Merhaba,
Xbox kontrolcüsünün takılma sorunu yüzünden,ürünü servise göndermek istedim ve garantisinin bitmesine 14 gün vardı.Konu ile ilgili Xbox Türkiye ile iletişime geçtim ve kontrolcüyü servise göndermemi istediler.1 gün sonra ürünü,Sakarya'nın 10km dışındaki UPS deposuna götürererek teslim ettim ve beklemeye başladım.5-7 günde 1 kez aradığımda Xbox Türkiye,21 işgününü hatırlatarak beklemem gerektiğini söylüyordu.
Aradan Eylül ayı geçtikten sonra 03.10.2024'te bir mail aldım ve yeni kontrolcümün kargoya verildiği yazıyordu.04.10.2024 13:00 saatlerinde UPS kargo tarafından gelen kargoyu açtığımda şok geçirdim.Kutu kısa orjinal olmayan bantlı bir bant ile bantlanmıştı ve 40 gün sonunda kullanılmış bir kontrolcü ile karşılaştım.
Süreç hem yavaştı hem de yeni bir cihaz göndereceğiz demelerine rağmen başka birinin arızalı kolunu göndermişlerdi.Az önce Xbox Türkiye'ye durumu anlatarak yardım istedim ve onlarda durumu Xbox'ta çalışan üst departmana aktaracaklarını,servise müdahale edemediklerini söyledi benden gelen cihazın görsellerini aldı.
Şu an beklemedeyim,Allah kimseyi Microsoft Servisi'nin eline düşürmesin.Rezalet bir deneyime kaldığı yerden devam ediyorlar..
Not:Paylaşma amacım bana yaptıkları rezillikleri görün istiyorum.Hiçbir firma,müşterisine böyle davranmaz veya davranamaz.
21 Ağustos 2024 tarihinde göndermiş olduğum kargo:

04.10.2024 tarihinde UPS ile gelen kargo:

Oysa yeni bir cihaz vereceklerine dair mail ama buna rağmen kullanılmış bir cihaz yolladılar.
Sizden konuya destek bekliyorum arkadaşlar,bugün bana yapılan yarın sizin de başınıza gelebilir.

Merhaba arkadaşlar,
2+1 ses sistemi arıyorum ve Logitech Z533 (optik çıkışlı bir model bulamadım Z906 dışında,bu modelinde uydu üzerinde koruma olmadığı için içe göçme kronik sorunu varmış) ve Edifier studio modeli var.Sizce hangisini almalıyım? EDIFIER Studio R1380T bu modeli de değerlendirebilirim.
Kriterim:Müzik ve sinema izlerken net ses vermeli(ses kartım var cerative zx) Farklı bir marka,model varsa öneriniz onlara da açığım.
Mevcut olarak Logitech z213 kullanıyorum,ağırlıklı kulaklık takıyorum ama elimdekini satıp bazen sesli olarakta net müzik dinlemek istiyorum artık.
-Faiz indirimleri ve merkez bankasında para olmaması.
-Kur farklarının vatandaşa zam olarak dönecek olması
-Artan fiyatlar karşısında maaşların,ücretlerin erimesi
-Verilecek asgari ücret ve maaş zamlarının gerçek enflasyonun altında kalacak olması
-Türkiye'nin risk primleri yüzünden borç alacak ülke kalmaması
-Bütçe'de ve TBMM'de vatandaş lehine hiçbirşeyin olmaması.
-İç ve dış siyasette güven kaybı
-Kurumların güven yitirmesi(Tüik,işkur vs)
-Umut ve gelecek ile düşüncelerin yitirilmesi
Ben bütün bunlar bir araya geldiğinde 2023'e gelmeden Türkiye'nin dayanabileceğini ve seçimin zamanında yapabileceklerini düşünmüyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Merkez Bankası politika faizini yüzde 18’den yüzde 16’ya indirmesi kararına tepki gösteren İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Ciddiyetsiz bir iktidarın, atadığı liyakatsiz bir bürokrat aracılığıyla verdiği, rasyonellikten uzak bir kararın sonucunda olan yine hane halkımıza, esnafımıza ve KOBİ’lerimize oldu” dedi.
