Şimdi Ara

Silinebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
12
Favori
18.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
503 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Silinebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 30 Mart 2021; 11:31:4 >



  • Öncelikle konuyu başlatan kişinin yazdıkları doğru... Ama her şey ekonomi mi ya? Her yorumda, her paylaşımda bunu görüyorum:

    Para, para, para...

    Lan bir dur! Zaten alıyorsun 2 lira maaş. Ekonomi uçsa kaçsa, 10 yılda ortalama yıllık %9 büyüsen (Çüş OHA), ekonomini iki katına çıkarsan, bu büyüme de nasıl olacaksa, halka eşit dağıtalabilecek uygulamalar, gelir adaletsizliğini azaltıcı önlemler ile gelse, 10 yılın sonunda cebine girecek 4 lira maaş. Sürünüyordun, emeklemeye başladın. Tebrik ederim. O yüzden bırakın ekonomiyi. Biz bu dandik ekonomiyi 5 kere yıkar, 7 kere geri kurarız. Yıktığımızda 2 yıl zorlanırsınız. Bütün mesele bu mu? 2 yıl için mi bik bik bik konuşuyoruz?

    Çok daha önemli şeyler var:

    1) Yargı bağımsızlığı ve adaletin hızı

    2) Medya bağımsızlığı ve patrondan bağımsız, tam özgür medyanın hiç var olmaması

    3) Başkanlık sistemi ile iyice arap saçına dönmüş rezil anayasamız (zaten rezildi, iyice aşağılık bir hal aldı)

    4) Partcilik kanunun partilerin aşağıdan yukarıya yönetilmesini zorunlu tutmamasından ötürü, partilerin birilerinin malı gibi yönetilmesi. MHP Bahçeli'nin, CHP Kılışdar'ın, AKP Cumhurbaşkanı'nın... En acıklısı da son söylediğim. CUMHURBAŞKANI bir partiyi kendi malı gibi yönetebiliyor. Başbakan değil bak. Cumhurbaşkanı...

    5) 39 tane siyasi partinin olması. Bu bahane edilerek %10 barajı garabetinin korunması.

    4 ve 5'inci maddeler millet vekilini milletin vekili olmaktan çıkarıp, bağlı oldukları partinin başkanının YALAĞI yapıyor. O mecliste koltuk eskiten 550 kalın enseli, senin benim vekilim değil. Ona oy vermiş olsak da değil. Adayın kim olacağını sen mi belirledin? Ben mi belirledim? Biz belirlemedik değil mi? Kimse bizim eyvallahımızı almadı değil mi? O zaman o vekil bizim vekilimiz değil. BAŞKANININ YALAĞIDIR.

    Bu beş maddenin dışında, rantiye, rüşvet, bürokrasiye adam yerleştirme, beceri ve devlet düzenine, hukuka biata göre değil, "söz dinleyecek" bürokrat yerleştirme. Hiç bir kurumda özerklik bırakmama. Çevresini her türlü ihale ve imar düzenbazlıkları ile nemalandırma ve bir sermaye "havuz"u olulşturma. Bu havuzun siyasetini finanse etmesini sağlama. İktidarın sağladığı imkanları da bu havuza peşkeş çekerek havuza finansman sağlama. Bir döner sermaye modeli özetle... Aynı havuzun içinde TV kanalları ve gazetelerin de olması... Bir propoganda makinesi oluşturma. Beyin yıkamaya "çalışma". Çalışma diyorum, çünkü azıcık zeka sahibi insanları kandıramıyorsunuz. Gerçekten beceriksiz ve basiretsizsiniz. Nazi propoganda yöntemlerini harfiye uyguluyor olmanız bile bu çapsızlığınızın kanıtı. 70 yıl önceydi o. Madem yapacaksın, daha yaratıcı ol. Beni de kandıracak propogandalar üzerine kafa yor. Ama yok. Siz Belediyecisiniz. Ne anlarsınız 21'inci yüzyıl zihniyetinden de, ona göre propoganda ayarlayacaksınız? Zor...

