Şimdi Ara

Skoda Superb Test Sürüşü İzlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.Bu kez superbi test ettim.Girişte belirtmek istediğim şeyler var.

    Amacım tamamen insanlara faydalı olup bir fikir vermek. Yoksa test ettiğim bi arabanın fikrini ediniyorum zaten.Buraya uğraşıp neden yazayım ki?Üstelik herkes her şeyin uzmanıyken,herkes daha aracı test etmeden internetten izlediği videolarla o araç hakkında uzman oluyorken.Neyse eleştirilere açığım ama aracı sadece videolardan izlemeyip testini eden kişilerin eleştirilerine açığım.

    Bu ufak girişten sonra tekrar konumuza dönelim.Ben o sınıfın çoğu aracını test edip şöyle bir konu açmıştım.

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=115604740&p=1&anchorToGo=115604740#115604740

    Diğer D segmenti testlerimi okuyabilirsiniz buradan.

    Şimdi superbi kıyaslayacağım araçlar şüphesiz Passat ve Mondeo olacak.

    Öncelikle iç mekan.

    Bilmeyeniniz yoktur heralde o sınıfın en geniş aracı.Hakikaten geniş,ferah ve aşırı diz mesafesi var.E serisinden daha iyi diyebilirim.Malzeme kalitesi ve işçiliğe gelince.Ben bu konuda Vw grubu araçları Ford'dan bir tık daha iyi görüyorum.Gayet başarılı.Passat'la çok benzer kalitede araçlar.Arka camın perdelerinin cama uygun olmayan kesimi gibi ufak tek kusurları yok değil ama genel olarak kaliteli bir araç.

    Gelelim konfora,süspansiyona.Bu paragrafa dikkat!!

    Arkadaşlar bence burayı iyi okumalısınız.Aracın süspansiyonu Passat'tan daha yumuşak bu çok net belli.Passat gibi odun gibi tümsekten geçme hissiyatı yok.Amaaa hem Passat hem de bu aracın süspansiyonları bana ucuz bir hissiyat verdiler.O tokluğu kesinlikle bulamadım.Mondeo bu konuda kesinlikle daha iyi.Üstelik sadece süspansiyon da değil.Yeni nesil Volkswagen grubu araçlar beni her test sürüşünde hayal kırıklığına uğratıyor.O eski Volkswagen'lerin tank gibi tok,oturaklı,ağır,kaliteli hissiyatı kesinlikle yok.Gerek süspansiyon gerek aracın yolda gidişi olsun ince ve ucuz bir hissiyat alıyorum ben.O eski tokluktan eser yok.Bora bu araçlardan daha tok,kaliteli hissettiriyor dediğimde eleştiri almıştım ama fikrim kesinlikle değişmiyor.Yeni nesil Vw Skoda grubu araçlarda sanki alt tarafı ince,az malzeme kullanılmışlık,ucuzluk hissiyatı var.Araç dıştan içten çok güzel ama içi boş ,malzemeden çalınmış gibi.Eski Vw lerdeki pahalı hissiyat kesinlikle yok.Daha çok az malzeme kullanılmış gibi hissettiren 2011 model bir Corolla gibi.Kıyaslama doğru oldu mu bilmiyorum ama meramımı anlatabildim diye düşünüyorum.

    Mondeo Passat'tan da Superb'ten de yolda giderken daha pahalı,daha konforlu,daha sessiz,çok daha kalın,daha tok,daha çok malzeme kullanıldğı belli olan bir otomobil.

    Performans.

    Aracın performansı yüksek değil sadece yeterli dedirtiyor ama bana Passat'tan sadece 20 kg hafif olmasına rağmen sanki daha fazla hafifmiş gibi geldi.Performans anlamında Passat'ın kalkışlardaki ağırlığı,gecikmesi bu araçta daha az.Belki test araçlarından da olabilir.

    Yalıtım

    Kötü değil,rüzgar sesi az,motor sesi içeri giriyor ama araçtaki incelik hissiyatı yüzünden her ne kadar yalıtım kötü olmasa da dış dünyadan soyutlama hissi de yok kesinlikle.Bir incelik var.

    Sonuç:Arkadaşlar diğer premiumların testi diğer konuda var.O yüzden Mondeo ve Passat'la kıyaslama sonucunu yazacağım.

    Arkadaşlar kesinlikle Mondeo yolda giderken Passat'tan da Superb'ten de bir değil iki gömlek daha tok,konforlu,sessiz,pahalı hissettiren özellikle sanki alt tarafta çok daha fazla katman varmış gibi hissettiren bir araç.Bence bu iki araçtan da üstün.Superb Passat'a gelince.Superb Passat kadar rahatsız edici olmayan süspansiyonları ve daha fazla diz mesafesiyle bir tık daha iyi bir araç.Ama ikisi birbirine çok çok yakın araçlar.Yola çıkar çıkmaz hissediyorsunuz.Yarım puan farkla Superb daha iyi.

    Okuduğunuz için teşekkürler.Birilerine fikir olarak az bir katkım olduysa ne mutlu bana.Hayırlı akşamlar,hayırlı iftarlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre356 -- 28 Haziran 2016; 21:00:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Superbi ve octiyi trafikte her gun daha fazla goruyorum.uygun fiyatlar kaliteli otomobiller.octi zaten jettayi boler de,superb ile passat arasinda ben skodayi dizayn olarak daha cok seviyorum ikisi de uzmeyecek araclar.
    Mondeo fordun malligindan bu araclar karsisinda cuvalladi.donanim secenegi motor sanziman secenegi yuksek giris fiyati resmen almayalim diye gelmis.emeginize saglik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mondeo güzel araba fakat,

    1.1.6 tdci da otomatik yok,zaten burada olay bitti..

    2. malzeme kalitesi olarak haksızlık yapmışsınız,kesinlikle superbin malzeme kalitesi mondeodan üstün...
    bir kere mondeonun o iç döşemeleri inanılmaz kalitesiz..
    plastik kısım sert ve elegance durmuyor,ayrıca araç çok klostrofobik,açık renk alamıyorsunuz varmı böyle bir saçmalık!!
    bagaj desen unutulmuş,bagaj yok arabada...
    koca arabaya 17 jant koymuşlar,opsiyonel bile büyütemiyorsun,cücük gibi duruyor...
    eeee o zaman özetlersek..

    otomatik vites yok..
    iç mekan ,döşeme kalitesi kötü...
    kişiselleştirme yok...
    bagaj yok...
    fiyat yüksek...

    eee mondeo almak saçmalıktan başka birşey değil...

    haaa dışı çok canlı,çok güzel Allah var...

    superb ise niye bu kadar cılız geldi anlamadım..

    açıkcası 3. nesil superbi 2.nesil superbe göre bende zayıf buluyorum ama dediğiniz kadar poşet araçta değil,bence sınıfında f/p olarak iyi bir araç...




  • guvenxoca kullanıcısına yanıt
    Sanırım dikkatli okumadınız.Vw grubu araçların kalitesi Ford'dan üstün dedim.Çok merak ediyorum neye dayanarak Mondeo'nun iç mekanı Superb'ten kaliteli dediğimi çıkarttınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre356 -- 28 Haziran 2016; 23:08:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mondeo yu 30 km lik bir parkurda test etme şansım olmuştu. Koltuklar çok rahatti gerçekten. Onun dışında Superb ve Passat tan üstün falan değil. Hele ki 2 gömlek falan demeniz biraz abartı olmuş sanki. Superb suan tam f/p aracı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oturaklilik eski nesil passatlarda kaldi.Kesinlikle dediginize katiliyorum.Araclarda bir suru oyuncak donanimlar var ama en onemli hissiyat olan oturaklilik malesefki yok.Mondeo kullanmadim fikrim yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaattin(bjk) -- 28 Haziran 2016; 23:13:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı noktalarda mondeo daha iyidir belki ama 1 gomlek ustun bile bence abartı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre356

    Sanırım dikkatli okumadınız.Vw grubu araçların kalitesi Ford'dan üstün dedim.Çok merak ediyorum neye dayanarak Mondeo'nun iç mekanı Superb'ten kaliteli dediğimi çıkarttınız?

    üstad,tanışmıyoruz tabi,

    aracı çok iyi biliyorum alma arifesinden döndüm...

    hatta konu açmıştım, http://forum.donanimhaber.com/m_109913022/mpage_2//tm.htm#109968704

    iç mekanı net bir şekilde superbden düşük kalitede...

