Yarbay
10 Nisan 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme
Toplam: 130 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Öncelikle iyi günler. Bilgisayarı açtığımda BIOS ekranı sorunsuz bir şekilde geliyor ama Windows yüklenme ekranında ekran "Entering Sleep mode" diyerek gidiyor ve gelmiyor. Düzeltme yöntemim ise BIOS'a reset atıp kayıt edip çıkmak. Sorun donanımsal mı yazılımsal mı çözemedim. Son iki haftadır bu problem var ve son iki gündür de neredeyse her açtığımda bu sorunu yapmaya başladı. İnternette arattım, ancak benzer sorunlar bulamadım.

Sistem özelliklerine gelirsek;

İşlemci: Intel i5 4670K
Ekran Kartı: AMD RX-570
Anakart: MSI Z87 G43 Gaming
RAM: 2x4 Kingston HyperX
SSD: Samsung EVO 860 500GB
HDD: Samsung HD103SJ 1TB
Monitor: Philips 170S

Edit: Monitör eklendi.

Not: Videonun tamamını izlemeye üşenen arkadaşlar videoyu 5. dakikaya alabilirler.

Bu videoyu kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.
Merhaba arkadaşlar. Bu fareyi birkaç hafta önce aldım. Zaten ucuz olduğu için tercih sebebim oldu. Ancak şöyle bir problem var. Fareyi hareket ettirmediğimde imleç bazen kendi kendine kayıyor. Fare hareket etmediği halde imleç kayarken ışığı da yanıp sönüyor. İnternette bu sorunla ilgili bir cevap bulamadım. Yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
"Yaş sebze meyve sektöründe Türkiye’nin en büyük firmalarından biri olan yarım asırlık Tümerdem Tarım için mahkeme iflas kararı verdi. Bir süredir mali sıkıntı içinde olan şirket için alınan son kararla birlikte tasfiye süreci de başlatılmış oldu. Aynı zamanda ‘Muz kralı’ olarak da anılan şirket, bir dizi ürünün ithalatı yanı sıra çok sayıda ürünün üretimini yapıyordu.

Tümerdem Tarım Ürünleri ve Dış Tic. AŞ. İçin iflas kararı 22 Kasım günü alındı. Bakırköy 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin verdiği karar sonrası şirketin dosyası, icra iflas müdürlüğüne gönderildi. Oluşacak iflas idaresi şirketin varlıklarını satarak borçlarını ödeyecek.

Merhum iş adamı İsmet Tümerdem tarafından 1968 yılında kurulan Tümerdem Tarım, zaman içinde Türkiye’nin en büyük oyuncularından biri konumuna geldi. Tümerdem Tarım, 1970 yılından 2000 yılına kadar İstanbul’daki yaş sebze meyve halinde en çok satış yapan firmaydı.

Şirket yerli üretimin yanı sıra 1990’lı yıllara doğru muz ithalatına yöneldi. Şirketin muz ithalatında yakaladığı işlem hacim nedeni ile İsmet Tümerdem ‘Muz kralı’ olarak anılmaya başlamıştı.

Şirket büyük çaplı ithalatın yanı sıra Antalya Alanya başta olmak üzere, bir çok bölgede doğrudan üretime yöneldi. Bursa’da şeftali ve elma bahçeleri oluşturan şirket, birkaç yıl önce mali sıkıntı yaşamaya başladı.

Yarım asırlık devin yaşadığı sıkıntının gerisinde, yapılan kimi büyük yatırımların yanı sıra muz ithalatı ile ilgili yaşanan bir dizi sorunun yer aldığı kaydediliyor.
"

Kaynak
"AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısındaki konuşmasında 'FETÖ' firarilerine ilişkin "Atı alan Üsküdar'ı geçti. Aklı olanlar Türkiye'yi terk etti gitti. Aklı olmayanlar da burada tuzağa düştü." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Geçtiğimiz cuma günü 3 Kasım 2001 seçimlerinin yıl dönümüydü. Bu seçimlerde partimiz yüzde 34'lük oy oranıyla tek başına iktidara geldi. Milletimizin bize olan güvenini boşa çıkartmadık.

Bu vesileyle kuruluşundan bugüne, partimizin organlarında görev almış tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. 3 Kasım seçimleri ülkemizde yeni bir dönemin miladı olmuştur. Türkiye'de hiçbir şey artık 3 Kasım'dan önceki gibi olmayacaktır.

2019 seçimleri ülkemiz ve partimiz için en az 3 Kasım seçimleri kadar kritik bir dönüm noktası olacaktır. Ülkemizin yeni yönetim mimarını oluşturmak için şimdiden çalışmaya başladık.

