K

Yüzbaşı
15 Kasım 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 56 (Bu ay: 1)
Gönderileri
merhaba arkadaşlar elektronik ev aletleri konusunda bilgim çok sınırlı, forumuda taramama rağmen soruma yanıt bulamadım. vakit ayırıp yardımcı olursanız cok sevınırım.

şu an evımde lcd 45 inç lik bir tv var ve buna bağlı 5+1 ses sistemi, apple tv, uydu tv ve bilgisayarı bağlayacağım bir hdmi çıkışı daha bulunmakta. evdeki tv yi projeksiyon cihazıyla değiştirmeyi düşünüyoruz.

oda nın çizimi bu şekildedir.

projeksiyon bağlantısı konusunda yardım

cam ın olduğu tarafa tavana projeksiyonu sabitlemeyi planlıyoruz. karşısındaki duvarada goruntuyu yansıtmayı.

1-tavana sabitleyince projeksiyonu yaklaşık 2.50-240 cm lik bir yansıtma mesafesi kalıyor, bu uzaklık projeksıyondan kalıtelı goruntu almak için idealmidir?
2-ses sistemi, apple tv, uydu tv ve gerektiğinde bilgisayardaki (mac air bilgisayar) görüntüyü kablosuz olarak projeksıyona aktarıp sıkıntısız goruntu aktarabilirmiyiz? evın duvarlarında kablolarla uğraşmak istemiyoruz?
3- eğer kablosuz olarak aktabilecek isek bu aletlerın kumandalarını rahat kullanabilirmiyiz?
4- bu sistem için ortalama 3000 tl ile kurulabilir mi?
oyun oynamam, fotoğraf ve video için photoshop ve video işleme programları kullanırım, nette surf yaparım film izlerim. hangı bilgisayarı tavsiye edersiniz?
merhaba arkadaşlar artık fılmlerımı evde kendım yıkamak istiyorum, çeşmesi gideri olan kucuk bir tuvaletim var orayı karanlık oda yapmayı planlıyorum. fotokrıtık profesyonelleştiği zamanlardan sonra epeydir girmemiştim bugun bır gıreyım dedim forumu falan bulamadım o yuzden buradan sorayım dedim. karanlık oda eğitimi için istanbulda mumkun mertebe avrupa tarafında tavsiye edebileceğiniz kurslar varmıdır?
arkadaşlar çok fazla para vermeyeceğim usb gırısınden film-müzik izleyeceğim, codec lerde çok sıkıntı cıkarmayan cok pahalı olmayan bir televızyon arıyorum. daha cok netten ındırdığım kalıtelı fılmlerı ızleyecegım goruntu kalıtesı tatmın edıcı bır tv arıyorum tavsıyelerınıze ıhtıyacım vsr teşekkurler.
forumda epey bir sigortacı arkadaş dikkatimi çekti acaba teklif yapabilecek arkadaşlar pm den ulaşabilirler mi?

kasko ve sigortayı 3.01.2011 de yaptıracağım doktor sigortasını(anesteziyoloji ve reanımasyon) da 15 ocakta.
2011 1.3 cdti essentia corsam var 7000kmde yaklaşık son 500 km dir gösterge panelinde insp şeklinde uyarı veriyor kitapçıkta rutın servis zamanı gelmiş diyor ama anlamadım ilk olarak arabayı 15bınde servise goturmek gerekmıyor mu?
arkadaşlar projeksıyon cıhazım var evde tv m yok acaba bir uydu alıcısı alsam direk 3lü lale jak ile bağlasam projektore goruntu aktarımı yapabilirmiyim? ses çıkışını nasıl yaparım ?

teşekkurler.
merhaba arkadaşlar yaklaşık 4 yıldır fotoğrafçılıkla ilgileniyorum, dlsr lerın artık birer video kameraya dönüşmeisyle ve ozellikle nette dslr ile çekılen videoların kalıtelerını gordukçe bu işe giresim geliyor. şu an elimde 40d + 50mm 1,8 var. bu ikisini satıp alabileceğim video çeken ve çekim konusunda sıkıntı yaratmayacak bir dlsr tavsiye edebilirmisiniz?
arkadaşlar boyel bir program lazım bana, acaba boyle bir yazılım varmıdır tavsiye edebileceğiniz? gom playerdaki gibi x1.0 da değilde 1.4x te falan dinleyebilmek istiyorum elimdekises kayıtlarını.
teşekkurler.
iyi akşamalr arkadaşlar, bu lensi kullanmış olanalr var mı acaba? önerirlerimi bu lensi almak için.
turkıyede fazla kullanıcısı yok gibi türkçe kaynak bulmak oldukça güç. 2. el piyasası temizliğine göre yaklaşık 475-525 tl gibi.
daha ocenden 17-50 tamron 2.8 kullanıyordum o lensı satmıştım portre çekiminde daha fazla zoom a ihtiyaç duyduğum için. genel oarlak sokak fotoğrafları, portre ve an fotoğrafalrı çekiyorum.
veya bu lense alternatıf olabilecek 700-800 tl ye kadar onereceğiniz lens varmı acaba?
ekipmanım 40d
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 5 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 955
İkinci El Bölümü Mesajları: 80
Konularının görüntülenme sayısı: 3.940 (Bu ay: 226)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.