Şimdi Ara

Nikon D3000 İyimi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar nikon d3000 almayı düşünüyorum bütçeme uygun bulabildiğim bi makine daha önceden fujifilm almıştım dijital pişman olduğumu söyleyebilirim... Amacım profesyonel olmak değil sadece hobi zevk için fotoğraf çekiyorum yaklaşık 2 senedir dijital kamera ile fotoğraf çekiyorum fakat fujifilm gün geçtikçe pilleri daha çabuk bitiriyor ve fotoğraf kalitesi düştü diyebilirim nikonda veya yanında gelen 18-55 Dx Lens te böyle bi sorun olur mu ? Cevaplarını için teşekkürler...

• D3000 alma. D40x bulursan da alma. Bunlar Nikon'un en kötü giriş seviye DSLRları.
    En düşük D3100 almaya çalış, ya da Canon 1100D-550D gibi birşey bak.
  • yaaa :( ben de bu konuyu sorcaktım.Benim de bütçeme uygun diye düşünüyordum.Neden almayalım çok mu kötü fiyat performans açısından :( bende fujifilm s2500 HD var.tiksinç fotoğraflar çekiyor.kumlu,soluk,canlılık namına hiçbişey yokkk.galaxy note 2 telefonumla daha canlı ve güzel fotoğraflar çekiyorum.

Bana da canlı,net fotolar çekebileceğim bi makina önerin lütfennn.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soncicek

yaaa :( ben de bu konuyu sorcaktım.Benim de bütçeme uygun diye düşünüyordum.Neden almayalım çok mu kötü fiyat performans açısından :( bende fujifilm s2500 HD var.tiksinç fotoğraflar çekiyor.kumlu,soluk,canlılık namına hiçbişey yokkk.galaxy note 2 telefonumla daha canlı ve güzel fotoğraflar çekiyorum.

Bana da canlı,net fotolar çekebileceğim bi makina önerin lütfennn.

sizden öneri bekliyorum.Bilgili birisiniz sanırımm
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

D3000 alma. D40x bulursan da alma. Bunlar Nikon'un en kötü giriş seviye DSLRları.
    En düşük D3100 almaya çalış, ya da Canon 1100D-550D gibi birşey bak.

öff kendi msjımı alıntılamışım :D

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soncicek -- 25 Mart 2013; 22:41:13 >
  • Yazmışım ya önerilerimi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 1100D için lens tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    Nikon D3200 vr2 alınır mı?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • d3000 ccd sensörlü bir makinadır 800 iso ve üzerinde rahatsız edebilir ama hiçte kotü ceken bir makina degildir

bütcenize göre 2, el 1100d 450d 500d 550d alınabilinir

yada nikon d3000-3100-5000 arası modellerde oldukca iyidir

ccd nin dez avantajida var avantajıda cmostan daha keskın ceken bir sensördür renkleri daha güzel verir ama ısındıgından noise (kumlanma olusumu fazladır)

sıfırı degıl ama ıkıncı elı alınır sonuct zevk ıcın cekıceksen cokta yuksek mıktarlara cıkmana gerek yok
  • d3000 için 2. el fiyatlarına bakıyorum uçmuş millet., 850 800 yazılmış. 900 liraya çok daha iyi bir makina olan 1100d'yi alabilirsiniz.
  • Teşekkürler 2.el alsam sıkıntı olurmu ve shutter sayısı kaç olmalı 2. elde bilginiz var mıdır ? :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

d3000 için 2. el fiyatlarına bakıyorum uçmuş millet., 850 800 yazılmış. 900 liraya çok daha iyi bir makina olan 1100d'yi alabilirsiniz.

Merhaba,
    D3000'in 2. el fiyatları konusunda çok haklısınız. Bu modelin sıfırı bile kalan stokları bitirmek amacıyla 850-900 tl'ye falan listeleniyor.
    Aslında düşük ISO seviyelerindeki imaj kalitesi ccd sensörden dolayı yeterince kaliteli sayılır, ama genel olarak bakıldığında güncel modellere göre biraz zayıf kalıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 26 Mart 2013; 4:59:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: c.james

quote:

d3000 için 2. el fiyatlarına bakıyorum uçmuş millet., 850 800 yazılmış. 900 liraya çok daha iyi bir makina olan 1100d'yi alabilirsiniz.

Merhaba,
    D3000'in 2. el fiyatları konusunda çok haklısınız. Bu modelin sıfırı bile kalan stokları bitirmek amacıyla 850-900 tl'ye falan listeleniyor.
    Aslında düşük ISO seviyelerindeki imaj kalitesi ccd sensörden dolayı yeterince kaliteli sayılır, ama genel olarak bakıldığında güncel modellere göre biraz zayıf kalıyor...

