Şimdi Ara

(Son güncelleme 27 Ağustos) Sıfır Golf ile opetten aldığımız ilk yakıttan sonra yolda kaldık. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
364
Cevap
3
Favori
45.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
130 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu uzun bir süreç olabilir hazırlıklı olun araç belki size 1 gün sonra teslim edilecek ama

bu sorun tekrar tekrar karşınıza çıkabilir. (1 ay sonra , 1 yıl sonra, her yıl)

(3 kere dsg değişim süreci geçirmiş biri olarak)

alırken biliyorsunuz; yeni lansmana çıkmış araç herşeyi yeni,

artık sorunları ilk kullanıcılar bulacak oda sizsiniz.

avrupada 30 k lik ürün siz(biz) 300-400 k verdiğiniz için sorunsuz olsun istiyorsunuz ama

maalesef eleketronik alet şans işi sorun olacaktır.

yeni araç vermeleri için, acayip çözülmeyen sorunu olması lazım(yada 3-4 yıl dava süreci olur)

• quote:

Orijinalden alıntı: Shelby_

bu uzun bir süreç olabilir hazırlıklı olun araç belki size 1 gün sonra teslim edilecek ama

avrupada 30 k lik ürün siz(biz) 300-400 k verdiğiniz için sorunsuz olsun istiyorsunuz ama

yeni araç vermeleri için, acayip çözülmeyen sorunu olması lazım(yada 3-4 yıl dava süreci olur)

hiç bir zaman yeni lansmanı yapılmış ilk yeni kasa araç alınmaz. ya 2. senesi yada 3 veya 4. yıl kasa beklenmelidir. ben passat ın yeni iilk cıktıgında ne sorunları vardı ne sorunlar? tavan dan su akanımı dersin. direksiyonu cevirince davlumbazlardan ruzgar girenimi dersin. navigasyonu kapananımı dersin. neler vardı neler.

• çok geçmiş olsun. bunu nasıl düzeltecekler şimdi? ne olacak? bilgi verirseniz başımıza gelirse yararlanırız.

• Geçmiş olsun, sonucu merak ediyorum.

• Mesajınız için teşekkür ederim. Gerçekten herşeyin başı sağlık . Kendi dünyamızdan çıkıp etrafımızdaki dünyaya baktığımızda insanlar ne sıkıntılar çekiyor diyorum. O yüzden bunun olacağı varmış deyip geçtim şimdilik. Önümüzdeki günlerde nasıl ilerleyecek bakalım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ErkanCo

Mesajınız için teşekkür ederim. Gerçekten herşeyin başı sağlık . Kendi dünyamızdan çıkıp etrafımızdaki dünyaya baktığımızda insanlar ne sıkıntılar çekiyor diyorum. O yüzden bunun olacağı varmış deyip geçtim şimdilik. Önümüzdeki günlerde nasıl ilerleyecek bakalım :)

Öncelikle çok geçmiş olsun, umarım basit bir arıza (buji vs) çıkar da, sorununuz kolayca giderilir ve araca keyifle binersiniz. Benim aracım da (Insignia) bir gün çalışmadı, çekiciyle servise götürdüm; sorun 20 liralık bir sigortadan kaynaklıymış. Aküyü kendim değiştirmiştim, bir şekilde sigortaya hasar vermişim. Umarım sizinki de böyle basit bir sorun çıkar.

Böyle basit bir sorun çıkarsa yerinizde olsam hiç itiraz etmem, aracımı alır keyifle binerdim. Yok eğer büyük bir arıza ise, Doğuş Oto araç değişimine de yanaşmazsa mahkeme vs sonuna kadar gitmekte fayda var. Ancak ülkemizin gerçeklerini de kabul etmek gerek, bir kaç yıl sürecek bir yargı süreci, bu süreçte sonrasında geri alacak bile olsanız yapılacak masraflar, hepsinden ötesi de yaşanacak büyük bir stres var ki, buna değer mi iyi düşünmek gerek. (Bir de bildiğim kadarıyla bazı durumlarda aracı kullanmaya devam etmemeniz gerekiyor, araç kiralıyor ve kiralama faturalarını dava sonucu lehinize çıkarsa Doğuş'tan talep ediyorsunuz. Bunu avukatlarla görüşmek gerek ama bir avukat arkadaş yazmıştı diye hatırlıyorum.)

• quote:

Orijinalden alıntı: Shelby_

bu uzun bir süreç olabilir hazırlıklı olun araç belki size 1 gün sonra teslim edilecek ama

Yanlış birşey yazmak istemiyorum ama kalite ile ilgili hatırladığım kadarıyla William Edwards Deming 1950'lerde Japonya'ya davet edilip Toplam Kalite Yönetimini endüstri alanında uygulamaya koymuş ve Japon endüstriyel gelişiminde çok önemli bir yer almıştır. Her yıl ülkede Deming ödülü adı altında çeşitli ödül törenleri düzenlenir.

Konuyla ilgisi şu, Deming toplam kalite yönetimine göre üretimdeki hatalar bantta tespit edilip, banttan inmeden düzeltme yoluna gidilir. Diğer endüstrilerde sorunlar banttan çıktıktan sonra tespit edilip geri çağırma yöntemi ile düzeltme yoluna gidilir.

