Yüzbaşı
25 Aralık 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 139 (Bu ay: 1)
Gönderileri

Yaşadığımız moral bozukluğunu bir nebze azaltmak için paylaşmak istedim.

(Yeni bilgiler oldukça bu ilk mesaja ekleyeceğim.)

--------------------------------------------------------------------------------------

Edit 1: 3 Ağustos 2021: Doğuş Oto Maslak ikame araç "Polo" verdi.

Edit 2: 5 Ağustos 2021: Opet numune incelemesine başladı. İnceleme sonucu 10 güne kadar sürebilirmiş.

Doğuş Oto eğer yakıt kaynaklı sorun değil ise "Garanti Şartlarının" devreye gireceğini belirtiyor.

Edit 3: 9 Ağustos 2021: Doğuş oto aracın yakıtının tamamen boşaltıldığını ve yeni yakıt koyulduktan sonra sorunsuz çalıştığını belirterek araç teslimi için aradı.

Aynı zamanda depodan alınan numunelerden mühürlü bir şişe bize verdi. Resmi aşağıdaki gibi. Şişenin dibinde tortu benzeri bir tabaka çökmüş görünüyor.

Edit 4: 20 Ağustos 2021 : Opet yakıt incelemesinin sonuçlarını gönderdi. Özetle şu " Aracın yakıt deposundan alınan numunenin kurşunsuz benzin 95 oktan ürünü için belirlenen referans değerler aralığında"ymış.

Yani Opet yakıtında kusur bulmadı. Doğuş Oto araçta kusur bulmadı. Belki de ben kusurluyum bilemiyorum :)

Hem ortada kimsenin üstlenmediği ilk 350 TL lik çöpe giden yakıt masrafım var.

Sonuç olarak aracı teslim aldığımdan beri kullanıyorum. Aynı sorunu hiç yaşamadım. Umuyorum tekrar yaşamam. Şu anda aracı sürmek keyif veriyor. Belki de bu yüzden can sıkıcı işlerle uğraşasım gelmiyor içimden.

Ben tüm yorum yazan herkese tekrardan teşekkür ediyorum. Konuyu takip edip gelen mesajlara elimden geldiğince cevap yazmaya çalışacağım.

Herkese sağlıklı günler dilerim.

--------------------------------------------------------------------------------------

Eski mesajın devamı :

OPET genel müdürlüğünden gelen kişi 22 yıldır ilk defa Mehmetçik vakfı yakıtında (henüz sonuçlanmadı) böyle bir durumla karsilastigini belirtti.

Doğuş oto ilgili satış danışmanı ile birlikte test sürüşüne çıktık. Satış danışmanı kesin olarak bu durumun yakıttan kaynaklandığını belirtti. Test sürüşümüzde herhangi bir sorun olmadı.

Araçta yakıt değişimi dışında başka bir işlem yapılmadığı için aracı teslim aldım.

Bundan sonraki süreç Doğuş oto ve OPET arasında. Benim sadece opetten 350 TL lik yakıt alacağım olmuş olacak eger yakıtın sorunlu olduğu resmilesirse.

Numune yakıt:

Umuyorum yaşayacağımız en büyük sorun bu olmuş olsun

Bu süreçte konuya mesaj atan destek olan, fikir veren, yol yordam gösteren herkese teşekkür ederim.

-------------------------------------------------------------

Olayın Hikayesi:

Burada kısaca yazacağım olayda Doğuş Oto Maslak veya VW veya OPET markalarına herhangi bir karalama yapma amacında değilim.

Nazara inanan bir insan olarak başımıza gelen olayı yazıyorum.

Çok çok heveslenerek ve isteyerek satın aldığımız resimdeki Vw Golf bugün artık teslime hazır olduğu için kızım da dahil çok mutlu bir şekilde Doğuş oto Maslak a gittik.

Aracın testlerinden sonra aracı teslim alıp Maslak OPET e ilk benzinimizi almak için gittik. Pompacı arkadaşın hayırlı olsun deyip bahşiş istemesinden sonra depoyu fulleyip tekrar yola çıktık. Yaklaşık 1-2 kilometre gittikten sonra araç aşırı şekilde titreşim yapmaya başladı. Akabinde motor arıza ışığı yandı ve yolda kaldık.

