Yarbay
16 Mart 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme
Toplam: 197 (Bu ay: 3)
Gönderileri
Arkadaşlar, evimin balkonunda bir süredir anne bir güvercin ile iki yavrusunu misafir ediyorum.

Fakat ne zaman baksam yavruların üzerinde tünemiş vaziyette duran anne güvercin son 2 gündür yok. Sanırım başına bir şey geldi, yoksa yavrularını bırakıp gitmeyeceğini zannediyorum. Son birkaç gündür yağmurdan dolayı havalar serin. Yavrular iyice titremeye başlayınca 2. gün akşam üzeri dayanamayıp yavruları içeri aldım. Küçük bir karton kutunun dibine kağıt talaşı serdim ve yavruları büyük bir hassasiyetle kutuya koydum. Üzerlerini de havasız kalmayacakları şekilde pamuk tabakasıyla örttüm. Zaten kıpırdayamıyorlar daha. Kutuyu da ısınmaları için kalorifer peteğinin altına koydum.

Beslemek için haşlanmış pirinci lapa yapıp sulandırdım. Yaptığım mamayı cımbız ucuyla yedirmeye çalıştım ama gagalarını bir türlü açmıyorlar. Ben de zarar veririm endişesiyle zorlayamıyorum.Yavruları besleyebilmek için nasıl bir yöntem uygulamalıyım? Ve önereceğiniz farklı bir besin var mı? Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum. Lütfen gayriciddi mesajlar yazmayalım.

Yavrular bunlar. İçeri almadan hemen önce çektiğim resim:

Güvercinden anlayan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.
Daha önce benzer konusu açıldı ise şimdiden özürdilerim.

Sorum şu: arabam 2001 1,6 i.e. Şahin. Arabamda kuvvetli bir müzik tesisatı var. Tesisatı yapan teypçinin tavsiyesiyle orjinal 65 A dinamonun yerine 120 A dinamo taktırdım. Şimdi arabadaki herşey çok güzel çalışıyor.

Fakat dinamo değişikliğinden sonra motorda az biraz güç kaybı oluştu veya ben öyle zannediyorum. Arabaya orjinalinden daha güçlü dinamo takmak motora fazladan güç mü bindirir? Sürüş esnasında elektrikli hiç birşeyi çalıştırmadan, dinamo boşta olsa dahi sırf yüksek amperli olduğu için yine de motoru zorluyor mu bu dinamo?
Arkadaşlar, tarih saat gün derece gösteren pic li bir hobi kit alıp yaptım. Kontak açılınca çalışacak şekilde arabaya monte ettim. Devre 9 V ile çalışıyor. Adaptör yardımıyla 12 voltu 9 volta düşürüp öyle besliyorum devreyi. Devre üzerinde 3V pil olduğu için kontağı açıp kaparken bilgiler kaybolmuyordu. Böyle 1 ay sorunsuz kullandım. Son bir kaç gündür ise kontağı açtığımda saat durmuş ve ekran donmuş vaziyette kalmaya başladı. Sıfırlayıp yeniden ayarlıyorum ama kontağı kapatıp açtığımda ekrar yine donmuş vaziyette kalıyor.

Acaba hafıza pili bittiği için mi ekran donuyor? Arabanın 12 voltunu yine bir adaptörle 3 volta düşürsek ve 3V pil yerine sürekli 3v besleme versem aynı işi görür mü?

Eğer pilden değilse başka ne olabilir. Belki lüzumsuz bir konu açtım ama elektronikçi arkadaşlardan yanıt alabilirsem çok sevinirim. Ben daha bu işlerde yeniyim ve devreyi yapıp arabaya monte etmek için çok uğraşmıştım:((

[

Arkadaşlar bilgisayarıma Amd overdrive programını kurdum. Programı çalıştırdığım anda sistem kilitlendi. Restart yaptım, bu sefer windows açıkdıktan hemen sonra kilitlenme yaptı. Arka arkaya restart yaptım, durum yine aynı. Sistemi bu sefer güvenli mod da başlattım. Program ekle/kaldır'dan Amd overdrive'ı kaldırmak istedim, kaldıramadım. Programın başlat'taki kendi menüsünde de uninstall diye bir şeçenek yok. En sonunda C'de programın kurulu olduğu dosyayı sildim. Ondan sonra sistem normale döndü.

İmzamdaki sistemi kullanıyorum ve sistemi daha önce hiç oc yapmadım. Hakkaten ilginç bir durum, Amd overdrive programı sistemimi neden kilitlemiş olabilir? Benzer durumla karşılaşan var mı aranızda?

İkinci sorum ise imzamdaki anakart ve işlemciden kullanıp oc yapan arkadaşlar varsa eğer, en yüksek kaç mhz ye kadar çıkabilir bu işlemci? Başınızı ağrıttıysam özürdilerim
[simage][/simage]http://img78.imageshack.us/img78/4465/07102008072yf8.jpg[simage][/simage]
[simage][/simage]http://img300.imageshack.us/my.php?image=07102008070kl2.jpg[simage][/simage]
Herkese merhaba. Arabam için component ararken VİBE marka bir takıma rastladım. Modeli de SE-K60 diye geçiyor. Hiç duymadığım bir marka olmasına rağmen 115 W RMS değeri beni gerçekten etkiledi. Ayrıca yakından inceledim ve malzeme olarak ta çok kaliteli görünüyor. Kutusundan çıkan tesisat kablosu da apartman tesisatını kaldıracak kadar da kalın
Satan arkadaş bunun en baba componentlerden biri olduğunu söyledi. Ama dediğim gibi hiç duymadığım bir marka olduğu için tereddütte kaldım.Tesisat işinde duayen ve bu markayı tanıyan arkadaşlardan bu componentin nasıl olduğu konusunda değerli fikirlerini bekliyorum.

http://www.vibe-audio.co.uk/products/sek/
Arkadaşlar, elimda Typhoon myguide 3500 adında gps özellikli bir pda var. Fakat cihaz almanca. Kurulum cd si de almanca. Bu cihazı nasıl türkçeleştirebilirim? Pda'lar hakkında hiç bir bilgim yok. Cihazı nasıl türkçeleştireceğim veya bu işi nerede yaptırabileceğim konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar
Hakkında
İlgi Alanları: araç modifiye-elektronik
Forum İkinci El İmzası:
Alışveriş yaptıklarım: 70cl - xd22 - Paecon- smuhabbets - kerimaslan- erkanocak
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.466
İkinci El Bölümü Mesajları: 395
Konularının görüntülenme sayısı: 8.790 (Bu ay: 361)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 486 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.