Binbaşı
18 Mayıs 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme
Toplam: 228 (Bu ay: 1)
Gönderileri

Silinebilir

silinebilir
Silinebilir
Maalesef 2018'de biz oyuncuları son derece üzecek zam haberleriyle karşılaşma ihtimalimiz çok yüksek. Aslında 26 Kasım'da Meclis'ten geçen torba yasa dahilinde bir süredir gündemde olan bir konuydu bu. 5 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayınlanan değişikliklere göre KDV kanununa aşağıdaki cümle eklenmişti:

"Türkiye’de ikametgâhı, işyeri, kanuni merkezi ve iş merkezi bulunmayanlar tarafından katma değer vergisi mükellefi olmayan gerçek kişilere elektronik ortamda sunulan hizmetlere ilişkin katma değer vergisi, bu hizmeti sunanlar tarafından beyan edilip ödenir. Maliye Bakanlığı elektronik ortamda sunulan hizmetlerin kapsamı ile uygulamaya ilişkin usul ve esasları belirlemeye yetkilidir."

Bloomberght'in haberine göre Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı bu konuda somut adımlar atmaya başladı ve Katma Değer Vergisi uygulama tebliğinde değişiklik amacıyla bir tebliğ taslağı hazırladı. Bu taslak yurtdışından Türk vatandaşlarına elektronik ortamda hizmet satan kuruluşların KDV mükellefi olmalarını şart koşuyor. Yani bu tebliğ yürürlüğe girerse Türk vatandaşlarına herhangi bir şekilde dijital içerik satan şirketler (ki buna Amazon, eBay gibi isimler de dahil olacak) KDV mükellefi olacak. Maliye karşı tarafa "sen artık Türkiye Cumhuriyeti KDV mükellefisin" diyecek ve bu şirketler Türkiye'ye yaptıkları satışlardan elde ettikleri gelir için KDV ödeyecekler.

Taslağa göre Türkiye’de ikametgâhı, işyeri, kanuni merkezi ve iş merkezi bulunmayanlar tarafından KDV mükellefi olmayan gerçek kişilere bir bedel karşılığında elektronik ortamda hizmet sunulduğunda hizmeti sunan şirket KDV mükellefi olacak. Bu firmalar dijital içeriği Türkiye'de KDV mükellefi olan bir kurum üzerinden sattıklarında, zaten o kurum vergisini ödüyordu. Şimdi biz, yani mükellef olmayan şahıslar olarak dijital içerik satın aldığımızda bize o içeriği satan şirket vergi ödemek zorunda kalacak.

KDV'ye tabi olacak hizmet listesi arasındaki şu madde bizi doğrudan ilgilendiriyor: "2. Her türlü yazılım tedariki ve güncellenmesi dahil dijitalleştirilmiş ürünlerin satışı."

Dijital oyun denince haliyle akla ilk gelen isim Steam oluyor. Bu tebliğ yürürlüğe girdiği taktirde Steam ve GoG gibi dijital satış yapan sitelerin yaptıkları her satış karşılığında Türkiye'ye vergi ödemesi gerekecek ve bu da çok büyük ihtimalle oyunların satış fiyatı üzerine doğrudan eklenecek. Yeni yıla böyle tatsız bir zam haberiyle girmek hiç hoş olmaz, şimdilik umabileceğimiz tek şey bu tebliğin yürürlülüğe girmemesi, aksi halde bize dijital içerik satan firmalardan bazıları vergi ile uğraşmamak için satış yaptıkları ülkeler arasından Türkiye'yi çıkarabilirler bile. Tabi böyle bir durumda "bu zam beni etkilemez, ben zaten hep 50 liralık oyun alıyorum" diyerek kendimizi kandırmamız da mümkün.


Kaynak :http://oyungezer.com.tr/haber/51942-turkiye-de-dijital-oyunlara-zam-gelebilir

Siz ne düşünüyorsunuz peki ? Ya da şaşırdınız mı diye sormam daha doğru olur
Evet başlıktan da anlaşılacağı gibi MONSTER® TULPAR T5 V1.4.2 15.6" ürününü kullanan var mı diye tavsiye almak istiyorum.Genel monster kalitesi olarakta sizlerden tavsiye bekliyorum çünkü sağda solda yok kalitesiz,yok çabuk bozuluyor vs. gibi söylentilerde var sizin görüşleriniz nelerdir ? Ayriyeten bu öğrencilere özel yaz indirim kampayası hangi tarihe kadar muhtemelen eylül ortasına doğru anca biriktirmiş olurum.Evet sizin görüşleriniz tavsiyeleriniz neler ?




http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?urn=472075&kat=6453&lang=tr-TR&srt=EY#.VYOEqvntkb0
Konu silinebilir
silinebilir
Digimon Adventure Önümüzdeki Bahar Dönüyor



Digimon Adventure’nin 15. Yıl Dönümü Kutlama Organizasyonu’nda gelecek bahar, animenin ilk serideki karakterleri ile birlikte geri döneceği duyuruldu. Organizasyonun sonunda gösterilen tanıtım videosunda animenin baş karakteri Taichi’nin, digimonu Agumon ile birlikte 17 yaşında liseli bir genç olacağı belirtiliyor.



Devam niteliğindeki anime, dünyadaki DigiDestined denilen tüm seçilmiş çocuklar için yepyeni bir hikaye ile dönüyor olacak. Öyle ki videonun sonunda “Macera bir kez daha evrim geçiriyor.” sözü tüm Digimon severleri meraklandırmaya yetiyor gibi.

Ayrıca Digimon Adventure’nin ilk sezonunun Blu-ray sürümü halinde özel bir drama CD si ile birlikte 3 Mart 2015 tarihinde çıkacağı duyuruldu. 1998-2006 The Digimon the Movies Blu-ray sürümü ise 9 Ocak 2015′te çıkacak.






Çıkacak seri hakkında siz ne düşünüyorsunuz ? Takip eder misiniz ?
Beyler west serverında oynuyorum fakat merak ettiğim konu ticket atarsam eğer ingilizce mi yazmam lazım ?

Merak ettiğim bir diğer konu bugün forum da gördüğüm bir konudan hareketle faceden riot girl tristana ve garenin skinini aldım eğer ticket yoluyla ip iadesi istesem verirler mi ve bu arada alistar da alamıyorum youtube a girebildiğim halde sizce alistar hala geçerli mi yoksa malumunuz yasaklardan dolayı mı alamıyorum ? Şimdiden teşekürler
Baya sardım bu aralar fakat her oyun rakibe göre gidiyorum şu tanky heroların olduğu sezonda kesin olarak alıyorum diyebileceğim rabadon ve void staff var sadece sizler ne önerirsiniz build olarak ?
Hakkında
Konum: Ankara, Çankaya
Forum İmzası:


DH Heroes of the Storm Oyuncuları Kulübü


Battle.net Tag: Chrollo#2858
Steam / Epic: Gon Freecsss / Origin: dbChrollo / Riot: db Ryuzaki
Pokemon Go: 1468 8692 5394 / Discord: Chrollo#7498


Seven Years Before
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 5 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Mesaj Sayısı: 1.044
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.077
İkinci El Bölümü Mesajları: 10
Konularının görüntülenme sayısı: 5.993 (Bu ay: 168)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 337 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Free to Play - MMO
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.