Eskiden elektronik tartı diye bir şey yoktu. Onun yerine hala bazı yerlerde kullanılan klasik tartılar vardı. Bu yüzden tek bir ürün satın almak mümkün değildi. Yani bir tane elma kimse satın almazdı çünkü hem tartının tartamaması hem de bir elma için pazara gidilmenin gereksiz görülmesinden ötürü. Ama günümüzde meyve sebzeler pazarlardan sokağımızdaki marketlere taşındı. Ve klasik tartı yerine 2 gr bile tartabilen elektronik tartılar geldi. Artık bir elma almak gereksiz görünmüyor. Buna rağmen bireysel manada meyve tüketimi diğer fabrikasyon ürünlerin tüketimine nazaran oldukça düşük. Kimse markete gidip bir Magnum dondurma yerine bir tane muz almıyor. Bunun başlıca sebebi muzu pazarlayan ve reklamlayan bir firma olmaması. Snickers reklamlarını televizyonlarımızda görürken muz reklamlarını hiç görmüyoruz. Tek bir muz 30 ila 60 kuruş arasında değişiyor. Kısaca Snickers gibi çikolata yiyeceğimize lütfen muz yiyelim.
Muzun Yararları:
Dünya üzerinde belki de en fazla tüketilen bitkilerden biridir ve bilinenin aksine meyve değildir. muzun bu kadar aranmasının sebebi sadece kolay erişilebilen ve kolay tüketilebilen bir bitki olması değildir. Bu tüketimin ardında muzun çok besleyici bir besin kaynağı olması, birçok vitamin, protein, mineral ve aminoasiti içeriyor olması yatmaktadır. Batı Avrupa ülkelerinde sadece tadı ve kokusu için aranan bir meyve konumunda ise de üçüncü dünya ülkelerinde çok önemli bir besin maddesidir. Az gelişmiş ülkelerde çocuklar ihtiyaçları olan proteini muz yiyerek almaktadırlar. Faydaları şunlardır: Muz kemik gelişimini sağlar, sinir zafiyeti ve yorgunluğu giderir. Böbrek ve mafsal iltihabında, bağırsak hastalıklarında faydalıdır. Müzmin kabızlık çekenler fazla yememelidir. B1, B2, C, A ve E vitaminlerini içeren muz, potasyum, demir, kalsiyum, fosfor, sodyum ve iyot açısından da çok zengindir. Muzun kalori düzeyi çok yüksek olmasına karşılık hiç kolesterol içermemektedir. Kalp kaslarını geliştiren sodyum ve potasyum maddeleri içermektedir. Potasyum terleme sebebiyle kapasitesini yitirmeye başlayan kasları canlandırır ve daha kolay hareket etmelerini sağlar. B1 vitamini sayesinde sinir dokularının normal çalışmasına da etki eder. İçerdiği iyot sayesinde de tiroid bezinin dengeli çalışmasına yardım eder.
Çok doğru kiloyla almak zorunda değiliz 2muz 1tl tutar en fazla cikolatayla ayni para
Chiquita Akar
Ayrıca okul kantinlerinde meyve satılmalı. Muz 50 kuruşa satılsa mesela bir çok öğrenci alır.
amd yerine dole al
quote:
Orijinalden alıntı: Bay Edepsiz
Ayrıca okul kantinlerinde meyve satılmalı. Muz 50 kuruşa satılsa mesela bir çok öğrenci alır.
quote:
Orijinalden alıntı: Bay Edepsiz
Satılması zorunlu zaten hatta hambuger vs kızartma türleri satılması yasak.Bizim okulun kantinine meyve getirmişlerdi.Sınıftan biri aldı.Bütün sene dalga geçtiler.
Satılması zorunlu zaten hatta hambuger vs kızartma türleri satılması yasak.Bizim okulun kantinine meyve getirmişlerdi.Sınıftan biri aldı.Bütün sene dalga geçtiler.
lisedeyken bizim okulda satsalardı kızlara muz ısmarlardık bizde bol bol şeftali yiyip vitaminimizi alırdık
Ulan lisede muz satılsa varya ne makara olur vallahi auzhauhza
Meyveyle Snickers yiyen bir ben varım herhalde.
Not: Evet yapıyorum .
Akşamları sadece muz yiyorum, başka bir şey yok. Malum öğrencilik, en doyurucu besin
Kesinlikle katılıyorum. okul çıkışı bir 50 ykr verip bir gofret alacagıma seyyardan bir muz alıyorum tadı daha güzel ve sağlıklı
Muz ayrıca seratonin deposudur. Seratonin mutluluk hormonudur. Bu hormon muzdan başka çikolatada(Kakao değil, işlenmesi lazım) bulunur. Çikolatanın kadınlar üzerinde afrodizyak etkisi olduğu yüzyıllardır bilinir. Sevdiğinize çikolatalı muz yedirtin. Sonuçlarına şaşıracaksınız...
Hahaha Geçen sene biz bu dediğini yaptık cebimizde 2-3 lira para vardı 5-6 arkadaş marketten muzları aldık dersanenin önünde sokakta yedik acayip komik olmuştu daha da komiği o gün öğretmenler günüydü 1 tanede saltalık almıştık onuda gazeteye sarıp hocaya vermiştik hocanın gazeteyi açtığındaki surat ifadesi süperdi
Muz güzel meyvedir. Hele yanında sade taptazecik baklava ile ne gider
iyi de sizin anlattığınız muz 20 sene öncenin muzu. şimdi öyle içeriği kaliteli muz bulun da öpün başınıza koyun. vitaminmişte mineralmiş geçecen onları içi hormon dolu artık onların..
quote:
Orijinalden alıntı: Burak[Alper]
Muz ayrıca seratonin deposudur. Seratonin mutluluk hormonudur. Bu hormon muzdan başka çikolatada(Kakao değil, işlenmesi lazım) bulunur. Çikolatanın kadınlar üzerinde afrodizyak etkisi olduğu yüzyıllardır bilinir. Sevdiğinize çikolatalı muz yedirtin. Sonuçlarına şaşıracaksınız...
Hadi ya huuu
quote:
Orijinalden alıntı: Dante
iyi de sizin anlattığınız muz 20 sene öncenin muzu. şimdi öyle içeriği kaliteli muz bulun da öpün başınıza koyun. vitaminmişte mineralmiş geçecen onları içi hormon dolu artık onların..
Ülkemizde muz üretimi oldukça iyi seviyede. Böyle diyorum çünkü halen daha birçok sıcak bölgede çikita muz diye tabir ettiğimiz hormonsuz doğal muz bulunuyor.Ve tadları gerçekten çok güzel. Tabi piyasada çokcada hormon basılmış koca koca muzlarda var.Tadlarından anlaşılıyor zaten farkı.
ne yiyecegimi sana mi soracagim?
böylece sınıflardaki pis yemek kokusuda gitmiş olur nasıl bi kokudur o ya