    6) Feto, doğrudur, sizden önce de vardı. Ancak sizinle azıttı. Tüm bürokrasiye hızla sızmaları sizin onların önünü açmanızla oldu. Temizlediğiniz kadrolara sizin sözünüzü dinleyecek kişiler olarak onları getirdiniz. Onlar da tüm kurumlarda bir çok kişiyi küstürüp, kaçırtıp, açılan kadrolara kendi adamlarını yerleştirdi. Eşim bir devlet kurumunda çalıştı 2.5 yıl. Bu süre zarfında o kurumun başına birileri getirildi. O birileri de aşağıya doğru kadrolara zulmederek açılan boşluklara adamlarını yerleştirtti. Koca bir binayı 2-3 fetocu yönetici bozabiliyor. Eşim de bu heriflerin türlü çeşitli sistematik zulmüne maruz kaldı. Direndi. Sanıyorum toplamda 4 kere sürüldü. Bir süre sonra "skyler"dedi ve çok doğru bir tercih yapıp özel sektöre geçti. Bundan 2 yıl falan sonra da darbe girişimi oldu zaten. Neyse, ben 16 yaşındayken bu fetocuların ne mal olduğunu biliyordum. Ta o zaman kandırılamadım. Benden akıllı olduğu her halinden belli olan, ben 16 yaşındayken 45-50 yaşında olan koca başbakan "kandırılmış". Yersen...

    İlk beş madde bizim yapısal sorunlarımız. Ancak bitmedi. Dış ilişkiler rezaletlerimiz mevcut...

    7) Bundan 15 yıl sonra ben Suriye'ye gezmeye gitsem, ne kaldı geriye gerçi, pek bilmiyorum, bir Suriye'li "Bizden ne istediniz, bunu bize niye yaptınız?" diye sorsa, ne diyeceğim? Yüzüm yere akmayacak mı? Yoksa yavşak bir Amerika'lı gibi "demokrasi getirmeye çalıştık, terör, anayurt savunması, bilibilibili" gibi cahil cahil saçmalayacak mıyım? Doğrudan biz sebep olmadık da, ateşi körüklemedik mi? Savaşçıları eğittik, kamplar kurduk be! Yıllar önce PKK eğitim kampları Suriye'nin kontrol edemediği bir bölgede idi ve biz Suriye rejimini "terör destekçisi" diye ölesiye eleştirmiyor muyduk? Silahlar yolladık, birbirlerini öldürsünler diye. İç savaşa silah yollamanın vicdanı olur mu lan? Ki yolladığın o silahların çoğu El-Nusra aracılığı ile Işid'e geçti şimdi. Hadi açıkla lan bunu Suriyeli'ye...

    8) Ülkemizde 12 milyon Alevi yaşarken, ülkemiz laik bir yönetim iken, biz niye Sünni bloğun bir parçasıyız? İki tarafa da "Allah da belanı versin" diyemiyor muyuz? Hani mezhepçilik yapan müslüman değildi? Yalanmış değil mi? İç siyasette batıya atıp tutmak işe yarıyor. Çekilen batı sermayesinin yerini de Sünni blok dolduruyor. Yobazlar da mezhepçilik yapmaya zaten yatkın. Sünni boğun sermayesi için dansöz olduk, mezhepçilik yapıyoruz. Tebrik ederim. "Türk dış ilişkilerinin nasıl içine sıçılır?" Sorusunun cevabını uygulamalı verdiniz. 10 puan.

