Şimdi Ara

Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] (275. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (4 Mobil) - 4 Masaüstü4 Mobil
5 sn
10.491
Cevap
276
Favori
567.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 273274275276277
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir soru soracagim, 5700xt ekran karti, 3 tane 1440p 27" monitorde yeterli fps'yi verir mi? İracing, F1 ve ACC'de? Fps'ler ne seviye de olur? 2k ekran alip gelecege yatirim yapmak istiyorum. Aksi halde 1080p 32" monitor alacagim. Siz ne dusunursunuz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • killyex K kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı karttan var. Ben normal pc kullanımında elimdeki 2k yı kullanıp pc ye yakın bir yere sigma profilden bir kokpit kurup 1080p 32 ultrawide monitör kullanmayı düşünüyorum.

• ilberhoca kullanıcısına yanıt
    2k'da mid ayarlarda sanirim yine fps istenen seviyelerde olmaz. 32" alinip biraz uzaga konumlayarak kullanilabilir sanirim. Benden once yaparsaniz fotograf atar misiniz?

• killyex K kullanıcısına yanıt
    Tabi ama ilk önceliğim şu an sigma profili yapabilmek. Onun da projesini yeni çizdim. İlk başta monitörsüz kuracağım. Ben de darkın çok güzel bir vesa ayaklığı var onu masanın önüne kadar direksiyonun tam önüne kadar uzatabiliyorum bir süre öyle kullandıktan sonra ayrı bir ultrawide almayı düşünüyorum.

• yeni setup deneyecek arkadaşlar için zaten 3 seçenek var.

ya triple screen, ya tek widescreen ya da vr.

ben de sigma kokpit kurdum ve amacım vr'la kullanmaktı. çünkü uzun zamandır sürekli sim oynacağım zaman onu oraya çek, monitörü oraya kaydır vs ayar yapmaktan çok sıkılmıştım. sigma kokpit pcnin yanında duruyor şu an vr'la hiçbir şeyin yerini değiştirmeden direkt olarak oynayabilmek çok büyük kolaylık sağlıyor.

triple screen de bir seçenek ancak ben direkt olarak bilgisayarı triple screene bağlamak istemiyordum, yani ayrı bir monitör ve yanında triple screenli sigma olacaktı o da oldukça yer kaplayan, maliyetli bir iş. her oyunun şu an gerçek triple screen desteği vermediğini de unutmamak lazım. verse de benim ekran kartım zaten 1440p triple screende ağlar muhtemelen.

samsungun 49" ultrawide monitörü şu an sim camiasında baya popüler olan bir alet, onu da tek ekran olarak düşünen arkadaşlar deneyebilir ancak fiyatı 8bin civarı şu an.

ben 2 aydır vr'la yaşadığım deneyimden sonra parayı ancak daha kaliteli bir vr headsete harcarım diye düşünüyorum, pandemi süreci geçtikten sonra valve index vs kovalanır uygun fiyatlara düşerse. her ne kadar görüntü kalitesinde istenen noktada olmasa da bir kere vr'la oynadıktan sonra monitöre geri dönebileceğimi düşünmüyorum.

• marquin kullanıcısına yanıt
    Hangi ekran kartini kullaniyorsunuz? Benim butcem cok yok. Acikcasi adim adim yapacagim. Yoksa samsung alarak ekran kartini da rahatlatabilirim. 32" Triple 1080p sanirim isimi gorecek. Ama hala kararsiz oldugumu da soylemeliyim. Deneyimleyen varsa 5700xt ile yararlanmak isterim.

• Arkadaşlar Fanatec csl elite F1 bundleından satın alacağım. 699 euro diyor ve kendi sitesinden gönderilecek. Sanırım Almanya diyor. Ne kadar vergi öderim? Ötv + kdv mi olur nasıl olur kafam almadı. Biri aydınlatırsa çok sevinirim.

Fanatec
    CSL Elite F1® Set - officially licensed for PS4™
    https://fanatec.com/eu-en/bundles/csl-elite-f1-set-officially-licensed-for-ps4

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ktipiyoz K kullanıcısına yanıt
    En az %40 vergi ödeyecek gibi kendinizi hazırlayın. Faturada usb gamer controller geçiyor. Hepsinde kdv ve örv ödeyeceksiniz. Fatura hariç tutar üzerinden

• Opinion kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Bu şartlarda satın alamam ne yazık ki. 5.000 tllik ürüne 2.000 tl vergi almak vahşettir.

• haydar. kullanıcısına yanıt
    fiyat neyse o herşey içinde. Ben 2750 ye aldım aldıktan hemen sonra zam yapmıslar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: killyex

Hangi ekran kartini kullaniyorsunuz? Benim butcem cok yok. Acikcasi adim adim yapacagim. Yoksa samsung alarak ekran kartini da rahatlatabilirim. 32" Triple 1080p sanirim isimi gorecek. Ama hala kararsiz oldugumu da soylemeliyim. Deneyimleyen varsa 5700xt ile yararlanmak isterim.
    1920*1080 triple screende 5760*1080 çözünürlük demek ve 3840*2160'dan (4k) daha az pixele sahip.
    https://www.tomshw.it/hardware/radeon-rx-5700-xt-radeon-rx-5700-recensione/benchmark-2160p-4k/

bu incelemede 4k testinde ortalama 68 fps almışlar assetto'da, yani bundan daha iyi performans alacağınız varsayımı altında 60 fps'yi yakalarsınız diye düşünüyorum triple setupta.

