok zor bildigin matrixte gibiler ve matrixtesin diyince inanmiyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Buraya bir ton şey yazarım ama gerek yok.

Sosyalizm asla refâh odaklı bir yönetim biçimi değildir, totaliter oluşundan kaynaklı olarakta epey halkı sömürmüştür.

Şu an Türkiye'nin sorunu Kapitalizmde değil, hukuksuzlukta. Milyonlarca dolar vergi borcu olan adamın borcunu tek tuşla silersen böyle olur...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sehoka kullanıcısına yanıt
    +1

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şuan zaten gayet sosyalist bir ülkede yaşıyoruz

kapitalizm sermayeye tapmak demektir

tabiki zengin 5 kuruş vergi vermeyecek tabiki işçi sınıfı en az gelirinin yüzde 45 50sini devlete verecek

şuan dünya tarihinin en insan ve emek sömürüsü olan zamanındayız da "abi sosyalizm diktatörlük yeaa geçen facebookta kuzey koreyi gördüm felaket yiaa" kafasıyla olmaz şuana kadar sosyalizm hiç adam gibi uygulanmadı hep devlet diktatörlüğünü maskelemek için kılıf olarak kullanıldı aynı eskinin din devletleri gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza5806 -- 26 Haziran 2024; 17:16:8 >
  • taııbuv kullanıcısına yanıt

dolar milyarderleri vs 10000 ile geçinen emekli ne olacak kanksss

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

Sosyalizm adam gibi uygulandı, senin kastettiğin biçimde uygulanması imkansız zaten çünkü canlının, maddenin tabiatına aykırı. İnsan gittiği her yerde kendisine aitlik hissiyatı katabilecek hareketlerde bulunmuştur, 10.000 yıl önce avcı toplayıcılarda da benzeri davranışlar var.

SSCB gibi ülkelerin birazcık tarihini okuyunca bunu anlıyorsun zaten, ayriyeten zenginin vergi vermemesi gibi bir durum yok; kapitalizm bir yönetim biçimi filan da değil her şeyi kendisine atmamak gerek.

Sermaye nerede hukukla beraber fazlalaşırsa orada refah artar, bugün Marksist takılmaya çalışan insanlar Kuzey Kore, eski SSCB, Küba gibi ülkelerde yaşamaktan en çok korkan insanlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Yoo ben sscbde yasardim

En azından is garantim olurdu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Şu an dünyada kapitalist ülke de yok farkında mısın
    Hiçbir kapitalist ülkede asgari ücret belirlenmez bu serbest piyasaya aykırıdır ama kapitalizm öyle bir hal aldı ki abd bile asgari ücret belirliyor ve bunu genel bir ücret değil mesleklere ayırıyor
    Hiçbir kapitalist ülkede sosyal yardım diye bir şey olmaz ama abd bile her yıl milyarlarca dolar yardım dağıtıyor
    Siz kapitalist ülke görmemişsiniz burda kapitalizm övüyorsunuz
    Kapitaliz görmek istiyorsan 19.yy birleşik kırallığına bak

• lowss kullanıcısına yanıt

Hukuk olan yerde düzenleme de olur? Piyasayı tamamen serbest bırakan elemanlar Ancap Liberteryenler, Invisible Hand muhabbeti gibi piyasayı zaman zaman düzenleyeceksin tabii. Sen belirli bir kitleye aşırı uç noktaları uygularsan sorun çıkar zaten, anarko kapitalistlerin bir kısmı devlet bile olmasın diyor ona bakarsan?

Kapitalizmi övdüğümü nereden çıkardın? Sen refâh için gereken düzenlemeleri yaptığında bu ister Kapitalizm olsun ister Mapitalizm, ne dersen de. Anlatmak istediğim bu kavramlara fazla anlam yüklüyoruz.

Dünyanın zengin insanların vergi verdiğini ya da onlarla hukuk önünde eşit olduğunu mu sanıyorsun
    Paranın mutlak güç olduğu düzende her şey satın alınabilir
    Kafan çok güzel kardeşim

• lowss kullanıcısına yanıt

Alternatifin nedir birader, o herkesten üstün dehanla aydınlat bizi de 500 senedir tartışılan konuya nokta koy.

Hukuk olan ülkelerde zenginler tabii vergi veriyor, bir cumhurbaşkanı vatandaşına hakaret ettiği için de ceza da alıyor. Ideallikten sapmalar, haksızlıklar oluyor tabii ki her zaman olacağı gibi sizin gibi üç beş tane de romantik gelip bunların arkasına saklanıyor. Mükemmel bir sistem olsa zaten şu an tartışmaya ihtiyaç duymayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sehoka -- 27 Haziran 2024; 15:38:29 >
  • siyahatlıprens kullanıcısına yanıt

Çok hızlı gelişiyoruz, 100 sene sonra nasıl bir durumda olacağımızı kimse kestiremiyor. Diğer canlılardan bu sayede ayrılıyoruz zaten.

Ciddi anlamda yeni bir Dünya savaşı sonumuz olabilir, teknoloji çok gelişti; 80 sene önce olan bir savaşta milyonlarca insan öldü şu an bir savaşta bu milyarları bulabilir. 40 sene sonra ise belkide tek tuşla dünyayı yok edecek bir silah yapılır.

Bunlar cidden kıyamet sonrası senaryoları olarak düşünülür film dizi çekiliyor ama teknoloji bu ivmeyle artarsa sonumuzun ne olacağını kimse bilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sehoka -- 27 Haziran 2024; 15:44:11 >
  • Tek tuşla dünyayı yok edilecek silah zaten yapılmış durumda Rusya putinin parmağında o tuş Rusya eğer ki NATO tarafından işgale kalkisilirsa tek düğmeyle bütün NATO ülkelerine onlarca çar bombası atılabilir bu füzeleri yakalayacak bir savunma sistemi de yok

• siyahatlıprens kullanıcısına yanıt
    Enformasyon'a gore abd bu yuzden rusyaya onleyici nukleer saldiri yapmayi planliyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.