    9) Batıya atıp tutmak... Aç bak, ihracatının yüzde kaçını Avrupa'ya yapıyorsun? Aç bir bak. %75'ini falan... Petrol ve Doğalgazı attıktan sonra, ithalatının %60'ını gene Avrupa'dan yapıyorsun. Artizleneceksen, önce şu durumu bir dünyaya yay (pek mümkün değil). Ya da horozlanma. Varsa eleştirin, temellendir. Sebepleri ile birlikte uluslararası ilişkiler jargonlarına uygun bir dille söyle. "Sen, kimsin ya!?" ile olmuyor. Utanıyorum cidden. Ciddiyetsiz buluyorum. Çok daha ağır eleştiriler, Avrupa'lı liderlerin kafalarını öne eğip utanmalarına sebep olacak laflar, çok daha uygun şekilde söylenebilir. Haklı olduğun taraflar varsa, dili doğru kullan. Haklı olduğun yerler de, az olmakla birlikte var.

    10) Ah İsrail, vah İsrail... Mavi Marmara, "Van Minüt!" falan derken, tam tornistan geri basıp, tükürdüklerimizi bir bir yaladık mı? Ne gerek vardı buna? Ne elde ettik? Bir kazanç sağladık mı? Yok. Gene, iç siyasette bol bol goygoy yaptınız. Ülkece dış ülkelere karşı bir şey kazandık mı? Hayır. Yazık. Halbuki etkili bir başbakan çıkıp, "Siz İsrail'lilerin artık coğrafyasına uygun davranması, coğrafyası ile iyi ilişkiler geliştirmek zorunda olduğunu kabul etmesi gerekiyor. Etrafınızdaki coğrafyanın da sizin bir yere gitmeyeceğinizi, buranın sizin yurdu olduğunu kabul etmesi gerekiyor. Tüm taraflar için aynı şeyi söylesek yanlış olmaz: Adam öldürerek, şiddetle bir yere varamayacağınızı hala anlamadınız mı? Bu, sonsuza kadar böyle süremez. Müütefikleriniz sonsuza kadar güçlü kalmaz. Zayıfladıklarında veya ilgilenmeleri gereken daha büyük meseleler olduğunda, yalnız kalırsınız. Yalnız kaldığınızda ne olacak? Nefret etmeyin, nefret ettirmeyin, nefreti körüklemeyin. Bu sözüm tüm taraflar içindir." dese, ne olur mesela? Deprem mi olur? Gafamıza daş mı yağar?

    Bu on maddeden sonra sıra ekonomiye gelebilir. 11'inci madde olarak koyarım oraya. Söyleyebileceğim bir kamyon şey var siz beton sevicilere... Ancak, yukarıdakilerden sonra, ekonomi çok da fifi. Bugün iyidir. Yarın bozulur. Öbürgün tekrar toplarız. Sonuçta dandik bir ekonomi. Çok atla deve değil. Bizdeki bu potansiyel varken, bu dandiklikteki ekonomiyi 5 kere yıkar, 7 kere geri kurarız...
  • Kapitalizm ufakları yutuyor
    Özellikle esnafları.
    Tarım ve hayvancılık tohum gübre yem vs politkalar nedeniyle bu ülkede bitmek üzere.
    Ülkeye sçtılar.
    Sonuç insanlar müstehaklığını yaşıyor boşveriniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silinebilir

    Tebrikler Tayyiplendin!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 27 Mart 2019; 3:3:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silinebilir

    Ver mehteri veeeer!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başka konumdaki yazı!! okuyun

    Hukuk....

    Yargı desen ülkede yavaş işleniyor. 200.000 insan dosya bekliyor. 15 senede Hukuğu işlevsel hale getiremediniz! 4 yıl tutukluluk süreleri nedir? 8 ay bir insan mahkemeye çıkmak için neden bekliyor? Teröriste böyle muamele yapılmadı!..Sizin 2002'den önce hukuktan farkınız ne? Ne kattınız?

    Eğitim..

    15 senedir sistem değiştiriyorsunuz. Her gün eğitim sistemimiz geriye gidiyor. Hala senede 11.000 Mühendis mezun ediyorsunuz. 25.000 İşletme mezunu!...Yazık..Komünist miyiz? 2002'den önceki eğitimden farkınız ne? Daha da kötüye gidiyor..

