DP alt mod destekli uygun telefon tavsiyesi.
Merhaba arkadaşlar. Samsung haricinde Android tabanlı display port destekleyen telefonlar hangileridir? Elimde Viewsonic TD1655 dokunmatik ekran var da onda kullanacağım. İnternette dolaşmama rağmen Samsung'un S serisi dışında hangi telefonlarda var emin olamadım. Xiaomi marka tercihimdir ama onlarda yok sanırım. Diğer markalarda hangilerinde var, uygun fiyatlı olan ve kullanıp memnun kaldıklarınız varsa tavsiye alabilirim. Teşekkürler.
Şerit led trafo tavsiyesi.
İyi günler arkadaşlar. Yaklaşık bir yıl önce yapılan evde daha yeni takılan şerit led trafosu bir aydır seğirme, trafodan ses gelmesi gibi problemler yapıyor. Elektrik bilgim çok iyi değil ama lamba söküp takacak kadar bilgim var. Sizden isteğim aşağıda resimleri attığım trafoya benzer, mümkünse pahalı olmayan 3m'lik şerit ledi besleyebilecek bir trafo tavsiyesi. Sanırım tek çipli ama yine de resmini atayım, emin değilim.
Aldığım belleklerde sürekli problem çıkıyor.
Edit 2: CPU-Z bilgileri eklendi.
Edit: Sorunu çözdüm. Mhz'yi 1400'e çektim sorun çözüldü. Sanırım dual channel kullanmıyorum diye böyle bir sıkıntı oldu ama uzun vadede hata alırsam konuyu hortlatırım.
İyi günler arkadaşlar, son bir aydır bu problemle uğraşıyorum. Piyasadaki bellekler mi artık iyice kalitesizleşti ben anlamıyorum. Öncelikle sistemimi yazayım;
Intel i5 4670k işlemci
Sapphire Rx570 ekran kartı
2x4 Kingston Genesis Hyperx DDR3 bellek
MSI Z87 G43 Gaming anakart
İlk aldığım bellekler Kingston Fury 2x8 idi ancak Windows açılırken bile problemliydi, logolar falan geç yükleniyordu veya hatalı yükleniyordu. Tek tek test ettim, herhangi bir hata ile karşılaşmadım. Windows Bellek Tanılamasında direkt hata verdi ikili olarak. Sonradan bunları iade edip yerine Patriot Viper CL9 1600 mHz DDR3 2x8 aldım. Bu belleklerde aşırı problem yaşamıyorum, hatta oyun bile oynadım. Ancak 4 günde neredeyse her gün en az bir kere mavi ekran alıyorum. Bazen arka arkaya 2 kere oluyor. Bilhassa Discord'da arkadaşlarla konuşurken, yayın izlerken oluyor bu. Sonra şüphelenip Bellek Tanılama işlemini yaptım, herhangi bir hata ile karşılaşmadım. En son memtest uygulamasıyla yaptığımda işlemin daha 2/4'ündeyken 230 küsür hata karşılaştım. Aşağıya resimleri atıyorum. Çok uzun sürdüğü için testi tamamen bitirme imkanım olmadı. Sonra bellek slotlarında arızadan kaynaklanabileceğini düşündüm. Çünkü 3. ve 4. bellek slotlarım çalışmıyor. Yani Dual Channel kullanamıyorum işlemci pinlerindeki problemden dolayı.
Ancak daha sonra kendi eski belleklerimle test yaptığımda herhangi bir hata ile karşılaşmadım. Yine tamamen bitirmedim ancak hata verebilir diye 4/4'e kadar geldim. Hiçbir problem çıkmadı.
Yani fark etmem şu, piyasadaki belleklerde mi bir problem var yoksa benim bilgisayar çok mu bellek seçiyor ben anlamadım. Eğer bu belleklerin problemli olabileceğini düşünüyorsanız bana öneride bulunabilir misiniz? Ya da bu bellleklerde memtest'te hata çıkması bir şey ifade etmiyor mu? Veya başka test önerebilecek var mı? Ya da acaba Dual Channel yapamadığım için mi bu bellekler hata veriyor? Bilgisayara format falan atayım mı gerek var mıdır? Çünkü Furyleri taktıktan sonra eski bellekleri kullanırken birkaç kez Windows'ta yine mavi ekran yemiştim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Bugün memtest'in 4 aşamasını da yapma fırsatım oldu. Herhangi bir hatayla karşılaşmadım.
|
Sedat Peker'den silahlanın çağrısı!
Levent Gültekin'den Afrin operasyonu yorumu
Everest SGM X7 Pro sorunu
|
Yarım asırlık 'muz kralı' iflas etti.
|
|
|
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4.326
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 12.087 (Bu ay: 80)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7.156 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic