Merhabalar.Binada +10 yıldır bir SOL FTTH altyapı var.Daha öncesinde kullanmıştık fakat fiyatları yüksek bulunca bi 7 yıl önce vdsl e geçmiştik. Şimdi tekrardan SOL e geçmeyi düşündük ama bu sefer 3 müşteri hizmetlerindeki kişi de bize binada boş port olmadığını söyledi.Biri bayiye gidin dedi.Biri sizi aktarıyorum dedi aktarmadı.Biri de yan binadan birisi sizin binaya bağlanmıştır istiyosanız siz de yan binadan bağlayın dedi(sitede tüm binalarda SOL var diye biliyorum). Hocalarım bu mümkün müdür.Site yönetimi böyle bir şeyin olamayacağını söyledi.ne yapmalıyım? |
SOL FTTH Port Sorunu

-
-
Mümkün değil.
FTTH altyapısı binadaki daire sayısına göre ayarlanır.
Bina girişindeki fiber kutunun içerisine daire sayısına yetecek kadar kaset konulur. Eksik koyulmaz gerekirse fazla koyulur. 20 daire varsa tam 20 portluk kaset konulur yada 22 portluk.
Boş port yok muhabbeti 10 sene önce dönüyordu.
FTTH'da boş port yok lafını yemezler.
Bina girişindeki ana fiber kablonun girdiği kutuyu bulun kilitli değilse kasetteki portları sayın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam peki yan binadan bağlanılmış olur mu.
-
Aslında Turkcell'in eski kurulumları için mümkün olabilecek bir durum. Çünkü eski kurulumlarda topoloji binadan biniaya ringt şeklinde (gerçi hala öyle) ancak forumda da çok fotoğrafları var, yan binalara giden ringleri toplayan patch paneller de bulunuyor kabinetlerde, onlardan yan binaya aktarım mümkün olabilir, böyle bir durum olmuş olabilir.
En iyisi konu sahibi arkadaşımız binasındaki kabinin fotoğrafını çekip atarsa daha kolaybir yorum yapabiliriz.
-
yarın fotoğrafını çekerim hocam.sanırım bodrum katta kutular(TT fiber altyapısı da varmış sanırım yönetim öyle deedi).çünkü zemin katta oturuyorum öyle bir şey görmedim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingılbels -- 22 Haziran 2025; 2:48:5 > -
Hocam yoğunluktan aşağı inmeyi unutmuşum
Bu sabah Superonline bölge sorumlusu aradı. M Hizmetleri Sisteminde hata olduğunu söyledi.Yani port varmış diyor.Siz kararınızı verin yarın kurarım diyor.Yalnız 200 mbps için ilk 6 ay 550 son 6 ay 650 tl gibi ekstra bir teklif sundu.Bana mantıksız geldi bu teklif online olanlara göre
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingılbels -- 23 Haziran 2025; 15:13:19 > -
10 Dairelik binamızda 8 portlu kaset var, nenemin evinde de 10 daire yine 8li kaset. Fiber firması ise Türksat Kablonet :)
Nasıl olsa herkes internet almaz diye az port takıyorlar.
-
Prim almak için boş port yok gösterip tek abone olma yolunu kendine bağlamış olmasın
-
nasıl yani hocam.Bu arada bugün tekrar aradı temmuz dan itibaren %37 zam yapıcaklarmış onu da söyledi.Öyle bir durum varsa MH ye bildiriyim mi.Port işini bugün sorduğumda hallettim dedi.Ama hala online sisteme bakıyorum yok gözüküyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingılbels -- 24 Haziran 2025; 15:20:4 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X