Maalesef güzel başlayan bugünde aracı sadece 2 km kadar sürüp tekrar Doğuş Oto Maslak a çektirdik. İlk testlerde araçta sorun bulunamadı. Yakıttan alınan numune ise resimdeki gibi.

Başta da dediğim gibi nazara inanan bir insan olarak günde yüzlerce aracın yakıt aldığı Maslak opetten aldığımız yakıt sonrası sıfır aracımız servislik hale geldi .

Nasipten öte hiçbir şey olmuyor gerçekten.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Selamlar
Windows 10'da sistem görüntüsü oluşturmak istediğimde C sistem bölümü ile birlikte D sistem bölümü varsayılan olarak seçili geliyor.
D sistem değil aslında fakat seçimi kaldıramıyorum. Bunun bir yolu var mıdır ?
2 tane 1 TB'lık diski Disk Yönetiminden "Şeritli Birim" olarak birleştirip tek bir disk olarak biçimlendirince dosya okuma ve yazma hızı iki katına çıkar mı ?
Selam arkadaşlar
Daha önce çalışan USB klavye ile artık BIOS'a giremiyorum. Masaüstü açılana kadar klavye tepki vermiyor.
BIOS'ta Legacy USB Support: Enabled . Başka bir ayarı var mı ?
Anakart: Asus Maximus VIII Hero
Klavye: USB Logitech G510

ilk açılışta klavyeye USB'den güç geliyor ve klavyenin aydınlatması çalışıyor.

Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Kurtarma > Gelişmiş Başlangıç Ayarları > UEFI Başlangıç ayarları ile sistemi yeniden başlattım ve bu şekilde BIOS'a girdim. Burada mouse çalışıyor ama yine klavye çalışmıyor.
Hesap s44 TAMU serverdadır.

Hesap VIP 6 seviyesindedir.
Hesap 90 LvL 25m SG'dedir ve artmaya devam etmektedir.
Alacak kişi kendi mail adresine hesabı taşıyabilir.

Ana karakter: +13 R7
Şifacı Aisah +12 R7
Moira +8 R9
Rei +6 R6
Dora +6 R7
Pamela +6 R6

2 tane hariç tüm relikler mitiktir.

Moira ve Dora Full Mitik Ekipmandır.
Rei Mitik Ekipman Diziliyor.

Tüm karakterlerin kabiliyetleri kendi uyanış seviyesinde maksimumdur.

Mitik 5 seviye ruh silahı kalkan -Titan Tutuşu vardır.

Evrim 3 Undine peti vardır. R9
Evrim 3 Şifacı Peri peti vardır.
Evrim 3 İfrit vardır.
Evrim 3 Garuda peti vardır.

4 farklı bineği vardır.
Şifacı kostümü vardır.
Anakarakter için kostümler mevcut.

Hesaba 600 TL harcama yaptım. Farklı bir oyuna geçeceğim için 300 TL'ye satılıktır.
bilgisayarı kullanırken film izlerken veya internette gezinirken D sürücüsüne sanki tıklamışım gibi klasör penceresi ekrana geliyor.
Ben kapatıyorum.
Bu olmadan önce kasanın sesini dinliyorum. Disk sanki uyku modundan uyanır gibi devir alıyor ve birkaç saniye sonra klasör açılıyor.
Sanıyorum enerji tasarrufu yapıyor ama normal moda geçince neden D sürücüsünün penceresini gözümün içine sokar gibi açıyor çözemedim.
bilen birileri vardır umarım.
Selamlar

Yeni fiber bağlantıya geçtim. Kuruluma gelen arkadaşlar dairedeki telefon hattı fiber kaldırmaz dediler. Yeni cat6 kablo çektiler.

Şu anda evin ortasından cat6 kablo geçiyor. Amacım kabloyu gizlemekti fakat kapı geçişlerinde kablo ezildiği için bundan vazgeçtim.

Şimdi ben masaüstü pc'yi kablosuz bağlanacak şekilde ayarlasam internet hızında ve pinglerde bir sorun yaşar mıyım ? Özellikle ping konusu önemli.

Eğer kablosuz bağlantı ile kablolu bağlantının bir farkı yoksa aynı kalitede bağlantı kurulabiliyorsa hangisini tavsiye edersiniz.

