Şimdi Ara

Site Aidati Hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Oturdugum sitede daire ye gore aidat duzenlemesi vardi. 3+1 olarak yapilan bloklarda ev sahipleri, benim sahibi oldugum daire gibi bloklarda kiracilar yogunlukta.

3+1 lerin 1750

2+1 lerin 1250

1+1 lerin 900 tl aylik aidat odemesi vardi.

2026 yilina girince tum aidatlar 2000 oldu. 3+1 lere 250 zam olmus oldu. Sitede 5 blok var ve toplamda 45 daire var. Guvenlik yok, bahcivan var asgari ucret aliyormus. 1250 liradan 2000 tl olan aidat icin THH ye vs basvurabilirmiyim? Bu cunku adil degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

eğer 3+1 lerin arsa payı misal 3/100 ise 1+1 in 1/100 ise, 3 +1 olan ev 2000 oduyorsa, 1+1 666 tl öder. Arsa payınızdan fazla hakedişi ödemeyin.

Yonetim karari ile alindi ancak toplantiya 3+1 de oturan ev sahipleri katilmis, evini kiraya verenlerin pek umrunda degil gibi, ne de olsa para onlarin cebinden cikmiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Stereo Palma kullanıcısına yanıt

Hiçbir yönetim kanuna aykırı karar alamaz. Siz arsa payınıza bakın ona göre payınızı ödeyin geçin

• m2 ye göre aidat rakamı belirlenir. 3+1 ile 2+1 bir dairenin aynı aidatı ödemesi adil gözükmüyor. Tabi site yönetimi bunları düşünüp bu kararı almıştır. Sanmıyorum ki size hukuksal bir şans bırakmış olsunlar.

igrenc apartmanlarda omur curuyor, dusunsene tam altinda ya da ustunde hayvanin biri yavrulariyla birlikte yasiyor ve bu tamamen legal.. aidat isterler, aidat zamlarlar, yonetici para yer, elevator calismaz, alt katlar "bin kullanmiyim nie virim" der vermez, toplanti yaparlar, bahce temizlenecek piri vir derler, bahcedeki agaclar rahatsiz eder keserler kliman su damlatiyor derler of of of insanda kiyam istegi atesliyorlar mustakil hayata kavusacagim yakinda insallah subanallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Mart 2026; 18:19:12 >

Hocam bende iğreniyorum apartman hayatından. Hatta yurt dışında yaşadım 7 sene kadar müstakil hayalimle, orda da umduğum gibi olmadı, kırsal ucuz ama yabancı olarak yaşamak zor, şehirde müstakil ise çok pahalı. Ama o dönem üniden mezun olan arkadaşlarımın çoğu evlenip 25 yaşında villasını aldı. Adamlar maaşına göre 10-20-30 senelik mortgage alıyor. Faizi 0.59 vs rahatça ödüyorlar. Maaş ile değilde iyi bir iş sahibi olarak ancak bişeylerin sahibi olunabilir. Kiralarda çok yüksekti. Türkiye tarafına bakacak olursak benim köyüm yok gidip yaşayayım. Anadolu da yine köyü olanlar var yaşıyor bir şekilde. Şimdi 0 dan köye kalkmaya gitsen ne iş yapacaksın.. Müstakil yaşam bu ülkede lüks. Çoğu batılı ülkede ise müstakil yaşam (kırsalda) gayet ucuz. Birde bizdeki gibi 250 m2 yere bahçesiz şekilde yapmıyorlar adamların evlerinin önü peyzaj arkası uçsuz bucaksız tarlalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stereo Palma -- 24 Mart 2026; 18:28:49 >