• korhan4045 kullanıcısına yanıt
    Aynen ben de o fiyattan aldim ardından zam gelmis.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Giriş seviyesi bir vr seti maliyeti ne olur iracing için hangi markalar iyi bilmiyorum hiç. Bir de takip ettiğim yayıncıların hepsi vr denedi övdü övdü ama hiç biri vr ile devam etmedi hepsinde 49 ultrawide var şu an neden acaba. Yayın için mi uygun değil yoksa bir süreden sonra sıkıyor mu vr

• ilberhoca kullanıcısına yanıt
    VR da derinlik his algi vs. Hepsi cok guzel ama temelde iki büyük problemi var:

1. FPS dalgalanması,
    2. Uzun sürüşlerde merceklerde bugulanma ve yuzde asiri terleme oluyor.

Ayrica ben de migren tekiklemesi yapti bir muddette sonra.

• Vr almayi düşünen arkadaşlar denemeden kesinlikle almasın. Bazi insanlarda mide bulantısı ve baş donmesine yol açıyor. Özellikle araba yarışları söz konusuysa. Mesela ben bir turu tamamlayamiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

ayrıca pro olan ya da günde 9-10 saat bu işe ayıran biri için pek mantıklı değil günde 8-9 saat vr kullanmak problem yaratabilir. benim gibi günde en fazla 2-3 saat vakit ayırabilen biriyseniz sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum.

motion sickness her kullananda başta olabilir ancak kullandıkça geçiyor. benim deneyimim oturma pozisyonunuz da önemli motion sickness için. eğer ekranındaki fov ile sizin direksiyona olan uzaklığınız açınız farklı ise motion sickness daha çok olabiliyor. ama ilk defa bende vr deneyen tüm arkadaşlarım ilk başta baş dönmesi oldu dediyse de kullandıkça hepsi alıştı.

eğer gözleriniz bozuk ise, lensle ya da gözlükle kullanmak önemli. gözlük konforlu olmuyor o yüzden lensi tavsiye ederim. hem görüntü kalitesi ister istemez değişiyor hem de daha az yoruyor gözleri.

şu an piyasada vr seçeneği çok fazla değil. rift, rift s, vive serisi bulunabilir olanlar. windows mixed reality serisini pek tavsiye etmem ama onları da sim için kullanan bir kesim var. sadece sim için düşünüyorsanız rift cv1 en uygun seçenek çünkü onda touch kumandalar yok ve fiyat olarak daha ucuz (2500-3000 tl civarı). rift s'e (4000 tl civarı) göre daha az çözünürlüğe sahip olsa da 90 fps'de çalışması artısı. vr için tavsiye edilen min fps 90 çünkü. vive serisini (3500 tl civarı) de pek tavsiye etmem, screen door effect denen muhabbet, benim deneyimlediğime göre vive'da daha rahatsız edici. (vive pro o konuda daha iyi ancak o da fiyat olarak üzer) ayrıca piyasadaki vive'ların çoğu vr cafelerde kullanılmış ve pandemi yüzünden boşa çıkmış, hırpalanmış ürünler. ikinci el alırken ona dikkat edin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marquin -- 10 Haziran 2020; 8:52:8 >

• Arkadaşlar merhaba.
    sim racing ile ilgili birkaç sorum olacaktı sizlere.

İlk sorum
    Pc sistemim
    R5 3600, rx5700, 16gb ram genel hatlarıyla. Monitör olarak ise aoc 24g2u kullanıyorum. Sistemimi triple screen yapsam ekran kartım iracing için yeterli olur mu? 3 monitörde gpudaki 3 dp soketini kullarak yine 144hz monitörün akıcılığından faydalanabilir miyim?

İkinci sorum ise
    Direksiyon setim mevcut değil maalesef. Muhtemelen ikinci ele yöneleceğim be en uygun ve güncel opsiyon logitech g29 veya g920. Thrustmaster tarafında ise t150 rs pro daha iyi opsiyon gibi görünse de piyasada çok fazla mevcut değil ve sıfırları da pahalı. 2000-2500 bandında bir öneriniz var mı?

Üçüncü soru olarak

İracinge kendi sisteminden üye olmak ile steam den üyelik almak arasında bir farklılık var mıdır? Varsa nelerdir?

Şimdiden teşekkürler.
    Bu bendede oluyor.Doktora sormuştu verdigi cevap şu şekildeydi.VR gözlük takıp oyun oynadıgında araba giderken gözün arabanın gittiğini algılıyor ama vucut sabit durdugu için insan beyninde devreler karışıyor ve beyin kendini sigortaları indirip korumaya almaya çalışıyor demişti o yüzden mide bulanıyor

• 
Sayfa: önceki 273274275276277
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.