Şimdi Ara

Emin evim yontemi ile noterden satis yapan varmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • aracim icin bir alici var eminevim yontemi ile aracimi almak istiyor firmayla gorustugumde bana taahhütname vereceklerini satisi gectigimde saat gun icinde 4’e kadar paramin hesabima gececegini bildirdiler basindan yada yakininin basindan boyle bir satis geçmişi olan var mi yardimci olurmusunuz bu arada bddk ya baglanmis firma




  • Teminat mektubu tarzında ise sorun olmaz diye düşünüyorum, biz de bu şekilde iş avansı vs. alıyoruz çünkü.


    Verecekleri yazının örneğini alıp çalıştığınız bankaya danışın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserthawk -- 17 Mayıs 2022; 8:41:19 >
  • 3-4 hafta öncesinde ben sattım. Eminevim ödeme konusunda en sorunsuz olanı(araştırdığım kadarıyla).


    Alıcı şehir dışındandı, taahütname gönderdi. Kendi şehrimdeki şubesine gittim ama pek iplemediler. Şöyle göz ucuyla bakıp tamam doğru bu evrak dediler ama ne bi kontrol ne bi teyid. Sonrasında alıcının şehrindeki şubeyi arayıp teyid ettim.


    Satışı saat 13.30 gibi yaptık, alıcıyla beraber beklemeye başladık. para hesaba 16.55 de geçti. O saate kadar ecel terleri döktüm. Para ertesi güne kalsa ne yapardım bilmem.


    Birde sizden ruhsat fotosunu alıp eminevime gönderiyor alıcı, eminevim kontrol edip x bir tarihte satış yapabilirsiniz diyor ama bu süreç 2 haftayı bulabiliyor. Şu ortamda eğer piyasası hızlı bir aracınız varsa 2-3 aşağı verip satmak daha mantıklı.


    Büyük konuşmayayım ama bir daha sanırım böyle satış işine girmem. Bir olumsuzluk yaşamadım ama yaşadığım stress lanet olsun dedirtti.





  • Banka kredisi dahi stresli, ancak satış öncesi yazılı taahhüt alırsanız sorun olmaz, elinizde x bankadan alınacağı teyit edilmiş bir evrak olur. Eminevim banka değil, para gelmese itiraz süreci yorar.

    Genelde birkaç hafta sonraya satış veriyor, piyasası çok ağır bir araç için sorun değil ancak hızlı bir araçta risk. Parayı alana kadar doviz ne olacak, alacağınız araç ne olacak belli değil.

    Ruhsat isteniyor denmiş, onda bir sıkıntı yok. Kasko bedeline ve ağır hasar durumuna bakıyorlar.

    Eminevim vb. yöntemlerle araç vermem için aracın prim yapmayacak olması ve alıcının güvendiğim bir tanıdık olması lazım ancak.
  • Firmayı teyitlerseniz hiç bir sorun olmaz yani gerçekten satışı bir şirkete veriyorsanız şirket hesabından eski ruhsat sahibine noterde gözüken tutar kadar para girişi olmak zorunda.


    Bu olmadığında şirket her anlamda ( mali ve adli ) sıkıntıya girecektir.

  • Malik the Mafia kullanıcısına yanıt

    Satış şirkete yapılmıyor, alıcıya yapılıyor. Eminevim bankanın biraz değişiği.

  • Var. Hatta direk eminevim

    Lanet olsun 3 aylık süreç 9 aya uzadı 6. Aya kadar müsade ettik ee artık bi yere kadar sonra her ay zam koyduk. Sonuçta paranın değeri düşüyor toplam 6 ay fazladan 3 ay müsade ettik sonra zam koyunca 7. 8. 9. Aylarda evi alacak adamla papaz olduk

    Noterdede paranın yarısını noterde satışı verirken diğer yarısınıda ertesi gün yatırcaz dediler yine papaz olduk. Alıcı memur olduğu için tepesine çökeriz diye neyse tamam dedik. Ertesi gün yattı para ama dediğim gibi yarısını tapuyu verdikten 1 gün sonra verdiler
  • ben 2015 de araç almıştım emin evim ile o zaman para alıcının hesabına yatıyor sonra satıcıya ödüyorduk şimdi meblalar yükseldiği için değişmiş olabilir emin evim bddk ya bağlı zaten sıkıntı olmaz fakat sahte belge olayı olmasın ona dikkat etmek lazım bankalarda aynı şekilde yapıyor ödeme taahhüt yazısı veriyor kredili işlemlerde satıştan sonra para geçiyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.