Merkez Bankası (TCMB), politika faizini yüzde 18’den yüzde 16’ya indirdi. Enflasyonun yüzde 20’ye yaklaşmasına rağmen 23 Eylül’de 100 baz puan faiz indiren banka, kurdaki sert artışa ve TL’deki erimeye rağmen bugün de 200 baz puanlık indirim yaptı. Kararın ardından döviz kurları tavan yaptı.
“MİLLETİMİZ BUNU HAK ETMİYOR”
Karara sosyal medya hesabından tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Ciddiyetsiz bir iktidarın, atadığı liyakatsiz bir bürokrat aracılığıyla verdiği, rasyonellikten uzak bir kararın sonucunda olan yine hane halkımıza, esnafımıza ve KOBİ’lerimize oldu. Bu aziz millet bunu hak etmiyor. Çok yazık…” ifadelerini kullandı.

Kaynak:
Gazeteci Cem Küçük, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyükelçiler hakkındaki 'Dışişleri Bakanımıza söyledim, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz.' açıklamasını değerlendirdi. Erdoğan'ın net konuştuğunu söyleyen Küçük, "Büyükelçiler deport edilecek" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrıda bulunan 10 büyükelçiyle ilgili yaptığı "Söyledim Dışişleri Bakanımıza, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz" açıklaması, gündemi sarstı.
Erdoğan'ın bu ifadesini kişisel Twitter hesabında değerlendiren Cem Küçük, "Cumhurbaşkanı Erdoğan Osman Kavala için çağrı yapan 10 büyükelçi hakkında net konuştu: 'Dışişleri Bakanımıza söyledim, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz.' Büyükelçiler deport edilecek" dedi.
Erdoğan ne demişti?
Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrika dönüşü uçakta gazetecilere Osman Kavala'nın derhal serbest bırakılması çağrısında bulunan 10 büyükelçiyle ilgili şunları söyledi:
"Bakın şimdi AİHM bir karar almış. Bu Kavala denilen Soros artığıyla ilgili olarak Türkiye'yi adeta burada mahkum etmek istiyorlar. 10 büyükelçi bu açıklamayı niye yapar? Bu Soros artığını savunanlar, 'bunu nasıl bıraktırırız' gayreti içindeler. Söyledim Dışişleri Bakanımıza, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz. Türkiye'ye böyle bir ders vermek haddinize mi sizin? Kimsiniz siz? Neymiş? Kavala'yı bırakın. Sen kendi ülkendeki haydutları, katilleri, teröristleri bırakıyor musun? Amerika'sı, Almanya'sı, hangisi böyle bir şeyi şu ana kadar yaptı? Yapmadılar ve yapmazlar. Konuştuğu zaman sana verecekleri cevap şudur, 'yargı bağımsızdır'. Sizde yargı bağımsız da bizdeki yargı bağımlı mı? Bizdeki yargı, bağımsızlığın en güzel örneklerini veriyor."
Kavala'nın serbest bırakılması çağrısında bulunan 10 büyükelçi
4 yıldır tutuklu yargılanan Osman Kavala'nın derhal serbest bırakılması için ABD, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda büyükelçilikleri ortak açıklama yapmıştı.
Cem KüçüktwitterKaynak:
Hollandalı bir firma, elektrikli scooter kiralama yöntemine benzer bir çalışma mantığına sahip olan elektrikli mopedleri İstanbul'da kullanıma sundu. Sayıları 52 bini geçen scooter'lardan sonra mopedlerin de kaldırımı işgal etmeye başlamasıyla şikayetler arttı.