    MEB Başkanımız açıklama yapmış bugün!!

    "Liseye giden öğrencilerin %90'ı için bir sistem ve projemiz yok. Evlerinin yakınındaki liseye gidip diploma alsınlar."

    Plansız, programsız iş yaparak milletle alay ediyorlar... YAZIK!..

    Ekonomi...

    Halka Kredi ( Ödenmemiş para) vererek Sanal büyüme rakamları açıklıyorsunuz. Tüketime, halkı her gün teşvik ettiniz. Kazanan hep 5 bin tüzel kişi oldu. Sermaye'ye, İnşaat'a, Rant'a çalıştınız!..Nakit para piyasada kalmadı. Doları durduramıyorsunuz. Piyasalar uyku numarasında!..

    Cumhurbaşkanım kusura bakma! Senin hiç bir konuda ihanet etme hakkın yok! Bu millet sana yetkiyi'' ihanet et'' diye değil, adaletsizliği, yolsuzluğu, rantçılığı önle diye verdi. Paramıza sahip çık! dedi. İhanet ettik açıklamasını ben farklı yorumlasamda bu halk öyle bakmaz!.. Partiniz rant yuvasına dönmüş.

    ama şu kesin doğru, ülkemizde hukuk,eğitim,ekonomi geriye gidiyor.en önemli eğitim çünkü geleceğimiz kaç tane milli eğitim bakanı geldi,gelişmiş ülkeler 50-100 yılı planlar. Türkiye de gelinen nokta evine en yakın okula yazıl,diploma al. gülermisin ağlarmısın!!




  • Torpil var torpil. Hâlâ bunları göremeyen varsa yuh diyorum. Bu ülkede yaşayan sıradan hiçbir vatandaş, eğer internet erişimi varsa ve araştıran sorgulayan bireyse her türlü bu hükümetin ne halt olduğunu bilir. Belki emekli bir amca internete girmiyor olabilir, elindeki gazeteysiyle, televizyonunda izlediği kanallar kadar biliyor olabilir eğer sekter bir bakış açısına sahipse. Ama internete giren insanın bilmemesine imkan yok. Ve kimse de gerçekler alenen ortadayken kalkıp da çocuklarının geleceğini riske edip ülkesinin batışını savunmaz. Bunların arkasında olsa olsa torpil olur. Ben başka birşey göremiyorum.
  • Konuda 10 tane mesaj yok ama ne hikmetse maşallah diyelim 150 oy alıp popüler konulara yerleşmiş. Forum çalışıyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes kotuyse neden oy veriyorlar anlamiyorum ki? Ezilmekten zevk mi aliyorsunuz? bakin ogrenciyin her gun 50 kisiylr beraber otobuse biniyorum ciddi rajatsiz oluyorum ve kimse de sikayetci degil. Hala belediye %70 aliyor. Anlamadim ki sizi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapitalizm sistemini yıkmadığımız sürece bu böyler sürer



    Bu pisliği devrim temizler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • George Orwell ın hayvan çiftliği kitabını okudunuz mu hiç? Kesinlikle tavsiye ederim.



    Bknz. Kuzey Kore bknz. Venezuela, hele ki özellikle Türkiye bu şartlar altında Komünizm sistemine geçerse herşey Nirvana seviyesine mi ulaşacak zannediyorsunuz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crash95

    George Orwell ın hayvan çiftliği kitabını okudunuz mu hiç? Kesinlikle tavsiye ederim.



    Bknz. Kuzey Kore bknz. Venezuela, hele ki özellikle Türkiye bu şartlar altında Komünizm sistemine geçerse herşey Nirvana seviyesine mi ulaşacak zannediyorsunuz?