    şu an aracımda alcantra-deri döşeme var ,tabiki mondeodan üstün hissettirir ama mondeonun sorunu kumaş döşemesinin aşırı polyester oluşu,ve plastik kalitesinin ön göğüs dışında transitle aynı oluşu
    bu dediğimi arka bölümde özellikle hissedebilirsiniz..
    superbin kumaş döşemesi ve plastik kalitesi daha iyi elini nereye atsan deri veya yumuşak plastik denk geliyor,hatta bacağının değdiği yer bile ön gögüsteki gibi bir malzeme..

    en basitinden malum siteyi açın aynı model titanium mondeo ile prestij superbin iç mekan resimlerine bakın,özelliklede arka bölüme bakın,dediğimi oradan bile görebilirsiniz...

    mondeo şekil olarak çok güzel ,insanlarda şekline vuruluyor ama şekil dışında birçok ihtiyaca cevap veremiyen bir araç..Bayiler zaten Allahlık...transit kafalılar
    o yüzden de satmıyor zaten..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvenxoca -- 29 Haziran 2016; 8:41:26 >




  • Mondeonun yalıtımı diğer araçlardan daha iyi ancak öyle 1 gömlek üstün vs de değil.

    Bu yeni nesil mondeo ve passat ta şöyle bir durum var. Eskiden passat daha konforlu mondeo daha zevkli sürüşü vardı. Artık tam tersi olmuş durumda. Mondeo daha konforlu passatın sürüşü daha net ve keskin.

    Arkadaşın mondeo daha konforlu iddiasına bende katılıyorum.Ancak iç mekan kalitesi üç aşşağı beş yukarı aynı. Kalite algısı bakımında belki passat biraz daha iyi olabilir ama genel olarak çok yakınlar.

    Süperb ile passat arasında da gayet fark var. Mondeo ile süperb arasında da var. Ancak bu süperbin fp aracı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Her kimki süperb passatla aynı o kadar fazla para vermeye gerek yok diyorsa onlar bilin ki üç aşşağı 5 yukarı passat almak isteyip süperb alanlar ya da alabilenler. Herkes olmasa da geneli böyle.
  • Vw grubun alt takımlarının dandik olduğu yolda gidişinden bile belli oluyor bence. Bir slalom yapsanız iflas edecek gibi görünüyor arkadan. Eski seriler gibi yere sağlam basan oturaklı bir görüntüsü yok. Hafifletecez diyerek görünmeyen yerlerden çalınmış hissi veriyor.

    Mondeo başarılı bir araç olsa da gereksiz büyük. O büyüklüğünü ne iç mekana yansıtıyor ne de bagaja. Hantallık olarak ona geri dönüyor ve bu da yol tutuş, performans, tüketime ve kullanım kolaylığına olumsuz etki ediyor.
  • Ford tasarım konusunda hızla değişikliği gitmeli hem Focus hem Mondeo içeride kullanılamayacak çok alan bırakıyor ben bunu tasarıma bağlıyorum. Dış kabuk çok büyük fakat içerisi düdük gibi.
  • Mondeo güzel arac olsada alınabilir değil.Benzinli içiyor dizelde otm yok.Araç bir d segmentine göre boğucu hissettiriyor.Superb ve insignia F/P aracı suan..Parası daha fazla olanlarda passat dahada fazla olanlar F30 ve C'ye yöneliyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Bora bu araçlardan daha tok,kaliteli hissettiriyor dediğimde eleştiri almıştım ama fikrim kesinlikle değişmiyor."

    Tertemiz bir bora sahibi olarak hemide bal köpüğü renginde (maşallah diyeyim). Bu cümle geri kalan paragrafları okumayı bıraktım.. Günlük gazımı aldım çok sükür...

    Bu arada Highline bir boraya takılan 1.6tdi motor ve yanında 6ileri ıslak dsg ile tadından yenmez bir araç olur.Şekli şemali değişmesin olduğu gibi sadece bu 2 unsur değişse temizinden bi 60bin çalışır borama..:D
  • Eski bir B8 kullanıcısı olarak rahatlıkla şunu söyleyebilriim Yeni Mondeo sürüş özellikleri konusunda tartışmasız B8 Passattan ve Superbden çok daha üstün. Hem konfor,hem direksiyon tepkileri hem yol tutuş. Ancak malzeme kalitesi ve işçilikte ne yazıkki geride kalıyor. Birde hala Dizel manuel satmaya uğraşıyorlar.. Biri şunlara anlatsın dizel otomatik getirmeleri gerektiğini.. Kısacası başlıkta yazılanlara katılıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 29 Haziran 2016; 17:38:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Türkiye'nin erkek boy ortalaması 1.70 ancak bu forumdakilerin hepsi minimum 1.90 sığmıyorlar hiç bir araca.

    Sarı saç,mavi göz ve baklava kasları da unutmayalım...
  • 2 litrelik moturu 280beygirlik gucu olan suberb cok guzel. ama dsg var, herseyi batiriyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.