Kaynak:
20Ekim 2021 tarihinde Şam’da 14 vatandaşın şehit verildiği terör saldırısını kınayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Suriye Arap Cumhuriyeti Devlet Başkanı Beşar Esad'a başsağlığı mesajı gönderdi.
Perinçek'in mesajında şu ifadeler yer aldı:
Bugün Şam'da gerçekleşen terör saldırısında 14 vatandaşınızı şehit verdiğinizi üzüntüyle öğrendik. Bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve Suriye halkıyla dayanışma duygularımızı iletiyoruz.
ABD Emperyalizmine, Siyonizme ve onların aletleri olan terör örgütlerine karşı Türkiye ve Suriye'nin kaderleri birleşmiştir. İki ülke ortak düşmanlara karşı birlikte hareket edecektir.
Sizin şahsınızda Suriye Devleti ve Milletine başsağlığı diliyoruz. Saygılarımla.
kaynak:
Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, peygamberlere bile nübüvvetin 40 yaşından sonra verildiğini, seçme ve seçilme hakkının 40 yaşından sonra olması gerektiğini savundu.
Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, son dönemde tartışma yaratan açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Yaklaşık bir hafta önce yayınlanan bir sohbetinde seçme ve seçilme hakkı üzerine konuşan Ahmet Mahmut Ünlü, özellikle seçilme hakkının 18 yaşına indirilmesinin yanlış olduğunu savundu.
"Elimde olsa seçme ve seçilme hakkını 40 yaşından sonraya veririm" diyen Cübbeli "Hiç hayatta bir tecrübe görmemiş, Z kuşağı falan.. Ne seçilmesi, seçme hakkı bile verilmemeli. 40'a kadar. Neden? Yaşasın görsün hayatın zorluklarını. Ondan sonra çoluk çocuğa karışsın. mükellef olsun, mesul olsun, dünyanın kaç bucak olduğunu görsün. Ondan sonra başına adam seçerken, hissiyatla, duygusallıkla, karizmayla olmaz." ifadelerini kullandı.
Sözlerini sürdüren Cübbeli "Memleketi ya batırır ya da çıkarır bu işler. Aklı başında olsun. Allah, günahsız kullarına 40 yaşından önce peygamberlik vermiyor, biz başımıza adam seçeceğiz. Benim görüşüm de böyle." diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından hazırlanan 'Fetvalar' kitabında, 'Baldızıyla zina eden kişinin hanımı boş olur mu?' sorusuna ilginç bir cevap verildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın en yüksek karar ve danışma organı olan Din İşleri Yüksek Kurulu’nun hazırladığı "Fetvalar" kitabında “Baldızıyla zina eden kişinin hanımı boş olur mu” sorusuna “Zina büyük günahlardan olmakla beraber eşlerden birinin zina etmesi, nikâhlarına zarar vermez” yanıtı verildi. Gerekçe olarak da “Baldızla yapılan zinanın nikâhı sona erdirmemesi, baldızla olan evlenme yasağının ebedi değil geçici olmasından kaynaklanmaktadır” denildi.
Kuran’da, zinaya ilişkin “Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, bir hayasızlıktır ve çok kötü bir yoldur” buyrulduğu aktarılan fetvada, “Bu sebeple zina büyük günahlardan olmakla beraber eşlerden birinin zina etmesi, bu fiili helal görmedikçe nikâhlarına zarar vermez” denildi.
"Baldızla olan evlenme yasağının ebedi değil geçici"
“Baldızıyla zina eden kişinin büyük günah işlemiş olduğu için mutlaka tövbe etmesi gerektiği” kaydedilen fetvada, nikâhın düşmeme gerekçesi olarak da “Baldızla yapılan zinanın nikâhı sona erdirmemesi, baldızla olan evlenme yasağının ebedi değil geçici olmasından kaynaklanmaktadır” ifadeleri kullanıldı. Söz konusu fetva, Diyanet tarafından internette de yayımlanan kitabın 4. baskısında ise yer almadı.