    Evet okudum hiç gitmediği bir ülkenin sistemi yapısı hakkında atıp tutan burjuva ahlak yapısına sahip bir yazardır. Ayrıca bahsettiğiniz ülkeler komünist sistem yapısıyla yönetilmiyor (Kuzey Kore hariç) o ülke sistemi hakkında sadece burjuva medyasının bize aktardığı kadarını biliyoruz yerinde görüp incelemek daha sağlıklı fikirlere sahip olmamızı sağlardı buda şuan bizler için mümkün değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wearyman -- 7 Kasım 2017; 8:31:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunelan her arkadasin batmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havalı yada uzun yazınca haklı mı olunuyor anlamıyorum. Türkiye şu anda dünya ülkeleri arasında gelişmekte olan ülkeler listesinde başlardadır. Şikayet ederken bunu düşünün. Evinizdeki televizyonu, mobilyayı, cep telefonunuzu yenilemek istediğinizde size en başta ne gerek, para. Yani hem gelişelim, hem büyüyelim ama hiç sıkıntı çekmeyelim. Nasıl olacak böyle bu? Ha dersen ki ben büyümek, gelişmek istemiyorum, sen gelişme, sana müsade var. Gelişmiyoruz ki dersen aç tüik in resmi sayfasını, rakamları incele. Sıkıntı olduğu gerçektir. Hem mali, hem idari, hem siyasi yönden zor geçen yıllardayız. Fakat ülkeyi yönetenlerin kararlarına saygı duymak zorundayız. Ben saygı falan duymuyorum dersen o da senin bileceğin iş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soniqueizm_777

    başka konumdaki yazı!! okuyun

    Hukuk....

    Yargı desen ülkede yavaş işleniyor. 200.000 insan dosya bekliyor. 15 senede Hukuğu işlevsel hale getiremediniz! 4 yıl tutukluluk süreleri nedir? 8 ay bir insan mahkemeye çıkmak için neden bekliyor? Teröriste böyle muamele yapılmadı!..Sizin 2002'den önce hukuktan farkınız ne? Ne kattınız?

    Eğitim..

    15 senedir sistem değiştiriyorsunuz. Her gün eğitim sistemimiz geriye gidiyor. Hala senede 11.000 Mühendis mezun ediyorsunuz. 25.000 İşletme mezunu!...Yazık..Komünist miyiz? 2002'den önceki eğitimden farkınız ne? Daha da kötüye gidiyor..

    MEB Başkanımız açıklama yapmış bugün!!

    "Liseye giden öğrencilerin %90'ı için bir sistem ve projemiz yok. Evlerinin yakınındaki liseye gidip diploma alsınlar."

    Plansız, programsız iş yaparak milletle alay ediyorlar... YAZIK!..

    Ekonomi...

    Halka Kredi ( Ödenmemiş para) vererek Sanal büyüme rakamları açıklıyorsunuz. Tüketime, halkı her gün teşvik ettiniz. Kazanan hep 5 bin tüzel kişi oldu. Sermaye'ye, İnşaat'a, Rant'a çalıştınız!..Nakit para piyasada kalmadı. Doları durduramıyorsunuz. Piyasalar uyku numarasında!..

    Cumhurbaşkanım kusura bakma! Senin hiç bir konuda ihanet etme hakkın yok! Bu millet sana yetkiyi'' ihanet et'' diye değil, adaletsizliği, yolsuzluğu, rantçılığı önle diye verdi. Paramıza sahip çık! dedi. İhanet ettik açıklamasını ben farklı yorumlasamda bu halk öyle bakmaz!.. Partiniz rant yuvasına dönmüş.

    ama şu kesin doğru, ülkemizde hukuk,eğitim,ekonomi geriye gidiyor.en önemli eğitim çünkü geleceğimiz kaç tane milli eğitim bakanı geldi,gelişmiş ülkeler 50-100 yılı planlar. Türkiye de gelinen nokta evine en yakın okula yazıl,diploma al. gülermisin ağlarmısın!!

    Ama yol yabtık, hemde dublesinden..



