Şimdi Ara

TurkNet CGNAT ve port açamama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ocak ayı gibi TurkNet'e geçiş yaptım. Öncesinde eski türk telekom adsl kullanicisiydim. Bana gerçek dinamik ip atanıyordu. TurkNet ilk olarak ADSL olarak açıldı, yine gerçek dinamik ip adresi aliyordum lakin hattımı VDSL geçirdikleri an CGNAT'a dahil edildim ve bildiğiniz üzere o 100.64.*.*lü ipler atanmaya başladı.

Aktif bir internet kullanıcısı olduğumdan evimde VPN, NAS, Remote Access gibi çözümler kullanıyordum. Ve bunlar için port forwarding olmazsa olmazdı. Fakat CGNAT'a dahil edildiğim an bunlar işlevsiz hale geldi.

Çözüm olarak statik ip almamız söyleniyor OİM'de vardı bir aralar, şuan kalkmış durumda. Ben statik ip istemiyorum, gerçek dinamik ip almak istiyorum fakat müşteri hizmetleri ısrarla bilmemezlik ayağıma yatıyorlar ve statik ip alınız diye tekrarlıyorlar

Zaten port forwarding kullanacak kullanıcıların sayısı üçü beşi geçmez, bunlar CGNAT'dan çıkarılsa isteği dahilinde ne zararı olur firmaya, 15tl için yaptıkları hoş değil

Ayrıca IPv4 protokolünün yetersiz geldiğini söyleyebilirsiniz. Zaten 65535 tane port olduğunu düşünürsek 60bin modem (hane)'i 1 ip'e paylaştırabiliyorsunuz. 3-5 kişiye gerçek ip vermek gerçekten zor ve masraflı bir olay mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Survivalist -- 31 Temmuz 2017; 16:5:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• intranet.ahmetozer.org sisteminden yararlanabilirsiniz.
    Bunun esas çözümü ipv6 dır.
  • Benimde modemdeki wanip farklı whois çektiğimde ip farklı gözüküyor modemde gözüken ip 100 ile başlayan, şimdi ben bir web sitesi açtığımda bunu kendi bilgisayarımdan kesinlikle yayınlayamacakmıyım ayrıca modemde vpn bağlanmak için ayarlar var odamı işe yaramaz web için ASUS DDNS veya DDNS var budamı çözüm olmaz.
  • cgnattan kaçış yok. cgnat ile yaşamaya alışacaksınız.
    ipv4 tükeneli baya oldu, ipv6 yada bizim ülke Ghana ve Cibuti (Djibuti) den sonra geçiş yaparak ipv6 ya son geçen ülke olma rekorunu kıracak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratai

cgnattan kaçış yok. cgnat ile yaşamaya alışacaksınız.
    ipv4 tükeneli baya oldu, ipv6 yada bizim ülke Ghana ve Cibuti (Djibuti) den sonra geçiş yaparak ipv6 ya son geçen ülke olma rekorunu kıracak.

kaçış yok derken şimdi modemden torrente port açtım cmd netstat -an yazdığımda tahsis ettiğim port için listening yazıyor port scanner programıyla ile windows üzerinde listening diyor gel görki tarayıcıdan online web scanner yapınca isn't responding on port yazıyor, bizde pcyi tam kullanıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: interyasin

quote:

Orijinalden alıntı: muratai

cgnattan kaçış yok. cgnat ile yaşamaya alışacaksınız.

kaçış yok derken şimdi modemden torrente port açtım cmd netstat -an yazdığımda tahsis ettiğim port için listening yazıyor port scanner programıyla ile windows üzerinde listening diyor gel görki tarayıcıdan online web scanner yapınca isn't responding on port yazıyor, bizde pcyi tam kullanıyoruz.

torrent için pc açık bırakmak?
    3 euroya scaleway var baremetal. 50gb ssd, 200 mbit sınırsız trafik, torrent canavarı.
    hem vpn kurar port yönlendirme yaparsın kendine, hem torrentleri servera indirip ordan tek seferde kendine indirirsin maksimum hızda.

• muratai kullanıcısına yanıt
    bende arayış içindeydim ama herşeyden önce hızı düşükmüş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.