Nikon d3100 e baktım internetten araştırdım baya bi fiyat 1250 lira 18-55 vr kit ile birlikte makıneyi bi defa alıcam bidaha alma şansım 4 5 sene sonra olabilir doğum günüme kadar makıne seçmem gerekiyordu tercihimi d3100 den yana kullanmayı seçtim siz ne dersiniz her cevap benim için önemli... :))

• Ken Rockwell e baktim, d3000 nikon un en kotu dslr si diye yazmi$ ki kendisi giri$ seviyesi makinalarin normal bir fotograf meraklisi icin fazlasiyla yetecegini savunur, fakat d3000 i hic begenmemi$, teknik goruntu kalitesi du$uk, yava$ falan gibi $eyler yaziyor, bunun yerine eski model d40 alsaniz daha iyi, ya da d5000 i tercih edin diyor.

d3100 u ise cok begenmi$ ve tavsiye ediyor, hatta diyor ki: cok net bir amaciniz ve aciklamaniz yoksa daha buyuk, daha pahali ve agir makinalar yerine d3100 u tercih etmelisiniz...
  • Dostum d3000 ingilizce menu onu alacagına d3100 al carefourda 1100 tl ben aldım daha 1 hafta oldu bayada memnunum bu fotograf makineleri karışık cihazlar inglizcen baya iyi olmaıs laızm cözmen icin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yasins325

quote:

Orijinalden alıntı: c.james

quote:

Merhaba,

Nikon d3100 e baktım internetten araştırdım baya bi fiyat 1250 lira 18-55 vr kit ile birlikte makıneyi bi defa alıcam bidaha alma şansım 4 5 sene sonra olabilir doğum günüme kadar makıne seçmem gerekiyordu tercihimi d3100 den yana kullanmayı seçtim siz ne dersiniz her cevap benim için önemli... :))

Merhaba,
    Başlangıç için D3100'ü tavsiye ederim, ayrıca Canon 550d gibi bazı açılardan biraz daha avantajlı modelleri de düşünebilirsiniz...

• yeni başlayanlar için süper bi makina , daha sonrasında uygun lensi alarak harikalar yaratabilirsin .
  • bende 2. ek canon 550d almadan araştırdım, örnek fotoğrafları çok net, mp düşük olduğu için keskin fotoğraflar yakalanabilir. ccd, cmos a göre bu konuda üstün ancak düşük ışıkta pek iyi performans veremeyebilir. hem eski model olduğu için bir süre kullanımdan sonra satmada sıkıntı olur. eğer makinayı hurdaya çıkarana kadar kullanacaksan d3000 tavsiye ederim, kullanmadım ama çok araştırdım. yada aynı fiyata 2.el 550d. ben gayet memnunum sadece mp 18 değilde 15 yada 12 olsaymış çok daha iyi olurdu
  • ben daha yeni D3000 aldım 12 bin shutterda aldıkta tanıdık gibi bişeydi temiz baya bi hoş güzel bir makine bence yeni başlayan herkez alabilir hayyamda bir kaç kişiye sordum değiştirsemmi diye hepsi yeterli sadece paranı lense harca dedi herkez daha mantıklı olur diyorlar
  • Merhabalar.Ben Diyorum ki Bu İşe 1100D İle Başlayın.900-1100 TL arasında Değişiyor.Hem Zamanla Fotoğrafçılık daha Çok ilginizi çeker,kendinizi geliştirmek,çantanızı doldurmak istersiniz.Giriş seviyesi bir nikon alırsanız sonra daha çok masraf çıkar,,Giriş Seviyesi Nikon Modellerde AF Motoru Yok Yani Lens Alırken AF-S Model (Yeni Nesil Ve Pahallı Modeli) Almak Zorunda Kalacaksınız.)Mesela AF 50mm 1.8D(250 TL) Alırsanız Otomatik netleme Yapamıyacaksınız.Otomatik Netleme Yapmak İstiyorsanız AF-S 50mm 1.8G (750 TL)lik modeli almanız gerek.Admalar Giriş Seviyesine Diyor: Ya Autofocus Yapmayacaksınız Yada Pahallı Lens Alıcan Diyor.1100D de Bu Lensi 250 Tl ye AF yaparak kullanıcaksınız.http://www.fotografium.com/urun/canon-1100d-18-55-dslr-kit-fotograf-makinesi.aspx 1100D Sizin İçin Uygun Diye Düşünüyorum.İyi Günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemenkirpici -- 1 Nisan 2013; 22:55:34 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.