Şimdi Ara

'SLR' makinelerin özelliği;

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sadece gördükleri kareyi çekmelerimidir? eğer böyleyse ne gibi bir devrim sözkonusudurki bu aralar her makinede moda oldu?

• ustat bi araştır ya zahmete gir bi zahmet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 1 Ekim 2008; 1:40:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: teleferikcan

sadece gördükleri kareyi çekmelerimidir? eğer böyleyse ne gibi bir devrim sözkonusudurki bu aralar her makinede moda oldu?

hocam ya sen anlatamadın ya biz anlamadık..
    SLR her makinada moda oldu ne demek???

DSLR makinalara o kadar niye para veriyosnuz ki,
    sizin tonlarca para döküp yaptığınız şeyleri kompakt makinada yapıyo demeye getirceksen işi hiç hiç bulaşma..

üstteki arkadaşın dediği gibi..
    araştır incele sonra anlamadığın bi yer olursa konunu aç

• yok olay şundan ibaret, daha önce hiç ilanlarda görmezdim slr özelliğini. ancak bu aralar hep gözümüze girmeye başladı dlr ,dslr diye ondan moda dedim. sonra araştırdım ve anlayabildiğim özelliği ekrandan gördüğü görüntüyü aynen çekmesiydi....
  • Ben bu konuda sorun ne anlayamadım.
    Ve sanki boş boş, hatta körler, sağırlar birbirini ağırlar, gibisinden muhabbet olmuş.
  • Birisi yanlış kuyuya taş atmış.
  • kurduğun cümleden bi nane anlamadım ben
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaş herhalde dslr makine görmeye başladı etrafında, kendisininde compact makinesi var. nasılsa 2 side resim çekiyo nie dslr alıyo bu millet demeye çalışmış die düşünüyorum:D
    öğrenmek istiyosan araştır biraz, araştırıken takıldığın nokta olursa bildiğimiz kadr cvblarız;)
    hade hayırlı bayramlar
  • yahu çokmu zor? slr ne demek özelliği nedir diyorum çokmu zor böyle olay oldu yahu?
  • olay olan bişey yok..

kimse ne sorduğunu anlamamış
  • soru

quote:

Orjinalden alıntı: teleferikcan

yahu çokmu zor? slr ne demek özelliği nedir diyorum çokmu zor böyle olay oldu yahu?

cevap

quote:

Orjinalden alıntı: ..Knight..

Sizi şu konuya alalım:http://forum.donanimhaber.com/m_25076457/tm.htm

• slr veya dslr bir ozellik değildir ne bılıyım image stabilizer gibi bir şey değildir sd kart kullanıyor gibibir ozellik değildir gorecelı pfesyonel özellik taşıyan makınalara verılen bir genel isimdir. ne bılıyım teleskop, otomobil,tank, meyve suyu gibi bir genel isimdir..
  • SLR MAKİNE OLUR
    MAKİNEDE SLR OLMAZ (makineme slr takdırdım, süper oldu varya..)

BİT KADAR SENSÖR YERİNE EŞEK ARISI KADAR SENSOR KULLANIR...
    LENSİ DEĞİŞİR... MODİFİYE EDEBİLİRSİN... FALAN FİLAN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ölü ozan -- 2 Ekim 2008; 22:16:20 >
  • modifiye:)))
    çift eksozt taktırısın, body kit eklersin, nitrojenıde taktırdımmı ohooo kımse tutuamaz seni:))

quote:

Orjinalden alıntı: Bye Bye Beatiful

SLR MAKİNE OLUR
    MAKİNEDE SLR OLMAZ (makineme slr takdırdım, süper oldu varya..)

BİT KADAR SENSÖR YERİNE EŞEK ARISI KADAR SENSOR KULLANIR...
    LENSİ DEĞİŞİR... MODİFİYE EDEBİLİRSİN... FALAN FİLAN

• quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz_memre

slr veya dslr bir ozellik değildir ne bılıyım image stabilizer gibi bir şey değildir sd kart kullanıyor gibibir ozellik değildir gorecelı pfesyonel özellik taşıyan makınalara verılen bir genel isimdir. ne bılıyım teleskop, otomobil,tank, meyve suyu gibi bir genel isimdir..

---------------------------------------------------
    slm dostum ;
    SLR BİR ÖZELLİKTİR.açınımı :single lens refleks-yani tek objektifli refleks- demektir.forumda bazı arkadaşların söylediği gibi slr yeni bir makine tipi değildir.ilk örneği 1936 yılında exacta olarak üretilmiştir.bu makinenin biraz daha yeni bir versiyonunu olan-exacta varex ıı-yi halen kullanıyorum,1960 yılından beri,ilk makinem olarak.
    slr in en büyük özelliği tabiki gördüğünü çekmesi, çekeceğini görmesidir.bu özellik bazıları tarafından küçümsenebilir. ama gerçek öyle değildir. örneğin slr olmıyan bir vizörlü makineyle macro veya micro resim çekmek deveye hendek atlatmaktan daha zordur.örneğin digital olmayan bir compact makine ile macro çekemezsiniz.
    dslr makinelerde ise durum değişti. lcd ekran nedeni ile slr olmasına gerek kalmadı ama slr makinenin diğer özellikleri nedeni ile hiç bir zaman slr makinenin yerini tutamazlar.
    ayrıca slr makineler çok pahalı profesyonel makineler olmak zorunda değildir.slr makinenin ucuzuda vardır.ama slr olmadığı halde profesyonel olan ve çok çok pahalı olan rangefinder makinelerde vardır -LEİCA- GİBİ
    bu arada -bye bye beeatiful- nickli arkadaşa ( makineme slr takdırdım, süper oldu varya..) espirisi güzel am a bir yanılgı. örneğin slr olmayan bir makine slr e dönüştürülebilir. örneğin M SERİSİ LEİCA üzerine vizoflex denen parça takılarak -SLR-e dönüştürülebilir.

• konuyu açan arkadaşın cümlesi biraz mantıksız olmuş ama yardımcı olmaya çalışalım DSLR Objektifi değişen kompakt ve DSLR like ise objektifi değişmeyen Dijital fotoğraf makineleridir en temel ayırıcı özellik bu
  • @arg-ist
    hocam makinenin sonuçlarına bakabilir miyim mümkünse
    üzerinde ne lens var bide
  • burda saçma sapan gerekli gereksiz tepkiler, dalga geçmeler, yanlış bilgiler var
    ben gerekli açıklamayı bilgi isteyen ve gerçekten konuya fransız olan topiği açan arkadaş için yapmak istiyorum.
    diğer okurlarda yararlanacaktır.

D SLR
    dijital SLR demektir
    SLR
    single lens refleks demektir
    (tek objektifli aynalı)

neden bu isme sahiptir. açıklayalım, çünkü çift lensli kameralarda vardı eskiden onlar, SINGLE lens değillerdi. Bu ayrımı yapmak için SINGLE (tek) lens kamera dediler bunlara.
    çift objektiflilerde alltaki objektif fotoğrafın pozlanması için, üstteki objektif ise vizörden baktığınızda çekeceğiniz kareyi görmeniz içindi.
    twin lens reflex bir örneği buradan görülebilir =http://www.electricedge.com/greymatter/archives/00006771.htm

single lens aynalı yansımalı kameralarda ise (tek lensle işi halletmeye çalışan mühendislerin zekasının ürünü olarak) aynı lens iki iş için de kullanılmaya başlandı.

Objektifin içinden geçen ışık(görüntü) çapraz olarak duran aynaya çarparak yukardaki prizmaya yansır, buradanda vizöre (bakaç) yani gözümüze. Bu objektifin gördüğünü direk olarak görmemiz demektir. Fotoğrafın pozlanması için, objektiften geçen ışığın filme yada dijital SLR lerdeki tek fark olan film yerine CCD ya da CMOS görüntü algılayıcıya ulaşması gerekmektedir. Bu nasıl oluyor bu makinelerde ? deklanşöre basıldığında aradaki yansımayı sağlayan ayna yukarı doğru kalkıyor ve pozlama süresi boyunca (bu saniyenin 2000 de 1i de olabilir ya da 20-30 sn süresince de olabilir) yukarıda kalıyor. bu arada algılayıcı çipin yada filmin önünde ayrıca bir örtücü (shutter ingilizcesi, opterator fransızcası) bu süreyi ayarlıyor.

şöle çizerek anlatabilirz
    ........................................PRİZMA
    ...........................................<>---0 VİZÖR (görüntünün yansıması burda)
    ..................................LENS... |
    GÖRÜNTÜ(ışık) ->-------- ()-----/ |CCD
    ..........................................AYNA

o slash ayna bu durumda vizörden sahneye bakıyoruz.
    filmin fotoğrafın pozlanması için deklanşöre bastığımızda
    (Ayna yukarda fotoğraf pozlanıyor)

.........................................PRİZMA
    ............................................<>--- VİZÖR (vizörden gözleme yapılamaz, görüntü yok)

...................................LENS... _
    GÖRÜNTÜ(ışık) ->------- ()-----------|CCD (görüntü burada pozlanıyor)
    ......................................... AYNA

SLR lerin çalışma prensibi de budur basitçe anlatmaya çalıştım. Cümlelerim düşük olabilir acele yazdım.
    Daha ayrıntılı işin detay kısımlarıda var elbet.
    Bu arada bu makinelerden dijital olsun olmasın deklanşöre basıldığında çıkan o "tatlı mekanik ses" aynanın kalkıp inme sesidir.

SLR'ler hakkında bilgi sahibi olmayanları bilgilendirebilmişimdir umarım

Saygılar...

ps: çizdiklerim biraz kayık çıkıyor mesajı gonderdikten sonra ama yine de anlaşılabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umuti -- 4 Ekim 2008; 2:41:59 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.