Şimdi Ara

Sigara icmek disarda da yasak olmalı (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
1
Favori
37.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
234 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Japonyada kalabalık caddelerde sigara içmek yasak durak şeklinde kapalı alanlarda içiliyor ve dışarda (evde cam veya ev kenarında) sigara içmek hoş karşılanmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bakin cok ilginctir, burada sigara laf edenlerin cogu 15-20 yas arasinda. ama onumuzdeki 5 yil icinde yuzde 90'inin sigaraya baslayacak olmasi daha ilginctir.

cok haklilar. icenlerin dumanini solumak zorunda degiller. ama baslayacaklar.

• ne kadar safsınız sigara dısarda da yasaklansınmıs diyelim yasaklandı,kim uygulayacak o yasagı ve kim takacak? nerde yasadıgınızı sanıyorsunuz? memlekette kanunları takan kaldı mı? kırmızı ısıkta bıle vızır vızır gecıyor mıllet,sigara yasagını ipler mi? heyallaam
  • Kanada'da açık alanda bile yasak. Özel belirlenen yer dışında içeni de ağır cezalandırıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: kontratak

Gelişmiş ülkelerde olaya "sigara dumansız hava soluma özgürlüğü" olarak bakılır. Sadece kapalı alanlarda değil kamuya açık "açık alanlarda" da sigara içmek yasaktır, yani dumansız hava sahası özgürlüğü vardır.
    Valla kardeşim kusura bakma da gelişmiş ülkelerin önce git bir ekonomisi,sporunu,eğitimini,kültür ve sanata bakış açısını,insan nezaketini,toplum yapısını hatta en basitinden git internetini falan önce bir örnek al kendine ondan sonra konu sigaraya gelir
  • Çok mantıklı. Sürekli düşünüyorum ancak kim uygular ve nasıl olur bilmiyorum. İnşallah görürüz o günleri. Çarşıya çıkmıyorum mecbur değilsem. Dumana maruz kalmamak için.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Keşke olsada sigarayı azaltsam

• Shonen Jump kullanıcısına yanıt
    Okumadığınızı düşünerek söylüyorum: Linkini verdiğim ilk mesajımda bu mantık hatanızın açıklaması var.

Ayrıca şu mesajımda da anlaşılmasını kolaylaştıran örnekleri artırdım:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=135998093

Gelişmiş ülkelerin gelişmiş olmasının temelinde rasyonel düşünce yatar. Rasyonel düşünce doğru mantık kurmayla olur. Rasyonel düşünceyi sağlayamadığımız için "onlar gibi" olamıyoruz.

İnsanlar hayvan hakları için mücadele veriyor. Birisi çıkıyor, "İnsanlar aç aç!" diyor, "Daha önemli sorunlar var!" diyor.

İnsanlar doktor hakları için mücadele veriyor. Birisi çıkıyor, "Madenciler ölüyor, onların hakları için mücadele ver!" diyor. "Mühendislerin hiç mi sorunu yok?" diyor.

İnsanlar mühendis hakları için mücadele veriyor. Birisi çıkıyor, "Polislerin işi çok zor, sen önce onlar için mücadele ver!" diyor.

İnsanlar polislerin sosyal haklarını savunuyor. Birisi çıkıyor, "Polisler insanlara şiddet uyguluyor, onları mı savunuyorsun!" diyor.

İnsanlar öğretmen hakları için mücadele veriyorlar. Birisi çıkıyor, "Öğretmenlerin işi iş, ne hakkı olacak! Sen git bir de doktorlara bak, ne koşullarda çalışıyorlar!" diyor.

İnsanlar "İnternette Kotaya Hayır!" diyor. Birisi çıkıyor, "Memlekette ne sorunlar var arkadaşım!" diyor.

İnsanlar "Fahiş PlayStation Store Fiyatlarına Hayır!" diyor. Birisi çıkıyor, "Sen önce soğan fiyatlarına karşı çık!" diyor.

Siz bir yerden başlayanlara engel oldukça hiçbir ilerleme olmaz. Onun ekonomisine bak, bunun eğitimine bak demeye devam ederiz.
  • Bence üretimi yasak olmalı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sigara içmeyen biri olarak:

-Dışarda yasaklanmasın ama kabinler olsun.

-Kafeteryalarda dışarıda içmek yasaklansın.

-Avm önlerinde baca misali sigara içen ve izmaritlerini sağa sola sallayan tipler acaip rahatsız edici geliyor.

-Yolda yürürken veya parkta otururken yanında sigara içilmesi de çok kötü.

Belli noktalarda izin verilsin.

Sigara icmek disarda da yasak olmalı
  • Yok bence sigara içenleri görüldüğü yerde infaz edin sizde kurtulun bizde kurtulalım.Şimdi sen ve senin gibiler Yüksek radyasyon yayan
    * Cep telefonu ve kablosuz telefonlar
    * Kablosuz DSL modemler
    * Dizüstü bilgisayar
    * Elektrikli ısıtıcı ve mikro dalga fırınlar
    * LCD ve Plazma televizyon
    * Saç Kurutma makinesi ve traş makinesi
    * Elektrikli saat
    * Floresan lambalar
    * Fotokopi makineleri
    Havaya zehirli gazlar yayan tüm araçları,fabrikaları ve kozmetik ürünlerini kullanıyorsunuz tek derdiniz neymiş efendim sigara dumanıymış.İçmiyorsanız saygı duyarım ama okadar egzoz ve fabrikalardan çıkan zehirli atıkları içlerine çeken insanların laf söyliyeceği en son şey sigara dumanı.
  • Destekliyorum, kamuya açık alanlarda sigara içmek kesinlikle yasaklanmalı.