Milletimiz son dört-beş yıldır oynanan oyunu görmüş ve tercihini büyük ve güçlü Türkiye'den yana kullanmıştır.

PKK sadece PKK değildir. Bu örgüt ülkemize yönelik kullanılan bir aparattır. DEAŞ eli kanlı katillerden oluşan bir sürüdür.

Bizler çocuklarınızı bunların okullarından alın derken boşuna haykırmadık. Bunların bankalarından paranızı çekin diye boşuna demedik. O zaman paranızı çekin deyince, arabanızı, dairenizi satıp oraya yatırdınız. Şimdi taksiratımızı affedin diye yalvarıyorsunuz. Kusura bakmayın. Atı alan Üsküdar'ı geçti. Aklı olanlar Türkiye'yi terk etti gitti. Aklı olmayanlar da burada tuzağa düştü.
"

Kaynak
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 72'nci Genel Kuruluna katılmak üzere gittiği ABD'de PBS kanalına mülakat verdi. Erdoğan, ABD Kongresi'nde korumalara silah satışını sağlayan yasanın geri çekilmesine tepki gösterdi. Erdoğan, "Biz paramızla sizlerden silah alamazken, siz niçin parasız olarak bu terör örgütlerine bu silahları veriyorsunuz" dedi.

Amerikan PBS kanalına mülakat veren Erdoğan, ABD Kongresi'nde korumalara silah satışını sağlayan yasanın geri çekilmesi kararına inanamadığını söyledi. Erdoğan, PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan YPG'ye yaptığı silah yardımını hatırlatarak, "Biz paramızla sizlerden silah alamazken, siz niçin parasız olarak bu terör örgütlerine bu silahları veriyorsunuz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz bu sorularımızın cevabını bulamadığımız için stratejik ortak olarak bundan üzüntü duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı dün kongreye verdiği silah satış bildirisini geri çekmişti. Böylelikle Cumhurbaşkanlığı korumalarının kullanması için yılın başında ABD'li bir silah şirketi ile yapıldığı belirtilen 1.2 milyon dolar değerindeki yarı otomatik silah satış anlaşması rafa kalkmış oldu.

Haber bağlantısı:http://t24.com.tr/haber/erdogan-biz-paramizla-silah-alamiyoruz-abd-teror-orgutune-silah-veriyor,444042
Öncelikle merhaba,

Sitenizde cevaplama ve alıntılama tuşu aynı işlevi görüyor. Alıntı yapamıyorum. Alıntı yaptığım zaman cevaplanacak mesaj çıkıyor otomatik olarak.

İkinci sorun ise Lightbox'u tercihlerden aktif etmeme rağmen yine otomatik olarak tik koyuyor ve ayarı değiştiremiyorum.

Bunlar genel problem mi bilmiyorum ancak alıntı yapanlar var.

İlginiz için şimdiden teşekkürler.
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Bu konu için sistemi yazmaya gerek duymadım. Zaten yan tarafta yazıyor. Tek farklı olan ekran kartım arızalandığından kuzenimin HD 5550 model ekran kartını taktım. Radeon Pro'da GPU ölçeklendirmeyi açtığım zaman 75 hz destekleyen monitorumden 60 hz almaya başlıyorum ve 75 seçeneği gözükmüyor. Resimleri atarsam belki sorunum daha anlaşılır olacaktır.

GPU ölçeklendirme açık iken;

Bu da kapalı hali;

Bu ayarlar çok lazım da değil ancak bunu açmadığım zaman oyunlarda ekrana sığdırma yapıyor ve 1280 x 720 gibi bir ayarda çok çirkin görüntü oluyor. Bu arada monitorum 1280 x 1024.
Bu, AKP'nin neden Almanya'ya tepki göstermediklerini, sırf büyükelçiyi çekmekle yetindiklerini açıklıyor.

Haber Linki
Hakkında
Forum İmzası:
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Masaüstü
Mobil cihaz
Samsung
Operatör
Turkcell
ISS
Uydunet
Oyun Platformu
PC
Takım
Fenerbahçe
Takım
Bursaspor
Steam
SoulRealm
Ses Sistemi
Creative
Xbox Live GamerTag
OnsideCoffee653
Basketbol
Fenerbahçe
İşlemci
Intel
Anakart
MSI
Sabit Disk
Samsung
Ekran Kartı
Sapphire
Modem
Netmaster
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4.310
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 9.782 (Bu ay: 263)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7.155 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.