Yaşadığımız moral bozukluğunu bir nebze azaltmak için paylaşmak istedim.
(Yeni bilgiler oldukça bu ilk mesaja ekleyeceğim.)
--------------------------------------------------------------------------------------
Edit 1: 3 Ağustos 2021: Doğuş Oto Maslak ikame araç "Polo" verdi.
Edit 2: 5 Ağustos 2021: Opet numune incelemesine başladı. İnceleme sonucu 10 güne kadar sürebilirmiş.
Doğuş Oto eğer yakıt kaynaklı sorun değil ise "Garanti Şartlarının" devreye gireceğini belirtiyor.
Edit 3: 9 Ağustos 2021: Doğuş oto aracın yakıtının tamamen boşaltıldığını ve yeni yakıt koyulduktan sonra sorunsuz çalıştığını belirterek araç teslimi için aradı.
Aynı zamanda depodan alınan numunelerden mühürlü bir şişe bize verdi. Resmi aşağıdaki gibi. Şişenin dibinde tortu benzeri bir tabaka çökmüş görünüyor.
Edit 4: 20 Ağustos 2021 : Opet yakıt incelemesinin sonuçlarını gönderdi. Özetle şu " Aracın yakıt deposundan alınan numunenin kurşunsuz benzin 95 oktan ürünü için belirlenen referans değerler aralığında"ymış.
Yani Opet yakıtında kusur bulmadı. Doğuş Oto araçta kusur bulmadı. Belki de ben kusurluyum bilemiyorum :)
Hem ortada kimsenin üstlenmediği ilk 350 TL lik çöpe giden yakıt masrafım var.
Sonuç olarak aracı teslim aldığımdan beri kullanıyorum. Aynı sorunu hiç yaşamadım. Umuyorum tekrar yaşamam. Şu anda aracı sürmek keyif veriyor. Belki de bu yüzden can sıkıcı işlerle uğraşasım gelmiyor içimden.
Ben tüm yorum yazan herkese tekrardan teşekkür ediyorum. Konuyu takip edip gelen mesajlara elimden geldiğince cevap yazmaya çalışacağım.
Herkese sağlıklı günler dilerim.
--------------------------------------------------------------------------------------
Eski mesajın devamı :
OPET genel müdürlüğünden gelen kişi 22 yıldır ilk defa Mehmetçik vakfı yakıtında (henüz sonuçlanmadı) böyle bir durumla karsilastigini belirtti.
Doğuş oto ilgili satış danışmanı ile birlikte test sürüşüne çıktık. Satış danışmanı kesin olarak bu durumun yakıttan kaynaklandığını belirtti. Test sürüşümüzde herhangi bir sorun olmadı.
Araçta yakıt değişimi dışında başka bir işlem yapılmadığı için aracı teslim aldım.
Bundan sonraki süreç Doğuş oto ve OPET arasında. Benim sadece opetten 350 TL lik yakıt alacağım olmuş olacak eger yakıtın sorunlu olduğu resmilesirse.
Numune yakıt:
Umuyorum yaşayacağımız en büyük sorun bu olmuş olsun
Bu süreçte konuya mesaj atan destek olan, fikir veren, yol yordam gösteren herkese teşekkür ederim.
-------------------------------------------------------------
Olayın Hikayesi:
Burada kısaca yazacağım olayda Doğuş Oto Maslak veya VW veya OPET markalarına herhangi bir karalama yapma amacında değilim.
Nazara inanan bir insan olarak başımıza gelen olayı yazıyorum.
Çok çok heveslenerek ve isteyerek satın aldığımız resimdeki Vw Golf bugün artık teslime hazır olduğu için kızım da dahil çok mutlu bir şekilde Doğuş oto Maslak a gittik.
Aracın testlerinden sonra aracı teslim alıp Maslak OPET e ilk benzinimizi almak için gittik. Pompacı arkadaşın hayırlı olsun deyip bahşiş istemesinden sonra depoyu fulleyip tekrar yola çıktık. Yaklaşık 1-2 kilometre gittikten sonra araç aşırı şekilde titreşim yapmaya başladı. Akabinde motor arıza ışığı yandı ve yolda kaldık.
Maalesef güzel başlayan bugünde aracı sadece 2 km kadar sürüp tekrar Doğuş Oto Maslak a çektirdik. İlk testlerde araçta sorun bulunamadı. Yakıttan alınan numune ise resimdeki gibi.
Başta da dediğim gibi nazara inanan bir insan olarak günde yüzlerce aracın yakıt aldığı Maslak opetten aldığımız yakıt sonrası sıfır aracımız servislik hale geldi .
Nasipten öte hiçbir şey olmuyor gerçekten.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Windows 10'da sistem görüntüsü oluşturma
2 diski birleştirince hızı iki katına çıkar mı ?
|
[ÇÖZÜLDÜ] Bios'a giremiyorum. USB klavye çalışmıyor.
|
|
D sürücüsü kendine kendine açılıyor.
|
|
HP Laptop Wireless Sorunu
|
Chrome videolar donuyor ve görüntü bozuk
|
|
Core i7 10700K 4.7GHz -- ASUS ROG Strix Z490-A Gaming -- DARK Water Cooler MSI GamingX GTX 1070 :( -- Samsung 970 Evo M2 500 GB -- Kingston Hyper X RGB 16GB DDR4 3600 MHz -- Corsair iCUE 465X White MidATX -- Cougar 80+ Gold 750W PSU |
Son Giriş: 4 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.048
İkinci El Bölümü Mesajları: 25
Konularının görüntülenme sayısı: 71.593 (Bu ay: 304)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 177 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware