Şimdi Ara

Taksi çıkması egea almak ve tecrübeleri olanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı cumalar 2017 - 18 taksi çıkması boya vs farketmez motor yapılı diri egealar görüyorum 350 -400 aralığında bunlar alınır mı sorun çıkarır mı veya aldım kullaniyorum diyenler memnunlarmi
    Sorun çıkarırsa 1.3 Multijetler ne gibi sorunlar verebilir
    2003 -2004 Clio alacağıma biraz daha düzgün bişey bakmak istiyorum sadece ise git gel için kullanacağım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• O araçların çoğu artık ekonomik ömrünü doldurmuş araçlar olduklarından satılıyorlar, çok büyük kısmında başınıza net olarak bela almış olursunuz benden söylemesi ama benim için tecrübe kazanmakta önemli diyorsanız, size motor, turbo, enjektör, rektefiye, subap, piston, blok nedir tek tek öğretirler, bununla da kalmaz, insan, usta, yalan, hile kavramlarını somut örneklerle öğretirler, beklemenin ve sabrın ne olduğunu tam olarak idrak edersiniz, bütün bu tecrübelerin sonucunda eğer biraz felsefi tarafınız varsa birde bakmışsınız ahlak, etik meseleleri hakkında sorgulamalar yapıyorsunuz.
  • i10 veya micra bak. daha diri daha yuksek model bulabilirsin

• O araçların çoğu artık ekonomik ömrünü doldurmuş araçlar olduklarından satılıyorlar, çok büyük kısmında başınıza net olarak bela almış olursunuz benden söylemesi ama benim için tecrübe kazanmakta önemli diyorsanız, size motor, turbo, enjektör, rektefiye, subap, piston, blok nedir tek tek öğretirler, bununla da kalmaz, insan, usta, yalan, hile kavramlarını somut örneklerle öğretirler, beklemenin ve sabrın ne olduğunu tam olarak idrak edersiniz, bütün bu tecrübelerin sonucunda eğer biraz felsefi tarafınız varsa birde bakmışsınız ahlak, etik meseleleri hakkında sorgulamalar yapıyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

O araçların çoğu artık ekonomik ömrünü doldurmuş araçlar olduklarından satılıyorlar, çok büyük kısmında başınıza net olarak bela almış olursunuz benden söylemesi ama benim için tecrübe kazanmakta önemli diyorsanız, size motor, turbo, enjektör, rektefiye, subap, piston, blok nedir tek tek öğretirler, bununla da kalmaz, insan, usta, yalan, hile kavramlarını somut örneklerle öğretirler, beklemenin ve sabrın ne olduğunu tam olarak idrak edersiniz, bütün bu tecrübelerin sonucunda eğer biraz felsefi tarafınız varsa birde bakmışsınız ahlak, etik meseleleri hakkında sorgulamalar yapıyorsunuz.

Olma ihtimali var. Taksi çıkması alacaksan 1.4 fire benzinli versiyon daha mantıklı. Daha basit düzenek, dizele göre daha az arıza.

Egea yı bilmem ama dediklerin gibi çıkmayabilirde. Benim arkadaş 1.4 fire lpgli Linea almıştı 5-6 sene önce. 2.5 sene kullandı. Model yükseltmek için sattı. O aralıkta rutin bakımları harici bir tek frenler için tamirciye gitti. Başkada gitmedi. Bu kadar karamsar olmayın bence. 1.4 fire alınsa arıza çıkaracak çok bir parçası yok. Alınıp denenebilir.

• motor parasına araba alınmaz.

Kimsesiz Sevdaların Oldu Kimsesi
  • SHIHAD kullanıcısına yanıt
    Onlarda var aklımda 1m km ye kadar sorun çıkarmıyor diye videolar vardı bir aralar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    2 hafta önce 2012 model 129 bin km 1.3 D aveo aracımı 450 bine verdim. 2 senede 40 bin km yol yaptım. Ne yolda kaldı ne beni üzdü. Alan ekspere bile götürmeden notere gidelim dedi.
    Temiz araç alır keyfime bakarım. Satılığa koyduğum da beni yormadan satılır…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_kucukaksoy -- 11 Nisan 2025; 14:24:2 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt

Eğer kazasızsa sadece motor ihtiyacı varsa 300 bine alıp sandık motor atıp binmek aptalcamı olur ??

iş sadece motorda bitmiyor ki. taksi çıkması alınmaz, net. arkadaşların da söylediğim gibi ekonomik ömrünü tamamlamadan kimse taksisini satmaz. suyunu çıkarmışlardır onun, çok hor kullanılmıştır. kaldı ki egea bu, çok kaliteli bir araç değil.

Evet daha sorunsuz ve dayanıklı olur

Kimsesiz Sevdaların Oldu Kimsesi
  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt

Evet yine çok mantıklı olmaz çünkü üstüne koyacağınız paraya zaten daha düşük km li temiz araçlar bulunur.

Bir noktanın daha altını cizeyim arkadaşlar sanayide gerçekten helal süt emmiş bir ustaniz yoksa, sorun cozemiyorsunuz.

Bu yazdığım şeyler yılların tecrübesi ve gözlemi arkadaşlar, hayatında hiç motor toplatmamis, sanayiye yolu düşmemiş insanlara bu işler çok kolay geliyor.

Herkes şöyle düşünüyor gider rektefiye ettiririm olur biter. Ben her yıl bir çok araçta bu tarz durumlari bizzat tecrübe ederek yaşıyorum. (Eş dost aracının başına birşey geldiğinden direkt beni arıyor bir bakıyorum hiç istemesemde olayın içindeyim)maalesef bir çok örnekte sorun çözülemiyor, çünkü motor kapağını taslayacak kişi milimetrelik bir hata yapıyor, veya toplayan usta bir vidayı yanlış takıyor veya yanlış parça kullaniyor birşeyler oluyor oluyor ve siz dert sahibi oluyorsunuz.

Bir arkadas yazmış hepsi böyle değildir diye tabiki değildir zaten mesajımda da bunu belirtiyorum ama çoğu böyle olduğu için taksi çıkmasını hiçbir şekilde normal kullanıcıya tavsiye etmem.

Kime tavsiye ederim eli anahtar tutan varsa, mekanikten az buçuk anliyorsa, veya babası kadar güveneceği ustası olan varsa veya çok az km yapıyor ama kapıda ucuza bir araç bulunsun diyen varsa iyice baktırıp anlayan birisi ile uzunca bir test sürüsüne çıkarak (3-5 km değil) olabilir

• BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Hocam araba sadece motordan ibaret değildir ki. 300 bine aldınız arabayı, sandık motor ve diğer masraflarıyla birlikte en iyi ihtimalle 200 bin desek totalde 500bine mal edilmiş, motoru sıfır ama diğer komponentleri min 500-600k yol yapmış bir araba almış olacaksınız. Onun yerine düşük model daha kabul edilebilir kmde bir araç almak daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 11 Nisan 2025; 20:0:56 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt

Sandığınız kadar korkunç bir durum değil. Adam rektefiye yaptiracam demiyor. Sandık motoru alıp atıyorsun. Devam ediyorsun yoluna. Motor swaplamıyor. Senin çevrendeki anahtar tutmasını bilmeyen cahil ustaların gibi değil çoğu usta. Sandık motoru da söküp takamıyorlarsa senin ustalarinda sıkıntı var.

• Hocam bence burda dikkat etmeniz gereken şey, araç aktif takside kullanılıyor mu ? Mesela bazı ilanlar var adam aracı aktif takside kullanıyor ve satışa koymuş, bu tarz araçlar daha alınabilir geliyor sonuçta taksici yolda kalacağı aracı sürmez diye düşünüyorum.

Mesajı dikkatli okursanız sandık motorla ilgili kısma cevabımı verdikten sonra ek bilgi olarak diğer yazıları yazdığımı görebilirsiniz.

Benden alıntı yapmazsanız sevinirim.👍

• Bilerek alinca sorun yok kaliteli bir motor ustana gösterirsen motor götürecek durumdaysa baskı balata iyiyse bazi masrafları göze alırsın sabit gelirin varsa peyderpey de toparlanır.

Dikkat edilmesi gereken bir blok sürekli rektefe olmaz . Bazi taksilerin her bakımı kayıtlı olur genel bir maliyet muhasebesi yaparlar öyle bir araçsa olabilir.

Dizel yerine benzinli seçmek de olası masrafları da azaltacaktır
    Ben egea değilde elentra veya Accent olursa daha iyi olacağı görüşündeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 11 Nisan 2025; 22:15:36 >

Alınacak bir durum yok. Olanı anlattım. Taksi çıkması illaki masrafı olacaktır. Zaten masrafı olmasını istemiyorsa 1milyon üzerinde para verip sıfırını alabilir. Yani adam bunu bilerek alıyor zaten. Adam sandık motor atayım diyor, sen ise kendi kasap ustalarının iş bilmezliklerini, rektefiyesini anlatıyorsun. Burası Tr. Herşey risk taşıyor bu ülkede. Adam Chery marka aracını servise götürüyor. Serviste dayak yiyor. 300-350bine taksi çıkması egea alacak arkadaş bunları göze almış zaten.

Konuyu açan arkadaşa destek olması açısından konu içinden konuşmaya gelecek olursak,

1.4 fire motorlara bak (maliyet daha düşük oluyor)

Almadan önce motoruna iyice baktır.

Bazı taksiler var km çok yapmış ama şase direkler tertemiz oluyor.

İstanbul dışı taksiler bir tık daha pahalı olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 11 Nisan 2025; 22:36:40 >

Alınma söz konusu değil, çünkü görüşleriniz benim için önemli değil.

Sanki hicbirsey olmamış gibi tavırlar takinmaniza da gerek yok.

Sizin neden ne için sürekli benden alıntı yaptığınızı anlayabiliyorum

https://forum.donanimhaber.com/ya-troller-ya-biz--160539925

Ben sizinle karşılıklı konuşmak ve yazismak istemiyorum.

Benim yazdıklarımı değerlendirmek yerine konu sahibine Kendi görüşlerinizi yazabilirsiniz,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 11 Nisan 2025; 22:44:56 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.