Bu demek değil ki japon otomobilleri %100 sorunsuz, onlarda da mutlaka sorunlar oluyor ama nispeten daha az sorun yaşamalarındaki temel sebeplerden biri bu. Ben biraz da inovasyon olarak geriden geldiklerini düşünüyorum, onun da etkisi olabilir. örn: 5/6 yıl öncesine kadar hala 4 ileri otm şanzımanlı Mazda satılıyordu. Downsizing geç geldi vs.

(Not: hiç japon aracım olmadı, hep alman araçları kullandım. En çok da 4 adet olmak üzere Golf modelini kullandım)

Konu sahibine de çok geçmiş olsun. Umarım basit bir sorundur ve kolayca çözüme ulaşırsınız. Benim de 2018'de son aldığım Golf 7'de satarken ön çamurluk değişen çıkmıştı, çok üzülmüş ve kendimi enayi yerine konmuş hissetmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeadLifter -- 4 Ağustos 2021; 11:30:14 >

• wolfien W kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim.

Bende sorunun küçük büyütülmeyecek bir sorun olmasını temenni ediyorum. Aksini düşünmek bile istiyorum.

Şimdilik Doğuş Oto'dan ikame araç kullanıyoruz.

• Hocam çok geçmiş olsun. Umarım istediğiniz gibi sonuçlanır ve çözülür sorununuz.

• O müthiş DSG arıza vermiştir..

• quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Yuh artık daha 13 bin km'deki araç yolda kalıyor ve 4 buji değiştirmemek için garanti dışı mı diyorlar. Yüzsüzlüğün de bu kadarına pes.

Alıntıları Göster

Valla maalesef öyle oldu, üstüne eski çalıştığım şirket, hepsi arkadaşım yani ☺️ Dost kazığı gibi birşey oldu ☺️ Parasını ödeyip bu sabah teslim aldım aracı. Acil ihtiyacım olmasaydı arabaya, bekletir genel müdürlüğü arardım. Ha bu sabah arabayı aldıktan sonra yine arayıp şikayet kaydı oluşturdum. Bu arada tabi bayi ve servis danışmanının yapacağı birşey yok, çokta uğraştılar yalan yok garantiye girmesi için ama Audi merkez onay vermiyor. Direkt şu saatten sonra ne Audi alırım, ne aldırtırım dedim. Bakalım bir sonuç çıkacak mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 207m kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun.Garantiye girmemesi ilginç

308 gitti herhalde.

A3 ü sıfırmı almıştınız(yeni -eski kasa ?)

• Çok ilginç valla bu duruma nasıl garanti dışı diyebildiler anlamadım. Sonuçta o bujilerin ömrünü çok erken tamamlaması sizin insiyatifinizde olan birşey değil. Ortada fabrikasyon bir sorun olduğu belli. İnşallah itirazlarınızdan sonuç alabilirsiniz.

@207m

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 4 Ağustos 2021; 11:53:56 >
  • Geçmiş olsun. Doğrusu sonucu merakla bekliyorum.

• Geçmiş olsun, sahiden can sıkıcı bir durum, umarım içinize sinecek şekilde dört dörtlük bir şekilde çözerler sorununuzu. Müşterilerine borçları çünkü bu. Belki de dünyada en çok vw satan distrübitörlerdendir doğuş oto, inanıyorum ki bir rezalete imzalarını atmazlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    güldürdünüz hocam saolun

• The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Felsefi bakış açısı için dediğiniz isabetli.

Din ve felsefe; ne taban tabana zıttır, ne de kesin bir şekilde aynıdır. Felsefe olmadan dini konuları anlamak neredeyse imkansızdır. Ama din olmadan felsefe de, insanı yalnızca inançsızlığa sürükler.

Hürmetler

• quote:

Orijinalden alıntı: icemy

Geçmiş olsun.Garantiye girmemesi ilginç

308 gitti herhalde.

A3 ü sıfırmı almıştınız(yeni -eski kasa ?)

Çok teşekkür ederim. 308 gitti maalesef :( bir iş için sattım o da olmadı, boşuna satmış oldum arabayı. Evet 2019 eylülde sıfır almıştık bunu da. Eski kasa 30TFSI Sportback. Genelde hanım veya kız kardeşim kullanıyordu bu arabayı ☺️ O gün tesadüf eseri bendeydi araba. Hanım olsaydı öyle yolun ortasında kalır ne yapacağını bilemezdi. Allah’ tan bendeydi araba.

• quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Çok ilginç valla bu duruma nasıl garanti dışı diyebildiler anlamadım. Sonuçta o bujilerin ömrünü çok erken tamamlaması sizin insiyatifinizde olan birşey değil. Ortada fabrikasyon bir sorun olduğu belli. İnşallah itirazlarınızdan sonuç alabilirsiniz.

@207m

İnşallah hocam. Valla kızıp arkadaşımın özel servisinde yaptıracaktım, yarı parasına da yaptırırdım. Araç dsg li, arıza yapar, saçma sapan bujiler bizden değişmemiş vs. garantiye sokamayız derler diye razı oldum. Yapacak birşey yok.

• Dsg mi diye girdim bu sefer sebebi baska cikti.
    Gecmis olsun, ins garantiden ugrastirmadan hallolur.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.