"İslam’ın ruhuna aykırı"
Felsefeci ve ilahiyatçı Prof. Dr. Şahin Filiz, fetvaya tepki gösterdi. “Fetvaya konu olan tarzdaki olaylara dini kılıflar bulmanın ahlak dışı ve İslam’ın ruhuna aykırı olduğunu” vurgulayan Filiz, özellikle Türk kültüründe evlilik ile kurulan akrabalığın, kanla oluşan akrabalık gibi kutsal olduğuna dikkat çekti. Filiz, “Baldızıyla birlikte olan kişinin, kendi akrabasıyla birlikte olmuş gibi vebali ve suçu vardır. Bu durumu ensest ilişki olarak değerlendiriyorum. Dolayısıyla bu fetva, ensesti zımnen olumlamak demektir” diye konuştu.
"Aldatma, Medeni Kanun’da boşanma sebebidir"
Konunun bir de aldatma boyutu olduğunu kaydeden Filiz, “Koyun can derdinde, kasap et derdinde. Ortada bir aldatma var. Diyanet, olayı nikâhın düşüp düşmemesi ile açıklıyor. Baldızla birlikte olmak sadece nikâh konusuyla açıklanamaz. Bu aynı zamanda kültür ve âdetlerle de ilgili. Aldatma, Medeni Kanun’da boşanma sebebidir. Zinanın baldızla ya da başkasıyla yapılması bu durumu değiştirmez. Dolayısıyla konu İslam dininin mantığına aykırı olduğu gibi Medeni Kanun’a da aykırıdır. Böyle fetva olur mu” ifadelerini kullandı.
"Mahremiyet, akrabalık devam eder"
Fetvada, “nikâh yasağının geçici olmasının gerekçe edildiğini” aktaran Filiz, “‘Eşinden boşandığında baldızıyla nikâh kıyabilir’ mantığı ile verilen ‘nikâh düşmez’ gibi bir fetva, geleceğe ilişkin bir ihtimale yönelik hüküm oluşturmak demek. Geleceğe dönük hükümler geçersizdir çünkü ne olacağını bilmiyoruz. Ayrıca, Türklerin din anlayışında akrabalıklar sadece kanla değil evlatlık alarak, evlenerek ya da süt kardeşliğiyle de kurulur. Boşansalar da iki aile arasındaki mahremiyet, akrabalık devam eder” dedi.
Kaynak:
İstanbul'da bir taksicinin bagajında bulduğu 1 milyon 800 bin TL'yi sahibine teslim ettiği şeklindeki olay, yalan çıktı. Son dönemde müşteri seçmeleri ve vatandaşlara yönelik kötü muameleleri nedeniyle eleştirilen taksicilerin bu yolla kendilerini aklama hesabı yaptıkları belirtildi.
Taksicilerin son dönemde müşteri seçmeleri ve çeşitli suçlara karışmaları, vatandaşın sabrını taşırdı. Vatandaşlar, İstanbul'da artık içinden çıkılamaz bir hale gelen taksi sorununa çözüm isterken, taksiciler de yaptıklarına karşı kendilerini yalanla aklama yolunu seçti. Sarıyer'de bir vatandaşın unuttuğu 1 milyon 800 bin TL'nin taksiciler tarafından sahiplerine teslim edildiği olayı, büyük bir yalan çıktı.
"İNSANLIK ÖLMEDİ" DEMİŞLERDİ
Demirören Haber Ajansı'nın servis ettiği haberde; valiz sahibi, "Çantamı kaybetmiştim. Arkadaşlar çantamı bulmuş. Eksiksiz bütün eşyalarım içinde. 300 bin lira burada, 150 bin dolar da burada. Kendisine teşekkür ediyorum. Tüm taksici arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu iyiliği yaptıkları için, kısa zamanda parayı buldular, kendilerine minnettarım." dedi. Yaşanan bu olay sonrası duraktaki taksiciler peş peşe açıklamalar yaparak, 'İnsanlığın ölmediğini' söyledi.