    Ver mehteri şimdi ver...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herşeye tamam da gramajtan çalan pideciyi savunmak nedir?
  • Ne güzel yazmışsın yüreğine sağlık. Şimdi ağzımı açarsam ceza alırım. Çekemeyen çok var hep şikayet ediyorlar.

    Allah sonumuzu hayır etsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CyClopSx kullanıcısına yanıt
    Bulunduğu lokasyon dolayısıyla birim/fiyat olarak belirli bir raddenin üzerinde satış yapamayacağı kesin olduğu için fiyata oranla makul seviyelerde gramajla oynanabilir. Bunu bütün işletmeler yapar. Hatta gıda sektöründe olan bütün büyük firmalarda yapar.
  • onlara sorarsanız ekonomi süper. ama her şey yalan dolan. enflasyon rakamları, işsizlik oranları, fakirlik oranları hepsi düzmece. madem bu ülkede %10 enflasyon var o zaman sen neden kalkıp mtv'ye %25 zam yapıyorsun. bu oranlara sakın inanmayın arkadaşlar. hepsi yalan dolan bir kurgu. sanki rüyalar aleminde yaşıyor adamlar. ve bunlara inanan aç yaşamaya kendini adamış insanlar var. ben bunlara inanamıyorum. işte bu yüzden ülke kaybediyor.

    pkk sorunu artarak devam ediyor. halbuki 2000in başlarında bitme noktasındaydı. acaba birileri bu işten para mı kazanıyor? kimler nemalanıyor?

    cari açık artarak devam ediyor.

    ülke giderek fakirleşiyor.

    vergi kaçırma had safhada.

    eğitim yerlerde.

    teknik okul yok ama imam hatip çok. ne yapacağız bu kadar imamı?

    ortalık üç kağıtçı doldu. çünkü cezası yok.

    paravan şirketler tavan yaptı.

    rant-rüşvet tavan yaptı.

    her yer inşaat beton yığını. kim alacak bu evleri? bir gün o balonda patlayacak.

    suriyeli meselesi ortada. suç oranları tavan yaptı. asayiş yok.

    uyuşturucu, gasp, tecavüz oranları arttı. özellikle okul ve yurtlarda. bir araştırın bakalım neler çıkacak altından? ufacık çocuklara tecavüz edenler var bu ülkede ve
    daha sonra bunun üstü kapanıyor.

    yargı ve hukuk tek bir kişiye bağlandı. yok edildi. kimse hak aramaya çalışmasın.

    bu işler öyle yol yapmakla olmuyor arkadaş. o yapılan yollarda da neler dönüyordur neler?

    daha yazacak o kadar çok şey var ki ama benim vaktim yok. oturup akşama kadar yazmak isterdim. yazık günah şu ülkenin insanlarına. ama hep beraber hüülloooooğğğ diyoruz...




  • Küçük bir tekstil işletmemiz var 1996'da vira bismillah deyip başladık. Özellikle son 2-4 yılda muazzam bitme noktasına geldik. Tekstil 'ci olduğumuz için sürekli ip alırız. Bu işin merkezlerinden olan Gaziantep 'te nerdeyse bir tane ip üretim yapan fabrika kalmadı hepsi kapandı. İp'ler kur üzerinden işlem gördükleri için her dolar artışında fiyata zam yapılıyor. Bundan 1 Ay önce ip aldım. Ve 1000 dolar ( net rakam değil) tl olarak 3.5 bin civarında ödemem varken 1 ay içerisinde bu ödemem nerdeyse 500 tl daha arttı. Peki ya ben? Durun! Ben hala 2 sene önce ki fiyat ile iş yapmak durumundayım. Halkımızı o kadar aç, muhtaç hale getirdiler ki ben 1 kuruş zam yapsam adamla papaz oluyorm. Alla'tan kendi iş yerim kira vermiyorum arada ödeme alıyorum da babamın emekli maaşı ve gelen ile ay sonunu getiriyoruz. Başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa'nın bizim bu akıl almaz derecede ki ilerlememizi artık net şekilde kıskanıyor (!)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.