Yolda yürürken önümdekilerden birisi içiyorsa nefes alamıyorum, yürüdüğüm yer genişse sağa sola uzaklaşmaya çalışıyorum, yeterince geniş değilse de nefes almadan hızlanıp önüne geçiyorum. İçmeyen biri için sokakta yürümek bile işkence.

Keza parkta bile 5 dakika oturalım diyorsun, 10 saniye sonra yandaki banka biri gelip yakıyor sigarasını...

Bence en güzel çözüm halka açık yerlerde uygun noktalara camekanlı sigara içme kübikleri yapılsın ve bu kubiklerin dışında içenlere de ciddi para cezaları verilsin. Tekrarı halinde de cezalar katlanarak arttırılsın ama yasal olarak da hiçbir şekilde af kapsamına alınamasın. Aynen trafik cezasını ödemeden arabanızı satamadığınız gibi, bu cezayı ödemeden de, acil durumlar haricinde, başta sağlık ve eğitim hizmetleri olmak üzere hiç bir kamu hizmetinden yararlandırılmasın.

Eğer kişi bu kurala uymamakta ısrar ediyorsa, örneğin bir yıl içinde 3 kere bu şekilde ceza almışsa hiç mahkemeyle filan uğraşmadan, erteleme ya da para cezasına çevrilme yolu kapalı olarak direk 30 gün hapis cezasıyla cezalandırılsın. Nasıl olsa her yerde kameralar var, bu kişileri tespit edip cezayı yapıştırmak hiç zor olmayacaktır. İlk zamanlar devlete de güzel bir gelir kapısı olur.

Maalesef bu şekilde ciddi bir yaptırım uygulanmadığı sürece kuru kuru yasaklamanın bir faydası olmayacaktır.

Bu arada işverenlerin de sorumlu davranarak sigara içen ve içmeyen elemanlarını aynı ortamda birlikte çalışmak durumunda bırakmaması gerekir. Eğer bu şekilde izole çalışma ortamları yaratamıyorsa da iki taraftan birisini seçerek bütün elemanlarını ya sigara içen ya da içmeyen gruptan seçmesi gerekir. Her ne kadar bu konuya özen gösteren firmalar var ise de maalesef yeterli değil. Daha bilinçli ve yenilikçi bir vizyon ortaya konmalı ve bağlayıcı yasal düzenlemeler bir an önce yapılmalıdır.
  • Saydığınız şeyler ihtiyaçtır. Sağlığa olan zararları da tartışmalıdır ama bunlar ihtiyaçtır. Bunlar hakkında da gerekli önlemler alınır. Yaptığınız mantık hatasının adı sahte ikilem mantık hatasıdır.

Gelişmiş ülkelerde olaya "sigara dumansız hava soluma özgürlüğü" olarak bakılır. Sadece kapalı alanlarda değil kamuya açık "açık alanlarda" da sigara içmek yasaktır, yani dumansız hava sahası özgürlüğü vardır.

"Otomobilden duman çıkıyor, o engellenmiyorsa sigara serbest olmalı." tarzı mantık hatasına dair:
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=135995682
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=135998093

Gelişmiş ülkelerdeki uygulamalara dair:
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=135997696

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontratak -- 25 Kasım 2018; 2:53:30 >
  • çekip vuralım en temizi ne böyle yasak masak uğraşıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khiron -- 25 Kasım 2018; 2:58:43 >
  • Ne yasağı laa idam gelsin
  • lütfen abartmayalım ya orda içme burda içme nerede sigara içeceğiz biz !
  • kontratak kullanıcısına yanıt
    Sence dışarda insanlar sigara içti diye senin sağlığın ne kadar azalıyor?
  • kontratak kullanıcısına yanıt
    Şimdi demişsin ki saydığınız şeyler ihtiyaçtır.Sen içmeye bilirsin ama sigarada benim ihtiyacım benim tarafımdan baktığında ise senin yaptığın sahte ikilem mantık hatasıdır.
    Demişsiniz ki "Otomobilden duman çıkıyor, o engellenmiyorsa sigara serbest olmalı." tarzı mantık hatasına dair: bence en büyük mantık hatası sizin körelmiş düşüncenizdir.Emin olun bu ülkede sigara içenlerin gün boyu dışarıya saldığı duman bir fabrikanın 1 saatte havaya saldığı zehirli gaz bile etmez.Sizler dumandan korkuyorsanız bence dışarıya çıkmayın yada gaz maskesiyle dolaşın Allah esirgesin bir otomobilin egzoz gazı salımınından bile hastalanırsınız.
  • Linklerini verdiğim mesajlarımda cevaplarınız. Cevabı olan şeyi tekrar etmeden önce okuyun.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.