"ARKADAŞLAR DUYARLI OLSUN, HELAL KAZANSIN"
Taksi durağı yöneticisi Orhan Aydoğdu, "Tutanakla parayı kendisine teslim ettim. Teşekkür etti gitti. Ne iş yaptığını bilmiyorum. Almancıymış kendisi. Adam bayağı kendinden geçmiş, kendini kaybetmiş bir durumdaydı. Parayı görünce yani çanta bulununca adam bayağı bir ferahladı. Çok teşekkür etti. Yani 'sizin gibi insan kalmış mı' diye konuştu. Hatta bir miktar para teklif etti, almadım ben kesinlikle almadım. Bizim taksilerde genelde böyle şeyler kalıyor. Arkadaşlar duyarlı olsun. Yani helal kazansın." şeklinde konuştu.
GERÇEK ORTAYA ÇIKTI
Ancak yaşanan bu olayın taksicilerin imajını düzeltmek için çektiği kurgu bir video olduğu ortaya çıktı. Show TV ekranlarında yayınlanan Ebru Akel ve Murat Güloğlu'nun sunduğu 'Bu Sabah' programında olayın üstüne gidildi ve gerçek öğrenildi. Valizini unuttuğu iddia edilen kişi, programa telefonla bağlanarak yaşanan olayın kurgu olduğunu söyledi. Şahıs, "Videonun çekildiğinden bile haberim yoktu. Herhangi bir şekilde kaybolmuş bir param yok. Bulunmuş bir param da yok. Ben gurbetçi değilim, Almanya'ya da gitmedim. Olay tamamen kurgu." dedi.
TAKSİCİ KENDİNİ TUVALETE KİLİTLEDİ
Bu Sabah ekibi de olayın yaşandığı durağa giderek taksicileri köşeye sıkıştırdı. Muhabirin zor soruları karşısında kaçacak yer arayan taksici, kendisini tuvalete kilitledi. Muhabirin, "Talimatı kim verdi?" sorusu üzerine söz alan taksici, "Onu söylemek zorunda değilim." şeklinde cevap verdi. Durağa gelen bir diğer taksici de soruları yanıtlamak yerine bölgeden uzaklaşmayı tercih etti.

Kaynak:
Meslek: Ularte Sınai ve Tic- Proje şefi (Emekli)
İlgi Alanları: Bilgisayar
| Anakart: MSI Carbon X870E | İşlemci: Amd 9800x3d | Ekran Kartı: MSI RTX 4070 Ti | Ram: CORSAIR 32GB (2x16GB) Vengeance | Hard Disk: Samsung 1TB 970 Curcial *2TB | Kasa: MSI Velox 100P PSU ThoughPower 1050w 80+GOLD | Monitör: Samsung 49"Odessey Oled | İşlemci Soğutucu: Cooler Master 360 Liquid Cooler|Ses Sistemi: Razer Blackshark V2 Usb // Z906 Cerative SB ZX | Klavye: Asus ROG Strix Flare Aura | Mouse: HK Gaming Sirius-M |
| @DarthVaderRSi,@sg83,@alfanso_@AMFİBİ,@BEYİNN,@pelikan06,@sg83,@pashha27,@cafesnet,@cagdasoneren,@stylee.ayk,@kopukucurtmaxxx,@sugarcocuk1,@cengiz34,@Halit61,@yaskoo_87,@keleminabi |
| Bişey anlamadığım zamanlarçok hoşuma gidiyorsun,senden bir bişey anlamıyorum ve böyle çok iyi!0ff8d18b55cfac45d9c99974598ab2352.png |
Son Giriş: 3 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 10.394
İkinci El Bölümü Mesajları: 288
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 2.518)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 39.645 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
6 Yanıt
1