• Kaygerya kullanıcısına yanıt

Diğer dairelerin arsa payı ne kadar nasıl öğrenebilirim? Ayrıca 3+1 lerin arsa payına göre kendi payımı oransal olarak mı hesaplamam gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stereo Palma -- 24 Mart 2026; 18:32:11 >

ben pasif gelirle ysiyorum o yuzden chnneme bile gidebilirim.. apartmana ya da sehre bagli degilim, yakininda baz istsyonu bulunan bir koy ya da hatta koy disi benim icin uygun, istedigim zaman arabayla sehre gelebilirim, sorun yok benim acimdan, sehir icinde mustakil param oldugu halde tercih etmem, cunku sehir icinde genc, muzik dinleyen, gurultucu nufus vardir, mustakiller yan yana olur site tarzi olur daha buyuk problem hemen yan komsun disko gibi muzik calar bsket topu sektirir, site aidat diye piri viri piri vir der, mustakil o sekil olmaz, mustakil demek doga demek, tamamen sana ait bina demek, arsa demek, tam bagimsizlik demek, ben 0rmana komsu dag koyu istiyorum.. sadece boyle bir yerde kendimi bulabilirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Mart 2026; 18:44:49 >

Arsapayınız 44/3456 gibi bişey yazar. Toplanan aidatı buna oranlayıp payınıza düşeni buradan hesaplayabilirsiniz

Hocam bende 4 senedir pasif gelirle yaşıyorum lakin o yaşamak istediğin hayatı bu ülkede yaşaman zor. Köyde de Tofaşçılar olur, bolca irrite edici motor sesi olur. Hasta olsan hastaneye yetişmen zor. Umduğun hayatı olan bir yer bile bulsan çok sürmez gelir yanına evleri kondururlar. Ülkede heryer şantiye alanı.

• 250 nufuslu koyde kim nereye ev konduracak? ahahaha herifler koyden kaciyor koy dedigin yerde 60 ustu adamlar var hep tatil koyu degil bu, gund0gmus'un akseki'nin t0r0sun dagin tepesi, adami ayilar mokoko yapar oralarda hahaha

oralara benden bska bir manyagin sehirden gidip yerlesecegini hic sanmiyorum

Ben manyaklıkta 99 level bir adamım henüz o level'a ulasaiblen yoktur en fazla masum köylüler biraz yaklaşır bizim eve hahahaa

traktor sesinde sorun yok impact noise ve velet tepinmesi rahatsiz ediyor o sesleri engellemek kolay, kopek havlama sesi bile iyi ve prof bir yalitimla engellenebilir ama impact ysni betonarme bina sesini engellemek cok guc ciddi yatirim lazim, low frekans ses cunku o betonlari delip geciyor.. apartmanda bir ustundeki ya da bir altindakilerin sesi gercek problem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Mart 2026; 20:28:17 >

• Hacım sene 2011'mi ne benim yazlık ev var Alanya'da apartman dairesinde. Eve gittim alttaki hayvan souındbar almış, sesi gecenin 4'ünde köklemis.. Yataktan ne oluyor lan diye bir kalktım, herifin kapıya dayandım.. Bu zibidi, otel calısanıymış, gece vampir gibi yaşıyor, gündüz zıbarıyor.. Duvarlar kolonlar TV sesinden titiriyor, gebertecektim az daha..

Apartmandaki hayvanlıkların köyde olması mümkün değil. Sonucta kendi müstakil evin alırsın 2 dönüm arsa en az 40 - 50 metre boşluk olur zaten..

Apartman hayvanlıgı ayrı bir seviye..

Hstane mevzusuna gelince önemi yok, ölüm geldim mi, 1000 doktor bir araya gelsin bir sey yapamazlar...

Apartman ve sehir insan haklarına aykırıdır.. Apartman hayvanlıktır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Mart 2026; 20:45:15 >

hocam şu pasif gelirle yaşama işini bi anlatsanıza biz de öğrenelim.

• Onu bilemem ama benim kirada dairelerim var pasif kira geliri, eskiden tam zamanlı calısmadan birikenler ve internetten freelance isler de var.. dededen falan kalanlar da var, biraz faiz geliri de var.. benim artık gidip gelmeli calısmama gerek yok ölene kadar böyle... emekli sayılırım artık :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Mart 2026; 21:27:26 >

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.