1- USB veya PCIex slotuna takılan wireless cihazlar
2-Prize takılan cihaz ile modemi eşleştirip bunun üzerinden mi pc'ye kablo bağlantısı yapmak

2. seçenek yine kablo bağlantısı olacak ama kasaya yakın bir noktada priz mevcut olduğundan en azından tek bir odada kablo olacak.

Ya da matkap ile deleyim mi kapıları

Hangisini tavsiye edersiniz ?

Bu arada modem teknik özelliklerinden 2.4 GHz ve 5 GHz frekanslarını destekliyor.
HP Pavilion G6 2277et model bir laptop Windows 10 yüklü.

Sorun: Bilgisayarı Yeniden Başlatınca Wireless çalışmıyor. Kapalı oluyor ve açılmıyor. Sağ alt kesmede Wireless simgesinde kırmızı çarpı oluyor.

Bu noktada bilgisayarı Uyku Moduna alıp tekrar açarsam Wireless çalışmaya başlıyor.
Bilgisayarı tamamen kapatınca (Shutdown) ve tekrar Power düğmesi ile açınca sorun yok wireless normal çalışıyor.

Fakat ne zaman ki Yeniden Başlatırsam (Restart) sistem açıldığında Wireless çalışmıyor. Wireless çalışması için ya Uyku Moduna alıp açmam lazım ya da tamamen kapatıp sistemi öyle açmam gerekiyor.

Güncel BIOS ve güncel driver yüklü.
Forumda araştırdım Chrome ile ilgili herkes Ayarlar>Uzantılardan Flash Player devre dışı yapın demiş ama benim sorunu çözmedi.

Özellikle Facebook'ta videoları izledikçe (ilk videolarda sorun olmuyor) birkaç video izledikten sonra videoların ilk birkaç saniyesi bozuk görüntülenmeye başlıyor. Sonra düzgün görüntü geliyor ama bu seferde videolarda donmalar başlıyor. İzlemeye devam ettikçe iyice kasmaya başlıyor.

Bilgisayar yeni formatlı temiz windows kurulumunu yaptım. Chrome'da sadece 1 tane flash player eklentisi var. Tarayıcıda eklenti kurulu değil.
Selamlar

Öncelikle benzer konuları okudum kafamda net fikir oluşmadığı icin yeni konu açıyorum.

Golf 7 1.6 TDI Highline sahibiyim.

Aracimim istanbul ici 1 depoyu 600- 650 km arası bitirmesin den dolayı aracı aracımı değiştirme fikri oluştu bende.

Farklı marka Benzer araçları kullanan tanıdıklarım şehir ici doğru söylüyorlar ise neredeyse benim 2 katim yol yapıyorlar.

Şu anda en dikkatimi çeken araç megane 4 1.5 dci

Sizce böyle bir değişiklik yapmak mantıklı mi

Kimi tavsiye iyi olacağını söylerken kimisi bir alt sınıfa düşeceğimi söylüyor.

Yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Not. 80 90 binlik araçlar ile yakıt muhabbeti yapıyorsun diyecek arkadaslara belirtmek istiyorum.
Araç babamı kaybetmemden dolayı babamdan kalmış olup tasarruf etmek istememin sebebi ekonomik nedenlerdir.
Hakkında
Forum İmzası:
Core i7 10700K 4.7GHz -- ASUS ROG Strix Z490-A Gaming -- DARK Water Cooler
MSI GamingX GTX 1070 :( -- Samsung 970 Evo M2 500 GB -- Kingston Hyper X RGB 16GB DDR4 3600 MHz -- Corsair iCUE 465X White MidATX -- Cougar 80+ Gold 750W PSU
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
desktop
Otomobil
Volkswagen
Mobil cihaz
samsung
Operatör
turkcell
ISS
Turkcell SuperOnline
Oyun Platformu
PS4
Oyun Platformu
PC
Takım
Galatasaray
Steam
erkancotr
Steam
Steam
TV
LG
Klima
Bosch
Ses Sistemi
Creative
Notebook
HP
GPS, Navigasyon
Tomtom
Dünyadan Futbol
Galatasaray
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.048
İkinci El Bölümü Mesajları: 25
Konularının görüntülenme sayısı: 67.455 (Bu ay: 342)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 177 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.